Парите за Пайнер(продължавам от "Дреболии")

Все същите
Аватар
Green Light

Парите за Пайнер(продължавам от "Дреболии")

Мнение от Green Light »

Отварям нова тема.
Мнемозина написа:Истината е, че всичко това с тия фондове е гнусно.
Не само заради Пайнер, сега се видя и кои други печелят по тая програма. И към кого и какво всъщност държавата поема ангажимент за дофинансиране.
За повишаване на конкурентоспособността на "Междинна станция" и "Горещо".

Еми прави за да пищят...
Ти го каза по- горе. Неолиберализъм. Само жизнеспособното е важно, само то носи икономически ползи, а само това сме в състояние да ИЗМЕРИМ, като полза за обществото. Неизмерими неща не подпомагаме.

Ако говорим за култура, обаче, също бих искал да покажа една друга гледна точка. Нямам впечтления за празни зали при културни събития. Нито театри, нито Операта, нито пък зала България. Следователно културата- висока, ниска, всякаква нечалгаджиска култура си произвежда това което търсят хората и КОЛКОТО го търсят. Колкото си е било, толкова е и сега.
Преди Десети ноември нямаше наяве чалгарска музика, телевизия и шоу, но това не значи, че хората не са го търсили. Напротив, слушаше се сръбско и то масово. Това беше масовата ни култура.
Колкото си е било, толкова е и сега.. Масово хората го търсят, следователно полза за културата на масовия народ е производството на чалга да се насърчава.
Песните, музиката и танците винаги вдига, а не принизява човека.

Ако парите трябваше да ги дадете вие, като единстваната ви мярка е обществената полза, къде щяхте да ги дадете?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ооо, тук те разбих още преди да съм почнала.

Когато говориш за обществена полза от културата, дали финансовите постъпления са нейното съдържание?

Имай предвид, че пълните салони в театрите и концертните зали също са много често резултат от чалга-политика, грубо и неточно - но общо взето правилно - казано.

Каква трябва да бъде обшествената полза от една култура? Да държи масите около масите с натежали кореми и мозъци? В извънработно време, разбира се, ако изобщо има работно.

А, и забравих - от една такава гледна точка реално инвестираш в популация от хлебарки. Те са най-жизнеспособната и адаптивна част от живия свят.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Няма да ме разбиеш.
За ползата от културата така както я разбираш ти и лаская се - аз, не може да се направи измерване, мадам. Или ако мерим приходите от данъци, тогава мярката ще покаже неща, които няма да ни харесат. ТРЯБВА да има мярка, ако искаш пари за насърчение. Пайнер я има тая мярка. Милиони слушатели(Всъщност е Планета и са зрители, но те са едно) и милиони приходи от данъци.
Ползата от нашата с теб култура е друга, ние с тебе трябва да покажем трепета в душата или как плуваш в звуците в зала България(това ме удивлява безкрайно. Няма начин другояче да го опиша. Бейби смята същото. Усещам музиката, както водата в морето там). Ако покажем..., айде ти, нали спориме, ако покажеШ това тогава лесно ти е да покажеш и даже да измериш обществената полза.
Обаче как?
Как се доказва вкус?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Точно затова и не е нужно да се измерва по този начин. И всъщност е абсолютно противопоказно да се измерва така.

Много ми се иска да можех, да имах знанията и времето да разкажа някакви основни принципи в културологията, да ти кажа кои от тях са оспорвани и защо. Това би било много дълго.

Но най-общото е, че в тая наука под "култура" не се разбира това, което първо си представяш ти - и това, с което би трябвало да се занимава министерството на културата, а нещо много по-цялостно. Всъщност "култура" означава, накратко казано, споделените смисли на нещата за определена група хора.
В тази цялостна представа за култура съответно се включва не само музиката и поезията и прочее, а изкуствата са неразделна част от някаква обща система на мислене и на разбиране за света. И така в културата се включват такива неща като спазване на общите правила/закони, чистенето на тротоарите и тоалетните, типа поведение на обществени места, споделянето или придържането към някакви етически норми, удържането на ценности и т.н.

Затова и от културата на една общност зависи това дали тя е общност и какъв е нейният живот.

Днес много културолози казват, че няма цялостни култури, а само парчета от култури - защото идеята за човешка общност е разпадната.

Аз обаче ти казвам: теоретически е възможно един човек да слуша само чалга (примерно казано, макар че имам предвид слушането на музика да е само за забавление и развлечение) и да живее добре.
За цяла човешка общност обаче не е възможно идеалът, висшата ценност да е в развлечението и в телесната долница - и в общността като цяло да се живее добре. Огледай се около себе си, жив пример сме за това.

Ето така се измерват ползите от (високата) култура. Която не изключва съществуването на чалгата по принцип. Но някак стана така, че чалгата я загробва все повече, поглъща я, маскира се като нея (мога да ти дам куп примери от симфонични концерти дори) и т.н.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Няма да ме разбиеш.
За ползата от културата така както я разбираш ти и лаская се - аз, не може да се направи измерване, мадам. Или ако мерим приходите от данъци, тогава мярката ще покаже неща, които няма да ни харесат. ТРЯБВА да има мярка, ако искаш пари за насърчение. Пайнер я има тая мярка. Милиони слушатели(Всъщност е Планета и са зрители, но те са едно) и милиони приходи от данъци.
Ползата от нашата с теб култура е друга, ние с тебе трябва да покажем трепета в душата или как плуваш в звуците в зала България(това ме удивлява безкрайно. Няма начин другояче да го опиша. Бейби смята същото. Усещам музиката, както водата в морето там). Ако покажем..., айде ти, нали спориме, ако покажеШ това тогава лесно ти е да покажеш и даже да измериш обществената полза.
Обаче как?
Как се доказва вкус?
всичко може да бъде измерено и всичко може да бъде остойностено.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
Green Light написа:Няма да ме разбиеш.
Обаче как?
Как се доказва вкус?
всичко може да бъде измерено и всичко може да бъде остойностено.
Това не е верно. Пърсиг дава за пример "качество" Що е то? Каква е разликата в качеството на картина от майстор и от посредствен художник. Всички я виждат, но никой не може да я обясни.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Това не е верно. Пърсиг дава за пример "качество" Що е то? Каква е разликата в качеството на картина от майстор и от посредствен художник. Всички я виждат, но никой не може да я обясни.
прати му на Пърсиг много поздрави от мен :grin:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Точно затова и не е нужно да се измерва по този начин. И всъщност е абсолютно противопоказно да се измерва така.

Много ми се иска да можех, да имах знанията и времето да разкажа някакви основни принципи в културологията, да ти кажа кои от тях са оспорвани и защо. Това би било много дълго.

Но най-общото е, че в тая наука под "култура" не се разбира това, което първо си представяш ти - и това, с което би трябвало да се занимава министерството на културата, а нещо много по-цялостно. Всъщност "култура" означава, накратко казано, споделените смисли на нещата за определена група хора.
В тази цялостна представа за култура съответно се включва не само музиката и поезията и прочее, а изкуствата са неразделна част от някаква обща система на мислене и на разбиране за света. И така в културата се включват такива неща като спазване на общите правила/закони, чистенето на тротоарите и тоалетните, типа поведение на обществени места, споделянето или придържането към някакви етически норми, удържането на ценности и т.н.

Затова и от културата на една общност зависи това дали тя е общност и какъв е нейният живот.

Днес много културолози казват, че няма цялостни култури, а само парчета от култури - защото идеята за човешка общност е разпадната.

Аз обаче ти казвам: теоретически е възможно един човек да слуша само чалга (примерно казано, макар че имам предвид слушането на музика да е само за забавление и развлечение) и да живее добре.
За цяла човешка общност обаче не е възможно идеалът, висшата ценност да е в развлечението и в телесната долница - и в общността като цяло да се живее добре. Огледай се около себе си, жив пример сме за това.

Ето така се измерват ползите от (високата) култура. Която не изключва съществуването на чалгата по принцип. Но някак стана така, че чалгата я загробва все повече, поглъща я, маскира се като нея (мога да ти дам куп примери от симфонични концерти дори) и т.н.
Защо не можеш да ми кажеш за основните принципи в културологията? Аз имам супер много време. По шейсет минути в час.

Мнемозина написа: идеалът, висшата ценност
Не вярвам за масовия българин чалгата да е висша ценност. Някаква ценност е, но не мога да приема че е много напред. Мисля, че е малко преди народната музика и това е. Има шанс за нас.
Приемам това, което казваш. За това, че е невъзможно цяло общество да просъществува без култура. Но мисля, че преувеличаваш случващото се в момента. Мисля, че кича винаги се е маскирал, промъквал и живял на гърба на качественото и талантливото в културата.

Честно казано мисля, че не виждаш цялата картина. Културата все пак ни вади от положение. Имаме си я, има ни и нас. Без нея щяхме да изчезнем.
Корена на злото са си парите и това, че станаха мярка за всичко. Нео-дет викаш- либерализма. Хич не е хубава тая работа и няма изход от нея.
Как да планираш, как да управляваш, как изобщо можеш да говориш пред хората, ако не посочваш техните измерими парични ползи днес? Ти ще обърнеш ли внимание на човек, който иска властта за да търси културния пъп на нацията?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
Green Light написа: Това не е верно. Пърсиг дава за пример "качество" Що е то? Каква е разликата в качеството на картина от майстор и от посредствен художник. Всички я виждат, но никой не може да я обясни.
прати му на Пърсиг много поздрави от мен :grin:
Но какво да напиша? Много поздрави от Айвънхоу! Той казва, че качеството е...
?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:

Не вярвам за масовия българин чалгата да е висша ценност. Някаква ценност е, но не мога да приема че е много напред. Мисля, че е малко преди народната музика и това е. Има шанс за нас.
Приемам това, което казваш. За това, че е невъзможно цяло общество да просъществува без култура. Но мисля, че преувеличаваш случващото се в момента. Мисля, че кича винаги се е маскирал, промъквал и живял на гърба на качественото и талантливото в културата.

Честно казано мисля, че не виждаш цялата картина. Културата все пак ни вади от положение. Имаме си я, има ни и нас. Без нея щяхме да изчезнем.
Корена на злото са си парите и това, че станаха мярка за всичко. Нео-дет викаш- либерализма. Хич не е хубава тая работа и няма изход от нея.
Как да планираш, как да управляваш, как изобщо можеш да говориш пред хората, ако не посочваш техните измерими парични ползи днес? Ти ще обърнеш ли внимание на човек, който иска властта за да търси културния пъп на нацията?
Почвам отзад напред да ти отговарям: да, със сигурност ти се видя в черни краски това, което съм написала и аз също мисля, че имаме още шансове.
Но е адски притеснително една държава да налива средства в собствения си разпад, това е истината.
Държавата в момента е съгласна да финансира Пайнер и поема такъв ангажимент - в същото време знам за културни институти, които не получиха изцяло субсидията си за миналата година. С обяснението "идват избори, трябват ни пари". Знам за такива случаи със сигурност.
Държавата, сегашната вкара същите тези културни институти в една невъзможна финансово-отчетна схема, на която те не могат да издържат още дълго.
В последните години се вижда и приватизиране на немногото пари за култура по общини по всъщност стандартни схеми.

За другото - дали бих погледнала сериозно на политик, който иска да търси културния пъп на нацията: сигурно ще ти се видя луда, обаче такъв би ме притеснил сериозно. Това е другата много голяма заплаха в днешно време и трябва да се внимава. Трябва да има баланс в тези неща. Но горното, в предишния ми абзац, е много зле.

Ти време имаш, но аз - не толкова. И проблемът е повече в поръждясалите ми знания в тая посока.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Корена на злото са си парите и това, че станаха мярка за всичко.

Те това го разправях в темата за образУванието. На времето хората са държели на името си. Сега само парите се броят. Тва е положението...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Green Light написа: Корена на злото са си парите и това, че станаха мярка за всичко.

Те това го разправях в темата за образУванието. На времето хората са държели на името си. Сега само парите се броят. Тва е положението...

Човек за едното красно име живее, беше казал още Рачко Пръдлето... :lol:

Извинявам се, обаче дядо Вазов все ще оплеска нещо, той е виновен.
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Е вие тука не си говорите за култура, а за политика си говорите както обикновено...
Какво пък толкова? В ерата на state capitalism, която според някои хора била последния стадии на този вид общество, бг обществото- едно изродено мъниче клононг на американския държавен капитализъм не е нещо кой знае колко необяснимо...
Пърсиг, а? Преди колко години е писана тази книга?
Мнемо, виждам че още се колебаеш дали сме хлебарки, прашиники или нещо друго, пак да ти кажа...мравки����
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:Е вие тука не си говорите за култура, а за политика си говорите както обикновено...
Какво пък толкова? В ерата на state capitalism, която според някои хора била последния стадии на този вид общество, бг обществото- едно изродено мъниче клононг на американския държавен капитализъм не е нещо кой знае колко необяснимо...
Пърсиг, а? Преди колко години е писана тази книга?
Мнемо, виждам че още се колебаеш дали сме хлебарки, прашиники или нещо друго, пак да ти кажа...мравки����
Говорим си за квото си искаме, пък се получава, че става дума за пари.

Обаче не си ме разбрала. За хлебарки ни гласят, както изглежда.
Мравките и прашинките са поетична работа, изтънчена.

Изобщо не е задължително да сме клонинг на каквото и да било, обаче се искат разни неща за да не сме.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Забравил е само едно "хлъц" накрая. :grin:

http://www.nenovinite.com/news.php?acti ... 2&pageno=1
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Re: Парите за Пайнер(продължавам от "Дреболии")

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:....Напротив, слушаше се сръбско и то масово....
И гръцко, и гръцко
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Ето, зачетете го малко, доста добър анализ на българската "култура" и най-вече на ония, дето я "защитават" подскачайки като ущипани госпоици.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Много за четене, бе.
Тва кой ги измислИ тия линкове, така да ги мразя. И вие сте ми досадни, де. Пфуу
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

По добре европейски пари за чалга, отколкото български за българско кино, театър...

Киното освен няколко птички - за нищо не става... ама за нищо.
Театъра, се чалгизира. Или постановката ще е такава, че да е негледаема.... или ще е пълна с евтини закачки и погмятания, като от циганската махала.

Москов, дето само комунисти са му пред очите, искал да протестира... Да го ева... Гледали ли сте "Мармалад"? Повярвайте по Пайнер не пускат подобна пошла халтура...

Значи държавата да храни българския негледаем "арт"... пък хевропееца да не може да пъхне няколко милиона в сутиена на кючеккинята...

Да се съберат Мос, Морф, Кур... и компания да си напишаът проект и да им дадат пари... бррррр...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ама и вие не знаете какво искате. :lol:

От една страна - негледаем арт, който не може да напълни залите, втренчени в пъповете си маниаци и мрънкалници, които не знаят как да спечелят пари.

Като направят нещо по-така разчупенко и разголенко - пошло било, били се предали на вкусовете и желанията на публиката и прочее.

Как трябва да изглежда истинското изкуство според вас? :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:Ето, зачетете го малко, доста добър анализ на българската "култура" и най-вече на ония, дето я "защитават" подскачайки като ощипани госпоици.
а това е анализът на BBC
Bella Ciao
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Мнемозина написа:Ама и вие не знаете какво искате. :lol:

От една страна - негледаем арт, който не може да напълни залите, втренчени в пъповете си маниаци и мрънкалници, които не знаят как да спечелят пари.

Като направят нещо по-така разчупенко и разголенко - пошло било, били се предали на вкусовете и желанията на публиката и прочее.

Как трябва да изглежда истинското изкуство според вас? :lol:
Малко като Love is... ще стане... еха..

- Изкуството е жена...
- Изкуството има хубави, стегнати гърди с големина и форма на голяма чаша за вино. Зърната са мънички и спретнати и не много изпъкнали...
- Изкуството е 22 годишно...
...
- Изкуството е нямо :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
maggot написа:Ето, зачетете го малко, доста добър анализ на българската "култура" и най-вече на ония, дето я "защитават" подскачайки като ощипани госпоици.
а това е анализът на BBC
И най-сладурското е, че като гледаме спечелилите проекти, много ясно лъсва: българската икономика трябва да се развива чрез производството на медийни продукти. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
И най-сладурското е, че като гледаме спечелилите проекти, много ясно лъсва: българската икономика трябва да се развива чрез производството на медийни продукти. :lol:
не, не е така... тази сесия на схемата беше със специален приоритет към медиите. то си го имаше в програмата. просто едва сега решиха да я пуснат. още от 2007-ма се чакаше...
инак, само за сравнение, от 2007-ма насам всяка година вървяха поне по две сесии на тази схема по програмата и всички бяха насочени САМО към производство и IT...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:
не, не е така... тази сесия на схемата беше със специален приоритет към медиите. то си го имаше в програмата. просто едва сега решиха да я пуснат. още от 2007-ма се чакаше...
инак, само за сравнение, от 2007-ма насам всяка година вървяха поне по две сесии на тази схема по програмата и всички бяха насочени САМО към производство и IT...
Е, поне за това се успокоих. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Ето, зачетете го малко, доста добър анализ на българската "култура" и най-вече на ония, дето я "защитават" подскачайки като ущипани госпоици.
Това успях да прочета. Пък и като видя Иво Инджев и веднага подхващам. Много е готин.

Това, което пише Иво Инджев, прилича на мимикрията за която пък пише Мнемозина по- горе.
Мнемозина написа:... (високата) култура. ... Но някак стана така, че чалгата я загробва все повече, поглъща я, маскира се като нея (мога да ти дам куп примери от симфонични концерти дори) и т.н.
Предполагам, че са прави и двамата, сигурно е така, но аз не съм толкова строг.

Бокачо си го представям точно ала чукай певицата с перуката. Какво е Декамерон? Пък и това е театър, нали така?
От памтивека знаем театъра зависи
от скритите таланти на младите актриси
Забава е.
Аз също се дразня от Чочо Попйорданов(хъм, хъм.... "й"?), не знам какво му харесва Морфов. Дразня се и от Рачков. Но рядко има друг режисьор който да изкарва такъв готин хумор от гротеската. Както и да е. Мисля, че театъра трябва да е такъв. Сериозен и дори страшен в Дон Жуан, да те хване за сърцето в Полет над кукувиче гнездо или да те разсмее до сълзи.
Не че винаги успява, но пък винаги опитва.

Ама много сте строги!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:...Мисля, че театъра трябва да е такъв. Сериозен и дори страшен в Дон Жуан, да те хване за сърцето в Полет над кукувиче гнездо или да те разсмее до сълзи.

Ама много сте строги!
Не знам. Оня ден гледах една постановка. Нямаше цици, простотии или сексуално ориентирани сцени. Нищо, че се говореше за изневяра. Въпреки това се смях от сърце и понякога до сълзи, заедно с целия салон пълен с хора от всякакви възрасти. Сценарий - френски. Постановка - чешка.
Нашите не могат ли да правят подобни неща - без да намесват пошлостта и да разчитат най-вече на актьорската игра вместо на окопълненето?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Green Light написа:...Мисля, че театъра трябва да е такъв. Сериозен и дори страшен в Дон Жуан, да те хване за сърцето в Полет над кукувиче гнездо или да те разсмее до сълзи.

Ама много сте строги!
Не знам. Оня ден гледах една постановка. Нямаше цици, простотии или сексуално ориентирани сцени. Нищо, че се говореше за изневяра. Въпреки това се смях от сърце и понякога до сълзи, заедно с целия салон пълен с хора от всякакви възрасти. Сценарий - френски. Постановка - чешка.
Нашите не могат ли да правят подобни неща - без да намесват пошлостта и да разчитат най-вече на актьорската игра вместо на окопълненето?
Че има халтура има. Рачковщината, дет казах по- горе ме дразни мене. Тоя как па не научи некоя друга стойка, ебати? (Впрочем тука за култура ли говорим или за кво? Дее мааата, риш!)
Пък тебе те дразнят голотиите. Ама тва е защото си вече много стара. Мене виж как не ме дразнят.

Обаче има готини постановки. Полет над кукувиче гнездо беше супер. Пъ си е на Морфов и то. Има свежарски такива много. Скачай в София е голям кеф, заведете лапетата! Кво още. Ножица трепач го гледахме и сега пак си взехме билети. В Армията е то. Вечерята като съм взел да пиша многолетни постановки, за тъпаци и тя май няма никва голотия, а там корем ме боля. Хем два пъти.
Ревизор, не че ми хареса, де, ама и там няма.Тва трябва да се гледа само ако искаш да видиш как може да се направи Гогол да не е смешен. Чайката, риш - Готино. Трамвай желание преди две години го гледах и още го мисля, много ми влезе. Вечерен акт е по Чехов в 199, бях забравил как се казва и го гугълнах, за да ти го препоръчам. Голям хилеж, тоя Чехов е изрод. Айде спирам. Трябва да думнем една театрална тема.

За халтурата си права, но че си строга строга си, са. Театър. Фън!
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

каквото и да чета.. това си е чист икономически проект
доколкото се разбира, отказалите се не са намерили собствено финансиране
то там е проблема днес.. отиваш до банката и там ти викат йок
освен ако не си с параметри кат на пайнера
друг е въпроса за дейността..
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:

Ама много сте строги!
Само че е много лесно като има "цици, простотии или сексуално ориентирани сцени" моментално да лепнеш етикета "пошлост", а не това е което разграничава едното от другото.

"Хъшове" също бяха добри, не съм съгласна за "Мармалад" с Итко и изобщо обобщенията са лесни и грешни.
А Пайнера правел толкова много попфолк, за да има пари да прави български фолклор и да ни слави по света, какво знаете вие. :lol: Четох едно интервю вчера, но не ми се търси сега. Много е обиден и нещастен човекът.
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа:
Само че е много лесно като има "цици, простотии или сексуално ориентирани сцени" моментално да лепнеш етикета "пошлост", а не това е което разграничава едното от другото.

"Хъшове" също бяха добри, не съм съгласна за "Мармалад" с Итко и изобщо обобщенията са лесни и грешни.
А Пайнера правел толкова много попфолк, за да има пари да прави български фолклор и да ни слави по света, какво знаете вие. :lol: Четох едно интервю вчера, но не ми се търси сега. Много е обиден и нещастен човекът.
Мисля, че все още мога да разгранича еротика от порнография, благодаря за компетентния коментар.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:
Мнемозина написа:

Мисля, че все още мога да разгранича еротика от порнография, благодаря за компетентния коментар.
Извинявай, само се опитах да подскажа, че има порнография и без даже намек за сексуално ориентирани сцени. И обратното.

И се чудя защо ли хора, които системно от години работят в чужбина, т.е. не може да се каже, че са мръхльовци и неудачници, продължават да се вълнуват от това какво се случва тук.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

уф, сложно е...
хубаво е писал Иво Инджев, хареса ми. или поне явно и аз съм близко до неговото мнение
иска ми се да попитам обаче, има ли проект, културен, театър или кино, или опера, или нещо подобно, който също да е участвал по тази програма и да е бил отхвърлен?
предполагам, че има значение, че този Митко е член на Герб, но пък и ми е малко странна цялата врява. Какви са критериите за оценка на проектите? 100% ги покрива. Не е виновна ни Европа, ни България.
Чалгата я има навсякъде. Под една или друга форма. И голяма част от населението я ползва, във всяка страна, това е истината.
Често гледам нашумелите към момента клипове, които децата харесват. Ами вижте ги певиците. Досущ облечени като поп-фолка. Ама понеже пеят на английски и не ги броим за чалга. Ами Джъстин Бийбър и хилядите като него. Те какво да не би стойностно изкуство да създават? Ами американските екшъни? Това е киноизкуство ли?
Много мразя като вземем да си мислим, че ние сме най-простата нация. Навсякъде е така. 10% от населението става за нещо, другото е стандарт :)
Ай не се шашкайте толкова.

Аз искам някой да ми разясни за референдума. Изчетох големи статии от привържениците и на двата полюса. Авторите са все с голям стаж в областта на енергетиката. Единият беше с 55 години работа в областта, другите не помня вече. Но защитават коренно противоположни тези. Тотално се обърках. Единственото, което ми остава е да гласувам против Герб, ама пък тогава ще съм с БСП. Егати! Ако не гласувам, ще ме е яд. :)

И за БТВ и за Булстатком искам да знам :) Where the fuck is the truth? Въобще много съм объркана и искам, ако може една къщичка в Родопите и една рентичка и да му бия шута на тоя свят
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Хахаха. И аз искам да му бия шута на тоя свят с една рента, къщичка и лодка в гръцко пристанище. Има и още пет шест неща, като наближи ще пусна списък. Булсатком и Бойко Борисов са прави, другите не.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:... Ами вижте ги певиците. Досущ облечени като поп-фолка. Ама понеже пеят на английски и не ги броим за чалга. Ами Джъстин Бийбър и хилядите като него. Те какво да не би стойностно изкуство да създават? Ами американските екшъни? Това е киноизкуство ли?
Съвсем одъртехте вече...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Хахаха. И аз искам да му бия шута на тоя свят с една рента, къщичка и лодка в гръцко пристанище. Има и още пет шест неща, като наближи ще пусна списък. Булсатком и Бойко Борисов са прави, другите не.
е, ти си много нахален... в гръцко пирстанище. Аз искам в някое турско село в Родопите, от тези дето остават откъснати от света като завали сняг :)
И примерно 1000 лв месечно отнякъде.
Това обаче като си бият шута децата.

Мерси, за уточнението за ББ и Булсат... :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:
latrevw написа:... Ами вижте ги певиците. Досущ облечени като поп-фолка. Ама понеже пеят на английски и не ги броим за чалга. Ами Джъстин Бийбър и хилядите като него. Те какво да не би стойностно изкуство да създават? Ами американските екшъни? Това е киноизкуство ли?
Съвсем одъртехте вече...
не, бе, аз нямам нищо против. Хубави са каките, имат какво да покажат - нищо против. Но не може да ми се набива, че българите сме супер прости, защото имаме голи печеци по сцените. Ми те и Хамериканските са такива, и германските, и английските (а те, не, англичанките горките и да искат, не могат да се поразхвърлят, страшно ще стане).

и не съм дърта. аз съм само на 34 и да знаете, че поне още 10 години смятам всяка година все на 34 да ставам :)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

latrevw написа:
не, бе, аз нямам нищо против. Хубави са каките, имат какво да покажат - нищо против. ....
шегуваш се:blink:
те са страшни, не знам как въобще на някой може да му стане от тях
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

shshtt написа:
latrevw написа:
не, бе, аз нямам нищо против. Хубави са каките, имат какво да покажат - нищо против. ....
шегуваш се:blink:
те са страшни, не знам как въобще на някой може да му стане от тях
хубави са като ги гледаш по клиповете, бе
виж на Грийна как му става
ако ги гледаш в реалити шоу, малко не са чак толкова. Аз съм си харесала Анелия, не знам как пее, но като я видя тази жена, много ми е красива. Искам да изглеждам като нея и да разсъждавам като дончев :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:голи печеци
Тва нещо като голи певици, маащи кючеци ли е? Или прекалено се размечтах :bigsmile::blum:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Публикувай отговор