какво си струва

Все същите
Аватар
angel

Мнение от angel »

shshtt написа:
donchev_a написа:
ми ти винаги се вързваш! :rotfl24:
е ми да:cool:
Изображение
Аватар
angel

Re: какво си струва

Мнение от angel »

Green Light написа:
donchev_a написа:Какво си струва в този така кратък живот?
...
Е на споделих си. Ако и на вас ви се мечтае, ще се радвам да споделите какъв е вашия свят за който мечтаете?!
Страхотна музика. Ще си дръпна малко такива неща.
Като войник бях написал на едно листче кратко есе. Есенце някакво миниатюрно на миниатюрните странички на войнишкото теферче. Това тефтерче трябва да се побира в джоба, така че за наистина малки неща става въпрос. Ставаше въпрос за житейския избор на човек пътуващ във влак. Влака се е устремил, пътува нанякъде и човека търси ролята си. Има голям избор. Постепенно обаче започва да си задава въпроса накъде върви този влак, задава си въпроса какво са правили сметка тези които са определили посоката, които са строили релсите и защо той да разчита на тяхната преценка. И в крайна сметка скача от влака. Тва е единствения истински избор.
Стана популярно това сред приятелите ми за известно време. След казармата, става въпрос. То, листчето се загуби и текста придоби цвят според фантазията на всеки. И естествено на по 20-25 години всички решихме че няма да се возим на тоя влак. Скачаме и тва е.
Една вечер в градинката на Сент Джорд Еди набеляза и цел. Известно време ме търси с очи, понеже се беше смрачило, пък и човека вече имаше нужда да определи къде е горе, къде е долу, и като ме фиксира вика - Бе ние трябва да намерим място на морския бряг и да поживеем там една година. Всъщност каза нещо от сорта "беейие таа жиее морето година" Но ние имахме желание да го разберем, пък той не го каза наведнъж, а поне на три пъти, та накрая светнахме.
На морския бряг не отидохме, но много повече от година живяхме с мисълта, че не искаме и няма да се подчиним на система, която ни превръща в машини. Помнихме ги тия приказки и обичахме да си мечтаем, с много смях и светло пиво, че може да превърнем нашия бряг в истински замък с килии- стаи и кула която е сякаш сред морето.
Много ми напомняш за тия хора. Даже приказките ни бяха такива.
Еди стана свещенник, Владо май е в Испания, Заека е бизнесмен има ресторант и два големи магазина, Диканята мисля, че е полицай, други двама от компанията са в бригада електротехници върви им много, двама са в Америка...
Не знам никой, който да живее на морския бряг.
Много ми хареса! Ей за това говоря. Ти с други думи го облече ама е същото. Има един "аромат" дето го улавяш между думите!

Айназдрави! :drink:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

споко
и на мен редовно ми се карат тука, че съм у състояние :lol:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
angel

Мнение от angel »

WALL-E написа:споко
и на мен редовно ми се карат тука, че съм у състояние :lol:
:kiss:

двама луди като мене да има и съм щастлив! Малко сме, луди сме, но не ни пука! Живота е да се живее с любов за любов! :sunny:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

donchev_a написа:
vyara написа:Радвам се, че те има, дончев, и че споделяш това, което си.

И понеже си такъв какъвто си, не може да не знаеш, че този свят е тук и е такъв, какъвто го мечтаеш. Енергия. Ние си общуваме с енергия, земята е обвита в любов и т.н., но очите ни виждат и мизерията и лошото. Но него го има, за да съществува светлината. Не можеш да откроиш бялото, ако няма тъмно до него. Трябва да приемем нещата каквито са. Много добре знаеш.

Какво си струва ли - да си полезен за някого. За някой друг извън теб. Да осъзнаваш, че не е ясно къде свършваш ти и започва другия, защото всичко е свързано, взаимозависимо, обусловено и такова каквото трябва да е в момента. Всичко останало също е възможно. И това е прекрасното - тези възможности. Някои ги виждат като мечти, други ги усещат с тънките си струни, че са на една паралелна вселена разстояние, т.е. тук и т.н.

Но всичко, което съм казала все едно не съм, защото това е моментно, минало. И вече светът е друг.

добре че се появи. че мислех да спирам. смятам се за здраво стъпил на земята човек, и в същото време това което споделям е от личен опит. Добре, че ти поне ме разбираш! И съм съгласен с теб на 100%.

айде гуш и усмихнат ден на теб и на цялата банда тука. :kiss:
е, и аз, де! толкова се радвам и аз, че си тук!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:К'ви сте възвИшени начи... напра'о ме фанА срам от собствените ми земнички мечти.
Като например, да се усмихвам на съседите и да ги карам и те да се усмихнат, да оправя общото дворче и съседите също да се включат като видят колко хубаво може да стане. Да си направя собствената къщица и собствената градинка и да подтикна живущите наоколо и те да поискат да направят същото, за да бъде хубаво и приятно за окото на всички ни.
Да сложа къщичка за птички на бора и да я зареждам с храна през зимата, да направя уютна хралупа за нахалните катерички, да възпитам челядта в същия дух - да се грижи за природата и приятелите си... е те такива. Простички. Които знам, че мога да достигна в този си живот. В следващия - да видим какво ще поднесе и тогава ще решавам какво искам от него. :lol:
Аз па тва що не съм го видял?!
Думите ми липсват. Приказките за възвишеното. Па макар с пиянски кикот. Най- вече те.
И май не само на мен, като гледам как му викаме дай пет на Дончев. :-)
Иначе знаеш, че съм "за". Двора как оправих, домоуправителствам уж за ред и чистота, усмихнат съм кат Ганди, къщичка си строя и впрочем планирам птички да привличам, било лесно- храничка, водичка и те се заселвали и ставало приятно...
Обаче ми липсват думите.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа: Аз па тва що не съм го видял?!
Думите ми липсват. Приказките за възвишеното. Па макар с пиянски кикот. Най- вече те.
Иначе знаеш, че съм "за". Двора как оправих, домоуправителствам уж за ред и чистота, усмихнат съм кат Ганди, къщичка си строя и впрочем планирам птички да привличам, било лесно- храничка, водичка и те се заселвали и ставало приятно...
Обаче ми липсват думите.
Ми аз първите вече ги направих. Съседите си имат някакви разпределени задачки, които ги радват и съответно ги правят с удоволствие, вечните междусъседски кавги намаляха драстично, а на двора всички се събираме и си пием биричката вечер. Дори тая година, чувам, могат и някое барбекю да изджаскат за ужас на околните кооперации :grin:. За сметка на това, общия ни живот там стана много по-лесен и щастлив. И мисля, че това е част от стъпките, които трябва да предприемем, за да ни е хубаво на душата.
Виж, за Дончев не знам. Зад възвишените приказки усещам прозира заяждаческа злоба към малките невинни зайчета пред вратата ми, които се редят на опашка за един морков, за това гледам да не се прехласвам все още, пък и Житката ще ме бие инак. :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аре тва лято да снимаме и да си ги мерим съседските отношения. Ние направихме едно набързо спретнато огнище и бая пържоли се метат. Точно дето викаш за ужас на живущите наоколо.
Обаче на НГ един образ изтърва батареята с фойерверки и попаднаха в директен обстрел там едната кооперация. С право мерене. И от тогава гък не сме чули.
:-)
Бе майтап, майтап, ама си е верно важно да си ОК с околната среда.

Ах как ти завидях.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:Аре тва лято да снимаме и да си ги мерим съседските отношения. Ние направихме едно набързо спретнато огнище и бая пържоли се метат. Точно дето викаш за ужас на живущите наоколо.
Обаче на НГ един образ изтърва батареята с фойерверки и попаднаха в директен обстрел там едната кооперация. С право мерене. И от тогава гък не сме чули.
Бе майтап, майтап, ама си е верно важно да си ОК с околната среда.

Ах как ти завидях.
Тва лято мисля да снимам следващия проект - с бора и градинката. :grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
angel

Мнение от angel »

latrevw написа:
donchev_a написа:
vyara написа:Радвам се, че те има, дончев, и че споделяш това, което си.

И понеже си такъв какъвто си, не може да не знаеш, че този свят е тук и е такъв, какъвто го мечтаеш. Енергия. Ние си общуваме с енергия, земята е обвита в любов и т.н., но очите ни виждат и мизерията и лошото. Но него го има, за да съществува светлината. Не можеш да откроиш бялото, ако няма тъмно до него. Трябва да приемем нещата каквито са. Много добре знаеш.

Какво си струва ли - да си полезен за някого. За някой друг извън теб. Да осъзнаваш, че не е ясно къде свършваш ти и започва другия, защото всичко е свързано, взаимозависимо, обусловено и такова каквото трябва да е в момента. Всичко останало също е възможно. И това е прекрасното - тези възможности. Някои ги виждат като мечти, други ги усещат с тънките си струни, че са на една паралелна вселена разстояние, т.е. тук и т.н.

Но всичко, което съм казала все едно не съм, защото това е моментно, минало. И вече светът е друг.

добре че се появи. че мислех да спирам. смятам се за здраво стъпил на земята човек, и в същото време това което споделям е от личен опит. Добре, че ти поне ме разбираш! И съм съгласен с теб на 100%.

айде гуш и усмихнат ден на теб и на цялата банда тука. :kiss:
е, и аз, де! толкова се радвам и аз, че си тук!
:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

заспал съм неусетно!
Аватар
angel

Мнение от angel »

maggot написа:
Green Light написа: Аз па тва що не съм го видял?!
Обаче ми липсват думите.
Ми аз първите вече ги направих. Съседите си имат някакви разпределени задачки, които ги радват и съответно ги правят с удоволствие, вечните междусъседски кавги намаляха драстично, а на двора всички се събираме и си пием биричката вечер. Дори тая година, чувам, могат и някое барбекю да изджаскат за ужас на околните кооперации :grin:. За сметка на това, общия ни живот там стана много по-лесен и щастлив. И мисля, че това е част от стъпките, които трябва да предприемем, за да ни е хубаво на душата.
Виж, за Дончев не знам. Зад възвишените приказки усещам прозира заяждаческа злоба към малките невинни зайчета пред вратата ми, които се редят на опашка за един морков, за това гледам да не се прехласвам все още, пък и Житката ще ме бие инак. :lol:
а пък аз наистина си мислех за малките зайчета! :roll::crying:
Ама че си лош, ще те кажа на татко и ще видиш ти! Моя татко има найййй-големите мускули! :rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Ама тук в САЩ верно си имаме много зайчета. :blum:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

donchev_a написа: а пък аз наистина си мислех за малките зайчета! :roll::crying:
Ама че си лош, ще те кажа на татко и ще видиш ти! Моя татко има найййй-големите мускули! :rotfl24::rotfl24::rotfl24:

:lol:
Виж ся... начи, аз съм женска (не, че много ми личи, де, ама карай). После ни ща да та бия. Тва е против всичките ми възприятия, понятия и вся асталная сволочь дет съм възпитана с нея, да не говорим, че вселенската ти либофф ще я отвее вятъра така, а тя си е хубава, нищо че е силно утопична и прекалено розова за уеденото ми сърДце. :blum:
А зайчетата, максимум да ги сложа в зайчарника, б@си посерковците са!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

заедността

Изображение
лека, ефирна, ненатрапчива, деликатна, но усещаща се с всяка фибра.. от тези дето са
:cool:
ето това ми се губеше последните няколкостотин години
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
donchev_a написа: а пък аз наистина си мислех за малките зайчета! :roll::crying:

Виж ся... начи, аз съм женска (не, че много ми личи, де, ама карай)....
:rotfl24:
Аз познавам по фльонгата.
Голем си образ, бе, Магот! :grin: Залипсвали сте ми нещо. Кво праи тая Питка?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Да взема да разделя тази част за къщята в нова тема, а?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа:Да взема да разделя тази част за къщята в нова тема, а?
Ако можеш, би било супер!
:shy:
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

аха
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

shshtt написа:
аха
не
няма нищо по-добро от спонтанността да се сподели
не е нужно да е подредено
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

holi_day написа:
shshtt написа:
аха
не
Сори
СвършИ вече
Къщички, дворчета, тревички и птички
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

maggot написа:
holi_day написа:
shshtt написа: аха
не
Сори
СвършИ вече
Къщички, дворчета, тревички и птички
сега видях
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

WALL-E написа:заедността

Изображение
лека, ефирна, ненатрапчива, деликатна, но усещаща се с всяка фибра.. от тези дето са
:cool:
ето това ми се губеше последните няколкостотин години
http://www.vbox7.com/play:7e2ca8c6:bigsmile:
Ф.Песоа

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:
maggot написа:

Виж ся... начи, аз съм женска (не, че много ми личи, де, ама карай)....
:rotfl24:
Аз познавам по фльонгата.
Голем си образ, бе, Магот! :grin: Залипсвали сте ми нещо. Кво праи тая Питка?
Па земи звънни като минаваш през центъро, таман ще го видиш в действие как коли дракони :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

това си струва /така/ да се живее...

Изображение

и така после...един вид - символ верую

Изображение

другото е пепел дет се вика.
снимките са от надгробни плочи
нейде загубени из Родопа
както се вижда
не ги е срам хората да гледат от тях
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:това си струва /така/ да ...
другото е пепел дет се вика.
снимките са от надгробни плочи
нейде загубени из Родопа
както се вижда
не ги е срам хората да гледат от тях
Ама и ти отвреме навреме разтърсваш, риш, човека и не знае ни кво да напише, ни да каже ни нищо. Бая ме хвана тва.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ся зацепи ли брато, що спрях да си обсъждам "състоянието" :-)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

може и да сте го гледали това, ама страхотно е и пак да се гледа

Balance
http://www.youtube.com/watch?v=kG8WOijxK_g
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

ся се замислих.. има ли ситуация дет някой се е споделил
и после да не е овъргалял у миризливо?
:roll: :huhthink:
Аватар
angel

Мнение от angel »

WALL-E написа:ся се замислих.. има ли ситуация дет някой се е споделил
:)))
и какво измисли друже? :blum:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

angel написа: и какво измисли друже? :blum:
ми то се вижда и с невъоръжено око :crying:
Аватар
angel

Мнение от angel »

WALL-E написа:
angel написа: и какво измисли друже? :blum:
ми то се вижда и с невъоръжено око :crying:
:))
доброто и злото вървят за ръка. Аз не ги рпиемам нещата лично. В крайна сметка, моя ум и състояние е като една цветна градинка. Ако има хубави мисли и чувства, излъчвам радост. И за да има цветя и красота, трябва да вложа определена енергия, в садене, поливане, поддържане. За мен лошото и доброто ти помагат да намериш баланса, как и колко точно да поливаш и поддържаш. И едното и другото те водят към блаженство, ако успееш да намираш поука и от двете. Та така, въпрос на гледна точка. Ако иска, можеш да извлечеш полза от всичко. Демек от злото да правиш добро и обратното. То това си е алхимията на душата. :-)
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

angel написа: Ако иска, можеш да извлечеш полза от всичко. :-)
ааа не мош ме прилъга пак а се споделям :lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

WALL-E написа:
angel написа: Ако иска, можеш да извлечеш полза от всичко. :-)
ааа не мош ме прилъга пак а се споделям :lol:
:lol: спомени, спомени
Ф.Песоа

Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

holi_day написа: :lol: спомени, спомени
хубави бяха :-)
някога бяхме и млади и красиви и директни
и не ми се хили :lol:
сега като кажеш нещо, всеки го пречупва през някаква своя призма
и настава патаклама :lol: после ми се сърдят кат кажа, че ни тежи натрупаната история
и персонална и като народ
:harhar:
и никой никого нито чува нито "вижда"
без дори да се замисли какво аджеба отсрещния иска да сподели :lol:
като в една друга фаза на "пиянството на един народ" :lol:
не ли?!
:winkw:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

angel написа:За мен лошото и доброто.. Демек от злото да правиш добро и обратното. То това си е алхимията на душата. :-)
от къде ги гледаш обаче :-)
а отсрещния?!
глей ка се изпокараха в една тема дето уж всички се уважават, да не кажа обичат :-)
и ся ми иде на акъля пак да припомням постулатни истини

отивам да търся темата :grin:
п.п. разбиха ме на Ил-2 :crying: явно не ми е ден
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

shshtt написа:може и да сте го гледали това, ама страхотно е и пак да се гледа

Balance
уааауу!
Зловещо!
я виж това...синът ми ми го показа...пускали са им го в училище
http://www.youtube.com/watch?v=-ZJDNSp1QJA
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Sweety написа:
shshtt написа:може и да сте го гледали това, ама страхотно е и пак да се гледа

Balance
уааауу!
Зловещо!
я виж това...синът ми ми го показа...пускали са им го в училище
http://www.youtube.com/watch?v=-ZJDNSp1QJA
и това също...на него Лилия се е раплакала
http://www.youtube.com/watch?v=OzwBHP3n ... =endscreen
парчето много ми хареса
Блажени са бедните духом
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Sweety написа:
и това също...на него Лилия се е раплакала
парчето много ми хареса
хванах тук-там от текста и с клипа горе-долу добих представа......е ми
тенкю:kiss:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

WALL-E написа:
holi_day написа: :lol: спомени, спомени
хубави бяха :-)
някога бяхме и млади и красиви и директни
и не ми се хили :lol:
сега като кажеш нещо, всеки го пречупва през някаква своя призма
и настава патаклама :lol: после ми се сърдят кат кажа, че ни тежи натрупаната история
и персонална и като народ
:harhar:
и никой никого нито чува нито "вижда"
без дори да се замисли какво аджеба отсрещния иска да сподели :lol:
като в една друга фаза на "пиянството на един народ" :lol:
не ли?!
:winkw:

е ми какво като го пречупва през своята си призма - друга гледна точка към ситуацията
е, вярно, че като съвсем друго си искал да кажеш и оставаш с впечатление, че не си разбран
пък то не винаги е така
просто и другите си споделят къде ги стяга, нищо че пишат по твоята ситуация
и става разговор :)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

WALL-E написа:ся се замислих.. има ли ситуация дет някой се е споделил
аз
ако си бех довела и мъжа ми преди години, щеше да стане мазало
веднъж се регистрира във форума моя приятелка (това беше грешка, но не съм я канила, видя, че пиша тук и поиска да е покрай мен), вече не ми е такава, пътищата ни се разделиха, но никой тук не разбра, защото тя тихомълком се оттегли
хората са пристрастни и винаги избират нечия страна, а тя не винаги може да е твоята
докато не се научите да си пазите личното пространство само за вас, ще става миризливо
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Sweety написа: и това също...на него Лилия се е раплакала
парчето много ми хареса
http://www.youtube.com/watch?v=F2bk_9T482g
Изображение
Публикувай отговор