Колко мартеници носите.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Колко мартеници носите.

Мнение от Kent »

Честита Баба Марта на всички, зимата свърши и ше ходим без гащи по плажа скороооо ураааааааааааааа.
Колко мартеници носите. Къде? На дрехите, на ревера, на китките? Аз имам три - на лявата китка една червен и бял конец със зелено дървено пробито топче от децата, на дясната две - морав и бял конец от едни цигани пациенти и още една с червен и бял конец със синьо рингче нанизано - от Ирена. И то на ръцете ми са само. Живи и здрави бъдете, сори че отчасти се дублира темата.
Аватар
Green Light

Re: Колко мартеници носите.

Мнение от Green Light »

Kent написа:Честита Баба Марта на всички, зимата свърши и ше ходим без гащи по плажа скороооо ураааааааааааааа.
Колко мартеници носите. Къде? На дрехите, на ревера, на китките? Аз имам три - на лявата китка една червен и бял конец със зелено дървено пробито топче от децата, на дясната две - морав и бял конец от едни цигани пациенти и още една с червен и бял конец със синьо рингче нанизано - от Ирена. И то на ръцете ми са само. Живи и здрави бъдете, сори че отчасти се дублира темата.
На ревера. На сакото от жена ми и сега от систър на якето. Имам и много гривни през дена бях с тях но ги нося само като ми ги подаряват, свалям ги вечерта. Не им свикнах. Децата са до лактите в гривни. Тоест малкия, пардон. Седмокласника ги свали.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тоя път не купих ни една китайска. Много внимавах.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Една крава от щерката :blink: на чантата, че е много голяма за ревер. Една на якето, една на блузата, една на врата (е, нея я свалих вече) и ъъъъ... чеки .... 10 останали на ръката.
Купувах предимно от български производители и то доста оригинални. Цветя, мартенички от парцалчета и копчета, ръчно вити от жива вълна и т.нт.

Тоя празник ме радва най-много. Кича е як, но си е чисто наш! И се усмихваме всички, дори и в метрото!

Забелязала съм, че тези на ръката отпадат една по една без да се усетя, докато не остане най-упоритата дето чака да дойде юни, че да видя щъркели и да я закича на някое презряло дърво. :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

3-4, не повече.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

1, повече ми пречат :)
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

вчера бях с над 100 :-)
днес съм само с една...:bigsmile:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

накачули ги синчето на една подкова сички които са вповече. подковата виси на една ламба и чака за стане ... по скалата на медведев-шпонхоер-карник и да бацне някой по кофата:grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Две. Една на ревера, още ден-два и една на ръката докато цъфне джанката на двора или поне някой дрян.
Наздраве :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Минимум две, предимно по ръцете. Нося ги постоянно, докато дойдат щъркелите. Само на първи март нося и по врата.

Тоя празник/обичай най-много го харесвам от всички други глупости натрапени. :bigsmile:
Изображение
Публикувай отговор