според кого знаешGreen Light написа:Еми аз знам само 7ми въпрос...
според сър айвънхоу ли
И за "еволюцията" на човекаGreen Light написа:Еми аз знам само 7ми въпрос. За струнната теория спорятholi_day написа:е, ти пъ се ено не знаеш въпросите от тестаNejimaki-dori написа:То там ги чакат с разтврени обятия щото. Ама гледай само Айвъна как бяга по тъча, не ще да показва контролното.
1. по кой предмет се явявате ......................................
2. името на преподавателя ви е ......................................
3. избройте 3 източника, от които се подготвяхте за изпита ......................................
4. посочете тема, която ви е затруднила ......................................
5. посочете тема, която МНОГО ви е затруднила ......................................
6. основни принципи и механизми са ......................................
7. казуси, по които учените спорят са ......................................
8. курсовата ви тема по предмета е ......................................
9. инвестициите...
10. загубите...
и 11.(най-важен въпрос) защо световната финансова криза е изцяло зависима от българското икономическо чудо(вище) .......................
и се чуди що мн. празни тестове върнати
че това си е екологосъобразно решение - няколко випуска могат така да решават без да хабят хартия!
Не знам чии са тези тестове, но това е... хм... елементарна история... аз на упражнения решавам задачи по финанси, а не им говоря за ланшния сняг.Глас в пустиня написа:Е, не съм Айвън, ама и моят интерес беше събуден. Разгледах една книжка с тестове по дисциплина финанси за втори курс. По-точно финанси на фирмата. Щракнах на посоки два теста "открит" и "закрит", каквито и биват тестовете на изпит по финанси:

Трябва да си припомня какво означават термините и как се пресмятаха, не мога да го реша сега веднага, а категорично не ми е по силите тази критична точка в първа задача. НО помня, че съм ги слушал тези неща дори в МЕИ по Икономикс, тоест хора, които претендират да са финанссти трябва да се ориентират в това. Пък и защо иначе ще отваряш лаф?сър Айвънхоу написа:
тестът е изключително лесен.
Грийни... критична точка е за 5 точки... само казвам...Green Light написа:Трябва да си припомня какво означават термините и как се пресмятаха, не мога да го реша сега веднага, а категорично не ми е по силите тази критична точка в първа задача. НО помня, че съм ги слушал тези неща дори в МЕИ по Икономикс, тоест хора, които претендират да са финанссти трябва да се ориентират в това. Пък и защо иначе ще отваряш лаф?сър Айвънхоу написа:
тестът е изключително лесен.
Защо според теб са толкова зле?
Все по- любопитно ми става
П.П. Бе втора и трета май мога да ги реша. При трета тва нетна настояща стойност за период ли беше, процент ли беше или се гледаше дали няма да се получи отрицателно число. Това наскоро съм го слушал, имам даже записки, но не ми се търси сега. Гугъл ще питам: Има си формула, да, дето викаш, има си формула, смята се за всяка от петте години, а първоначалната инвестиция е с отрицателен знак и се събират. Ако е плюс- заслужава си, ако е минус - не. Не знам дали говоря глупости, много набързо прегледах, дали да го пусна тва...
бе майната му.
Втора обаче не ми е по силите, излъгах. Там не трябва ли да кажеш период? Е, разбира се, че питам глупости, щом не си казал, сигурно не трябва, пък и има някакъв коефициент...
Винаги са ми били интересни тия работи
Готин е теста и не изглежда труден. Даже ме накара да си поотворя някои книжки за да си припомня някои неща. Върна ме назад във времето.сър Айвънхоу написа: та... ето моят тест... един от тях де
тестът е изключително лесен. говорим за директно заместване във формули. е, първа задача е по-сложна, все пак е тест за отиване на предварителен изпит.
а третата задача... уф... третата задача, ако не знаеш как се решава, значи изобщо не си присъствал на лекции и упражнения...
п.п. за видео на моите упражнения... нямам такова... трябва да попитам студентите дали имат... със сигурност знам, че ме записват поне на аудио, но... за видео, все още не съм ги хващал...
Аз пък имам, но ще си ги спестя. Просто защото познавам човека и имам наблюдения върху работата му.сър Айвънхоу написа:без думи...
Хич не ме интересува какъв е и как работи - в случая е абсолютно прав.Nejimaki-dori написа:Аз пък имам, но ще си ги спестя. Просто защото познавам човека и имам наблюдения върху работата му.сър Айвънхоу написа:без думи...
Прав ли е, седнал ли е - не знам. Само ми е интересно дали ти или Айвън сте си закупили или използвали някога въпросния речник. Съмнявам се. 90% от българите (ако не и повече) дори не знаят, че съществува и едва ли някога ще използват. Разточително многословна статия, при положение че още в първата една трета става ясно за какво иде реч.Мнемозина написа:Хич не ме интересува какъв е и как работи - в случая е абсолютно прав.Nejimaki-dori написа:Аз пък имам, но ще си ги спестя. Просто защото познавам човека и имам наблюдения върху работата му.сър Айвънхоу написа:без думи...
Много съм им ядосана на тия от ИБЕ, то и абревиатурата им такава...
Разполагам с него служебно и се налага понякога да се справям с неговите дебри, да, за това бъди спокойна.Nejimaki-dori написа: Прав ли е, седнал ли е - не знам. Само ми е интересно дали ти или Айвън сте си закупили или използвали някога въпросния речник. Съмнявам се. 90% от българите (ако не и повече) дори не знаят, че съществува и едва ли някога ще използват. Разточително многословна статия, при положение че още в първата една трета става ясно за какво иде реч.
На мен блогът на Павлина Върбанова и сайтът "Как се пише?" ми дават повече информация, но който го влече да чете речниците.
Разбирам те, Мнемо, но който се интересува, едва ли ще разчита само и единствено на този речник. А този, "който обяснява, как се пише", го прави отпреди излизането на новия речник. Да, дава изписването по него, но коментира и неща, които/ако липсват. Например: Как се пише: кафяви или кафеви (понеже се коментира в статията)Мнемозина написа:Разполагам с него служебно и се налага понякога да се справям с неговите дебри, да, за това бъди спокойна.Nejimaki-dori написа: Прав ли е, седнал ли е - не знам. Само ми е интересно дали ти или Айвън сте си закупили или използвали някога въпросния речник. Съмнявам се. 90% от българите (ако не и повече) дори не знаят, че съществува и едва ли някога ще използват. Разточително многословна статия, при положение че още в първата една трета става ясно за какво иде реч.
На мен блогът на Павлина Върбанова и сайтът "Как се пише?" ми дават повече информация, но който го влече да чете речниците.
По принцип Правописният речник на Института за български език има ролята на закон за българския правопис и правоговор. Тези, които по сайтовете ти обясняват "как се пише", би трябвало да ти обясняват как е правилно именно според този речник.
Когато трябва да се придържаш към някаква средна грамотност, е лесно. Но ако ти се налага да бъдеш абсолютно прецизен и да можеш да мотивираш всяко свое синтактично или граматическо решение, то аргументът би трябвало да е именно този речник.
Това е правописната Конституция на България.
Другият вариант е да звъннеш на импулсния им телефон и да зададеш въпрос, но напоследък се оказва, че и на този телефон се объркват и не знаят как точно трябва да бъде някой по-засукан случай.
Затова и грешките и недообмисленостите в него са трудно простими. А са много, затова е многословието на човека, написал статията. И пак не е успял да хване всичко, има още.
Да не говорим, че е хванал много точно как хаосът в живота ни е отразен в хаоса на езика ни и как сами допуснахме и едното, и другото.
хехе... смех, смех...Nejimaki-dori написа:
Разбирам те, Мнемо, но който се интересува, едва ли ще разчита само и единствено на този речник. А този, "който обяснява, как се пише", го прави отпреди излизането на новия речник. Да, дава изписването по него, но коментира и неща, които/ако липсват. Например: Как се пише: кафяви или кафеви (понеже се коментира в статията)
Искрено ти препоръчван да разгледаш блога и сайта, щом гониш над средна грамотност, няма да ти е излишно.
Мисля, че трябва да се раздава безплатно, както разни секти раздават библията. Но след като има хора, които ще си го купят за тези пари, що да не го продават. Не останах с впечатление, че г-н Кирязов чак настоява да се качи в интернет, по-скоро го вълнувасър Айвънхоу написа: и още нещо... речникът струва доста кинти, мамка му!
не мислиш ли, че след като от нашия джоб са дадени парите, за да се състави този речник, чрез субсидията за БАН, то би трябвало цената му да е колкото цената на книжното тяло, т.е. няколко левчета? затова и в статията се настоява да се качи речникът в интернет - защото сме си го платили и имаме право да го ползваме безплатно!
Прочее какво са свършили авторите на „Официалния речник на българския книжовен език”?
Ъхъм.Piqndurnik написа:Децата имат нужда от контакти с връстници.
Ако оставиш на майка му, тя може да иска още и да го кърми...
Всичко е индивидуално...holi_day написа:http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2907360
когато е било достъпно за малко хора, се е смятало за ценност

Кредо?! Просто цитат на Джордън Белфърт - Вълкът от Уолстрийт, осбено актуален след премиерата на филма:
Act as if! Act as if you’re a wealthy man, rich already, and then you’ll surely become rich. Act as if you have unmatched confidence and then people will surely have confidence in you. Act as if you have unmatched experience and then people will follow your advice. And act as if you are already a tremendous success, and as sure as I stand here today – you will become successful
Съгласна на 100% с теб.holi_day написа:
на хартия само правила. и абсолютното им неспазване. като се почне от неписането на отсъствия и се стигне до погазване на всякакви критерии при оценяване, което си потвърдила и самата ти с примера от следващия ти пост
още от ранна възраст се опорочава така важното приобщаване в обществото - ми свиква се, че правилата безнаказано се нарушават
и излизат - тривиалното - "подготвени" за живота
Влязох в словесна битка, защото за мен, всички деца са равни. Няма на учители, няма на бедни или богати. Тук са да учат, а не да мислят, че са с приоритет.
Както и да е. Важното е, че от три дни всички ( с изключение на трима колеги ) ме гледат "лошо"
Да, продиктувах, не се отричам от казаното/написаното...Kent написа:Влязох в словесна битка, защото за мен, всички деца са равни. Няма на учители, няма на бедни или богати. Тук са да учат, а не да мислят, че са с приоритет.
Както и да е. Важното е, че от три дни всички ( с изключение на трима колеги ) ме гледат "лошо"
фуего, а защо диктуваш отговорите за три на дете което не е пущано на училище тогаз по време на някакъв тест за ценс, нали сички са равни. всъщност не се ли получава противоречие. / ти беше писала за такъв случай, или греша/
holi_day написа:мъ колко пък е готино това "Минимум три актови рисунки."
ей така се научаваш "на конвейер" да цапотиш в количество
после студио за татуировки и опс - цъфва бийбърчо като клиент
забогатяваш
и отиваш да ги видиш тия примати канадците закостенели
хехехе, толкова ли агресивно изглеждамholi_day написа:фуего, да не вземе да спориш сега с мен по горния ми пост
аз си зная, че не ги разбирам нещата кое изкуство, кое не е
и тук мога да споделя мнение, но тъй като сме на всеобщо четене, ще се въздържа...holi_day написа:мъ колко пък е готино това "Минимум три актови рисунки."
ей така се научаваш "на конвейер" да цапотиш в количество
после студио за татуировки и опс - цъфва бийбърчо като клиент
забогатяваш
и отиваш да ги видиш тия примати канадците закостенели
и затова ни го предлагаш в средата на януари?fuego написа:Организира се веднъж годишно - декември месец