Какво сте готови да убиете в себе си?

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Какво сте готови да убиете в себе си?

Мнение от bead_ »

... няма да започна първа :blum:
just perfect
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Нищо! Не съм убийца. :wbee:
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Уви, много неща...

неувереност
прекалена самокритичност
свръхемоционалност
егоцентризъм
нетърпение
изместен вътрешен център навън /как изобщо се комбинира това с егоцентричността???/....вкопчване в другост
наивитет
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Nejimaki-dori написа:Нищо! Не съм убийца. :wbee:
и аз така си мислех, но открих няколко мъртви неща и... всъщност СЪМ
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Nejimaki-dori написа:Нищо! Не съм убийца. :wbee:
и аз така си мислех, но открих няколко мъртви неща и... всъщност СЪМ
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

windcolours написа:Уви, много неща...

неувереност
прекалена самокритичност
свръхемоционалност
егоцентризъм
нетърпение
изместен вътрешен център навън /как изобщо се комбинира това с егоцентричността???/....вкопчване в другост
наивитет

ООО, остави нетърпението. носи аромат на току-що стъпкана трева и вкус на топящ се сладолед във фунийка!
just perfect
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

известна доза припряност, е не да я убия, но да и скъсам ръчичките и краченцата поне:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

А, нищо, то няма смисъл. Каквото е речено, самО си отмира. :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Kent написа:известна доза припряност, е не да я убия, но да и скъсам ръчичките и краченцата поне:lol:
хаха, готина разфасовка припряност ще се получи
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:А, нищо, то няма смисъл. Каквото е речено, самО си отмира. :lol:
:roll: доброволно?!? хъм...
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

За да намеря мир със себе си съм готов да убия всичко което ме дразни у другите. :blum:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Когато се разделям с ноктите си, плача- част от мен си отива в канавката :)
С подстригването на брадата и кодата е подобна дтамата...
Това не бих убивал в себе си :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Глас в пустиня написа:За да намеря мир със себе си съм готов да убия всичко което ме дразни у другите. :blum:
:lol: eй!
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Re: Какво сте готови да убиете в себе си?

Мнение от holi_day »

кашлицата, дет ме мъчи, се опитвам да усмъртя със сиропи, антибиотик, чай, витамини и други топли и хладни оръжия
засега с малък успех
иначе мързела
някой път успявам
друг път се престаравам в ентусиазма
каквото правя - все е с някакъв ентусиазъм и не мога се запра
напр. миналата седмица в студа след работа вечер ходех по 6км и се доразболях
тр. ми ред в хаоса
като е слънчево като сега - да стана и на разходка
като е студ, да си сглобявам отчети примерно
но много изненадващо се оказва, че редът е хаос, а хаоса - ред...
но така е като съм наемен черноработник
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Глас в пустиня написа:За да намеря мир със себе си съм готов да убия всичко което ме дразни у другите. :blum:
има нещо самоубийствено в това да си в мир със себе си :winkw:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

itcome написа:Когато се разделям с ноктите си, плача- част от мен си отива в канавката :)
С подстригването на брадата и кодата е подобна дтамата...
Това не бих убивал в себе си :)
:blink::blink:
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

holi_day написа:кашлицата, дет ме мъчи, се опитвам да усмъртя със сиропи, антибиотик, чай, витамини и други топли и хладни оръжия
засега с малък успех
иначе мързела
някой път успявам
друг път се престаравам в ентусиазма
каквото правя - все е с някакъв ентусиазъм и не мога се запра
напр. миналата седмица в студа след работа вечер ходех по 6км и се доразболях
тр. ми ред в хаоса
като е слънчево като сега - да стана и на разходка
като е студ, да си сглобявам отчети примерно
но много изненадващо се оказва, че редът е хаос, а хаоса - ред...
но така е като съм наемен черноработник
да, всичко си идва, когато му дойде времето да се появи
и дори да дойде по-рано, значи му е било ранно времето
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:-)
Искам едно, но се получава че съм убил друго. Жизнерадост, макар че ми е трудно да го призная- на 45 не съм весел човек. Доверие, непосредственост, великодушие, изобщо голяма част от това, което наричаме сила на характера.
На тяхно място май се настанява в ужасяващи размери една сантименталност. Еснафщина, дребнавост...
Ако не искам да остарея по ужасен начин трябва да спретна здраво клане.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа::-)
Искам едно, но се получава че съм убил друго. Жизнерадост, макар че ми е трудно да го призная- на 45 не съм весел човек. Доверие, непосредственост, великодушие, изобщо голяма част от това, което наричаме сила на характера.
На тяхно място май се настанява в ужасяващи размери една сантименталност. Еснафщина, дребнавост...
работата май отива към "Вартоломеева нощ", а? :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа::-)
моля те убий всичко, което ти пречи да си лек, безгрижен и весел. на 45 поне по 45 минути на ден
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа: ...
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!
Разсмя ме. :lol: Неподострения молив- първа крачка към олющения лак.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Една от тия книги, които не са художествени, ами опитват да обяснят Космоса започва приблизително така: Единствения истински въпрос е въпроса за самоубийството. Книгата е Тъканта на Космоса, автора Брайън Грийн, а мисълта не е негова а цитира Албер Камю. В началото бях потресен пише Грийн, но понеже и аз бях потресен, а освен това, и аз съм Грийн, та ще продължа от мое име, макар че нещата са микс.
След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
Камю, в Митът за Сизиф- книгата където е написал тая работа за самоубийството, намира отговор само в моралните категории и единствено в тях. Моят Грийн, обаче поставя въпроса другояче. Аз също. Как бих могъл да се ориентирам във външния си мир, ако не знам какъв е външния? Не знам плувам ли, трептя ли, когато се движа променям ли се и какво се случва с мен, когато една секунда отмине? Нима съм същия отпреди миг? Как щях да разсъждавам ако имах единствено допира като сетиво? А щом имам слух, зрение, вкус, мирис и усещане то не трябва ли да се ориентирам какво именно виждам, чувам и усещам около себе си, за да знам къде се намирам?
Според мен задължително трябва. Ма'негър и той така мисли.
Още повече, че ако човек задълбае нещата стават ни повече ни по- малко - вълшебни. Дори Нютоновата вселена е място с безкрайни възможности, но това което ни дават Айнщайн и квантовата механика определено прави нещата да си струват. Има смисъл да ни има, защото сме съществена част от Космоса. Един наш квант влияе на друг, който се намира в Алфа Кентавър, и влияе без забавяне, със страшна сила. Нещо случващо се в необозримите краища на Вселената точно ей сега променя нещо в лявото ми кутре, а утре в Борисовата градина ще заиграят елфите около извора на Белия цар.
През 1905 година Айнщайн отвори вратата към това. Нови 35 години са минали в доизпипване на окончателния вид на квантите и следват още 70 за да примирим двете теории. По всичко личи, че Браян Грийновците са на крачка.
Искам да ги разбера тия неща.

И само още една дума ми се иска да кажа. Когато се замисля по този начин и заедно с това радиото работи в режим на новини за идиотщините в България, идиотщините в Сирия, Украйна и изобщо за това което Те ни причинияват, ми изгрява една алюзия. Архимет чертаещ кръговете си в пясъка и сянката на войника, който му закрива Слънцето.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Хм.

Правилната първа крачка към олющения лак е измиването на чиниите, което далеч не е в същата посока. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа:Една от тия книги, които не са художествени...
ако искаш да разбереш, прочети "опасният архив на богомлите"
скоро излезе
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:Една от тия книги, които не са художествени, ами опитват да обяснят Космоса започва приблизително така: Единствения истински въпрос е въпроса за самоубийството. Книгата е Тъканта на Космоса, автора Брайън Грийн, а мисълта не е негова а цитира Албер Камю. В началото бях потресен пише Грийн, но понеже и аз бях потресен, а освен това, и аз съм Грийн, та ще продължа от мое име, макар че нещата са микс.
След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
Камю, в Митът за Сизиф- книгата където е написал тая работа за самоубийството, намира отговор само в моралните категории и единствено в тях. Моят Грийн, обаче поставя въпроса другояче. Аз също. Как бих могъл да се ориентирам във външния си мир, ако не знам какъв е външния? Не знам плувам ли, трептя ли, когато се движа променям ли се и какво се случва с мен, когато една секунда отмине? Нима съм същия отпреди миг? Как щях да разсъждавам ако имах единствено допира като сетиво? А щом имам слух, зрение, вкус, мирис и усещане то не трябва ли да се ориентирам какво именно виждам, чувам и усещам около себе си, за да знам къде се намирам?
Според мен задължително трябва. Ма'негър и той така мисли.
Още повече, че ако човек задълбае нещата стават ни повече ни по- малко - вълшебни. Дори Нютоновата вселена е място с безкрайни възможности, но това което ни дават Айнщайн и квантовата механика определено прави нещата да си струват. Има смисъл да ни има, защото сме съществена част от Космоса. Един наш квант влияе на друг, който се намира в Алфа Кентавър, и влияе без забавяне, със страшна сила. Нещо случващо се в необозримите краища на Вселената точно ей сега променя нещо в лявото ми кутре, а утре в Борисовата градина ще заиграят елфите около извора на Белия цар.
През 1905 година Айнщайн отвори вратата към това. Нови 35 години са минали в доизпипване на окончателния вид на квантите и следват още 70 за да примирим двете теории. По всичко личи, че Браян Грийновците са на крачка.
Искам да ги разбера тия неща.

И само още една дума ми се иска да кажа. Когато се замисля по този начин и заедно с това радиото работи в режим на новини за идиотщините в България, идиотщините в Сирия, Украйна и изобщо за това което Те ни причинияват, ми изгрява една алюзия. Архимет чертаещ кръговете си в пясъка и сянката на войника, който му закрива Слънцето.
Мдаааа... :bigsmile:
Понякога си мисля, че думите, въпросите и "отговорите" са ни отдалечили от онова, което следва да разберем.
Сигурно затова библията започва с това, че в началото било словото. В началото на кое, питам се.
И почти съм сигурна, че преди това "начало" никой човек не се е самоубивал. :bigsmile:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Мдаааа... :bigsmile:
Понякога си мисля, че думите, въпросите и "отговорите" са ни отдалечили от онова, което следва да разберем.
Сигурно затова библията започва с това, че в началото било словото. В началото на кое, питам се.
И почти съм сигурна, че преди това "начало" никой човек не се е самоубивал. :bigsmile:
Аз мисля, че идва друг период. Честно, не знам дали си въобразявам или не, обаче търсенето на отговорите за тъканта на мирозданието от науката физика все повече се заплита с философското(религиозно, мистично) търсене на същия отговор. Влизаме, не ами влезнахме вече във времената когато за да си наистина добър физик трябва да си малко мистик.

Впрочем Нютон е бил зверски религиозен. За Айнщайн нямам идея но предполагам, че ако не е бил, е станал след като е нарисувал неговата красива картинка на нещата. Той има една знаменателна фраза за търсенето на научните отговори. Не знам дали ще се сетя точно. "Бог е остроумен, но не е злонамерен."
Да, това беше.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
има нещо самоубийствено в това да си в мир със себе си :winkw:
Нали?! Труден е пътя към нирвана. :)))
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:
:rotfl24:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
така се получава често - човек води титанични битки, а другите вместо да виждат героизъм ... се спукват от хилеж
не съм очаквала да си Омир на моите подвизи, но малко уважение ... както и да е!
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
получава се така, че основният въпрос на философите един ден ще бъде решен от физиците и астрофизиците, които са и все по-често математици и те ще се окажат всъщност истинските философи, което би трявало да означава, че философите ще си намерят друг основен въпрос и ще се молят да не им го решат химиците, които са все повече биохимици
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

windcolours написа:
:rotfl24:
и ти ли, Бруте?
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
получава се така, че основният въпрос на философите един ден ще бъде решен от физиците и астрофизиците, които са и все по-често математици и те ще се окажат всъщност истинските философи, което би трявало да означава, че философите ще си намерят друг основен въпрос и ще се молят да не им го решат химиците, които са все повече биохимици
:grin:

Смешно, но истина.
Не можем да си позволим да се смеем на неверни неща*

Парафраза на Парцалевото "Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости" :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Нищо.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Нищо.
Hi!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ко са хилиш ся? Хихи :-P
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:... няма да започна първа :blum:
подсъдимо ли е?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Ко са хилиш ся? Хихи :-P
Еее..ми като не знаеш езици, са, аз кво да направя?!
:lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ааааа говорим си на други езици ли бе. Ми така кажете. Тогава аз пък ще кажа това: :grin:

Life is the art of drawing without an eraser.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

bead_ написа:... няма да започна първа :blum:
лакомията и страха
Публикувай отговор