Какво сте готови да убиете в себе си?
- Nejimaki-dori
- windcolours
windcolours написа:Уви, много неща...
неувереност
прекалена самокритичност
свръхемоционалност
егоцентризъм
нетърпение
изместен вътрешен център навън /как изобщо се комбинира това с егоцентричността???/....вкопчване в другост
наивитет
ООО, остави нетърпението. носи аромат на току-що стъпкана трева и вкус на топящ се сладолед във фунийка!
just perfect
- Глас в пустиня
Re: Какво сте готови да убиете в себе си?
кашлицата, дет ме мъчи, се опитвам да усмъртя със сиропи, антибиотик, чай, витамини и други топли и хладни оръжия
засега с малък успех
иначе мързела
някой път успявам
друг път се престаравам в ентусиазма
каквото правя - все е с някакъв ентусиазъм и не мога се запра
напр. миналата седмица в студа след работа вечер ходех по 6км и се доразболях
тр. ми ред в хаоса
като е слънчево като сега - да стана и на разходка
като е студ, да си сглобявам отчети примерно
но много изненадващо се оказва, че редът е хаос, а хаоса - ред...
но така е като съм наемен черноработник
засега с малък успех
иначе мързела
някой път успявам
тр. ми ред в хаоса
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
да, всичко си идва, когато му дойде времето да се появиholi_day написа:кашлицата, дет ме мъчи, се опитвам да усмъртя със сиропи, антибиотик, чай, витамини и други топли и хладни оръжия
засега с малък успех
иначе мързела
някой път успявам
тр. ми ред в хаоса
и дори да дойде по-рано, значи му е било ранно времето
just perfect
- Green Light
Искам едно, но се получава че съм убил друго. Жизнерадост, макар че ми е трудно да го призная- на 45 не съм весел човек. Доверие, непосредственост, великодушие, изобщо голяма част от това, което наричаме сила на характера.
На тяхно място май се настанява в ужасяващи размери една сантименталност. Еснафщина, дребнавост...
Ако не искам да остарея по ужасен начин трябва да спретна здраво клане.
- сър Айвънхоу
работата май отива към "Вартоломеева нощ", а?Green Light написа:
Искам едно, но се получава че съм убил друго. Жизнерадост, макар че ми е трудно да го призная- на 45 не съм весел човек. Доверие, непосредственост, великодушие, изобщо голяма част от това, което наричаме сила на характера.
На тяхно място май се настанява в ужасяващи размери една сантименталност. Еснафщина, дребнавост...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
моля те убий всичко, което ти пречи да си лек, безгрижен и весел. на 45 поне по 45 минути на денGreen Light написа:
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!
just perfect
- Green Light
Разсмя ме.bead_ написа: ...
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!
- Green Light
Една от тия книги, които не са художествени, ами опитват да обяснят Космоса започва приблизително така: Единствения истински въпрос е въпроса за самоубийството. Книгата е Тъканта на Космоса, автора Брайън Грийн, а мисълта не е негова а цитира Албер Камю. В началото бях потресен пише Грийн, но понеже и аз бях потресен, а освен това, и аз съм Грийн, та ще продължа от мое име, макар че нещата са микс.
След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
Камю, в Митът за Сизиф- книгата където е написал тая работа за самоубийството, намира отговор само в моралните категории и единствено в тях. Моят Грийн, обаче поставя въпроса другояче. Аз също. Как бих могъл да се ориентирам във външния си мир, ако не знам какъв е външния? Не знам плувам ли, трептя ли, когато се движа променям ли се и какво се случва с мен, когато една секунда отмине? Нима съм същия отпреди миг? Как щях да разсъждавам ако имах единствено допира като сетиво? А щом имам слух, зрение, вкус, мирис и усещане то не трябва ли да се ориентирам какво именно виждам, чувам и усещам около себе си, за да знам къде се намирам?
Според мен задължително трябва. Ма'негър и той така мисли.
Още повече, че ако човек задълбае нещата стават ни повече ни по- малко - вълшебни. Дори Нютоновата вселена е място с безкрайни възможности, но това което ни дават Айнщайн и квантовата механика определено прави нещата да си струват. Има смисъл да ни има, защото сме съществена част от Космоса. Един наш квант влияе на друг, който се намира в Алфа Кентавър, и влияе без забавяне, със страшна сила. Нещо случващо се в необозримите краища на Вселената точно ей сега променя нещо в лявото ми кутре, а утре в Борисовата градина ще заиграят елфите около извора на Белия цар.
През 1905 година Айнщайн отвори вратата към това. Нови 35 години са минали в доизпипване на окончателния вид на квантите и следват още 70 за да примирим двете теории. По всичко личи, че Браян Грийновците са на крачка.
Искам да ги разбера тия неща.
И само още една дума ми се иска да кажа. Когато се замисля по този начин и заедно с това радиото работи в режим на новини за идиотщините в България, идиотщините в Сирия, Украйна и изобщо за това което Те ни причинияват, ми изгрява една алюзия. Архимет чертаещ кръговете си в пясъка и сянката на войника, който му закрива Слънцето.
След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
Камю, в Митът за Сизиф- книгата където е написал тая работа за самоубийството, намира отговор само в моралните категории и единствено в тях. Моят Грийн, обаче поставя въпроса другояче. Аз също. Как бих могъл да се ориентирам във външния си мир, ако не знам какъв е външния? Не знам плувам ли, трептя ли, когато се движа променям ли се и какво се случва с мен, когато една секунда отмине? Нима съм същия отпреди миг? Как щях да разсъждавам ако имах единствено допира като сетиво? А щом имам слух, зрение, вкус, мирис и усещане то не трябва ли да се ориентирам какво именно виждам, чувам и усещам около себе си, за да знам къде се намирам?
Още повече, че ако човек задълбае нещата стават ни повече ни по- малко - вълшебни. Дори Нютоновата вселена е място с безкрайни възможности, но това което ни дават Айнщайн и квантовата механика определено прави нещата да си струват. Има смисъл да ни има, защото сме съществена част от Космоса. Един наш квант влияе на друг, който се намира в Алфа Кентавър, и влияе без забавяне, със страшна сила. Нещо случващо се в необозримите краища на Вселената точно ей сега променя нещо в лявото ми кутре, а утре в Борисовата градина ще заиграят елфите около извора на Белия цар.
През 1905 година Айнщайн отвори вратата към това. Нови 35 години са минали в доизпипване на окончателния вид на квантите и следват още 70 за да примирим двете теории. По всичко личи, че Браян Грийновците са на крачка.
И само още една дума ми се иска да кажа. Когато се замисля по този начин и заедно с това радиото работи в режим на новини за идиотщините в България, идиотщините в Сирия, Украйна и изобщо за това което Те ни причинияват, ми изгрява една алюзия. Архимет чертаещ кръговете си в пясъка и сянката на войника, който му закрива Слънцето.
Хм.Green Light написа:Разсмя ме.bead_ написа: ...
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!Неподострения молив- първа крачка към олющения лак.
Правилната първа крачка към олющения лак е измиването на чиниите, което далеч не е в същата посока.
Panta rhei...
Мдаааа...Green Light написа:Една от тия книги, които не са художествени, ами опитват да обяснят Космоса започва приблизително така: Единствения истински въпрос е въпроса за самоубийството. Книгата е Тъканта на Космоса, автора Брайън Грийн, а мисълта не е негова а цитира Албер Камю. В началото бях потресен пише Грийн, но понеже и аз бях потресен, а освен това, и аз съм Грийн, та ще продължа от мое име, макар че нещата са микс.
Понякога си мисля, че думите, въпросите и "отговорите" са ни отдалечили от онова, което следва да разберем.
Сигурно затова библията започва с това, че в началото било словото. В началото на кое, питам се.
И почти съм сигурна, че преди това "начало" никой човек не се е самоубивал.
- Green Light
Аз мисля, че идва друг период. Честно, не знам дали си въобразявам или не, обаче търсенето на отговорите за тъканта на мирозданието от науката физика все повече се заплита с философското(религиозно, мистично) търсене на същия отговор. Влизаме, не ами влезнахме вече във времената когато за да си наистина добър физик трябва да си малко мистик.vyara написа:Мдаааа...
Понякога си мисля, че думите, въпросите и "отговорите" са ни отдалечили от онова, което следва да разберем.
Сигурно затова библията започва с това, че в началото било словото. В началото на кое, питам се.
И почти съм сигурна, че преди това "начало" никой човек не се е самоубивал.
Впрочем Нютон е бил зверски религиозен. За Айнщайн нямам идея но предполагам, че ако не е бил, е станал след като е нарисувал неговата красива картинка на нещата. Той има една знаменателна фраза за търсенето на научните отговори. Не знам дали ще се сетя точно. "Бог е остроумен, но не е злонамерен."
Да, това беше.
- Глас в пустиня
- windcolours
Green Light написа:Разсмя ме.bead_ написа: ...
аз убивам ... нещо близко ... унищожителното старание всичко да е перфектно... убивам го с един неподострен молив на бюрото си, който само преди година нямаше да изтърпя и миг без безукорно да го подостря!Неподострения молив- първа крачка към олющения лак.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
така се получава често - човек води титанични битки, а другите вместо да виждат героизъм ... се спукват от хилежGreen Light написа:Разсмя ме.bead_ написа: ...
не съм очаквала да си Омир на моите подвизи, но малко уважение ... както и да е!
just perfect
получава се така, че основният въпрос на философите един ден ще бъде решен от физиците и астрофизиците, които са и все по-често математици и те ще се окажат всъщност истинските философи, което би трявало да означава, че философите ще си намерят друг основен въпрос и ще се молят да не им го решат химиците, които са все повече биохимициGreen Light написа: След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
just perfect
- Green Light
bead_ написа:получава се така, че основният въпрос на философите един ден ще бъде решен от физиците и астрофизиците, които са и все по-често математици и те ще се окажат всъщност истинските философи, което би трявало да означава, че философите ще си намерят друг основен въпрос и ще се молят да не им го решат химиците, които са все повече биохимициGreen Light написа: След време обаче започнах да осъзнавам, че Камю има предвид нещо много важно. Единствения истински въпрос е: какво правим тук. И кой е смисъла да ни има. Останалите са второстепенни. Това е така, съгласете се.
Смешно, но истина.
Не можем да си позволим да се смеем на неверни неща*
Парафраза на Парцалевото "Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости"
- Green Light
подсъдимо ли е?bead_ написа:... няма да започна първа
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
- snowprincess
лакомията и страхаbead_ написа:... няма да започна първа