До там ни докараха...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Извод: При постъпване на работа като учител, индивидите от женски пол трябва да се кастрират. Щото като излезнат по майчинство и стават грешки...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Направила им е услуга, поне ще са наясно какво точно им е нивото. Ама няма кой да си даде сметка.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Nejimaki-dori написа:Направила им е услуга, поне ще са наясно какво точно им е нивото. Ама няма кой да си даде сметка.
:bigsmile:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Nejimaki-dori написа:
Направила им е услуга, поне ще са наясно какво точно им е нивото. Ама няма кой да си даде сметка.

:goodpost:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Интересно ми е в кои училища точно се е провело това препитване, че в тези наоколо не съм чувала да са го правили.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ей..."докараха". Ами то е ясно, че государството е кофти, матриалът управленчески - зле, но ... докарват до някъде уфсете ;) Останалите се опитват да стигнат до някъде сами :)

Хубав и усмихнат ден ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:Ей..."докараха". Ами то е ясно, че государството е кофти, матриалът управленчески - зле, но ... докарват до някъде уфсете ;) Останалите се опитват да стигнат до някъде сами :)

Хубав и усмихнат ден ;)
прав си... просто пропускаш факта, че уфсете са прекалено много в милата ни рОдина...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Е то покрай такива нехранимайковци какво да очакваме? Целия свят е докаран до това положение.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

книшка. сериозно ли?
just perfect
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

bead_ написа:
книшка. сериозно ли?
мдааам :(
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:HEEEEEEEEEEEEELP!
:rotfl24:

п.п. май си объкАла темата, а? :grin:
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

сър Айвънхоу написа: :rotfl24:

п.п. май си объкАла темата, а? :grin:
Нтцъ! Точно така сме всите - до там ни докараха - на въртележката, гледайки безумно. :winkw:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Стоянович е долен капут! Къф министър на коя култура е тоя - праща поздравителни министерски адреси за рд на евгени минчев?!?!!!!:shocked:
just perfect
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Статията е от миналата година, но проблемът е много точно откроен

"Тук вече стигаме до най-страшния въпрос на българското образование:
- Кои са грешните пътища?
- Единият грешен път е да сложим нормални изисквания. Но направим ли го, моментално 50 на сто от учениците няма да ги покрият. Почти всички малцинства отпадат. Един резултат, който не е желан от никого. Вторият път е това, което в момента става - ниски изисквания, за да не отпаднат тези 50%. Само че останалите 50% седят в училище и ловят мухите. Няма какво да ги стимулира и развие....."

Проф.Панов: Вдигнем ли летвата, 50% остават без дипломи
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

fuego написа:Статията е от миналата година, но проблемът е много точно откроен

"Тук вече стигаме до най-страшния въпрос на българското образование:
- Кои са грешните пътища?
- Единият грешен път е да сложим нормални изисквания. Но направим ли го, моментално 50 на сто от учениците няма да ги покрият. Почти всички малцинства отпадат. Един резултат, който не е желан от никого. Вторият път е това, което в момента става - ниски изисквания, за да не отпаднат тези 50%. Само че останалите 50% седят в училище и ловят мухите. Няма какво да ги стимулира и развие....."

Проф.Панов: Вдигнем ли летвата, 50% остават без дипломи
Основният му проблем на тоя е, че мисли за всички еднакво. Немската образователна система е много шантава, но има и някои предимства. Всички почват заедно и след пети клас (май) се разделят.
Най-умните отиват в гимназия с идеята после за университет. Там изискванията са много високи и някои отпадат в по-долни нива.
Следва реално училище. Дават го по-спокойно. Завършилите, ако искат в университет, май трябва да приравняват нещо, но има и други висши училища, където могат да почнат директно.
За който е ясно, че ще "маха с чука", има професионални училища, където в началото учат това-онова за професията и после отиват да чиракуват. Един или два дена седмично ходят на училище.
Наздраве :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Piqndurnik написа:
Основният му проблем на тоя е, че мисли за всички еднакво. Немската образователна система е много шантава, но има и някои предимства. Всички почват заедно и след пети клас (май) се разделят.
Най-умните отиват в гимназия с идеята после за университет. Там изискванията са много високи и някои отпадат в по-долни нива.
Следва реално училище. Дават го по-спокойно. Завършилите, ако искат в университет, май трябва да приравняват нещо, но има и други висши училища, където могат да почнат директно.
За който е ясно, че ще "маха с чука", има професионални училища, където в началото учат това-онова за професията и после отиват да чиракуват. Един или два дена седмично ходят на училище.
Стига бе. Това е дискриминация. Не може така.
:blum:

Интересно е. За съжаление на инглиш...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ми като останат без дипломи кво 50 процента? какво лошо ще последва след това това?????????????
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Kent написа:ми като останат без дипломи кво 50 процента? какво лошо ще последва след това това?????????????
ами... според мен има два "пътя" за тях:
1. стават като негрите в Бронкс - банди, глупости... проблеми...
2. "идва им акъла" и се връщат на село да кОпат нивите...

щото то от по-голямата част от тия с дипломите нищо не става, пък от тия без дипломите и без това никой няма да ги иска за нищо... ку знаеш колко безработни вишисти има... последно четох обява за работа - търсеха продавач в магазин за осветителни тела... и искаха инженерно образование...

:blum:
Bella Ciao
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Kent написа:ми като останат без дипломи кво 50 процента? какво лошо ще последва след това това?????????????
Няма лошо сега, лошото ще дойде след време....
Останалите 50% ще учат ето това:

Историкът доцент Владо Станев, преподавател по Нова и Съвременна българска история в Историческия факултет на Софийския университет:Турско робство не е имало, както се втълпява на българите

А произведенията на Ботев, Левски, Вазов и много други?
И тях ли ще обвиним, че ни втълпяват?

Образованието в този си вид НЕ РАБОТИ! Образованието трябва да стане приоритет на ДЪРЖАВАТА!
Ученето е творчески процес свързан с много практика. За съжаление, няма нито един практически час по химия, физика и биология. Децата трябва да се научат да работят. Зубренето доказа своите резултати.
Текстовете в учебниците да отговарят на Истината за света, в който живеем. Особено учебниците по История, които са пълни с невярна и неистинна информация за събития и личности. В учебниците да влезе най- новата информация - за света, за български владетели, чиито гробници бяха разкрити през последните години.
Учебното съдържание да се разпредели в класовете според възможностите на децата да го усвояват. Напр. Това, което се учеше по математика преди 25 години в гимназия сега се учи в 6, 7, 8 клас. Резултатите са налице - неграмотни деца!!!

Време е разумните и достойните да кажат не, на пошлостта, глупостта и съвършеният егоизъм!!!
Според мен, промените зависят от всички нас. Нека вложим достатъчно енергия в нашето бъдеще.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

fuego написа:...

...В учебниците да влезе най- новата информация - за света, за български владетели, чиито гробници бяха разкрити през последните години.
...
Моля, не го приемай като заяждане! Винаги съм бил далеч от литературата и историята като цяло, та, ако обичаш, отговори ми на два въпроса:
1 - Посочи ми едно произведение на Левски.
2 - На кой български владетел бе разкрита гробницата напоследък?

Предварително благодаря!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа:

...В учебниците да влезе най- новата информация - за света, за български владетели, чиито гробници бяха разкрити през последните години.
...
Моля, не го приемай като заяждане! Винаги съм бил далеч от литературата и историята като цяло, та, ако обичаш, отговори ми на два въпроса:

Предварително благодаря!
:rotfl24: :snacks:

п.п. наздраве, брат ми! :beer:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
:rotfl24: :snacks:

п.п. наздраве, брат ми! :beer:
Наздраве! :)))
Все се каня и не успявам да ти кажа, че обективчето ти е голяма острилка. Радваш ми окото с тия пътеписоразходки. :))
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Глас в пустиня написа:

...

Предварително благодаря!
Не, не го приемам като заяждане...
Аз също съм много далеч от литература и история, но да, допуснала съм лапсус като съм писала Левски...сори, за което. Но ще го напиша така:
- Епохалните вечни поети и писатели на България - Ботев, Вазов, Яворов, Славейков и т.н, имат нужда от повече време да бъдат изучавани. Не само творчеството, но и животът им :-)

За историческият въпрос, ще трябва да се консултирам с "прясно" инфо от историци и археолози. Ще се постарая при първа удобна възможност да разговарям с Даниела Агре, след което ще мога да ти отговоря. :-)
Аватар
Глас в пустиня

fuego написа:...лапсус ...
Предположих, но бях длъжен да попитам.
За гробниците ще ми е интересно обаче да разбера.
Поздрави!
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Глас в пустиня написа:
fuego написа:...лапсус ...
Предположих, но бях длъжен да попитам.
За гробниците ще ми е интересно обаче да разбера.
Поздрави!
Благодаря за разбирането! :-)

п.п недей забравя, че зелен кон и умен даскал няма :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа: Наздраве! :)))
Все се каня и не успявам да ти кажа, че обективчето ти е голяма острилка. Радваш ми окото с тия пътеписоразходки. :))
много благодаря!
доволен съм си от обективчето, ама още по-доволен съм от тялото... откакто декември си взех К5II вече нямам проблеми с фокуса...

а ти защо не показваш твои снимки?...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

fuego написа:

п.п недей забравя, че зелен кон и умен даскал няма :grin:
Бе, зелен кон съм виждал. :lol:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:...
доволен съм си от обективчето, ама още по-доволен съм от тялото... откакто декември си взех К5II вече нямам проблеми с фокуса...

а ти защо не показваш твои снимки?...
Аз все още карам с бюджетни стъкълца. Пък и да ти кажа хората искат мазнооо. Заглавикал съм се в обработките. Сега всеки може да направи прилични снимки дори с телефон. Относно показването...какво да ти кажа което да не съм казвал и преди?! Помня всяка една снимка кога, къде и как съм я снимал, дори и какви чувства съм изпитвал...та затова ми е трудно да приема, че някой с лека ръка може да изтрие тема с десетки страници спомени и чувства само и само да се изпише як авер... шитня.

За теб обаче ще боцна една:

Изображение
Публикувай отговор