snowprincess написа:знаеш ли какво ме замисля когато някой обижда, къв му е проблема
дали е параноик, дали мегаломан, дали изпитва комплекс за превъзходство, за отхвърленост, за малоценност или садизъм
тези комплекси имат прояви, свързани с: - "Досадни подигравки и коварни подмятания; сурови, язвителни и критични оценки; безпричинно злословие, клевети и др. Озлобление и коварно заяждане при най-дребни поводи; - Търсене на изкупителна жертва, върху която да се стовари отговорността за събитие, раздвижило духовете..."
Ех, принцесо чаровна... Права както в повечето случаи. Обаче...
Кажи сега и напиши (и няма да можеш) кое искрено мнение или кой намек или оценка не може да се тълкува като обида, злословие, клевета...
Има редица неписани граници, както и множество необясними изрази, за които умния ще разбере, глупака или егоиста - няма, с което проблемчет/ата ще са на кота 0.
Ясно е, че за Х еди какво си е било искрено мнение, за У - обида, за Z - искреното и обидата са в рамките на абсолютно разбираемите ... И какво? Трите вселени е малко вероятно да се припокрият по въпроса за износа на магданоза. Обаче пък ще имам по-сериозно познание една за други. Друго - нищо. Част от публиката се кефи, друга - ядосва и си иска парите обратно, а трета също е видяла вселените според телескопчето си.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.