Евровизия

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Между другото, от липса на аргументация страда и харесването на тази песен в тукашната тема.
Проблемът е в добрия тон просто.
Мдам, много си права. Замислих се, че именно отричането изисква аргументация. Сякаш когато харесваш/обичаш нещо/някого, това не се нуждае от обосноваване. Така е и толкоз :huhthink: А когато не харесваш трябва да се мотивираш. Що пък да е така???
Ей, ся ще ме караш да мисля пак :winkw:

А тонът не тръгна добре от Грийн, след което ескалира. Дааа :lol:
Ако беше една критичка, все с този проблем щеше да се сблъскваш. :grin:

Именно поради типа и посоката на ескалирането стана вече много неприятно.
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
Мнемозина написа:
vyara написа:
4avdar4e написа: Но пък аз разбирам (не казвам - приемам) и едната, и другата позиция. Направо родена за омбудсман..:winkw:
И аз разбирам и двамата.
И не разбирам защо повечето разбират само единия. :roll:
Сега ще ти обясня аз какво не разбирам.
Не разбирам личните нападки срещу някого само заради това, че е изказал мнение, различно от твоето.
Не разбирам озлобление, породено просто от разминаване на вкусове.

Не че не съм го писала и преди, но е било по подобен повод.
Аз пък го разбирам - не знам от какво е породено, но го допускам - та това е една от многото човешки реакции. Друг е въпроса дали да го наричаме озлобление или възмущение, или откритост, или.., (но това е важен въпрос, все пак). Льо бон тон и на мен не винаги ми е по вкуса.
Рем като е против ПК защо не дава на хората достатъчно свобода да избират как да се изразяват и кого да нападат. Аз разбирам, че го приема лично, защото и той е недолюбван от Дарки. Ами не може всички да се любим.
Ето, аз позволявам на всеки да ме нападне и оплюе и ще му бъда благодарна, ако е обстоятелствен.
Не бързайте да слагате диагнози.
внимавай кво си пожелаваш, щото едва ли всеки ще бъде обстоятелствен
колко му е - ПРАС една обида и ще се чудиш от де е дошло, ти ли криво си казала, те ли криво са те разбрали
Изображение
Аватар
ELBI

Re: Не виждам

Мнение от ELBI »

[unknown] написа:
Remmivs написа:какво те учудва, незнайни. Ти все пак си доктор. :grin:
Пак не разбирам. :huhthink:
Хехе... аз пък го разбрафувах ... и кат гледам, в 2 изречения е събрал колкото за 4-5 (ако не ли и за повече) :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Б@си и мисленето му ударихме... Изпадам в депресия, вече.
http://dnes.bg/article.php?id=7352

:grin:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
vyara написа:.....
Ето, аз позволявам на всеки да ме нападне и оплюе и ще му бъда благодарна, ако е обстоятелствен.
колко му е - ПРАС една обида и ще се чудиш от де е дошло, ти ли криво си казала, те ли криво са те разбрали
Не пожелавам, а позволявам.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа:Б@си и мисленето му ударихме... Изпадам в депресия, вече.

„Може кокошката просто да е загубила волята си за живот.“

"Клетата птица не бе оставена да виси на оградата. Тя бе сготвена и изядена от опечалените."

Но преди това надлежно сфотографирана, за да се отдаде нужната й медийна почит. :lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

anhela написа: освен че бе на отвратителен руски! :guns:

:blink::shocked:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

Стига ,бе, Магич, това знайш ли на къв черноват хумор ме наведе? Ама както е тръгнала тая тема, не смея да питам ,че .............. :hang:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
snowprincess написа:
някой ако реши да обижда мислиш ли, че му трябва позволение
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Вие тук много изпаднали взехте да ставате:grin::blum: или пропаднали:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Кой в депрасия, кой в параноя.....:-):winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

anhela написа: Стига ,бе, Магич, това знайш ли на къв черноват хумор ме наведе? Ама както е тръгнала тая тема, не смея да питам ,че .............. :hang:
Кажи деееее, ще умра/самоубия се от любопитство :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
anhela написа: Стига ,бе, Магич, това знайш ли на къв черноват хумор ме наведе? Ама както е тръгнала тая тема, не смея да питам ,че .............. :hang:
Кажи де, кажи, че кокошките станахме две:grin:
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа: Но той просто е искал да сподели, да се похвали-да, но като пред приятели, не точно фукане. Така си мисля аз. Не виждам повод за завиждане. То, по тази логика Елби трябва постоянно да е натъртен, обинтован и насинен (да не чува дявола)
Мани, мани... последният ден паднах на 2 пъти лошо (бях с борда, че ако падна лошо със ските ... мани) и още съм с натъртена китка и леко насинено коляно.

Обаче слава Богу всички се върнахме като цяло здрави и добре!

Иначе и аз съм се чудил дали да споделям или не - точно поради причината да не изглежда като фукане. Обаче щото не е било за фукане, а или да подканя други да дойдат, или да чуя, че други имат сходни планове, или просто да споделя, както и други споделят за своите преживявания...най-често го правя. Не съм писал за редица други мои преживявания, познанства или посещения на по-екзотични места, точно поради нежелание това да изглежда като фукня. Заедно с това знам, че когато някой иска да се заяде (или си седи все на четка, дето го дере по задника - явно по рождение), ще го стори даже едно А да му се каже. Но и това го разглеждам като разновидност на нашите вселени (при необходимост - виж подмятанията ни с Рем от вчерашна дата). Разни хора и хорица - разни вселени и вселенички :blum:

Такива ми ти работи, Фриски. Мда...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
Всеки го има априори. Не казвам, че е приятно.
Но всяка обида към нас трябва да ни замисля поне малко, не мислиш ли?
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Mila написа:
vyara написа:
4avdar4e написа:
А тонът не тръгна добре от Грийн, след което ескалира. Дааа :lol:
Тука съм съгласна. Грийн сякаш много искаше да изрази твърде различното си мнение.
Аз например като видя, че в някоя тема хората се прехласват по метал или някаква музика, която не ми е по вкуса, никога не се изтъпанвам насред темата да кажа: Абе кво й харесвата на тази музика, много е смотана. Просто не слушам линковете и даже не чета. Кво има да се ровя в нещо, което явно не разбирам. Защото аз така го приемам - не разбирам тази музика и какво има да му мисля повече.
И аз си мисля нещо токова - по принцип - някаква музика/картина/роман/друго или те докосва по някакъв начин, или не. Щом те докосва - харесваш, обичаш, мразиш, заклеймяваш - въобще - има емоция, ако не - безразличие. Другото е въпрос на интерпретации, нагласи, темперамент и какво ли не още.:winkw:

Хахахаха..................
абе защо човек трябва да се аргументира. тук е свободен форум - не му харесва - казал си е
айде сега по три страници отчет какво усетихте и да си мерим ...
нищо му няма на класифицирането на Грийн...
четете по-редовно Дарк и ще свикнете....
поне на мен въобще не ми прави впечатление.
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

ELBI написа: Мани, мани... последният ден паднах на 2 пъти лошо (бях с борда, че ако падна лошо със ските ... мани) и още съм с натъртена китка и леко насинено коляно.

...
Добре ,че не си с насинено око,че не знам как ще го оправдаваш със ски ибордове :winkw: :grin:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа:
Dark_ написа:
[unknown] написа: Нещо не разбирам: Що той да е виновен, че детенцето му си е счупило крака? Сори, че се бъркам, ама нали публично го обсъждате, а не на бележки, та да попитам...
а бележки - какви бележки, нали Сър Администратор ще ме плесне веднага през пръстите ако напиша нещо на някой от двора :lol:

тогава, тогава го помня - похвали се той, нещо от сорта "е, завиждайте бе, аз отивам на ски, ще летя по белите писти и ще пийвам по механите... Завиждайтееее" - стана ми странно, помислих си, че това ще го прочетат десетки хора и все някой ще завиди и после забравих. и след няколко дена човека съобщи че детенце със счупен крак се приббрало. Вярваш ли Незнайни, но като го прочетох си казах, че някой много е завидял...

вероятно повечето от Вас ще намерят това суеверие смешно
Но той просто е искал да сподели, да се похвали-да, но като пред приятели, не точно фукане. Така си мисля аз. Не виждам повод за завиждане. То, по тази логика Елби трябва постоянно да е натъртен, обинтован и насинен (да не чува дявола)

Освен това Грийн се е шегувал. Сигурна съм, че тонът му е бил шеговит

хахахаха....
взела си ми думите...

цялото обяснение на Дарк просто е завоалиране на старата мъдрост, че Господ наказва самоуверените/неудязвимите/ и в случая самохвалците...
но нито Грий е такъв, нито някой ще го съди.. хехе..или има кой всъщност!!!
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Всеки го има априори. Не казвам, че е приятно.
Ти ся, кат не пушиш, па макар и от осем дена, данси квестор нещо, а??
:cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:
vyara написа:Всеки го има априори. Не казвам, че е приятно.
Ти ся, кат не пушиш, па макар и от осем дена, данси квестор нещо, а??
:cool:
Ти, съвсем за да омажеш, набърка и пушенето. И що пък квестор? Мишена по-скоро. :lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
Мани, мани... последният ден паднах на 2 пъти лошо (бях с борда, че ако падна лошо със ските ... мани) и още съм с натъртена китка и леко насинено коляно.

Обаче слава Богу всички се върнахме като цяло здрави и добре!

Иначе и аз съм се чудил дали да споделям или не - точно поради причината да не изглежда като фукане. Обаче щото не е било за фукане, а или да подканя други да дойдат, или да чуя, че други имат сходни планове, или просто да споделя, както и други споделят за своите преживявания...най-често го правя. Не съм писал за редица други мои преживявания, познанства или посещения на по-екзотични места, точно поради нежелание това да изглежда като фукня. Заедно с това знам, че когато някой иска да се заяде (или си седи все на четка, дето го дере по задника - явно по рождение), ще го стори даже едно А да му се каже. Но и това го разглеждам като разновидност на нашите вселени (при необходимост - виж подмятанията ни с Рем от вчерашна дата). Разни хора и хорица - разни вселени и вселенички :blum:

Такива ми ти работи, Фриски. Мда...
Предполагам, че скиор без натъртвания няма. :winkw:Малкия дявол, както се казва:-)

Аз пък винаги съм се радвала на разказите и снимките на хората за места, на които не съм била или такива, на които никога няма да отида. Някак си ставам съпричастна с техните приятни емоции:-):-)
Изображение

Аватар
anhela

Мнение от anhela »

4avdar4e написа:
Аре , от мен да мине, ама два въпроса ми минаха, докато четох:
1)
Б@си и мисленето му ударихме... Изпадам в депресия, вече.
, следва статия за кокошка. С това тя си признава най-накрая ,че кокошка ли?
2) След свежия пример кво може да се очаква от една кокошка в депресия , следва другият логичен въпрос - От нас какво се иска?, щото дописката свършва с тенджера........ :shocked:
Последно промяна от anhela на 27.02.07, 15:00, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Тая тема стана като много хора на купон: всеки си говори с някого, докато не се окаже, че си говори сам със себе си :rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
знаеш ли какво ме замисля когато някой обижда, къв му е проблема
дали е параноик, дали мегаломан, дали изпитва комплекс за превъзходство, за отхвърленост, за малоценност или садизъм
тези комплекси имат прояви, свързани с: - "Досадни подигравки и коварни подмятания; сурови, язвителни и критични оценки; безпричинно злословие, клевети и др. Озлобление и коварно заяждане при най-дребни поводи; - Търсене на изкупителна жертва, върху която да се стовари отговорността за събитие, раздвижило духовете..."
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

anhela написа:
ELBI написа: Мани, мани... последният ден паднах на 2 пъти лошо (бях с борда, че ако падна лошо със ските ... мани) и още съм с натъртена китка и леко насинено коляно.

...
Добре ,че не си с насинено око,че не знам как ще го оправдаваш със ски ибордове :winkw: :grin:
Ти си умна жена - ще ми измислиш едно оправдание...:blum:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

ELBI написа:
anhela написа:

...
Ти си умна жена - ще ми измислиш едно оправдание...:blum:
Де толкоз акъл :winkw:
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Ти, съвсем за да омажеш, набърка и пушенето. И що пък квестор? Мишена по-скоро. :lol:
А з и д р у г и р а б о т и щ е н а б у т а м
Обичам да е омазано!

Баси, ако има някой да направи статистика, ще изскочи следната теорема
"ПУСНЕ ЛИ ДАРКИ ТЕМА, става въргал!"

:winkw:
Ай-ай-ай...
НАЗДРАВЕ!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа: Аз пък винаги съм се радвала на разказите и снимките на хората за места, на които не съм била или такива, на които никога няма да отида. Някак си ставам съпричастна с техните приятни емоции:-):-)
Аз те разбирам прекрасно и аз се кефя по подобен начин, но съм се нагледал и наслушал и на други мнения. Изобщо си имам много наум, което си ми е станало навик при писането (поради което и сравнително лесно натиквам в разни дупчици Велики Диктатори).

Публичните изяви носят и определени рискове спрямо гладки повърности (т.е. има опасност от очукване, ожулване), а ако те не са подговени за такива условия - застраховка тук (при публични изяви) и връщане на парите - НЯМА.

Такива ми ти работи.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
дали е параноик, дали мегаломан, дали изпитва комплекс за превъзходство, за отхвърленост, за малоценност или садизъм
тези комплекси имат прояви, свързани с: - "Досадни подигравки и коварни подмятания; сурови, язвителни и критични оценки; безпричинно злословие, клевети и др. Озлобление и коварно заяждане при най-дребни поводи; - Търсене на изкупителна жертва, върху която да се стовари отговорността за събитие, раздвижило духовете..."
Хм. Тази тема е сложна. Ако кажеш направо на някой мнението си за него, това брои ли се за обида.
Или обида е да ти кажат примерно "прасе". Ами защо да се обиждаш на прасе, като ти не си прасе, това е просто дума, от която не следват последици за теб, т.е. тя не те превръща в прасе.
Ако пък ти кажат нещо, което ти и сам си знаеш, но ти е неприятно да го чуеш и от друг, тогава защо пак следва да се обидиш. Просто свикваме с мисълта, че и другите са разбрали що за стока сме, което може и да не е толкова страшно все пак. Цялата работа е, че робуваме на много норми и порядки... това е само един от аспектите на темата за обидата.
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
vyara написа:Ти, съвсем за да омажеш, набърка и пушенето. И що пък квестор? Мишена по-скоро. :lol:
А з и д р у г и р а б о т и щ е н а б у т а м
Обичам да е омазано!

Баси, ако има някой да направи статистика, ще изскочи следната теорема
"ПУСНЕ ЛИ ДАРКИ ТЕМА, става въргал!"

:winkw:
Ай-ай-ай...
НАЗДРАВЕ!
Дарки Въргала:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:
[unknown] написа:
Хехе... аз пък го разбрафувах ... и кат гледам, в 2 изречения е събрал колкото за 4-5 (ако не ли и за повече) :cool:
Eх, друже! :cool: По тънък лед ходиш. Ще те зачислят в двора на лудия крал. :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

snowprincess написа:знаеш ли какво ме замисля когато някой обижда, къв му е проблема
Ех, принцесо чаровна... Права както в повечето случаи. Обаче...

Кажи сега и напиши (и няма да можеш) кое искрено мнение или кой намек или оценка не може да се тълкува като обида, злословие, клевета...

Има редица неписани граници, както и множество необясними изрази, за които умния ще разбере, глупака или егоиста - няма, с което проблемчет/ата ще са на кота 0.

Ясно е, че за Х еди какво си е било искрено мнение, за У - обида, за Z - искреното и обидата са в рамките на абсолютно разбираемите ... И какво? Трите вселени е малко вероятно да се припокрият по въпроса за износа на магданоза. Обаче пък ще имам по-сериозно познание една за други. Друго - нищо. Част от публиката се кефи, друга - ядосва и си иска парите обратно, а трета също е видяла вселените според телескопчето си.

Такива ми ти работи.
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:Дарки Въргала:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
ПЦюлЮтну! Тя и по ник си е такъв образ (Дарк(ейнджъл))
Като разправяше за чичковците, дето искат да и купуват пастички, винаги си мисля, че първом трябва да отскочат до института по редки и тропически заболявания, да си пуснат поръчка за антидот!? :rotfl24:

Мноо скици тук, ама здраве! :grin:

пп. А нЭкои направо СКИЦИЩА!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Хех, Елби, така е, но

Мнение от Remmivs »

има една тънка граница на доброто възпитание обаче и тя се нарича лични нападки. И повечето вселени имат сечение в тази област.
Звенения

Re: Хех, Елби, така е, но

Мнение от Звенения »

Remmivs написа:има една тънка граница на доброто възпитание обаче и тя се нарича лични нападки. И повечето вселени имат сечение в тази област.
В тая връзка, май, трябва да звънна на Маготтича, да отмени голямата маса! Най-ни прилича, кат в деЦката градина по четирима на столчета под коленете и на М У Ш А М А! С тарелки от нечуплив матрЯл! :blink:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Звеневия написа:
Remmivs написа:има една тънка граница на доброто възпитание обаче и тя се нарича лични нападки. И повечето вселени имат сечение в тази област.
В тая връзка, май, трябва да звънна на Маготтича, да отмени голямата маса! Най-ни прилича, кат в деЦката градина по четирима на столчета под коленете и на М У Ш А М А! С тарелки от нечуплив матрЯл! :blink:
И ти ли отиваш в 6-ти клас?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:
[unknown] написа:
Eх, друже! :cool: По тънък лед ходиш. Ще те зачислят в двора на лудия крал. :grin:
Сефте... сякаш не си ме виждал да ходя по доста по-тънък...

Пък и ... както се казва в рекламата "Знам за какво говоря, знам, знам..." :blum:
Звенения

Мнение от Звенения »

Remmivs написа: И ти ли отиваш в 6-ти клас?

:russian_ru: :russian_ru: :russian_ru: Тройно нихт фърщее! Преведи!
Днес не ми е ден!!!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Да, да, да и да... Нещо такова се оптитах (ала дали успях) да обясня/споделя/кажа на снежната принцеса...

Мойто мнение за този клиничен случай (ако най-случайно ме питаш) е не до толкова липсата на определено възпитание, колкото Величието. Но като недипломиран и рядко практикуващ тази професийка, нека да не се отплесвам по описание на страничните ефекти на забелязаните болежки... :blum:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:
snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
vyara написа:
snowprincess написа:
Хм. Тази тема е сложна. Ако кажеш направо на някой мнението си за него, това брои ли се за обида.
Или обида е да ти кажат примерно "прасе". Ами защо да се обиждаш на прасе, като ти не си прасе, това е просто дума, от която не следват последици за теб, т.е. тя не те превръща в прасе.
Ако пък ти кажат нещо, което ти и сам си знаеш, но ти е неприятно да го чуеш и от друг, тогава защо пак следва да се обидиш. Просто свикваме с мисълта, че и другите са разбрали що за стока сме, което може и да не е толкова страшно все пак. Цялата работа е, че робуваме на много норми и порядки... това е само един от аспектите на темата за обидата.
можеш да кажеш прасе на мъжа си, когато сте насаме, без той да ти се обиди, но дали ще е същия ефект ако му го кажеш в компания? същото е и ако му кажеш нещо, което знае, но му е неприятно да го чуе

ако се съобразяваш с чувствата и достойнството на хората - това робуване на норми и порядки ли е
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
ако се съобразяваш с чувствата и достойнството на хората - това робуване на норми и порядки ли е
Не.
Изображение
Публикувай отговор