Има ли някой смелчага минал на iOS 26

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Има ли някой смелчага минал на iOS 26

Мнение от Remmivs »

Как е там, ако има такива?

Аз мисля да почакам поне до 26.2. Може би дори 26.3. 😎

Не обичам да съм алфа/бета тестър. 😝
Аватар
ПЪТник две

Re: Има ли някой смелчага минал на iOS 26

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:Как е там, ако има такива?

А И.И. какво казва по въпроса, да избързаме ли или да изчакваме??
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Да изчакам. Ама това мога и сам да се сетя. И затова не съм скочил веднага като излезе. :blum:

В момента има проблеми с насичане на скролирането, писането на текст, загрява доста и батерията отива много по-бързо.

Но не вярвам сляпо на ИИ. Затова питам има ли някой, който вече я ползва тази версия.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:Да изчакам. Ама това мога и сам да се сетя. И затова не съм скочил веднага като излезе. :blum:

В момента има проблеми с насичане на скролирането, писането на текст, загрява доста и батерията отива много по-бързо.

Но не вярвам сляпо на ИИ. Затова питам има ли някой, който вече я ползва тази версия.
Интересно, аз дори не разбирам какво споделяш с нас. Включих се за да покажа, че съм любопитен и бих искал да узная какво споделящ с нас. И с увереност, че темата ти наистина може да е полезна и за такива като мен.
Тук забелязвам изключително напреднали за темата ти, но те мълчат, а и ако заговорят то ще е на възвишен език разбираем само за възвишени по темата.
Моля изключи до тук казаното от мен, и моля поясни ни, разкажи ни по-подробно, на наш език, това нова
операционна система ли е, актуализация на стара, или въобще какво е това?

"В момента има проблеми с насичане на скролирането, писането на текст, загрява доста и батерията отива много по-бързо."
Наистина е интересно, но кое е това?
Моля те мини на език за не запознати с тази сложна област, и поясни и на нас какво ни казваш?
Лично аз с претенции за средно ниво запознати с тези технологии наистина не разбрах за какво е темата?
Възможно е и да съм на най ниското ниво, щом не ти разбрах.
Ще повторя, моля поясни за какво ни говориш, любопитни сме, и ще е добре да спомогнеш да обогатим общата си култура чрез този форум?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Говори се за Apple iPhone, и нова версия на неговата системна ОС, а именно iOS 26. :bigsmile:
(В момента по-точно --> iOS 26.1.)

Нещо като нова версия на Windows или Android OS, ама за телефоните на Япъл. :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Благодаря, Наки!

Да, говоря за операционната система (ОС) на Въйфоните. :blum: Познати още като Айфони. В момента има две поддържани (излизат ъпдейти за тях) - 18 и 26. 18 е старата, 26 е новата - ребрандинг за да отговаря на годината, макар че още сме 25-та.

Както лаптопите имат различни ОС (Windows, Linux, Macos) и версии за тях така и телефоните имат. Въйфоните търкалят iOS, Андроид търкаля ъ-ъ Андроид ОС. И двете са производни на Linux/Unix ОС. Едно време имаше и телефони с Windows, Symbian, Blackberry OS, ама вече са потънали в забвение.

Та, 26-та в момента е с проблеми доста и не мисля да минавам на нея преди още един, два ъпдейта (мини версии 26.2, 26.3) да излязат лично аз. Но ми е интересно да чуя и хора, които вече я ползват.

Така дали съм по-ясен. Поне опитвам. От сърце. :cool:

PS
Ако ползваш 26.0 или 26.1 телефонът ти (особено ако не си на iPhone 17 или поне 16 като хардуер):

1. Понякога насича докато плъзгаш / скролираш по екрана
2. Изписва буквите с 1-2 секунди закъснение
3. Загрява доста
4. Пада ти доста по-бързо батерията
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Една идея по-ясно.
Неясно остана какъв точно модел ползваш?
iPhone 12, 13, 14, 15, друг?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мисля, че 17-ките идват с нея направо. Та не съм със 17-ка. Засега. :blum:
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Аз съм с 13/18.6.2 и за момента не мисля да ъпгрейдвам. Когато пач версията отиде на 2 или 3 (26.х.2 или 3), тогава, както си отбелязал сам, може и да се изкуша, но такъв скок във версиите изобщо не ми е обещаващ.
Телефонът ми е стар и най-много да стане по-малко използвАем.
То и без това батерията отиде на 78% и живея на зарядно. Ако се появи някой батери дрейн, както обикновено става, наистина ще го докара до неизползваем.
@remmius, с оглед на това, че сме със стари модели, не виждам какво ново ще дойде. ПиснА ми половината ъпдейт да е емоджита, дето само джен зи и алфа си ги разбират. Щом сме на секюрити лейтест, няма да има драма.
Но Апъл ще натиснат скоро всички да минем, не се съмнявам.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Дам. Много си прав. Наздраве!

:wine:
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Житената Питка написа:Аз съм с 13/18.6.2 и за момента не мисля да ъпгрейдвам. Когато пач версията отиде на 2 или 3 (26.х.2 или 3), тогава, както си отбелязал сам, може и да се изкуша, но такъв скок във версиите изобщо не ми е обещаващ.
То и без това батерията отиде на 78% и живея на зарядно. Ако се появи някой батери дрейн, както обикновено става, наистина ще го докара до неизползваем.
@remmius, с оглед на това, че сме със стари модели, не виждам какво ново ще дойде. ПиснА ми половината ъпдейт да е емоджита, дето само джен зи и алфа си ги разбират. Щом сме на секюрити лейтест, няма да има драма.
Е що не си смениш батерията? Ако телефонът си върши работа и е здрав??
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Житената Питка написа:Аз съм с 13/18.6.2 и за момента не мисля да ъпгрейдвам. Когато пач версията отиде на 2 или 3 (26.х.2 или 3), тогава, както си отбелязал сам, може и да се изкуша, но такъв скок във версиите изобщо не ми е обещаващ.
Не съм специалист, ама 78% не е ли доста батерия?
Или искаше да кажеш, че 78% е "заминала" и са останали само 22% от капацитета?
Ако е това, си за спешна смяна, според мен!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
Не съм специалист, ама 78% не е ли доста батерия?
А защо да сменя с нещо ново, което може като старото няма да издържи на 100%...то и дори да го направи каква е гаранцията, че новото ще издържи само 40%?

Иначе разбирам-примерно жена ми вече е на 88%-мога да я заменя с две по 44%, само да има кой да ми каже успоредно и ли последователно да ги свържа?!

Някои телефони и дъртаци сме с несменяеми батерии, какво предлагаш, с брадвата или с теслата?
"Тесла" не е тесла, а брадва!
Аватар
Житената Питка
BOFH

nakibest написа:Не съм специалист, ама 78% не е ли доста батерия?
Горното разсъждение щеше да е вярно ако говорехме за туба с ракия, но уви - случаят не е такъв. :grin:
В момента батерията е 78% от първоначалния си капацитет.
И за да съм в крак с тенденциите, напиши по-долното задание в любимата ти ИИ платформа и оно ще ти обясни.
Обяснение за живота и падането на капацитета на батерията на мобилните телефони. При достигане на колко процента е за смяна и защо?
(\__/)
(='.'=)
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Житената Питка написа:
Горното разсъждение щеше да е вярно ако говорехме за туба с ракия, но уви - случаят не е такъв. :grin:
И за да съм в крак с тенденциите, напиши по-долното задание в любимата ти ИИ платформа и оно ще ти обясни.
за живота
Обяснение за живота и падането на капацитета на батерията на мобилните телефони. При достигане на колко процента е за смяна и защо?
За обяснението за живота, то е ясно че само с капацитет на батерията 78% Зайо няма как да влезе в политиката!
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Remmivs написа:Как е там, ако има такива?

И защо цяла тема за нещо, което не искаш да правиш?
Чакай си, аз съм ретроград.
Напаследък си мисля : абе що не си пусна оня комп с уин 98, за който имам прекрасни сд-игри?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Селянка написа:[
Напаследък си мисля : абе що не си пусна оня комп с уин 98, за който имам прекрасни сд-игри?
То и аз имам една Нокия с фенерче. Ако можех да ѝ намеря батерия нея щях да си ползвам и нямаше да ми се налага след нощното преспиване на зарядното, после пак да зареждам чааааак по обяд.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Internet security? - Never heard of her.
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Селянка написа:И защо цяла тема за нещо, което не искаш да правиш?
Мииии, любопитен съм. Искам да го направя и ще го направя просто малко още да го позакърпят. И така, ем лаф да стаа, ем да видя как, може би, някой се мъчи с 26-цата. Немците май имаха дума за точно този вид кеф. Не я помня ама беше дълга. :rotfl24:

Що се отнася до ретроградност - аз имам любима фраза за интервю при наемане на хора, особено като видя че кандидатът е малко нестандартен, да го наречем. Не помня кой ми го каза някога, може и оттук да съм го "свил".

Аз: Уф, днес каква мигрена имам, не е истина сигурно е от ретроградния Меркурий...
Кандидат: О! Ама вие се интересувате от астрология! В момента не е Меркурий ами е (на баба му фърчилото) и то защото асцедента е в позиция на ......

Та ако тръгнат на там нещата знам че не искам да продължавам още много дълго...

И още нещо, като ще си говорим за игри от миналото :grin:

Lode Runner Classic

става за малко

но по-добре е да си дръпнеш емулатор на Правец и да си го пускаш локално :)
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Remmivs написа: Мииии, любопитен съм. Искам да го направя и ще го направя просто малко още да го позакърпят. И така, ем лаф да стаа, ем да видя как, може би, някой се мъчи с 26-цата. Немците май имаха дума за точно този вид кеф. Не я помня ама беше дълга. :rotfl24:
Schadenfreude? :connie:
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:
Селянка написа:И защо цяла тема за нещо, което не искаш да правиш?
Мииии, любопитен съм. ...

Що се отнася до ретроградност - аз имам любима фраза за интервю при наемане на хора, особено като видя че кандидатът е малко нестандартен, да го наречем. Не помня кой ми го каза някога, може и оттук да съм го "свил".

:)
Само за фразите за интервюта и любопитството ни ще кажа моето впечатление, няма да се приеме като спам ...надявам се:

Пекан работодател обявил ревю за работник! И както често случвало на практика , поставил условия минимално заплащане, при изискване кандидатът да е с висше образование, да не повече от 26т., да знае 5 езика, висша степен на компютърни умения до програмист и шофьорска книжка с 5 годишен опит за ТИР превози.
Секретарката на шефа с пошегувала с думите: "Шефе ти търсиш идиоти, но едва ли ще намериш такива!"
...Обаче на интервюто се появяват две момчета приели условията???!
Пеканият работодател се шокирал сам от себе си и не знаел кой от двамата идиоти да избере и назначи на работа...и се сетил- Представил ги на секретарката си , когото тя от двамата си избера, той ще е!?..
Секретарката ги погледнала и без колебание категорично избрала единият от тях!
Работодателят за втори път изпаднал в шок и я попитал: Защо избра точно този, след като и двамата са идиоти?
- Избрах го щото е по-секси от другия!"

Което по темата означава, че винаги си струва да опита човек!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Cookie написа:Schadenfreude? :connie:
A баш! Благодаря ти! Само дето аз я помнех по-дълга, ама старост - нерадост явно... :grin: То нашето "злорадство" не е много по-кратко. :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ПЪТник две написа:Избрах го щото е по-секси от другия!
Напомни ми някой ден, ако се видим, да ти разкажа любимия си виц за наемане на секретарки. Не за друго, ами е жестомимичен, за да е смешен.:grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:
ПЪТник две написа:Избрах го щото е по-секси от другия!
Напомни ми някой ден, ако се видим, да ти разкажа любимия си виц за наемане на секретарки. Не за друго, ами е жестомимичен, за да е смешен.:grin:
Поводът за среща е добър-идеята също!
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Remmivs написа:Мисля, че 17-ките идват с нея направо. Та не съм със 17-ка. Засега. :blum:
Кефиш, баце! Потребител-мечта за tech support-а. :lol: (това работя)
Такивата най ги обичам ...

Една камара текст написа, само и само да избегнеш въпроса и да НЕ отговориш въобще! Respect!! :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Хахахахаха! Не знаеш колко си прав, Наки. Имам доста солиден стаж в multinational tech support. На най-различни нива, но винаги си в окопите там. Какво ли не съм видял и опитал. Мога да бъда супер добър, но и супер лош клиент. Обикновено съм добър. Но ако някой мине пътните знаци мога да включа и на "no more mr nice guy mode". :P

15-ка е. Сега ще спиш ли спокойно. :cool:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Yes, danke! Така е много по-добре. :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Изображение

:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ПЪТник две написа:Поводът за среща е добър-идеята също!
Така си е! 😎🍷🍗
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Житената Питка написа:
Мерси, не го знаех това.

Надценяваш ме! НЕ ползвам никакъв ИИ нито в работата си, нито в личния си живот. (безплатен или платен)
Не ме кефи, не го искам, нямам никакъв любим негов вариант.
Гледам колкото мога да го избягвам!

(Да, имам ChatGPT инсталирано на телефона и таблета, ама е предимно за жената и детето, не за мен.)

Все пак, Google търсачката дава ИИ обобщение за някои търсения (макар и не всички), там ми е досегът с ИИ генерирано съдържание. :bigsmile:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

и аз не го знаех, но пък питах ИИ :grin:

https://gemini.google.com/share/b9088ee67079
Аватар
Житената Питка
BOFH

Remmivs написа:и аз не го знаех, но пък питах ИИ :grin:

Докторантура по химия? Истината е в БАН.
C'mon, release happy chemicals!

Bratleee...
(\__/)
(='.'=)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Житената Питка написа:
Remmivs написа:и аз не го знаех, но пък питах ИИ :grin:

Докторантура по химия? Истината е в БАН.
C'mon, release happy chemicals!

Bratleee...
Само Unhappy chemicals тука!? :( "Couldn't load this chat. It is not available or has been deleted."
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Житената Питка написа:Bratleee...
:rotfl24:

Ский тука пък

Musicians are COOKED 😭
Публикувай отговор