Green Light написа:Няма нужда да се подражава...h16 написа:... много хора гледат със завист и надежда към т.нар. Унгарски модел.
Но, доколкото един политик се задържа два мандата в изборната власт у нас или по света,
... си струва човек за се запита - защо е избран/избираем?
За тези, които са повече от два мандата в Парламента...
... не е добра атестация за частта от обществото. която ги избира,
а и въпросните нон-стоп в първите места в листите - не намират за нужно да се откажат -
да дадат път и на други от партиятата си... да се облажат пряко от властта. Ненаситни щото.
![]()
Не мисче, че се предпалатащите се постооянно за избор начело в листите се изживяват мъченици.
Протест довечера 01.12
Re: По темата Асен Василев
Ами същото. Опитах се да намеря в нета по-сериозни факти относно скандала "Чаталджа" и освен жълтини че са го виждали по пенюар там и че някой нещо твърдял - нищо. Някакъв американец го съдил за 5 млн., но дали го е осъдил? Никъде не пише.Green Light написа:По темата Асен Василев
Статус на (някой си) lessmundate в Threads:
Опитвах да си обясня с какво Асен Василев сякаш допадна на прословутото Джен Зи (това ми остана като натрапчив инсайт от протестите). И днес докато слушах интервю с едно Z момиченце, установих, че обяснението ѝ съвпада с моето усещане. Това, което го прави likeable, е точно това, че е socially awkward т.е той успя да капитализира точно това, заради което го осмиваха...
И отговор(на някоя си renifer):
Допада ни с това че е ОБРАЗОВАН, за разлика от повечето мутри и тикви в управата. Човекът разбира от икономика, подкрепя това което казва с факти, графики и изчисления, и просто знае за какво говори. Изказът му е на един интелигентен човек, достоен за уважение. Пеевски не е учил в Харвард, а Асен е. Крайно време е да спрат да ни управляват необразовани хора, роби на собствения си его трип. Те разбират само как да унищожават, те не могат да градят.
Моят все по-натрапчив извод за причините за това наистина чудесно и много оптимистично пробуждане се върти около това, което и Амаранта каза, макар и пид формата на въпрос :"Какво, ако Пеевски беше лицеприятен?"
Хората, ние с вас в това число, се подразниха от тона. Арогантността, демонстрацията на простащина и то - агресивна, изкрещяна пред камерите, народняшката подигравка и силно проличалата липса на образование (в НС).
Ако има нещо лошо в това, то не че Асен Василев също би могъл да е крадец, както написах, защото според мен това е дреболия на фона на мафиотското превземане на държавата, срещу което се бори той. (Пред него има и други капани с този Радев, който идва...)
Лошото е друго - че въпросната мафия също ще направи този извод и в следващото си превъплъщение ще бъде вече лицеприятна.
Но това е в бъдещето...
Всъщност ние боравим само със слухове и се осланяме на личния си усет- и за Асен Василев, и за Бойко, и за Делян и за Радев. След като няма присъди, всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Понякога си мисля, че тази демонстрация на арогантност напоследък е била преднамерена. Не мога да си представя, че са толкова тъпи и е много по-вероятно да не са.
ПП Всъщност някъде пишеше, че съдът е постановил да му се изплатят тези 5 млн. на американеца, но тогава фирмата обявява несъстоятелност, защото не е в състояние да ги изплати. Това - 2 години след като Асен Василев излиза от нея. Дали е измама - възможно е. В същото време не звучи като някакво чудо невиждано, винаги, когато става въпрос за инвестиране, едно от първите изречения, които човек прочита по темата е, че рискът си е за негова сметка. И в банка да си сложиш парите, пак никой не ти гарантира 5-те милиона, гаратнираната сума е много по-малка.
- ПЪТник две
Причината е, че ние обслужваме Системата, и в същото време я оплюваме!Амаранта написа:Ами същото. Опитах се да намеря в нета по-сериозни факти относно скандала "Чаталджа" и освен жълтини че са го виждали по пенюар там и че някой нещо твърдял - нищо. Някакъв американец го съдил за 5 млн., но дали го е осъдил? Никъде не пише.Green Light написа:По темата Асен Василев
Статус на (някой си) lessmundate в Threads:
Опитвах да си обясня с какво Асен Василев сякаш допадна на прословутото Джен Зи (това ми остана като натрапчив инсайт от протестите). И днес докато слушах интервю с едно Z момиченце, установих, че обяснението ѝ съвпада с моето усещане. Това, което го прави likeable, е точно това, че е socially awkward т.е той успя да капитализира точно това, заради което го осмиваха...
И отговор(на някоя си renifer):
Допада ни с това че е ОБРАЗОВАН, за разлика от повечето мутри и тикви в управата. Човекът разбира от икономика, подкрепя това което казва с факти, графики и изчисления, и просто знае за какво говори. Изказът му е на един интелигентен човек, достоен за уважение. Пеевски не е учил в Харвард, а Асен е. Крайно време е да спрат да ни управляват необразовани хора, роби на собствения си его трип. Те разбират само как да унищожават, те не могат да градят.
Моят все по-натрапчив извод за причините за това наистина чудесно и много оптимистично пробуждане се върти около това, което и Амаранта каза, макар и пид формата на въпрос :"Какво, ако Пеевски беше лицеприятен?"
Хората, ние с вас в това число, се подразниха от тона. Арогантността, демонстрацията на простащина и то - агресивна, изкрещяна пред камерите, народняшката подигравка и силно проличалата липса на образование (в НС).
Ако има нещо лошо в това, то не че Асен Василев също би могъл да е крадец, както написах, защото според мен това е дреболия на фона на мафиотското превземане на държавата, срещу което се бори той. (Пред него има и други капани с този Радев, който идва...)
Лошото е друго - че въпросната мафия също ще направи този извод и в следващото си превъплъщение ще бъде вече лицеприятна.
Но това е в бъдещето...
Всъщност ние боравим само със слухове и се осланяме на личния си усет- и за Асен Василев, и за Бойко, и за Делян и за Радев. След като няма присъди, всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Понякога си мисля, че тази демонстрация на арогантност напоследък е била преднамерена. Не мога да си представя, че са толкова тъпи и е много по-вероятно да не са.
Кои ние, как и къде го правим??
Мнението е позиционирано и няма общо!
- Green Light
Ами ние говорим за бъдещето, нали? Какъв би бил един човек, ако получи власт някога. Всичко е догадки и спекулации, напълно си права. И ако чета правилно между редовете - не е много умно от наша страна да се занимаваме с това.Амаранта написа:всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Напълно съм съгласен. Темата взе този завой, защото излишно задълбах в отговора на твоя въпрос. Ама като ми е бурен вътрешния диалог*, аз какво да направя..?
*то не е диалог като диалог, ами на къчмарска свада с 10 човека прилича това в главата ми.
Добре, давайте ги тия телефони на психиатрите, ясна работа, разбрах
- ПЪТник две
Това е най- опасната част от живота на човека!:roll:Green Light написа:... ясна работа, разбрах
Споко, Грийн бе, звучиш като да си се засегнал, а изобщо не съм имала подобни намерения, просто си дървософствам, както предполагам съответства на клубния вайб.Green Light написа:Ами ние говорим за бъдещето, нали? Какъв би бил един човек, ако получи власт някога. Всичко е догадки и спекулации, напълно си права. И ако чета правилно между редовете - не е много умно от наша страна да се занимаваме с това.Амаранта написа:всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Напълно съм съгласен. Темата взе този завой, защото излишно задълбах в отговора на твоя въпрос. Ама като ми е бурен вътрешния диалог*, аз какво да направя..?
*то не е диалог като диалог, ами на къчмарска свада с 10 човека прилича това в главата ми.
Добре, давайте ги тия телефони на психиатрите, ясна работа, разбрах
Не си задълбал излишно, всъщност аз доста рових и дълбах след твоя отговор. И исках мнения от хора в реала, на които имам доверие.
Мисълта ми беше, че на базата на догадки и слухове относно миналото, изграждаме предположения за бъдещето.
Ами и аз го правя това и се чудя на акъла си :):)
- Green Light
Не, не, няма такова нещо, как ще съм се засегнал, хубава работа!? От какво?
Радвам се на хубавия спокоен разговор.
Иронизирам и се шегувам със себе си- това правя.
Наздраве, господжа! С чай от мента да е, ама хлъц да е!

- ПЪТник две
На база слухове от миналото е това?:rotfl24:Green Light написа:Не, не, няма такова нещо, как ще съм се засегнал, хубава работа!? От какво?