Green Light написа:Няма нужда да се подражава...h16 написа:... много хора гледат със завист и надежда към т.нар. Унгарски модел.
Но, доколкото един политик се задържа два мандата в изборната власт у нас или по света,
... си струва човек за се запита - защо е избран/избираем?
За тези, които са повече от два мандата в Парламента...
... не е добра атестация за частта от обществото. която ги избира,
а и въпросните нон-стоп в първите места в листите - не намират за нужно да се откажат -
да дадат път и на други от партиятата си... да се облажат пряко от властта. Ненаситни щото.
![]()
Не мисче, че се предпалатащите се постооянно за избор начело в листите се изживяват мъченици.
Протест довечера 01.12
Re: По темата Асен Василев
Ами същото. Опитах се да намеря в нета по-сериозни факти относно скандала "Чаталджа" и освен жълтини че са го виждали по пенюар там и че някой нещо твърдял - нищо. Някакъв американец го съдил за 5 млн., но дали го е осъдил? Никъде не пише.Green Light написа:По темата Асен Василев
Статус на (някой си) lessmundate в Threads:
Опитвах да си обясня с какво Асен Василев сякаш допадна на прословутото Джен Зи (това ми остана като натрапчив инсайт от протестите). И днес докато слушах интервю с едно Z момиченце, установих, че обяснението ѝ съвпада с моето усещане. Това, което го прави likeable, е точно това, че е socially awkward т.е той успя да капитализира точно това, заради което го осмиваха...
И отговор(на някоя си renifer):
Допада ни с това че е ОБРАЗОВАН, за разлика от повечето мутри и тикви в управата. Човекът разбира от икономика, подкрепя това което казва с факти, графики и изчисления, и просто знае за какво говори. Изказът му е на един интелигентен човек, достоен за уважение. Пеевски не е учил в Харвард, а Асен е. Крайно време е да спрат да ни управляват необразовани хора, роби на собствения си его трип. Те разбират само как да унищожават, те не могат да градят.
Моят все по-натрапчив извод за причините за това наистина чудесно и много оптимистично пробуждане се върти около това, което и Амаранта каза, макар и пид формата на въпрос :"Какво, ако Пеевски беше лицеприятен?"
Хората, ние с вас в това число, се подразниха от тона. Арогантността, демонстрацията на простащина и то - агресивна, изкрещяна пред камерите, народняшката подигравка и силно проличалата липса на образование (в НС).
Ако има нещо лошо в това, то не че Асен Василев също би могъл да е крадец, както написах, защото според мен това е дреболия на фона на мафиотското превземане на държавата, срещу което се бори той. (Пред него има и други капани с този Радев, който идва...)
Лошото е друго - че въпросната мафия също ще направи този извод и в следващото си превъплъщение ще бъде вече лицеприятна.
Но това е в бъдещето...
Всъщност ние боравим само със слухове и се осланяме на личния си усет- и за Асен Василев, и за Бойко, и за Делян и за Радев. След като няма присъди, всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Понякога си мисля, че тази демонстрация на арогантност напоследък е била преднамерена. Не мога да си представя, че са толкова тъпи и е много по-вероятно да не са.
ПП Всъщност някъде пишеше, че съдът е постановил да му се изплатят тези 5 млн. на американеца, но тогава фирмата обявява несъстоятелност, защото не е в състояние да ги изплати. Това - 2 години след като Асен Василев излиза от нея. Дали е измама - възможно е. В същото време не звучи като някакво чудо невиждано, винаги, когато става въпрос за инвестиране, едно от първите изречения, които човек прочита по темата е, че рискът си е за негова сметка. И в банка да си сложиш парите, пак никой не ти гарантира 5-те милиона, гаратнираната сума е много по-малка.
- ПЪТник две
Причината е, че ние обслужваме Системата, и в същото време я оплюваме!Амаранта написа:Ами същото. Опитах се да намеря в нета по-сериозни факти относно скандала "Чаталджа" и освен жълтини че са го виждали по пенюар там и че някой нещо твърдял - нищо. Някакъв американец го съдил за 5 млн., но дали го е осъдил? Никъде не пише.Green Light написа:По темата Асен Василев
Статус на (някой си) lessmundate в Threads:
Опитвах да си обясня с какво Асен Василев сякаш допадна на прословутото Джен Зи (това ми остана като натрапчив инсайт от протестите). И днес докато слушах интервю с едно Z момиченце, установих, че обяснението ѝ съвпада с моето усещане. Това, което го прави likeable, е точно това, че е socially awkward т.е той успя да капитализира точно това, заради което го осмиваха...
И отговор(на някоя си renifer):
Допада ни с това че е ОБРАЗОВАН, за разлика от повечето мутри и тикви в управата. Човекът разбира от икономика, подкрепя това което казва с факти, графики и изчисления, и просто знае за какво говори. Изказът му е на един интелигентен човек, достоен за уважение. Пеевски не е учил в Харвард, а Асен е. Крайно време е да спрат да ни управляват необразовани хора, роби на собствения си его трип. Те разбират само как да унищожават, те не могат да градят.
Моят все по-натрапчив извод за причините за това наистина чудесно и много оптимистично пробуждане се върти около това, което и Амаранта каза, макар и пид формата на въпрос :"Какво, ако Пеевски беше лицеприятен?"
Хората, ние с вас в това число, се подразниха от тона. Арогантността, демонстрацията на простащина и то - агресивна, изкрещяна пред камерите, народняшката подигравка и силно проличалата липса на образование (в НС).
Ако има нещо лошо в това, то не че Асен Василев също би могъл да е крадец, както написах, защото според мен това е дреболия на фона на мафиотското превземане на държавата, срещу което се бори той. (Пред него има и други капани с този Радев, който идва...)
Лошото е друго - че въпросната мафия също ще направи този извод и в следващото си превъплъщение ще бъде вече лицеприятна.
Но това е в бъдещето...
Всъщност ние боравим само със слухове и се осланяме на личния си усет- и за Асен Василев, и за Бойко, и за Делян и за Радев. След като няма присъди, всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Понякога си мисля, че тази демонстрация на арогантност напоследък е била преднамерена. Не мога да си представя, че са толкова тъпи и е много по-вероятно да не са.
Кои ние, как и къде го правим??
Мнението е позиционирано и няма общо!
- Green Light
Ами ние говорим за бъдещето, нали? Какъв би бил един човек, ако получи власт някога. Всичко е догадки и спекулации, напълно си права. И ако чета правилно между редовете - не е много умно от наша страна да се занимаваме с това.Амаранта написа:всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Напълно съм съгласен. Темата взе този завой, защото излишно задълбах в отговора на твоя въпрос. Ама като ми е бурен вътрешния диалог*, аз какво да направя..?
*то не е диалог като диалог, ами на къчмарска свада с 10 човека прилича това в главата ми.
Добре, давайте ги тия телефони на психиатрите, ясна работа, разбрах
- ПЪТник две
Това е най- опасната част от живота на човека!:roll:Green Light написа:... ясна работа, разбрах
Споко, Грийн бе, звучиш като да си се засегнал, а изобщо не съм имала подобни намерения, просто си дървософствам, както предполагам съответства на клубния вайб.Green Light написа:Ами ние говорим за бъдещето, нали? Какъв би бил един човек, ако получи власт някога. Всичко е догадки и спекулации, напълно си права. И ако чета правилно между редовете - не е много умно от наша страна да се занимаваме с това.Амаранта написа:всичко е сферата на догадките и спекулациите.
Напълно съм съгласен. Темата взе този завой, защото излишно задълбах в отговора на твоя въпрос. Ама като ми е бурен вътрешния диалог*, аз какво да направя..?
*то не е диалог като диалог, ами на къчмарска свада с 10 човека прилича това в главата ми.
Добре, давайте ги тия телефони на психиатрите, ясна работа, разбрах
Не си задълбал излишно, всъщност аз доста рових и дълбах след твоя отговор. И исках мнения от хора в реала, на които имам доверие.
Мисълта ми беше, че на базата на догадки и слухове относно миналото, изграждаме предположения за бъдещето.
Ами и аз го правя това и се чудя на акъла си :):)
- Green Light
Не, не, няма такова нещо, как ще съм се засегнал, хубава работа!? От какво?
Радвам се на хубавия спокоен разговор.
Иронизирам и се шегувам със себе си- това правя.
Наздраве, господжа! С чай от мента да е, ама хлъц да е!

- ПЪТник две
На база слухове от миналото е това?:rotfl24:Green Light написа:Не, не, няма такова нещо, как ще съм се засегнал, хубава работа!? От какво?
- Green Light
Люшкам се от оптимизъм към спестовен режим на нервите си, но все пак за отбелязване в тази тема поне като безстрастен факт е, че тема на тези протести стана и съдебната реформа.
Това, че безотчетността и политическата обвързаност на ВСС и Гл. прокурор са в основата на властта която има мафията са не просто факти, а дори може да се каже че са втръснали истини- прекъсваме коментарите на средата на думата.
"Слънцето залязва на запад, през декември е студено, главният прокурор обслужва мафията"
Протестиращите (в цяла България!!! едновременно) искат да премахнат мафията, следователно напълно логично е да вкарат в дневния ред и нуждата от съдебна реформа.
Умно, логично и просто невероятно, когато става дума за нещо, което в края на краищата е ... тълпа.
Възможно ли е нещо ново да се е случило в България? Реално гражданско общество..? Обединение?
Посмали малко, Грине!
...
Но все пак... възможно ли е?
Това, че безотчетността и политическата обвързаност на ВСС и Гл. прокурор са в основата на властта която има мафията са не просто факти, а дори може да се каже че са втръснали истини- прекъсваме коментарите на средата на думата.
"Слънцето залязва на запад, през декември е студено, главният прокурор обслужва мафията"
Протестиращите (в цяла България!!! едновременно) искат да премахнат мафията, следователно напълно логично е да вкарат в дневния ред и нуждата от съдебна реформа.
Умно, логично и просто невероятно, когато става дума за нещо, което в края на краищата е ... тълпа.
Възможно ли е нещо ново да се е случило в България? Реално гражданско общество..? Обединение?
Посмали малко, Грине!
...
- ПЪТник две
Не не! Не е възможно и няма никакви белези за това.Green Light написа:Люшкам се от оптимизъм към спестовен режим на нервите си, но все пак за отбелязване в тази тема поне като безстрастен факт е, че тема на тези протести стана и съдебната реформа.
Посмали малко, Грине!
...
Напротив, и едни и другите са за смяна на системата, но и едните и другите имат предвид смяна на играчите в системата.
Има едни други белези, че системата, и без нашата намеса, сама ще се промени, въпрос на време е!
Ти виждаш ли такива белези?
Отговора си е твой личен, но по него може да се определи кога ще дойде времето за промяна на системата, а не подмяна на играчите в системата!!
Докато цялата тази енергия на младите не се прояви и при урните, нищо няма да се случи.Green Light написа:
Посмали малко, Грине!
...
Но все си мисля (надявам), че най-накрая се събудиха от апатията с която бяха заляни поради факта, че "всеки е маскара, за това няма за кого да гласувам".
Не.
Ако едните, за които си гласувал видаш, че не стават, на следващите избори гласуваш за други. Но гласуваш! За да не може едно кебапче да определя на къде ще вървим и да има повече тежест от твоя липсващ глас.
Апатията е най-големият ни враг.
Иначе ще продължим да отглеждаме не деца, а емигранти.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Yes!!!maggot написа:Докато цялата тази енергия на младите не се прояви и при урните, нищо няма да се случи.Green Light написа:
Посмали малко, Грине!
...
Но все си мисля (надявам), че най-накрая се събудиха от апатията с която бяха заляни поради факта, че "всеки е маскара, за това няма за кого да гласувам".
Не.
Ако едните, за които си гласувал видаш, че не стават, на следващите избори гласуваш за други. Но гласуваш! За да не може едно кебапче да определя на къде ще вървим и да има повече тежест от твоя липсващ глас.
- ПЪТник две
Други казват: "Докато енергичните наричат мъдростта "апатия" така ще бъде!maggot написа:Докато цялата тази енергия на младите не се прояви и при урните, нищо няма да се случи.Green Light написа:
Посмали малко, Грине!
...
Не.
Подкрепям. Аз за бсп дори гласувах на някои от изборите напоследък. Гласувай да ги объркаш бе, да се чудят какво става.maggot написа: Докато цялата тази енергия на младите не се прояви и при урните, нищо няма да се случи.
Не.
"Човечеството сега е предразположено да получава по-голама полза от отвличането на вниманието му,maggot написа: Апатията е най-големият ни враг.
отколкото наставленията. Причините за това са неговите епидемични болести: претенциозност, незвършеност и апатия."
Това Дж, Суифт е заключил...
Апатията в пандемия.
h16 написа:
Подкрепям. Аз за бсп дори гласувах на някои от изборите напоследък. Гласувай да ги объркаш бе, да се чудят какво става.
То нали се говореше, че Корнелка била скритата бомба на Иван Костов в БСП. Добре си свърши работата, ако е вярно.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
А мъдростта крещи срещу ни: Не свеждай нивото си до това на Капацитети!Tanya написа:"Човечеството сега е предразположено да получава по-голама полза от отвличането на вниманието му,maggot написа: Апатията е най-големият ни враг.
отколкото наставленията. Причините за това са неговите епидемични болести: претенциозност, незвършеност и апатия."
Това Дж, Суифт е заключил...
Апатията в пандемия.
Ти си Таня, ще се опознаеш, и ще заключиш ти!