............
............
............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:14, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

-
bead
Re: Може ли такава простотия в 21 век?
не само е луд, но и необразован. по същата причина е трябвало да скочи и срещу спешните контрацептиви като Постинор дуо и вътрематочната спирала.[unknown] написа:Някакъв луд поп анатемосал лекарка, защото......правела аборти!!!:shocked::shocked::mad:
мен ме вълнува друг въпрос - кога в тялото се появява духът. ако е при раждането - тогава абортът не би трябвало да е проблем, ако душата е още в първите две слети клетки - можем да наречем аборта убийство. какво казва християнството по въпроса? май не съм срещала там обяснение. единственото, което си спомням е как Бог създал човекът от кал и ЧАК ТОГАВА му вдъхнал живот, т.е. вДЪХнал му ДУША.
Доколкото
помня, нервни импулси започват да протичат след 1-2 седмици от оплождането или по-рано. А ако те не са белег на душата (не същина, но формален белег) тогава не знам какво би било такъв...
Re: Доколкото
Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.Remmivs написа:помня, нервни импулси започват да протичат след 1-2 седмици от оплождането или по-рано. А ако те не са белег на душата (не същина, но формален белег) тогава не знам какво би било такъв...
Нервни импулси се провеждат и като дразниш гръбначният мозък на една декапитирана жаба. Значи ли това, че жабата е още жива и има душа?!
От където и да го погледнеш изказването на отчето е супер тъпо. Чак смешно.

- сър Айвънхоу
Всичко започна с това, че преместихме коледа по грегорианския календар...[unknown] написа:Някакъв луд поп анатемосал лекарка, защото......правела аборти!!!:shocked::shocked:
standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-07&article=180926
Вместо църквата да се изсмее на глупостта му...тя го подкрепя!!!:shocked::shocked:
standartnews.com/bg/article.php?d=2007-03-08&article=181105
И сега, моля ви се, събрали в "Пирамида" Веселин Методиев, Цонко Цонев и Юлияна Дончева да бистрят "проблема"!
Ай, сектир!
Сега решиха да "копират" от католиците и тезата им за абортите...
Няма да се учудя, ако след някоя и друга годинка станем католическа държава...
Въпреки, че от доста места съм чувал Максим да нарича католиците еретици и сектанти...
Баси и лицемерието... надминаха и византийците, мамка им...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Това, което ме шокира не са налудничавите мисли и действия на някакъв си поп, а удоволствието с което те се раздухват от журналистите. Голяма глупост!bead написа:
не само е луд, но и необразован. по същата причина е трябвало да скочи и срещу спешните контрацептиви като Постинор дуо и вътрематочната спирала.
мен ме вълнува друг въпрос - кога в тялото се появява духът. ако е при раждането - тогава абортът не би трябвало да е проблем, ако душата е още в първите две слети клетки - можем да наречем аборта убийство. какво казва християнството по въпроса? май не съм срещала там обяснение. единственото, което си спомням е как Бог създал човекът от кал и ЧАК ТОГАВА му вдъхнал живот, т.е. вДЪХнал му ДУША.

Те СА еретици и сектанти.сър Айвънхоу написа:
Въпреки, че от доста места съм чувал Максим да нарича католиците еретици и сектанти...

- сър Айвънхоу
Знам бре, приятелю, знам... просто се опитах да перефразирам...[unknown] написа: Те СА еретици и сектанти.
Bella Ciao
Bella Ciao
Наздраве!сър Айвънхоу написа:Знам бре, приятелю, знам... просто се опитах да перефразирам...[unknown] написа: Те СА еретици и сектанти.

[unknown] написа:Те СА еретици и сектанти.сър Айвънхоу написа:
Май сектанти са всички, които не зачитат чуждата вяра и обичаи. Бог не беше ли любов?
- сър Айвънхоу
Наздраве![unknown] написа: Наздраве!![]()
Bella Ciao
Bella Ciao
Точно така е! За всяка вяра еретици са всички останали, които не я изповядват. И в това няма нищо обидно- държа да го подчертая!vyara написа:[unknown] написа:Те СА еретици и сектанти.сър Айвънхоу написа:
Май сектанти са всички, които не зачитат чуждата вяра и обичаи. Бог не беше ли любов?
А аз, Верче, съм атеист! Ако не знаеш- да ти кажа, макар че доста пъти вече е ставало въпрос... Неверник съм аз- това е. И всичко това за религиите за мен е една огромна глупост. Всъщност аз съм православен християнин само по документи. Такъв станах на 27 години, защото със жена ми се разбрахме, че ще имаме църковен брак. До тогава не бях влизал в църква. И сега почти не влизам. Ако го направя, то е само от любопитство. Хареват ми иконите- като изкуство...
И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен...

Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.Gaspode написа:Лично според мен религията вече е изиграла своята роля и е на път да залезе. Което, разбира се, не се нрави на тунеядците в раса... щото може да им се наложи да работят за хляба си... И затова се опитват по всякакъв начин да привличат внимание към себе си. По-добре на хората в устите, нали...
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости.

Не си атеист ти, вярващ си.[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен...
Ех, че си и ти!vyara написа:Не си атеист ти, вярващ си.[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен...
Остави човека да вярва, че е атеист!
Panta rhei...
Хъм... Вярвам аз, да. В любовта, семейството, приятелите...vyara написа:Не си атеист ти, вярващ си.[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен...
В оня измисления на небето- не.

В измисления не, ама в истинския...[unknown] написа: В оня измисления на небето- не.
Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости.
Споко, аз много добре знам какъв съм.Мнемозина написа:Ех, че си и ти!vyara написа:Не си атеист ти, вярващ си.[unknown] написа: И да ти кажа за Бог: Той е такъв, какъвто го носим в себе си. Този бог, който е в нас, а не измисленият на небето... Значи бог е за всекиго различен...
Остави човека да вярва, че е атеист!

За какво говориш, не знам. Кой е тоя истинският?! Няма такъв!vyara написа:В измисления не, ама в истинския...[unknown] написа: В оня измисления на небето- не.

И аз на това се надявам. Но положението е страшно. Промиват им мозъците навсякъде. Следващата простотия е да се въведе час по религия в училищата.Gaspode написа:Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.

Поне сектите позаглъхнаха.[unknown] написа:И аз на това се надявам. Но положението е страшно. Промиват им мозъците навсякъде. Следващата простотия е да се въведе час по религия в училищата.Gaspode написа:Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости.И до там ще стигнат!
Набожните са доста войнствени в стремежа си да те убедят във вярванията си. Плачевна ситуация. Аз им се подигравам откровенно, но децата...
Като бях студентка, имаше един цял курс поразен. Гледаха като зобмита.
Така и не разбрах оправиха ли се после.
Panta rhei...
Добре де, ние като родители нямаме ли думата какво да учат децата ни? Аз категорично съм против вероучение в училищата. Мога ебентуално да се съглася на "История на религиите" и то ако е водена не от духовно лице... даже смятам, че ще им е полезен такъв предмет...[unknown] написа:И аз на това се надявам. Но положението е страшно. Промиват им мозъците навсякъде. Следващата простотия е да се въведе час по религия в училищата.Gaspode написа:Ми аз се опитвам да обяснявам. Винаги, когато се налага. Искам да ги науча да мислят с главите си. Пък после те да си решават...[unknown] написа: Да, определено. Не сме в 15 век, за да ни промиват мозъците с божествени простотии.
Но жалко за децата, щото те са доста уязвими. Надявам се моите синове да не се подведат по разни религии и да започнат да вярват в глупости.И до там ще стигнат!
Набожните са доста войнствени в стремежа си да те убедят във вярванията си. Плачевна ситуация. Аз им се подигравам откровенно, но децата...
ПП. Принципен въпрос - какво може да направи един родител ако не е съгласен с нещо в материала, изучаван от негового дете? Освен да се опита да обясни в къщи...
Засега, дори и да го въведат, ще е само като СИП.Gaspode написа: Добре де, ние като родители нямаме ли думата какво да учат децата ни? Аз категорично съм против вероучение в училищата. Мога ебентуално да се съглася на "История на религиите" и то ако е водена не от духовно лице... даже смятам, че ще им е полезен такъв предмет...
ПП. Принципен въпрос - какво може да направи един родител ако не е съгласен с нещо в материала, изучаван от негового дете? Освен да се опита да обясни в къщи...
Защото мюсюлманите няма да има как да ги принудят да учат вероучение. И защото няма достатъчно преподаватели.
Panta rhei...
Ами... пълзят като хлебарки. Някакви мормони са налазили Пловдив от години. И други кретени щъкат, че чак си позволяват да звънят по вратите на хората.Мнемозина написа:
Поне сектите позаглъхнаха.
За мен официалната религия е не по- малко опасна. Единствената разлика е, че тя е законна.

91 или 92-ра година. Пътувам в автобус. Задено с мен се качиха двама от ония с костюмите, вратовръзките и разваления български... дето са тръгнали да "носят светлината на вярата в затънтените варварски провинции"Мнемозина написа: Поне сектите позаглъхнаха.
Тия двамата им светнаха очите... и викат - Така ли? Коя е тая книга?
Пича - Двигатели с вътрешно горене.
Ония станаха като препикани мушката
Тя в момента е доста обезсилена. И, честно казано, не мога да си представя, че ще се надигне.[unknown] написа:Ами... пълзят като хлебарки. Някакви мормони са налазили Пловдив от години. И други кретени щъкат, че чак си позволяват да звънят по вратите на хората.Мнемозина написа:
Поне сектите позаглъхнаха.
За мен официалната религия е не по- малко опасна. Единствената разлика е, че тя е законна.
Panta rhei...
Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...Gaspode написа:

Аз не само вероучението имах предвид. Преди години ме утрепаха с въпрос от 5-ти клас - кое е основното свойство на въздуха... ти как мислиш? Подсказка - предмета е география[unknown] написа: Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...
Gaspode написа:
91 или 92-ра година. Пътувам в автобус. Задено с мен се качиха двама от ония с костюмите, вратовръзките и разваления български... дето са тръгнали да "носят светлината на вярата в затънтените варварски провинции". Харесаха си едно момче (аз явно им се видях страшен) и почнаха да го обработват. Вяра (не наш`та съклубарка
), Бог, н`ам си кво си... опитваха се да му пробутат некви книги. Момчето ги трая, па по едно време вика - Аз си имам една тоооолкова дебела книга... винаги като ми остане малко време чета от нея..
Тия двамата им светнаха очите... и викат - Така ли? Коя е тая книга?
Пича - Двигатели с вътрешно горене.
Ония станаха като препикани мушката
Е как да не каже човек, че всеки си има някаква Библия!
Бях се потресла ужасно, когато ей на такава агитация бях подложена от лично мои съученици - страшно агресивно и с едни внезапно придобити блестящи очи...
Panta rhei...
Да духа.Gaspode написа:Аз не само вероучението имах предвид. Преди години ме утрепаха с въпрос от 5-ти клас - кое е основното свойство на въздуха... ти как мислиш? Подсказка - предмета е география[unknown] написа: Мисля, че много малко. Почти нищо. Обществото ни е инерционно, нали знаеш. Въведат ли го веднъж- няма спасение. Ще учат набожни простотии и тва е...

Това ме подсеща за един стар спор... за дефиниране на религия и т.н.[unknown] написа:И по- добре да е така. Религията е донесла САМО болка на човечеството. И не само християнството. ВСЯКА религия.Мнемозина написа:
Тя в момента е доста обезсилена. И, честно казано, не мога да си представя, че ще се надигне.
Не си изцяло прав. Но сега няма да мога да споря.
Panta rhei...
А кое означава нещо? Кое е началото на детето? Айде да няма душа. Само материя да е. Кога го убиваш? На 1 месец ли? Не съм чел изказването. Но принципно съм против абортите. Имаме достатъчно други средства. Най-вече собствената ни отговорност и образованост.[unknown] написа:Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.
Нервни импулси се провеждат и като дразниш гръбначният мозък на една декапитирана жаба. Значи ли това, че жабата е още жива и има душа?!
Аре ся...[unknown] написа: Да духа.
Ти се отнесе нещо
Обаче си на прав път, шъ знайш
Основното му свойсто (на въздуха) било да се свива и разширява под действие на температурата
Е аз тогава за това не се сетих... Сетих се, че става за дишане, че е прозрачен и куп други основни свойства... обаче за това - не.
А познай ако се бях явил на матура колко щях да изкарам
Чекай сега. Тва малко ми звучи като нещо недодялано. Те не им ли разписват закона за идеалните газове на Бойл-Мариот ли беше. М? Щото PV=RT. И ако T расти ама Р намалява V ще си седи езно и също. Кви ветрове, кви пет лева?Gaspode написа:Аре ся...[unknown] написа: Да духа.
Ти се отнесе нещо
Основното му свойсто (на въздуха) било да се свива и разширява под действие на температуратаИ от там извеждат ветровете...
Е аз тогава за това не се сетих... Сетих се, че става за дишане, че е прозрачен и куп други основни свойства... обаче за това - не.
Мнението на НАУКАТА е ясно по този въпрос- до 12-та седмица е разрешен абортът. Тоест, до тогава няма дете, не е убийство. Подчертавам- науката, а не някакви си богослови, които ептен никакво понятие си нямат от тези неща, а само знаят да лаят.Remmivs написа:А кое означава нещо? Кое е началото на детето? Айде да няма душа. Само материя да е. Кога го убиваш? На 1 месец ли? Не съм чел изказването. Но принципно съм против абортите. Имаме достатъчно други средства. Най-вече собствената ни отговорност и образованост.[unknown] написа:Хъм... Дали протичат нервни импулси или не- това все още нищо не означава.
Щом принципно си против абортите, да те питам: Дъщеря ти ако забременее на 14 години пак ли ще си против. А, ако е на 13?? 12???

Видя ли, бе!Gaspode написа:Аре ся...[unknown] написа: Да духа.
Ти се отнесе нещо
Основното му свойсто (на въздуха) било да се свива и разширява под действие на температуратаИ от там извеждат ветровете...