Преди седмица-две ми попаднаха разни мат`рияли за пенционирането. И понеже тази заветна дата наближава със страшна сила
Да почнем от предложението мъжете да се пенсионират на 65, а жените на 63 години. Въпроззз първи - защо бе, аджеба, да има разлика? Нали сте еманципирани жени? Искате равенство? А тук що мълчите, питам аз
Това, съчетано с данните от стъкмистиката за продължителността на живота - 68.68 години за мъжете и 75.59 за жените повдига един още по-интересен въпрос - кой пие и кой плаща? Значи ние, средностатистическите мъже-подтисници работим до 65 години, пенсионираме се и след 3 години ритаме камбаната... а средностатистическата нееманципирана жена работи до 63 години и след това цели (ЦЕЛИ) 12 години си развява... там квото развява... получавайки пенсия от вноските, които средностатистическите ние сме правили
Данните от стъкмистиката, обаче, ми помогнаха да разбера защо едно друго предложение е било да се пенсионираме на 68 г - това е явно най-добрия вариант за държавата - работиш до 68 г, пенсионираш се и след има-няма 5-6 месеца се гътваш... няма да тежиш на бюджета я... има толкоз по-важни неща за харчлък
Ето и тази статУя ми беше попаднала тогава... с две думи - въоръжавайте се докле е време, че като избухнат бунтовете да сме готови
ПП. На мен, обаче, наистина ми е интересно от какво произтича тази разлика в пенсионната възрас жени-мъже? Някой има ли идея?