[unknown] написа:4avdar4e написа:
След 10-15 година в професията чувствата се притъпяват.
Така е. Притъпяват се. Но много трудно. Изключително трудно. И само, заради инстинкта за самосъхранение на собствената психика. Не можеш да го разбереш това. Съвсем откровенно ти го казвам. Това, че баща ти се е сблъсквал с проблема, не означава, че и ти си го преживяла.
Следващият път като се видим, питай жена ми колко нощи не съм спал от притеснения за здравето на другите хора...
Извинявай, буквално се хванах за последните ти думи.
Ти пък питай мъжа ми, колко нощи не съм спала от притеснения, дали това, над което работя не е достатъчно красиво...Тъпо, нали?! То си е до човека. На някои им пука, на други не.
По темата - тука много се смесват нещата. Да - редно е оня да го "накисне", също е редно и доктора да получава адекватните пари - особено след като е от най-добрите. Аз тия дни изгледах разни предавания, в които се дискутираше случая, и имаше нещо, което ме впечатли - точно тоз, същия доктор, бил работел и в частна клиника, където му се е плащало колкото е казал, и всеки, който е държал да бъде опериран от него, е можело да е, ср/у съответното заплащане. Ся - да е ясно - аз човека го разбирам - бива го, искало му се е да помага и на други хора, освен на богаташи /вероятно това е била причината да взема дежурства в "Пирогов"/- не му се е получило - какво пък - ще си плати. Тъпо е, че случаят се раздуха толкова здраво от медиите - да бяха дали публичност на ония, с "куфарчетата" - ама не им стиска...а това е всъщност истинския проблем.