Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:

kakvo da kajem za maikite koito mnogokratno sa se oblivali v studena pot trepereiki za zdraveto ili jivota na decata si?
Ili uchitelki trepereshti nad decata si?

ai stiga i ti :evil: neka pone teb ne te fashta grandomania
Никаква грандомания не е. Само реалност.
Майките треперейки за децата си знаят, че могат да разчитат на лекарите. Лекарите разчитат на себе си!
Имал съм стотици безсънни нощи, заради притеснения за здравето на друг човек. Десетки пъти съм овладявал ситуация, която почти ми се е изплъзвала. Тоест, пациента почти си е отишъл. Странно е за вас, може би, но е факт, че понякога в стоматологичната работа се стига до изключително рискови състояния. Не е грандомания това. Само лично преживяване. И аз имам деца, но това е различно.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Никаква грандомания не е. Само реалност.
Майките треперейки за децата си знаят, че могат да разчитат на лекарите. Лекарите разчитат на себе си!
Имал съм стотици безсънни нощи, заради притеснения за здравето на друг човек. Десетки пъти съм овладявал ситуация, която почти ми се е изплъзвала. Тоест, пациента почти си е отишъл. Странно е за вас, може би, но е факт, че понякога в стоматологичната работа се стига до изключително рискови състояния. Не е грандомания това. Само лично преживяване. И аз имам деца, но това е различно.
eto che te e hvanala :lol:
leka nosht Neznaini

PP* ostavi i na obiknovennite hora pravoto da varshat chudesa :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа:
Remmivs написа:Я да ви питам без Кент и doktorka на някой от вас умирал ли му е човек в ръцете? За каква отговорност говорите се чудя просто. Навсякъде има измет, навсякъде има герои. Аз ако объркам нещо хора ще загубят време, нерви и най-вече пари. И ще ми теглят един в задника. Това е. Какво обсъждаме тук нещо, което почти никой от нас не разбира.
Много точно казано!!!
И съвсем на място!

Нелепо е хора, които поне веднъж в живота си не са били облени от студена пот, треперейки над здравето на друг човек, да обсъждат що за професия е лекарската!

Жалко, че не те разбраха!
az da te pitam - Tazi Jena, Krasimira
Velika e nali?
a e obiknoven chovek pravesh neobiknoveni neshta
Така е! Велика е! И аз това си помислих като прочетох статията. :-)

Има и друго.
Никой не е очаквал от нея това.
Никой НЕ Е РАЗЧИТАЛ на нея.
Тя не е носила ОТГОВОРНОСТ за здравето и живота на тези хора.
Не омаловажавам това, което е направила- напротив. То е подвиг! Разбрали са го всички. Дори и журналята! Макар че трудно им влизат положителни неща в кратуните. И са го отразили.
И всички се прекланят пред това, което е сторила. Нормално е.

А пред ежедневният лекарски подвиг?!
Кой се прекланя?!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа: Никаква грандомания не е. Само реалност.
eto che te e hvanala :lol:
leka nosht Neznaini

PP* ostavi i na obiknovennite hora pravoto da varshat chudesa :-)
Не ме е хванала. :-)
Аз знам какъв съм и какво правя. Само това.

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

[unknown] написа: Нелепо е хора, които поне веднъж в живота си не са били облени от студена пот, треперейки над здравето на друг човек, да обсъждат що за професия е лекарската!
Жалко, че не те разбраха!
Оооо, я стига бе!! По-голям циник от баща ми, лека му пръст, не познавам. Може и да се е обливал в пот, не знам. Може и да е треперел. Някога. Той говореше за пациентите като за случаи. Но ги обичаше.

Аре, стига се правихте на светци. Никоя друга професия не превръща хората в такива завършени любители на живота и, ерго, циници. След 10-15 година в професията чувствата се притъпяват. Което не пречи някои да си остават хора, други да са мижитурки.

Измествате темата...

Или аз съм много чувствителна нещо :winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа: След 10-15 година в професията чувствата се притъпяват.
Така е. Притъпяват се. Но много трудно. Изключително трудно. И само, заради инстинкта за самосъхранение на собствената психика. Не можеш да го разбереш това. Съвсем откровенно ти го казвам. Това, че баща ти се е сблъсквал с проблема, не означава, че и ти си го преживяла.
Следващият път като се видим, питай жена ми колко нощи не съм спал от притеснения за здравето на другите хора...

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Така е. Притъпяват се. Но много трудно. Изключително трудно. И само, заради инстинкта за самосъхранение на собствената психика. Не можеш да го разбереш това. Съвсем откровенно ти го казвам. Това, че баща ти се е сблъсквал с проблема, не означава, че и ти си го преживяла.
Следващият път като се видим, питай жена ми колко нощи не съм спал от притеснения за здравето на другите хора...
Извинявай, буквално се хванах за последните ти думи.
Ти пък питай мъжа ми, колко нощи не съм спала от притеснения, дали това, над което работя не е достатъчно красиво...Тъпо, нали?! То си е до човека. На някои им пука, на други не.

По темата - тука много се смесват нещата. Да - редно е оня да го "накисне", също е редно и доктора да получава адекватните пари - особено след като е от най-добрите. Аз тия дни изгледах разни предавания, в които се дискутираше случая, и имаше нещо, което ме впечатли - точно тоз, същия доктор, бил работел и в частна клиника, където му се е плащало колкото е казал, и всеки, който е държал да бъде опериран от него, е можело да е, ср/у съответното заплащане. Ся - да е ясно - аз човека го разбирам - бива го, искало му се е да помага и на други хора, освен на богаташи /вероятно това е била причината да взема дежурства в "Пирогов"/- не му се е получило - какво пък - ще си плати. Тъпо е, че случаят се раздуха толкова здраво от медиите - да бяха дали публичност на ония, с "куфарчетата" - ама не им стиска...а това е всъщност истинския проблем.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
[unknown] написа:
Извинявай, буквално се хванах за последните ти думи.
Ти пък питай мъжа ми, колко нощи не съм спала от притеснения, дали това, над което работя не е достатъчно красиво...Тъпо, нали?! То си е до човека. На някои им пука, на други не.
Ми, тъпо е!
От това, дали едно нещо е красиво или не, никой няма да умре!
Сега, че ти се притесняваш за това е друг въпрос. Аз съм се притеснявал за наистина сериозни неща!

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:

Ми, тъпо е!
Сега, че ти се притесняваш за това е друг въпрос. Аз съм се притеснявал за наистина сериозни неща!
А кое прави нещата наистина сериозни?! Верно, аз съм си малко изрод - не ми пука от смъртта. Те моите родители ме навиваха да стана лекар - била съм хладнокръвна, не съм губела сомообладание в критични ситуации, и според тях това ме правело направо идеален лекар в спешно отделение, или хирург, или нещо такова. Това е един от парадоксите на битието - можеш да си най-полезен когато не ти пука. И до ден днешен ми е трудно да си обясня естетическите си притеснения, но са факт. Трябва да ги преодолея, мда. Но също знам, чи това ще стане след като достатъчно дълго време поживея в тази ситуация. Същото е и с лекарите, както и с всяко друго нещо на света.:grin:

Пфу, голко съм гадна!:grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа: и имаше нещо, което ме впечатли - точно тоз, същия доктор, бил работел и в частна клиника, където му се е плащало колкото е казал, и всеки, който е държал да бъде опериран от него, е можело да е, ср/у съответното заплащане.
Преекспонирате разликата м/у държавна и частна лекарска практика. Залитате доста по тази плоскост. Явно не сте наясно, че в частните клиники наетите лекари работят също на заплати. Съвсем, ама съвсем малко по- високи от държавните. Пак са слуги, но не на държавата, а на собствениците на клиники. Това, че таксите там са високи, съвсем не означава, че парите се взимат от лекарите. Прибира ги някой баровец, който може да си позволи да направи клиника.Щото една клиника струва милиони... Е, вярно, че от тези баровци има и лекари, но са малцина. Простосмъртният лекар бачкащ в такава клиника взима заплата. Мижава. Това е истината. Зет ми е акушер- гинеколог и работи в една от най- известните и престижни клиники в БГ. Да не ти казвам, колко взимат за раждане, че ще се уплашиш. Да, ама той не прибира почти нищо от тези пари. Те пълнят джобчето на баровеца. И сестра ми бачка в тая клиника, освен, че е асистент във ВМИ.

Мнооооого са богати. Карат 15 годишна кола и живеят четирима в двустайна панелка...

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Mila написа: и имаше нещо, което ме впечатли - точно тоз, същия доктор, бил работел и в частна клиника, където му се е плащало колкото е казал, и всеки, който е държал да бъде опериран от него, е можело да е, ср/у съответното заплащане.
Преекспонирате разликата м/у държавна и частна лекарска практика. Залитате доста по тази плоскост. Явно не сте наясно, че в частните клиники наетите лекари работят също на заплати. Съвсем, ама съвсем малко по- високи от държавните. Пак са слуги, но не на държавата, а на собствениците на клиники. Това, че таксите там са високи, съвсем не означава, че парите се взимат от лекарите. Прибира ги някой баровец, който може да си позволи да направи клиника.Щото една клиника струва милиони... Е, вярно, че от тези баровци има и лекари, но са малцина. Простосмъртният лекар бачкащ в такава клиника взима заплата. Мижава. Това е истината. Зет ми е акушер- гинеколог и работи в една от най- известните и престижни клиники в БГ. Да не ти казвам, колко взимат за раждане, че ще се уплашиш. Да, ама той не прибира почти нищо от тези пари. Те пълнят джобчето на баровеца. И сестра ми бачка в тая клиника, освен, че е асистент във ВМИ.

Мнооооого са богати. Карат 15 годишна кола и живеят четирима в двустайна панелка...
Абе наистина не знам - тук, в Сф има лекари със собствени клиники. Освен това, ако самото му име привлича "клиентела", какъвто, предполагам е и неговия случай, заплащането би трябвало да е по-друго. Пък и в едно от предаванията /по случая/, доста хора казаха, че биха си платили - точно при този доктор, независимо от формата. Така че, ако той не се е договорил както трябва, проблемът си е негов. Нищо лошо - всички се учим как да живеем - вече споменах, че случаят се раздуха излишно. Има много по-фрапантни нередности в т.нар. държава.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
[unknown] написа:

Ми, тъпо е!
А кое прави нещата наистина сериозни?! Верно, аз съм си малко изрод - не ми пука от смъртта. Те моите родители ме навиваха да стана лекар - била съм хладнокръвна, не съм губела сомообладание в критични ситуации, и според тях това ме правело направо идеален лекар в спешно отделение, или хирург, или нещо такова. Това е един от парадоксите на битието - можеш да си най-полезен когато не ти пука. И до ден днешен ми е трудно да си обясня естетическите си притеснения, но са факт. Трябва да ги преодолея, мда. Но също знам, чи това ще стане след като достатъчно дълго време поживея в тази ситуация. Същото е и с лекарите, както и с всяко друго нещо на света.:grin:

Пфу, голко съм гадна!:grin:
Живота и смърта правят нещата сериозни!
Да ти кажа и на мен не ми пукаше за пациентите докато бях студент. Дали ще колабира или ще направи анафилактичен шок или хипертонична криза или ...абе, не ми пукаше. Гледах да си върша работата, щото нали асистента е до мен, ако стане нещо...

Взе да ми пука като почнах да работя сам и да зависи всичко само от мене.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа: какъвто, предполагам е и неговия случай, заплащането би трябвало да е по-друго.
Би трябвало, ама не е. Ти се мъчиш да разсъждаваш логично, а при баровеца логиката е друга. На него му трябват пари. Лекаря е само инструмент за тях.
Ми, хубаво е клиниките да се държат от лекари, но собствениците са малцина. Повечето лекари са само бачкатори в такива клиники.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Следващият път като се видим, питай жена ми колко нощи не съм спал от притеснения за здравето на другите хора...[/quote]
...приспивателни има
стилнокс/две ракии/пинта бира
се едното върши работа
ай наздраве:grin:
П.П. Егати темата :crazy:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа: ...приспивателни има
стилнокс/две ракии/пинта бира
се едното върши работа
ай наздраве:grin:
П.П. Егати темата :crazy:
Егати темата и аз викам... :crazy:
Ракия не пия, ама толкова водка съм изсмукал, че свят ми се завива като си помисля. Черното дробче като взе да ми прави на въпреки, тогава се сапикясах малко. И всичко е в името на спокойствието, бати... :crazy:
Ся съм на винце и биричка...

Аре, Наздраве! :beer:

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
Mila написа: какъвто, предполагам е и неговия случай, заплащането би трябвало да е по-друго.
Би трябвало, ама не е. Ти се мъчиш да разсъждаваш логично, а при баровеца логиката е друга. На него му трябват пари. Лекаря е само инструмент за тях.
Ми, хубаво е клиниките да се държат от лекари, но собствениците са малцина. Повечето лекари са само бачкатори в такива клиники.
Бях решил да не пиша по темата повече... Щото нещата стават лични май. Обаче ще пиша за последно, щото ми се струва, че изместваш акцента.
Никой не отрича, че има лекари, които не спят от притеснения за здравето на друг човек. Обикновено точно те не си искат и пари. Но далеч не всички са такива.
Другите са нехората по класификацията на Рем. Трудно можеш да ме убедиш, че такъв нечовек ще си пропусне дрямката от притеснения за мен... или за някой друг. Не съм ли прав?
В интерес на първите е да се разграничат от вторите. Защото иначе им излиза име на всички. Заради човешката склонност да поставяме всичко под един знаменател. Прав ли съм?
Защо не виждам нищо такова? Защо не излезна нито един лекар да каже - не е постъпил правилно, ние се разграничаваме и ще предприемем всички необходими мерки това да не се случва? Или съм пропуснал това събитие? Вместо това на човека, дръзнал да протестира по някакъв начин са му разлепили физиономията с надпис "Търси се жив или мъртъв". Той ли е престъпника?

Крива е цялата тази работа... неприятна... :(
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
В интерес на първите е да се разграничат от вторите. Защото иначе им излиза име на всички. Заради човешката склонност да поставяме всичко под един знаменател. Прав ли съм?
Точно там е проблема. Заради склонноста да се поставят всички под общ знаменател.
Всички са маскари, нали...
И забележи- пациентите поставят лекарите под общ знаменател, а не обратното.
Аз не измествам проблема. Други го изместиха в темата. Още от началото писах, че за корупция няма да говоря. За уважението говоря аз...

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа: Никой не отрича, че има лекари, които не спят от притеснения за здравето на друг човек. Обикновено точно те не си искат и пари. Но далеч не всички са такива.
Другите са нехората по класификацията на Рем. Трудно можеш да ме убедиш, че такъв нечовек ще си пропусне дрямката от притеснения за мен... или за някой друг. Не съм ли прав?
Защо не виждам нищо такова? Защо не излезна нито един лекар да каже - не е постъпил правилно, ние се разграничаваме и ще предприемем всички необходими мерки това да не се случва? Или съм пропуснал това събитие? Вместо това на човека, дръзнал да протестира по някакъв начин са му разлепили физиономията с надпис "Търси се жив или мъртъв". Той ли е престъпника?

Отношенията вътре в една гилдия винаги са особени. И в един момент е по-важно да има гилдия все пак.
Освен това точно тези, истинските, не биха си позволили да говорят публично против колега. Което е и правилната позиция според мен. Лекарите би трябвало вътре в собствените си среди да решават тези неща, не пред целокупното население.
Това - по принцип.
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

[unknown] написа:За уважението говоря аз...
uvajenieto ne se pecheleshe spari mai

i koi kogo ne e uvajil v konkretnata situacia ?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Точно там е проблема. Заради склонноста да се поставят всички под общ знаменател.
Всички са маскари, нали...
И забележи- пациентите поставят лекарите под общ знаменател, а не обратното.
Аз не измествам проблема. Други го изместиха в темата. Още от началото писах, че за корупция няма да говоря. За уважението говоря аз...
Уважавам лекарите
Не дължа никакво уважение на нехората. Дължа им друго и не знам кога ще си го получат.
Как да различа едните от другите след като те самите не правят усилие да се различат и дистанцират?
Не поставям всички под общ знаменател... поне се опитвам де... но след сумати неуспешни опити малкото успешни просто се губят в статистиката. И дори и да не искам и аз казвам понякога "Всички лекари са...". А е жалко :(
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Gaspode написа: Никой не отрича, че има лекари, които не спят от притеснения за здравето на друг човек. Обикновено точно те не си искат и пари. Но далеч не всички са такива.

Отношенията вътре в една гилдия винаги са особени. И в един момент е по-важно да има гилдия все пак.
Освен това точно тези, истинските, не биха си позволили да говорят публично против колега. Което е и правилната позиция според мен. Лекарите би трябвало вътре в собствените си среди да решават тези неща, не пред целокупното население.
Това - по принцип.
Много пъти съм го казвал- мой асистент ни учеше на две неща:
- Никога не говори лошо против колега.
- Никога не казвай колко пари взимаш.
Все ще се намери кой да хвърли камък...

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Отношенията вътре в една гилдия винаги са особени. И в един момент е по-важно да има гилдия все пак.
Това - по принцип.
Изпуснали са момента си мисля аз.
Това помежду си е трябвало да го направят преди да се размирише. И тогава никога нямаше да стигнем до теми като тази, нали?
Но е факт, че не са. И сега или трябва да извадят всичките си кирливи ризи и да спечелят отново доверието на хората... или просто да приемат факта, че за повечето хора лекарите са престъпници.
Жалко, както вече казах
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Zmeu написа:
[unknown] написа:За уважението говоря аз...
uvajenieto ne se pecheleshe spari mai

i koi kogo ne e uvajil v konkretnata situacia ?
Темата отдавна излезе от конкретната ситуация. :winkw:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Отношенията вътре в една гилдия винаги са особени. И в един момент е по-важно да има гилдия все пак.
Това - по принцип.
Изпуснали са момента си мисля аз.
Това помежду си е трябвало да го направят преди да се размирише. И тогава никога нямаше да стигнем до теми като тази, нали?
Но е факт, че не са. И сега или трябва да извадят всичките си кирливи ризи и да спечелят отново доверието на хората... или просто да приемат факта, че за повечето хора лекарите са престъпници.
Жалко, както вече казах
Да, така е. Но пък и това си помислих, че за такова нещо е трябвало конкретен, доказан скандален случай.
И сега не е късно. Никога не е късно - и да станеш за резил, и да избегнеш резила.
Дано го направят, ще бъде и в тяхна полза.
Заявявам: всичките ми контакти с лекари, слава Богу, са свързани с много положително и коректно отношение от тяхна страна.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:

Уважавам лекарите
Не дължа никакво уважение на нехората. Дължа им друго и не знам кога ще си го получат.
Как да различа едните от другите след като те самите не правят усилие да се различат и дистанцират?
Не поставям всички под общ знаменател... поне се опитвам де... но след сумати неуспешни опити малкото успешни просто се губят в статистиката. И дори и да не искам и аз казвам понякога "Всички лекари са...". А е жалко :(
Не са малко. Напротив- болшинството са свестни. Но ние сме нация от нихилисти. Всичко и всички са ни криви и виновни за всичко. ..
Колко пъти си прочел положителен отзив за лекар в медиите? А колко пъти си чул някой твой познат да се е изказал положително за лекар? Нима не се е случвало на никой?? Но по- лесно е да се говори негативно, отколкото позитивно, нали...
Този мой асистент, който така упорито цитирам, ни казваше:
- Всеки доволен пациент ще ви доведе още двама, а всеки недоволен- ще изгони десетима.
Типично по български...

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Не са малко. Напротив- болшинството са свестни. Но ние сме нация от нихилисти. Всичко и всички са ни криви и виновни за всичко. ..
Колко пъти си прочел положителен отзив за лекар в медиите? А колко пъти си чул някой твой познат да се е изказал положително за лекар? Нима не се е случвало на никой?? Но по- лесно е да се говори негативно, отколкото позитивно, нали...
Този мой асистент, който така упорито цитирам, ни казваше:
- Всеки доволен пациент ще ви доведе още двама, а всеки недоволен- ще изгони десетима.
Типично по български...
За медиите не коментирам - те събират помията щото така си вдигат тиражите.
Но за приятелите не си прав - аз напоследък как си избирам лекарите, мислиш? И съм препоръчвал на приятели лекари, от които съм останал доволен. Интересното е, че в един от случаите точно препоръчан от мен педиатър беше постигнал върло негативна оценка от тези, на които го бях препоръчал. Но към мен винаги е бил коректен. И досега го ползвам при нужда...
А това с доведени двама - изгонени 10 няма нищо общо с бг - това си е валидно за всяка държава, професия и прочие. Та така
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Аве, ей....не разбирате ли че сичко това е постановка
сички са доволни
медиите - дигат си тиража
бай чолаков и жена му - станали медийни звезди
доктора - навсякъде пишат че е корумпиран, но МНОГО ДОБЪР ХИРУРГ
и персонала на болницата
безкраен купон, плакати, клюки:blum:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:Аве, ей....не разбирате ли че сичко това е постановка
сички са доволни
и персонала на болницата
И кво? Викаш лоша реклама няма, а?

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
Кент написа:Аве, ей....не разбирате ли че сичко това е постановка
сички са доволни
и персонала на болницата
И кво? Викаш лоша реклама няма, а?
Погледнато от тази страна... Парис Хилтън нали знаеш коя е? А сестра и знаеш ли как си казва? Те това е ефекта от рекламата, пък била тя и лоша...
Замисли ме Кента :blink:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа: И кво? Викаш лоша реклама няма, а?
Ами прочети темата пак отначало да видиш И колко хубави неща за лекарите се казаха... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:

За медиите не коментирам - те събират помията щото така си вдигат тиражите.
Но за приятелите не си прав - аз напоследък как си избирам лекарите, мислиш? И съм препоръчвал на приятели лекари, от които съм останал доволен. Интересното е, че в един от случаите точно препоръчан от мен педиатър беше постигнал върло негативна оценка от тези, на които го бях препоръчал. Но към мен винаги е бил коректен. И досега го ползвам при нужда...
А това с доведени двама - изгонени 10 няма нищо общо с бг - това си е валидно за всяка държава, професия и прочие. Та така
Ами, спечелването на доверието е много деликатна работа. И да си добър специалист, съвсем не означава, че умееш да привличаш пациенти. Но е глупава тази работа с бройките- двама/десетима, привлечени/изгонени.... Лекарят не бива да е принуждаван да бъде бизнесмен. И в Хипократовата клетва е казано, че лекарят не трябва да мисли за хляба си, за да може да се посвети изцяло на лечението /много удобно тези пасажи са изрязани по- късно/...

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

[unknown] написа: За уважението говоря аз...
Уважението, а и самоуважението не се връзват с искането и вземането на подкуп.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
[unknown] написа: За уважението говоря аз...
Уважението, а и самоуважението не се връзват с искането и вземането на подкуп.
Тя /темата/ доста се отклони от въпросният подкуп. Както писах и на Змея.

Изображение
І

Мнение от І »

[unknown] написа:Лекарят не бива да е принуждаван да бъде бизнесмен. И в Хипократовата клетва е казано, че лекарят не трябва да мисли за хляба си, за да може да се посвети изцяло на лечението /много удобно тези пасажи са изрязани по- късно/...
Да. И с такава идея е направено. У нас също. Кажи ми друга браншова група дали получава ежемесечно пари по реда на облагането от /почти/ всеки българин, при това не малка сума? Друг е въпросът как се разпределят тези суми, но това следва да се обсъди между лекарите и съюзът им и този дето разпределя.
И вместо да се търсят пролуките в договора с разпределителя, се прави изменение на договора с платеца...щото е по-лесно. Това, което е поискано от мен, аз съм го дал. Както и /почти/ всеки българин.
И ако някой ми каже, че трябва и да го надцаквам с мангизи за предварително платените /или уговорените/ ...айде моля.
Пак казвам...правилата са за спазване. Ако са кофти, следва да се променят. Ако не могат да се променят...примиряваме се.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Ами, спечелването на доверието е много деликатна работа. И да си добър специалист, съвсем не означава, че умееш да привличаш пациенти. Но е глупава тази работа с бройките- двама/десетима, привлечени/изгонени.... Лекарят не бива да е принуждаван да бъде бизнесмен. И в Хипократовата клетва е казано, че лекарят не трябва да мисли за хляба си, за да може да се посвети изцяло на лечението /много удобно тези пасажи са изрязани по- късно/...
Виж сега, това че някой е взел диплома за лекар и работи като такъв нищо не значи. Също това че е състрадателен и нощем не спи, все още не го прави добър и полезен. Познавам достатъчно лекари, които се държат с пациента отвратително, общуват добре само ако отсрещната страна е в пълна упойка, липсват им първите 7г. - и въобще - гадове - обаче, когато хванат скалпела спасяват животи - несравнимо повече от разни състрадателни и сълзливи свои колеги. Също има и много бизнесмени - дори на моменти жестоки и безскрупулни, които помагат на много повече хора, отколкото други - далеч по- милостиви и справедливи. Защо е така - не знам, но е факт! Нещата в никакъв случай не са заменяеми, и добрите намерения все още не постилат пътя към рая.:grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:

Виж сега, това че някой е взел диплома за лекар и работи като такъв нищо не значи. Също това че е състрадателен и нощем не спи, все още не го прави добър и полезен. Познавам достатъчно лекари, които се държат с пациента отвратително, общуват добре само ако отсрещната страна е в пълна упойка, липсват им първите 7г. - и въобще - гадове - обаче, когато хванат скалпела спасяват животи - несравнимо повече от разни състрадателни и сълзливи свои колеги. Също има и много бизнесмени - дори на моменти жестоки и безскрупулни, които помагат на много повече хора, отколкото други - далеч по- милостиви и справедливи. Защо е така - не знам, но е факт! Нещата в никакъв случай не са заменяеми, и добрите намерения все още не постилат пътя към рая.:grin:
Палитрата на човешките характери... Друга ми беше мисълта.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа:
Да. И с такава идея е направено. У нас също. Кажи ми друга браншова група дали получава ежемесечно пари по реда на облагането от /почти/ всеки българин, при това не малка сума? Друг е въпросът как се разпределят тези суми, но това следва да се обсъди между лекарите и съюзът им и този дето разпределя.
Малка е сумата. И не е друг въпросът. Един е. Как да се справиш с бюрокрацията? И особено с монопола? Не е проблем само на лекарите, както виждаш. Защо цялото общество не протестира с/у монопола на здравната каса. Защо само лекарите да го правят?

Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:

Палитрата на човешките характери... Друга ми беше мисълта.
Нямах предвид палитрата на характерите, а това че намеренията не винаги съответстват на реализацията. И високият/ниският морал не означават непременно полезност/вредност.

И - казано накратко -към въпросният доктор - поклон за професионализма, но това не изключва автоматично престъпните му наклонности. Ъъъ- доколкото си спомням, рекетът си беше престъпление, май.:grin:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
МЪЖжжж написа:
Малка е сумата. И не е друг въпросът. Един е. Как да се справиш с бюрокрацията? И особено с монопола? Не е проблем само на лекарите, както виждаш. Защо цялото общество не протестира с/у монопола на здравната каса. Защо само лекарите да го правят?
Защото обществото се състои от овце. РИвЪт само ако някой им посегне на ракийката.
Мен ако питаш - първо политиците трябва да изрием - че пада крадене - бедна ти е фантазията. Ама наистина много бедна.:twisted::twisted::twisted:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Mila написа: Защото обществото се състои от овце. РИвЪт само ако някой им посегне на ракийката.
Айде сега...на крива ракета космоса и пречи...КТД и ТД се договарят, работници+синдикати+работодатели, къде тук е мястото на обществото?:blink:
Публикувай отговор