Ето източника
На мен някак си не ми харесва идеята
Много тъпо ми се вижда.Gaspode написа:Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".
Ето източника
Ти па - сериозна част... некви си 40%... ми те даже половината нямат..Dark написа:Виж, че сериозна част от хората не вдеват колко е хубаво
ПП/ може би след време друга сериозна част няма да разбира колко е прекрасно да имаш GPS в главата
Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...Gaspode написа:Оптимист си ти явно :)БоЕВ написа:Нема да стане.
Дано си прав
Ами аз това се опитах да обясня, ама хем тогава слушах с едно ухо, хем сега пиша с една ръкаБоЕВ написа: Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...
Не си съвсем прав. Има клавиатури, към които има скенер за пръстов отпечатък... вместо парола за Виндовса. Там снемането на отпечатъка става като пуснеш софта и си сложиш пръста на скенера...БоЕВ написа: Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...
Ми те и в полицията отдавна не ползват само отпечатъците на хартия. Скенират се и се определят характеристиките. Дактилоскопични или там както се викат. Съхраняват с в цифров вид. И така се и сравняват.4avdar4e написа: Ами аз това се опитах да обясня, ама хем тогава слушах с едно ухо, хем сега пиша с една ръкаНяма да са точно пръстови отпечатъци, каквито използва полицията. Нещо по-различно беше, пак свързано с пръстите, но дигитализирано... Абе, съвсем се обърках
По-близо е отколкото мислим.4avdar4e написа:
Ние я бяхме нарисували картинката преди време... Чип за следене на дзверчетата
Мда. Преди няколко години като гледах "Специален доклад" си викам - Спийлбърг нещо го е треснала мрачна вълна. Щото някои неща от филма не бяха съвсем фантастика. Направо се плаша понякога.Gaspode написа:По-близо е отколкото мислим.4avdar4e написа:
Ние я бяхме нарисували картинката преди време... Чип за следене на дзверчетата
И Дарки е права - идиотите го правят доброволно.
В некъв нощен клуб в Амстердам... или някъде там из Африка беше- на ВИП гостите им тургат чипче в ръката под кожата... за да не плаща вход и като седне на запазената си маса да го чакат там директно обичайните питиета. Голема гъзария. Само дето същия тоя чип може да се прочете от куп още устройства. Верно, има защити... ама за това са измислени парите, нали
Хем ВИП-овете си плащат за манипулацията... и за чипа... Все едно кравите да си плащат да ги дамгосват... и да се блъскат за ред
Тва хората сме адски тъпи животни
О, това е друга бира съвсем...Piqndurnik написа:А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
А сметай у наше село, дето сме първи фалшификатори..Piqndurnik написа:А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
има скенерчета за 20 евро и за 60000 евроPiqndurnik написа:А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
Точно заради него банкнотите освен с различен номинал са и с различен размер.4avdar4e написа: П.П. Оня ден четох за един от признатите най-велики фалшификатори. Даа, българин - Тодор Кривналиев, началото на 20 в. Човекът действал първо в Хамерика, после - в Германия. Голямата веселба е, че след 9.ІХ. го назначават като специалист в БНБ. Дълга история и много забавна, само да кажа, че е умрял в затвора
АхаБоЕВ написа:Това ми е ясно, че става със скенер. Мислата ми друг, за да разпознаеш нещо, първо трябва да имаш с какво да го сравниш, това предполага база данни, а това моментално влиза в регулацията на закона за събирането и използването на лични данни...
първо нека я въведат пробно в народното събраниеGaspode написа:Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".
Ето източника

Абсолютно правилно. Всяко нововъведение по принцип се пробва първо върху животните!snowprincess написа: първо нека я въведат пробно в народното събрание
Явно на хората им е писнало от безобразното поведение на деца, посещаващи ги (имам предвид разни "познати и приятели")...Gaspode написа:Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".
Ето източника
Хе-хе, сега е 7,20, пия кафе, слушам Нова и чета тук. Коментират кога ще спре гласуването с чужди карти в парламента. За малко да се задавя с кафето от смях, защото чувам един зрител, който предложи да се въведат пръстови отпечатаци. И Коритаров рече: Ами, да, като в онова 31 училище....snowprincess написа: първо нека я въведат пробно в народното събрание
Тия идиоти ще си отрежат некой пръст само и само да не спре далаверата... така че не вярвам да има ефект... По-добре с анална проба преди всяко гласуване... даже и да не свърши работа поне всички ще са доволни - на дупедатите ще им е кеффф и на народонаселението тоже... като знае кво ги правят4avdar4e написа:
Хе-хе, сега е 7,20, пия кафе, слушам Нова и чета тук. Коментират кога ще спре гласуването с чужди карти в парламента. За малко да се задавя с кафето от смях, защото чувам един зрител, който предложи да се въведат пръстови отпечатаци. И Коритаров рече: Ами, да, като в онова 31 училище....
Явно има идеи, които се въртях из публичното пространство....
така де, изплува ли по ТВ, вестници и Г-жа Мълва начи вече се е случило в БГGaspode написа: Лошото на идеите е, че като се повъртят малко из публичното пространство и стават някак по-приемливи за тия, дето мразят да мислят... Щото щеше ли да се говори за това ако не беше смислено, разби`йш ли...
Няма неоспорими доводи... щото "аз пък четох в един вестник..."Dark написа: така де, изплува ли по ТВ, вестници и Г-жа Мълва начи вече се е случило в БГ
правилно си отбелезАл
да не говорим че "По ТВ-то съобщиха..." е неоспорим довод
предавам сеGaspode написа:Няма неоспорими доводи... щото "аз пък четох в един вестник..."