Пръстови отпечатъци в училище?

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Пръстови отпечатъци в училище?

Мнение от Gaspode »

Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".

Ето източника

На мен някак си не ми харесва идеята :mad:
Аватар
Wishes

Re: Пръстови отпечатъци в училище?

Мнение от Wishes »

Gaspode написа:Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".

Ето източника

Много тъпо ми се вижда.
Това ли начина да се следи кой дошъл и кой не на училище :shocked:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тва е поредният днешен идиотизъм който срещам

работилницата на дядо коледа с джуджетата работи на пълни обороти
и само дървени неща произвежда непрекъснато.

ми да ги изпратят в лагер дечица малки та да ги контролират тези алтави даскали
гадове начи :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

Това не само, че е пълен кретенизъм, но е и в нарушение на някои основни човешки права,
гарантирани от разни харти-марти!
Надявам се някой нещо да е недоразбрал.
Ако е вярно - това е най-голямата простотия, за която съм чувала в последно време.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

абе, който иска да бяга от училище... няма да го спре измишльотината на директорката. а и като 40% от родителите не са съгласни техните деца как влизат и излизат? през отделен вход?
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

При Коритаров преди седмица беше директорката, родители (съгласни и несъгласни) и ученици. Първо обясниха, че това не били точно пръстови отпечатъци. Какво точно са не се разбра :shocked: Второ, ако не били съгласни всички родители, нямало да се въведе. Трето, цялата шумотевица била, видиш ли, за сигурността на учениците - да се знае кой кога влиза и излиза.
Кориторов зададе простичкия въпрос: Хубу, де, що тогава просто не въведете нещо като перфокартите в заводите??? :rotfl24:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: Кориторов зададе простичкия въпрос: Хубу, де, що тогава просто не въведете нещо като перфокартите в заводите??? :rotfl24:
щото ще си ги менкат... поне такива дефекти дава системата с картите в парламента:winkw: децата да не са по-прости от депутатите, ама ха?!
just perfect
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Виж, че сериозна част от хората не вдеват колко е хубаво :grin:
Сериозна част от семействата не искали да разберат същността на процедурата и отказали да подпишат предложената им декларация.

ПП/ може би след време друга сериозна част няма да разбира колко е прекрасно да имаш GPS в главата :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Такава простотия е това, че дори не ми се ще да го коментирам. Ебаси :twisted:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Dark написа:Виж, че сериозна част от хората не вдеват колко е хубаво :grin:

ПП/ може би след време друга сериозна част няма да разбира колко е прекрасно да имаш GPS в главата :grin:
Ти па - сериозна част... некви си 40%... ми те даже половината нямат.. :twisted:

Чудно ми е другите 60% с какво мислят? Не с главите със сигурност :twisted:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Нема да стане.:cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:Нема да стане.:cool:
Оптимист си ти явно :)
Дано си прав
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Gaspode написа:
Дано си прав
Относно тези неща аз съм песимист :crying:

Май хората за измамна по-голяма сигурност сами ще се оградят с високи стени и решетки :crying:
Аватар
Глас в пустиня

Gaspode написа:
Дано си прав
Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...
Ами аз това се опитах да обясня, ама хем тогава слушах с едно ухо, хем сега пиша с една ръка :grin: Няма да са точно пръстови отпечатъци, каквито използва полицията. Нещо по-различно беше, пак свързано с пръстите, но дигитализирано... Абе, съвсем се обърках :shy:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа: Пръстовите отпечатъци се снемат по определен ред и при определени условия. За да бъдат въведени като "пропусквателно" средство са необходими куп условия, като степен на секретност да речем. Може да се вкара специален режим, но дълбоко се съмнявам че ще е с пръстови отпечатъци...
Не си съвсем прав. Има клавиатури, към които има скенер за пръстов отпечатък... вместо парола за Виндовса. Там снемането на отпечатъка става като пуснеш софта и си сложиш пръста на скенера...
За определения ред и прочие си прав само когато става въпрос за държавата и институциите и. Трябва да те арестуват по некво обвинение за да ти смъкнат отпечатъците, мисля...
Но никой и нищо не пречи да си купя скенер за пръстови отпечатъци и да смъкна отпечатъците на 10... 100... 1000 човека. Ако те са съгласни, разбира се. А тия идиоти са подписали декларация. Родителите. 60% от тях...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа: Ами аз това се опитах да обясня, ама хем тогава слушах с едно ухо, хем сега пиша с една ръка :grin: Няма да са точно пръстови отпечатъци, каквито използва полицията. Нещо по-различно беше, пак свързано с пръстите, но дигитализирано... Абе, съвсем се обърках :shy:
Ми те и в полицията отдавна не ползват само отпечатъците на хартия. Скенират се и се определят характеристиките. Дактилоскопични или там както се викат. Съхраняват с в цифров вид. И така се и сравняват.
Същото е и за лицата - не се сравняват снимки като такива а определени характеристики - разстояние и прочие.

Така или иначе този отпечатък ще може да идентифицира човека, нали? Представете си го въведено във всички училища. И държавата, естествено, има достъп до данните "при необходимост". За няколко години всички младежи ще са картотекирани... при това могат да бъдат идентифицирани 100%тово. Следващите стъпки да ги чертая ли?

:twisted:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа:Следващите стъпки да ги чертая ли?
:twisted:
Ние я бяхме нарисували картинката преди време... Чип за следене на дзверчетата :grin:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Ние я бяхме нарисували картинката преди време... Чип за следене на дзверчетата :grin:
По-близо е отколкото мислим.
И Дарки е права - идиотите го правят доброволно.
В некъв нощен клуб в Амстердам... или някъде там из Африка беше :grin: - на ВИП гостите им тургат чипче в ръката под кожата... за да не плаща вход и като седне на запазената си маса да го чакат там директно обичайните питиета. Голема гъзария. Само дето същия тоя чип може да се прочете от куп още устройства. Верно, има защити... ама за това са измислени парите, нали :grin: Хем ВИП-овете си плащат за манипулацията... и за чипа... Все едно кравите да си плащат да ги дамгосват... и да се блъскат за ред :grin:
Тва хората сме адски тъпи животни :grin::grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
4avdar4e написа:
По-близо е отколкото мислим.
И Дарки е права - идиотите го правят доброволно.
В некъв нощен клуб в Амстердам... или някъде там из Африка беше :grin: - на ВИП гостите им тургат чипче в ръката под кожата... за да не плаща вход и като седне на запазената си маса да го чакат там директно обичайните питиета. Голема гъзария. Само дето същия тоя чип може да се прочете от куп още устройства. Верно, има защити... ама за това са измислени парите, нали :grin: Хем ВИП-овете си плащат за манипулацията... и за чипа... Все едно кравите да си плащат да ги дамгосват... и да се блъскат за ред :grin:
Тва хората сме адски тъпи животни :grin::grin:
Мда. Преди няколко години като гледах "Специален доклад" си викам - Спийлбърг нещо го е треснала мрачна вълна. Щото някои неща от филма не бяха съвсем фантастика. Направо се плаша понякога.
Сега като си извадим и електронните IDта за Европската Уния, ще си бъдем всички добре картотекирани.
А как се следи електронния трафик - направо не ми се мисли.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
Наздраве :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Piqndurnik написа:А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
О, това е друга бира съвсем...
Има няколко проблема там - неправилно разпознаване на правилен отпечатък и обратното (фолс аксептанс и фолс риджекшан май им викат французите :) )
Да не говорим, че има различни режими - едно е идентификация, серсем друго е потвърждаване на самоличност.
И прочие
Но технологиите се развиват...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Piqndurnik написа:А някой мислил ли е за надеждността на скенера? В наше село има една автоматична видеотека: с карти и вместо PIN - пръстов отпечатък. Не съм пробвал дали работи с копие, но рядко разпознава отпечатъка от първия път.
А сметай у наше село, дето сме първи фалшификатори.. :grin:

П.П. Оня ден четох за един от признатите най-велики фалшификатори. Даа, българин - Тодор Кривналиев, началото на 20 в. Човекът действал първо в Хамерика, после - в Германия. Голямата веселба е, че след 9.ІХ. го назначават като специалист в БНБ. Дълга история и много забавна, само да кажа, че е умрял в затвора :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

има скенерчета за 20 евро и за 60000 евро
а и софта е така
за това и различно четат скенерчета малки
Аватар
Глас в пустиня

Това ми е ясно, че става със скенер. Мислата ми друг, за да разпознаеш нещо, първо трябва да имаш с какво да го сравниш, това предполага база данни, а това моментално влиза в регулацията на закона за събирането и използването на лични данни...
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа: П.П. Оня ден четох за един от признатите най-велики фалшификатори. Даа, българин - Тодор Кривналиев, началото на 20 в. Човекът действал първо в Хамерика, после - в Германия. Голямата веселба е, че след 9.ІХ. го назначават като специалист в БНБ. Дълга история и много забавна, само да кажа, че е умрял в затвора :grin:
Точно заради него банкнотите освен с различен номинал са и с различен размер.:winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

БоЕВ написа:Това ми е ясно, че става със скенер. Мислата ми друг, за да разпознаеш нещо, първо трябва да имаш с какво да го сравниш, това предполага база данни, а това моментално влиза в регулацията на закона за събирането и използването на лични данни...
Аха
И означава, че някой в тази комисия ще си купи още едно БМВ.
Нищо друго
Бтв, училищата със сигурност трябва да са регистрирани като администратори на лични данни... та проблеми никакви
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Gaspode написа:Пръстови отпечатъци ще се взимат при влизане и излизане от столичното училище 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Целта е налагане на контрол върху ученическото присъствие и поведение, съобщи директорът Надежда Николчева пред "Телеграф".

Ето източника

първо нека я въведат пробно в народното събрание :rotfl24:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

snowprincess написа: първо нека я въведат пробно в народното събрание :rotfl24:
Абсолютно правилно. Всяко нововъведение по принцип се пробва първо върху животните! :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ето източника

Явно на хората им е писнало от безобразното поведение на деца, посещаващи ги (имам предвид разни "познати и приятели")...
Верно е, че не точно това начина, ама...
Навремето бях нощен пазач в едно училище. Засичах се с последните 2 учебни часа на втората смяна. Беше ужас и безобразие... При това беше още в "зората на демокрацията", когато все още имаше някакви задръжки и т.н.
Една вечер, при първата си обиколка на празното вече и заключено даскало, на стълбището за тавана (мноого добре затъмнено...) сварих една девойка с един младеж да се гушкат... Абе голям цирк беше...

П.С. Ама мнооого ме кефи съкръщението, което са измислили за даскалата вече: СУЧЕМ!!! Кои, какво сучат не е ясно. :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: първо нека я въведат пробно в народното събрание :rotfl24:
Хе-хе, сега е 7,20, пия кафе, слушам Нова и чета тук. Коментират кога ще спре гласуването с чужди карти в парламента. За малко да се задавя с кафето от смях, защото чувам един зрител, който предложи да се въведат пръстови отпечатаци. И Коритаров рече: Ами, да, като в онова 31 училище.... :grin:
Явно има идеи, които се въртях из публичното пространство....
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Пълна простотия според мен.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
Хе-хе, сега е 7,20, пия кафе, слушам Нова и чета тук. Коментират кога ще спре гласуването с чужди карти в парламента. За малко да се задавя с кафето от смях, защото чувам един зрител, който предложи да се въведат пръстови отпечатаци. И Коритаров рече: Ами, да, като в онова 31 училище.... :grin:
Явно има идеи, които се въртях из публичното пространство....
Тия идиоти ще си отрежат некой пръст само и само да не спре далаверата... така че не вярвам да има ефект... По-добре с анална проба преди всяко гласуване... даже и да не свърши работа поне всички ще са доволни - на дупедатите ще им е кеффф и на народонаселението тоже... като знае кво ги правят :grin::grin::grin::blum:

Лошото на идеите е, че като се повъртят малко из публичното пространство и стават някак по-приемливи за тия, дето мразят да мислят... Щото щеше ли да се говори за това ако не беше смислено, разби`йш ли... :evil:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Gaspode написа: Лошото на идеите е, че като се повъртят малко из публичното пространство и стават някак по-приемливи за тия, дето мразят да мислят... Щото щеше ли да се говори за това ако не беше смислено, разби`йш ли... :evil:
така де, изплува ли по ТВ, вестници и Г-жа Мълва начи вече се е случило в БГ
правилно си отбелезАл

да не говорим че "По ТВ-то съобщиха..." е неоспорим довод :snlach:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Dark написа: така де, изплува ли по ТВ, вестници и Г-жа Мълва начи вече се е случило в БГ
правилно си отбелезАл

да не говорим че "По ТВ-то съобщиха..." е неоспорим довод :snlach:
Няма неоспорими доводи... щото "аз пък четох в един вестник..." :grin::grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Gaspode написа:Няма неоспорими доводи... щото "аз пък четох в един вестник..." :grin::grin:
предавам се :? знаеш ти, знаеш.....
в "По-здрави" или в "Здраве" прочете?
:grin:
Публикувай отговор