Мда, пари и власт, не остана другоcaliostro написа: това за секса е до някъде така
важно е но не е всичко
при някои изобщо не е в списъка при други е на по предна позиция
но не винаги е определящо
А те пак се свеждат до секса
Не съм казал, че е лесно, нали?Dark написа:
Това е един много щекотлив въпрос
Как точно да възпитаваш?
Имаш някое миролюбиво създание за възпитание. То предпочита да строи и рисува вместо да търчи с пистолет в ръка. И в един момент неговото нежелание да се бие се възприема като слабост от другите дечица. И те почват да го бият и то страда. То не иска да се бие. Избягва конфликтите.
Обаче теб ти се къса сърцето и почваш да го учиш да се защитава. И понеже има висок праг на търпимост се бие само като много го тормозят. Ама се бие така, че една вечер получавам 3 броя визитни картички с молба да позвъня. И позвънявам аз и ми се обяснава, че детето ми е изрод с болно съзнание който удря, рита и хапе. На моят въпрос къде е парченцето от ушенцето му (тяхното "малтретирано" детенце го отхапа преди няколко месеца) ми се отговаря, че това е минала история и тяхното мило чеденце вече не прави тъй.... И?
Как? как възпитавате?
Нищо не ми се е случвало лично.Wishes написа:Абе какво ти се е случило, че от вчера насам само за насилие и ненасилие говориш?
Мога ли да помогна с нещо?
Същото един мой познат казва за мен(или същия този твой познат:winkw:), но за мен той казваше "Можеш да убиеш човек с поглед"4avdar4e написа:Това е моята форма, царица съм, ако решаfrisky lioness написа: А словесната агресия? Какво за нея?Дет вика един мой близък познат:winkw:, човек мога да убия с думи..
Ами ето, това също е вид защитен механизъм може би... Или на мен така ми харесва

хората се убиват заради разпределението на мат. благаDark написа:Не мисля, че малките деца които се бият на площадката мислят за секс. Не съм съгласна с теб.Wishes написа: В крайна сметка всичко отива до секса, Калиостро хубаво го намекна
Разбирам, че темата за секса ти е любима, но като хората се убиват едни други се съмнявам, че точно за това мислят
Да бе, зависи кой е насреща и дали му пукаfrisky lioness написа: Леле, жено...КъФ тандем можем да сме само...Представяш ли си. Аз ще гледам лошоти ще сечеш със словесен огнен меч
![]()
:lol:
е даWishes написа:Мда, пари и власт, не остана другоcaliostro написа: това за секса е до някъде така
важно е но не е всичко
при някои изобщо не е в списъка при други е на по предна позиция
но не винаги е определящо
А те пак се свеждат до секса
Съгласна.caliostro написа: хората се убиват заради разпределението на мат. блага
в повечето случаи
има диаманти има убииства
или
има маймуни и банани
и всички лежат и спят по цял ден и си почесват леко
за какво да се избиват а?
Съжалявам да го чуя, пропуснал съм го по-горе.Dark написа: Нищо не ми се е случвало лично.
Иначе малкия за известно време се беше превърнал в жертва, но после се трансформира в насилник. Предполагам учителките в ДГ не са си вършили работата.
Да гледаш миролюбиво и добро същество как удря с цялата сила и ярост е страшна гледка.
Вчера гледахме филма "Градът на Бога" и това вече ми дойде премного. Още повече, че е по действителен случай
Благодаря зя предложението, за малко да не зацепя колко си добричък
И ние тъй опитваме.Gaspode написа: Не съм казал, че е лесно, нали?
Нито пък, че знам начина.
Но съм съгласен, че детето не трябва да допуска да става жертва.
И се опитвам да възпитавам така...
Дали съм успял или не ще разбера след години... ако въобше разбера. Но тогава ще е късно да направя нещо...
Въобще, да си родител е забава...
Ти мани, ама аз на няколко пъти като по-младичка съм била на ръба да бъда набита. Заради поглед и думи. Веднъж ми скочи една мацка на улицата, щото съм я гледала особеноDark написа: Да бе, зависи кой е насреща и дали му пука
Попаднете на некое говедо дето не зацепва какво му се говори и как го гледат и ще се самоизпепелите с поглед и глас
не е Амстердамски, а Стокхолмски синдром4avdar4e написа:
Апропо, това се смята за много интересен психологически феномен. В огромната си част насилваните смятат, че са си го заслужили и че това е съвсем нормално.
Сега се сещам и за Амстердамския синдром, дето отвлечените започват да харесват похитителя си.
Луда работа...
Ама ти, сигурна съм, ги знаеш тия неща

Значи, най-вече от страх да не ги затисне дефицита.caliostro написа:
хората се убиват заради разпределението на мат. блага
в повечето случаи
или
има маймуни и банани
Аз също като дете съм ставала жертва на другите деца, но това не ме трансформира в насилник, по-скоро в аутсайдер. Сигурно е до темперамент.Ъъъъ, сега като се замисля, май и преди си бях аутсайдер. Абе, сложно е, трудно е да определиш кое от кое се предизвиква.Dark написа:
Нищо не ми се е случвало лично.
Иначе малкия за известно време се беше превърнал в жертва, но после се трансформира в насилник. Предполагам учителките в ДГ не са си вършили работата.
Да гледаш миролюбиво и добро същество как удря с цялата сила и ярост е страшна гледка.
думата страх е другаMila написа:Значи, най-вече от страх да не ги затисне дефицита.caliostro написа:
хората се убиват заради разпределението на мат. блага
в повечето случаи
или
има маймуни и банани
И това го има, но не само - всички видове страх участват.
Занимава ме и мен този въпрос напоследък, но не ми достигат познания. Най-общо, усещането ми е, че агресията е полезна, но границата с насилието е доста тънка и лесна за преминаване. Нещо като "овладяният атом" /за мирни и недотам мирни цели:winkw:/.
агресията може да бъде трансформирана в други по добре звучащи думиMila написа:Аз също като дете съм ставала жертва на другите деца, но това не ме трансформира в насилник, по-скоро в аутсайдер. Сигурно е до темперамент.Ъъъъ, сега като се замисля, май и преди си бях аутсайдер. Абе, сложно е, трудно е да определиш кое от кое се предизвиква.Dark написа:
Нищо не ми се е случвало лично.
Но че учителките не са си свършили работата можеш да си сигурна.
Нямам предвид риска.caliostro написа:
думата страх е друга
риск
и това си е цяла наука
степен на риска в това в онова
изобщо всичко е вкарано на научна основа
а това че ние си караме е така и разчитаме на интуиция и опит отстрани вероятно ни прави да изглеждаме доста нелепо
като някакви диваци които си играят с парцелена топка![]()
но вече все повече науката настъпва и тук
с всичките си плюсове и минуси
Хех, само как звучи: "Няколко силно мотивирани граждани от ромски произход, днес направиха опит да придобият няколко мобилни телефона и портфейли. Полицията изяснява случая.":winkw:/примерно/.caliostro написа:
агресията може да бъде трансформирана в други по добре звучащи думи
да речем - мотивация
силна агресия - силна мотивация
агресия- вече не я изпозлват тази дума дори и за агресорите
то няма вече и агресори
Може би не е само до темперамент, а и до среда. Какво мислиш?Mila написа: Аз също като дете съм ставала жертва на другите деца, но това не ме трансформира в насилник, по-скоро в аутсайдер. Сигурно е до темперамент.Ъъъъ, сега като се замисля, май и преди си бях аутсайдер. Абе, сложно е, трудно е да определиш кое от кое се предизвиква.
Но че учителките не са си свършили работата можеш да си сигурна.
"Човешките инстинкти" излезнаха на 10-ти и 17-ти март (първа и втора част).snowprincess написа:от кога е вестника, ако е от днес да си го купя и азMila написа:
п.п. Купих си с в."Капитал" ония филмчета"Човешките инстинкти", ама все не ми остава време да ги гледам.

Мерси, Фриски!frisky lioness написа:"Човешките инстинкти" излезнаха на 10-ти и 17-ти март (първа и втора част).snowprincess написа:от кога е вестника, ако е от днес да си го купя и азMila написа:
п.п. Купих си с в."Капитал" ония филмчета"Човешките инстинкти", ама все не ми остава време да ги гледам.
24-ти март-"Човешките сетива"

За нищо:-)snowprincess написа:Мерси, Фриски!frisky lioness написа:"Човешките инстинкти" излезнаха на 10-ти и 17-ти март (първа и втора част).snowprincess написа:от кога е вестника, ако е от днес да си го купя и азMila написа:
24-ти март-"Човешките сетива"

За съжаление законите на Майката Природа не можеш да отмениш. Все пак, каквото и да правиш, колкото и да култивираш един човек, все пак си остават инстинктите. Дори и да са се видоизменили, но са си пак същите.Dark написа:Мисля си, приемливите рамки очертани от възпитание, култура, законите (писани и неписани) са нещото в което ние като родители се стараем да вкараме децата си. Да ги култивираме. За да не изпаднат зад борда.
Дали ако децата бъдат оставени сами на себе си да оцеляват ще оцелеят на 100 % ? Едва ли мисля аз
Борбата за оцеляване е жестока.
В обществото нещата са замъглени, една част от борбите текат под повърхността, но си е война. Особено в бизнеса.
Сякаш насилието е кодирано в човешките гени.
Вчера до късно не заспах мислейки именно за насилието
Кефиш ма. Шти звънна ! :)Dark написа:Мисля си, приемливите рамки очертани от възпитание, култура, законите (писани и неписани) са нещото в което ние като родители се стараем да вкараме децата си. Да ги култивираме. За да не изпаднат зад борда.
Дали ако децата бъдат оставени сами на себе си да оцеляват ще оцелеят на 100 % ? Едва ли мисля аз
В обществото нещата са замъглени, една част от борбите текат под повърхността, но си е война. Особено в бизнеса.
Уф, сетих се за "Повелителят на мухите"...Dark написа: Мисля си, приемливите рамки очертани от възпитание, култура, законите (писани и неписани) са нещото в което ние като родители се стараем да вкараме децата си. Да ги култивираме. За да не изпаднат зад борда.
`ЗвинявайПенчо Заека написа:Направо ме уби с тая мисъл. Абсолютно правилно!Gaspode написа:Темата за насилието е необятна.
Навсякъде има насилие.
Възпитанието само по себе си е насилие.
Мдам
Тестостеронът наред с всичко друго е и хормон повишаваш агресията. И все пак ние сме далеч по миролюбиви от братовчедите си човекоподобни. Жимпанзетата, с които споделяме най-много обща ДНК, са ярък пример в това отношение. За съжаление това важи само за групите от познати/роднини/приятели. Извън групите сме едни от най-ефективно агресивните чудовища.4avdar4e написа:Мисля, че агресията е дълбоко заложена в нас. Ако се замислиш, една част от ранното възпитание е именно децата да НЕ са агресивни, или поне да са умерено такива. Инстинктът ни за самосъхранение е много силен, по-силен от всички останали може би, а много често той включва употреба на сила, насилие...