За Маркес

Все същите
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

незнайко на луната
е връх
:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа: "Христос отново разпнат" ми подейства зашеметително
харесвам го. Много
Баси само ква е екранизацията на "Последното изкушение"!
Убийствена направо!
Dark написа: най-отгоре сложих "Землемория" :-)
Тва е много любимо!
Аватар
ELBI

Re: За Маркес

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:Рем-а ме присети за нещо...

Чета си аз за честването на 80-годишнината на Маркес. И кво ми се набива в главата? Човекът приятел на Кастро, има разкошна!!! къща в Хавана, собствена школа, подкрепя соц. революцията.
Обаче...
Разболява се от рак и - хоп - отива да се лекува в най-добрите клиники в Лос Анжелис..
И що така, бе, Миме, мисля си аз? Нещо социалистическата медицина ли не е толкоз добра????

Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята или това е груба проява на меркантилизъм у един страшно известен човек??? Или е просто първичен страх? Или...
Мисля, че за мен самата отговорът е ясен, ама да си ви питам :grin:
Ами прагматизъм и цинизъм и индивидуални пристрастия :blum:

Често политическата или идеологическата пристрастеност не са плод на рационално мислене, а на случайност в живота или някаква вътрешна нагласа. Талантът (писател, поет, музикант, художник, т.н.) са друга категория. Здравето и грижата за него няма идеологическа окраска.

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
pocti_bezobidna написа: Истината е, че към Маркес съм суперпристранстна.
Аз много обичам Кортасар.

П.П. Хеле пък в съчетание с Флойд... :grin:
Знаеш ти кво да четеш.
И да слушаш:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

frisky lioness написа:
Но връх на всичко е "Макс и Мориц". Книга на ужасите:mad::evil:
Мда. Некъф учен казваше - възпитавай си децата с Макс и Мориц; Хензел и Гретел - и нема как да не ти се пръкне Хитлер.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа: Баси само ква е екранизацията на "Последното изкушение"!
Убийствена направо!
Dark написа: най-отгоре сложих "Землемория" :-)
Тва е много любимо!
ъъъ, честно казано не искам екранизация - книгата е написана толкова образно, толкова въздействащо....

а Землеморията - :-) става ми едно уютно като я чета
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

pocti_bezobidna написа:
frisky lioness написа:
Но връх на всичко е "Макс и Мориц". Книга на ужасите:mad::evil:
Мда. Некъф учен казваше - възпитавай си децата с Макс и Мориц; Хензел и Гретел - и нема как да не ти се пръкне Хитлер.
/Макс и Мориц ми беше най-противната книга от детството :bad:. /

Чудя се в наше време пък с компютърните игри :guns: :hammer: какви ще се пръкнат...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:
Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята
Хората това го правят успешно от доста години. Кейнс извежда САЩ от голямата депресия с методи по-твърди и от системата в СССР...сената и обществото си затварят очите за нарушените принципи. Остава обаче опита, от тогава ролята на държавата коренно се променя...в наши дни има капиталистически държави, които са много по социални от бившите и настоящи социалистически републики.
Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...

Нямам спомен кога беше, но гледах едно филмче, учуди ме с това, че материала беше поднесен коректно и безпристрастно. Правиха сравнение на медицински методи в САЩ и СССР. Ставаше въпрос за хирургическа операция, при която трябваше да бъде спряно сърцето. САЩ - спец клиника, персонал и апаратура като в космически кораб. СССР - действа практично, стандарна операционна, пациента се поставя на масата и започват да го охлаждат с лед, докато не му спре сърцето, работят бързо при менусова температура, а след това бавно затоплят. Изводите бяха, че и двата екипа се справят чудесно, но в САЩ от употребата на многото медикаменти се получават странични нежелани ефекти, а в СССР рискът е много голям, но за сметка на тове странични ефекти не са наблюдавани. Та така инфото го има, всеки преценява за себе си...:-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"... :twisted:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Stranniche написа:
БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"... :twisted:
Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Ама Китай скоро ще гръмне де, не му остава много :grin:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Искаш да кажеш, че ще гръмне другите "велики" сили предполагам. Китай е в марш на скок. :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

само не ми казвайте че още един път ще строиме комунизъма :cool:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
Wishes написа:Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Искаш да кажеш, че ще гръмне другите "велики" сили предполагам. Китай е в марш на скок. :grin:
Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.
Лошото е, че с гръмването си, ще гръмне и голяма част от света... :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.
Силно се съмнявам. Китай не е това, което беше. Но ще видим. :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: Ами прагматизъм и цинизъм и индивидуални пристрастия :blum:

Често политическата или идеологическата пристрастеност не са плод на рационално мислене, а на случайност в живота или някаква вътрешна нагласа. Талантът (писател, поет, музикант, художник, т.н.) са друга категория. Здравето и грижата за него няма идеологическа окраска.

Такива ми ти работи.
Май само ти си ме разбрал :kiss:

П.П. И аз искам да живея в Хавана...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
Айде на сложим един бас :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:Айде на сложим един бас :grin:
Айде! Какъв срок и какви залози? :grin:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
20 години макс.
За залозите ще помисля :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:20 години макс.
За залозите ще помисля :grin:
ОК. Срокът ми изглежда приемлив. Сега да видя и залозите, за да видя мога ли да си ги позволя. :grin:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа: ОК. Срокът ми изглежда приемлив. Сега да видя и залозите, за да видя мога ли да си ги позволя. :grin:
Мисля усилено :grin:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

4avdar4e написа:...Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята ...
Има: за Коледа - в Куба на море. Трябва да се побърза, обаче докато е жив Кастро, че после ще секне далаверката.
Наздраве :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Още Рейгън навремето го беше казал - пресушим ли блатото(СССР), комарите сами ще измрат.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Wishes написа:
Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Да се отвори за външния свят(чужди капитали) имах предвид.

Очакването си ебати стресиращото.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Wishes написа:
Remmivs написа:
20 години макс.
Много му даваш...пък знае ли човек, с общи усилия агонията може и да е по-дълга...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Странна работа е тоя човек. Странно и въздейства. На мене - много силно. Много дълго време ме държа оная книга. Ходех, малко завеян.
П.П. След Хайка за вълци също. Значи често ми се случва
Може да съм си завеян, а книгите за нищо да не са ми виновни.
И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.

И за още една книга се питам същото, даже точно за това си мислех тези дни. Имаше един сборник с три новели от Кадаре - "Кой доведе Дорунтина". След като я прочетох (май вече има петнайсетина години) ходех като замаяна. А сега не мога да я намеря, за да се проверя. :(
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа: Чета си аз за честването на 80-годишнината на Маркес. И кво ми се набива в главата? Човекът приятел на Кастро, има разкошна!!! къща в Хавана, собствена школа, подкрепя соц. революцията.
Обаче...
Разболява се от рак и - хоп - отива да се лекува в най-добрите клиники в Лос Анжелис..
И що така, бе, Миме, мисля си аз? Нещо социалистическата медицина ли не е толкоз добра????

Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята или това е груба проява на меркантилизъм у един страшно известен човек??? Или е просто първичен страх? Или...
Мисля, че за мен самата отговорът е ясен, ама да си ви питам :grin:
Разбира се, че е страх.
Меркантилизмът е двупосочен в случая, струва ми се. Властващите - особено диктаторите - много обичат да се отъркват в разни такива безспорни в областта си хора.

П.П. Ще ме прощавате, че вдигам теми, обаче вие сте млъкнали, а мен ме тресе нерва и трябва да си заема пръстите с нещо... :shy:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: П.П. Ще ме прощавате, че вдигам теми, обаче вие сте млъкнали, а мен ме тресе нерва и трябва да си заема пръстите с нещо... :shy:
Пиши, пиши, аз ще спамя след тебе :lol:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.
И мен! И аз.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.
И мен! И аз.
Имаше някаква страхотна игра с времето в тази книга.
Или поне тогава така ми изглеждаше. Знам ли...
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:
Stranniche написа:
Още Рейгън навремето го беше казал - пресушим ли блатото(СССР), комарите сами ще измрат.:lol:
Ако измислят и приложат нов източник на енергия, блатото ще пресъхне. :-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Не е само до енерегията. Имат природни ресурси, имат земя, имат хора - това е огромен потенциал

А потенциала си е потенциал. Не е едно и също да правиш завод с 10 000 лева и 1 000 000 000
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
И мен! И аз.
Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.
Аз със Сто години самота бях точно, като тая маймуна. Два пъти един и същи резултат
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Аз съм на страната на Wishes. Не му знам аргументите, но мойте са безрезервна вяра в подлоста и силата на бялата раса. Ще им подложат(ние, де) динена кора и китайците кво, кво, пак ще го ударят на велика философия. Ще се роди следващия Конфуций и всички ще им ръкопляскаме колко са умни. Дали ще сме живи да го видим
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.
:rotfl24:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
Remmivs написа:
И мен! И аз.
Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.
Аз със Сто години самота бях точно, като тая маймуна. Два пъти един и същи резултат
ти ме уби с тази мамуна и това змииче мамка му :rotfl24:
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:

:rotfl24: Туй е още едно от нещата, които накланят везните в полза на Дарвин
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Имаше едно научно- популярно филмче. За змии.
...
Аз съм я чел веднъж като ученик. И все още не съм се свестил от първия припадък.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Green Light написа: Аз съм на страната на Wishes. Не му знам аргументите, но мойте са безрезервна вяра в подлоста и силата на бялата раса. Ще им подложат(ние, де) динена кора и китайците кво, кво, пак ще го ударят на велика философия. Ще се роди следващия Конфуций и всички ще им ръкопляскаме колко са умни. Дали ще сме живи да го видим
Казах аз - 20 години, може и по-малко :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Wishes написа:
Green Light написа: Аз съм на страната на Wishes.
Нищо не каза за условията други. Приемам и Грийн да застане на твоята страна. Аз пък ще си стоя от другата страна на реката. :grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Wishes написа:
Green Light написа: Аз съм на страната на Wishes.
Нищо не каза за условията други. Приемам и Грийн да застане на твоята страна. Аз пък ще си стоя от другата страна на реката. :grin:
Ми кво, кво - аре да напрвиш по един сайт. Един на мене и един на wishes. И там да напишеш с големи букви: Аз, my own very self, Ремиус, признавам wishes/ green light за къде, къде, по- учени, умни и проницателни анализатори на всякакви работи от мене."
Няма да те караме да го пишеш по билбордове, не сме чак такива гадняри. Ние ще си го окачим самички.

П.П. впрочем моето мнение може да се поразшири. Аз мисля, че освен китайците и арабите си играят с огъня. Те ще ни показват на нас фанатизъм. На краставичар краставици, разбираш ли...
Но това касае едно не толкова светло бъдеще, в което надявам се аз отдавна ще спинкам кротко под топлия мъх
Публикувай отговор