е връх
За Маркес
Re: За Маркес
Ами прагматизъм и цинизъм и индивидуални пристрастия4avdar4e написа:Рем-а ме присети за нещо...
Чета си аз за честването на 80-годишнината на Маркес. И кво ми се набива в главата? Човекът приятел на Кастро, има разкошна!!! къща в Хавана, собствена школа, подкрепя соц. революцията.
Обаче...
Разболява се от рак и - хоп - отива да се лекува в най-добрите клиники в Лос Анжелис..
И що така, бе, Миме, мисля си аз? Нещо социалистическата медицина ли не е толкоз добра????
Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята или това е груба проява на меркантилизъм у един страшно известен човек??? Или е просто първичен страх? Или...
Мисля, че за мен самата отговорът е ясен, ама да си ви питам
Често политическата или идеологическата пристрастеност не са плод на рационално мислене, а на случайност в живота или някаква вътрешна нагласа. Талантът (писател, поет, музикант, художник, т.н.) са друга категория. Здравето и грижата за него няма идеологическа окраска.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Знаеш ти кво да четеш.4avdar4e написа:Аз много обичам Кортасар.pocti_bezobidna написа: Истината е, че към Маркес съм суперпристранстна.
П.П. Хеле пък в съчетание с Флойд...
И да слушаш:lol:
- Dark Angel
ъъъ, честно казано не искам екранизация - книгата е написана толкова образно, толкова въздействащо....pocti_bezobidna написа: Баси само ква е екранизацията на "Последното изкушение"!
Убийствена направо!
Тва е много любимо!Dark написа: най-отгоре сложих "Землемория"
а Землеморията -
- Stranniche
- Обратна връзка:
/Макс и Мориц ми беше най-противната книга от детствотоpocti_bezobidna написа:Мда. Некъф учен казваше - възпитавай си децата с Макс и Мориц; Хензел и Гретел - и нема как да не ти се пръкне Хитлер.frisky lioness написа:
Но връх на всичко е "Макс и Мориц". Книга на ужасите:mad::evil:
Чудя се в наше време пък с компютърните игри
- Глас в пустиня
Хората това го правят успешно от доста години. Кейнс извежда САЩ от голямата депресия с методи по-твърди и от системата в СССР...сената и обществото си затварят очите за нарушените принципи. Остава обаче опита, от тогава ролята на държавата коренно се променя...в наши дни има капиталистически държави, които са много по социални от бившите и настоящи социалистически републики.4avdar4e написа:
Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята
Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
Нямам спомен кога беше, но гледах едно филмче, учуди ме с това, че материала беше поднесен коректно и безпристрастно. Правиха сравнение на медицински методи в САЩ и СССР. Ставаше въпрос за хирургическа операция, при която трябваше да бъде спряно сърцето. САЩ - спец клиника, персонал и апаратура като в космически кораб. СССР - действа практично, стандарна операционна, пациента се поставя на масата и започват да го охлаждат с лед, докато не му спре сърцето, работят бързо при менусова температура, а след това бавно затоплят. Изводите бяха, че и двата екипа се справят чудесно, но в САЩ от употребата на многото медикаменти се получават странични нежелани ефекти, а в СССР рискът е много голям, но за сметка на тове странични ефекти не са наблюдавани. Та така инфото го има, всеки преценява за себе си...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"...БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.Stranniche написа:Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"...БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
Ама Китай скоро ще гръмне де, не му остава много
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Искаш да кажеш, че ще гръмне другите "велики" сили предполагам. Китай е в марш на скок.Wishes написа:Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.Remmivs написа:Искаш да кажеш, че ще гръмне другите "велики" сили предполагам. Китай е в марш на скок.Wishes написа:Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Лошото е, че с гръмването си, ще гръмне и голяма част от света...
Силно се съмнявам. Китай не е това, което беше. Но ще видим.Wishes написа:Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.
Май само ти си ме разбралELBI написа: Ами прагматизъм и цинизъм и индивидуални пристрастия
Често политическата или идеологическата пристрастеност не са плод на рационално мислене, а на случайност в живота или някаква вътрешна нагласа. Талантът (писател, поет, музикант, художник, т.н.) са друга категория. Здравето и грижата за него няма идеологическа окраска.
Такива ми ти работи.
П.П. И аз искам да живея в Хавана...
Айде на сложим един басRemmivs написа:Силно се съмнявам. Китай не е това, което беше. Но ще видим.Wishes написа:Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.
Айде! Какъв срок и какви залози?Wishes написа:Айде на сложим един бас
20 години макс.Remmivs написа:Айде! Какъв срок и какви залози?Wishes написа:Айде на сложим един бас
За залозите ще помисля
ОК. Срокът ми изглежда приемлив. Сега да видя и залозите, за да видя мога ли да си ги позволя.Wishes написа:20 години макс.
За залозите ще помисля
Мисля усиленоRemmivs написа: ОК. Срокът ми изглежда приемлив. Сега да видя и залозите, за да видя мога ли да си ги позволя.
- Piqndurnik
Има: за Коледа - в Куба на море. Трябва да се побърза, обаче докато е жив Кастро, че после ще секне далаверката.4avdar4e написа:...Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята ...
Наздраве 
- Глас в пустиня
Още Рейгън навремето го беше казал - пресушим ли блатото(СССР), комарите сами ще измрат.Stranniche написа:Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"...БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
- Глас в пустиня
Да се отвори за външния свят(чужди капитали) имах предвид.Wishes написа:
Няма никога да тръгне по пътя на Китай - нямат нито ресурсите, нито психиката, нито хората.
Очакването си ебати стресиращото.
- Глас в пустиня
Много му даваш...пък знае ли човек, с общи усилия агонията може и да е по-дълга...Wishes написа:20 години макс.Remmivs написа:Айде! Какъв срок и какви залози?Wishes написа:Айде на сложим един бас
И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.Green Light написа:Странна работа е тоя човек. Странно и въздейства. На мене - много силно. Много дълго време ме държа оная книга. Ходех, малко завеян.
П.П. След Хайка за вълци също. Значи често ми се случва
Може да съм си завеян, а книгите за нищо да не са ми виновни.
И за още една книга се питам същото, даже точно за това си мислех тези дни. Имаше един сборник с три новели от Кадаре - "Кой доведе Дорунтина". След като я прочетох (май вече има петнайсетина години) ходех като замаяна. А сега не мога да я намеря, за да се проверя.
Panta rhei...
Разбира се, че е страх.4avdar4e написа: Чета си аз за честването на 80-годишнината на Маркес. И кво ми се набива в главата? Човекът приятел на Кастро, има разкошна!!! къща в Хавана, собствена школа, подкрепя соц. революцията.
Обаче...
Разболява се от рак и - хоп - отива да се лекува в най-добрите клиники в Лос Анжелис..
И що така, бе, Миме, мисля си аз? Нещо социалистическата медицина ли не е толкоз добра????
Та се зачудих, има ли начин да вземем най-доброто от двата свята или това е груба проява на меркантилизъм у един страшно известен човек??? Или е просто първичен страх? Или...
Мисля, че за мен самата отговорът е ясен, ама да си ви питам
Меркантилизмът е двупосочен в случая, струва ми се. Властващите - особено диктаторите - много обичат да се отъркват в разни такива безспорни в областта си хора.
П.П. Ще ме прощавате, че вдигам теми, обаче вие сте млъкнали, а мен ме тресе нерва и трябва да си заема пръстите с нещо...
Panta rhei...
Пиши, пиши, аз ще спамя след тебеМнемозина написа: П.П. Ще ме прощавате, че вдигам теми, обаче вие сте млъкнали, а мен ме тресе нерва и трябва да си заема пръстите с нещо...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ако измислят и приложат нов източник на енергия, блатото ще пресъхне.БоЕВ написа:Още Рейгън навремето го беше казал - пресушим ли блатото(СССР), комарите сами ще измрат.Stranniche написа:Лешоядите имат подкрепата на други латиноамерикански държавни и партийни ръководители, които строят социализъмъ и се обединяват срещу "дявола"...БоЕВ написа: Жал ми е за Куба. Ел Команданте е пътник и лешоядите се събират...ако не тръгне по пътя на Китай, я чакат разочарования, криза, разграбване, унижение...
- Dark Angel
- Green Light
Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.Remmivs написа:И мен! И аз.Мнемозина написа:И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.
Аз със Сто години самота бях точно, като тая маймуна. Два пъти един и същи резултат
- Green Light
Аз съм на страната на Wishes. Не му знам аргументите, но мойте са безрезервна вяра в подлоста и силата на бялата раса. Ще им подложат(ние, де) динена кора и китайците кво, кво, пак ще го ударят на велика философия. Ще се роди следващия Конфуций и всички ще им ръкопляскаме колко са умни. Дали ще сме живи да го видимRemmivs написа:Силно се съмнявам. Китай не е това, което беше. Но ще видим.Wishes написа:Много отвисоко ще се строполи и ние ще бъдем свидетели.
Green Light написа: Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.
ти ме уби с тази мамуна и това змииче мамка муGreen Light написа:Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.Remmivs написа:И мен! И аз.Мнемозина написа:И мен много ме бяха отнесли стоте години самота. Обаче това беше преди доста време и не знам сега как ще я възприема.
Аз със Сто години самота бях точно, като тая маймуна. Два пъти един и същи резултат
Green Light написа:
Имаше едно научно- популярно филмче. За змии. Има една змия в Африка - малка, слаба, неотровна и без зъби. За да и даде някакво средство за защита все пак(и от чувство за хумор), природата я украсила в ярки цветове като отровна змия. А самата змия се научила да наподобява поведението на отровните си каки. Скача към главата на неприятеля, макар и да не може да му направи нищо. Бяха хванали в кадър една маймуна. Та значи маймуната повдига любопитно един камък, надзърта лекичко така, а онова змийче изскача с взлом отдолу право към очите. И маймуната припадна. Честно бе, отпусна ръце, обели очи и тупна на земята. След 2 секунди малко се осефери стана и почна да се оглежда, бе кво стана тука, аз къде съм, я къв интересен камък, какво беше тва под него, я леекичко да видя. И пак повдига, пак атака и ако щете вярвайте, ама егати и маймуната пак припадна. После си тръгна.
Казах аз - 20 години, може и по-малкоGreen Light написа: Аз съм на страната на Wishes. Не му знам аргументите, но мойте са безрезервна вяра в подлоста и силата на бялата раса. Ще им подложат(ние, де) динена кора и китайците кво, кво, пак ще го ударят на велика философия. Ще се роди следващия Конфуций и всички ще им ръкопляскаме колко са умни. Дали ще сме живи да го видим
Нищо не каза за условията други. Приемам и Грийн да застане на твоята страна. Аз пък ще си стоя от другата страна на реката.Wishes написа:Казах аз - 20 години, може и по-малкоGreen Light написа: Аз съм на страната на Wishes.
- Green Light
Ми кво, кво - аре да напрвиш по един сайт. Един на мене и един на wishes. И там да напишеш с големи букви: Аз, my own very self, Ремиус, признавам wishes/ green light за къде, къде, по- учени, умни и проницателни анализатори на всякакви работи от мене."Remmivs написа:Нищо не каза за условията други. Приемам и Грийн да застане на твоята страна. Аз пък ще си стоя от другата страна на реката.Wishes написа:Казах аз - 20 години, може и по-малкоGreen Light написа: Аз съм на страната на Wishes.
Няма да те караме да го пишеш по билбордове, не сме чак такива гадняри. Ние ще си го окачим самички.
П.П. впрочем моето мнение може да се поразшири. Аз мисля, че освен китайците и арабите си играят с огъня. Те ще ни показват на нас фанатизъм. На краставичар краставици, разбираш ли...
Но това касае едно не толкова светло бъдеще, в което надявам се аз отдавна ще спинкам кротко под топлия мъх