Дискусии ли? Хайде холан...
Приятен ден
Dark написа:
Аз пък, де да знам що, разбрах, че живо трябва да ме вълнува еврочленството ни и избора на депутати.Мнемозина написа: Казва, че не се интересуваме от историята си и че не можем да опазим един скандал жив повече от три дни.
Трябва да му пратим няколко линка с теми.
Авторът от доста време живее и работи в Германия, а там твърде много ги занимават точно тези въпроси - за преосмислянето на историята им, за историческата им (национална) вина и т.н. Те наистина имат чувството, че биха могли да повлияят на това, което предстои и това прави и мисленето им различно.vyara написа:Инерцията на всекидневието....
социален аутизъм...
изтощени от предпреходи, преходи...
Ами вярно.
Дали обаче разковничето е в придобиване на някаква по-особена идентичност, преосмисляйки историята си? Де да знам, едва ли.
Да ти дам и моя?4avdar4e написа:Аз пък, де да знам що, разбрах, че живо трябва да ме вълнува еврочленството ни и избора на депутати.Мнемозина написа: Казва, че не се интересуваме от историята си и че не можем да опазим един скандал жив повече от три дни.
Трябва да му пратим няколко линка с теми.
Миии, не ме интересува, ей ся ще събера един пепелник и ще си го изсипя на главата
Дай го тоя филм най-накрая.Мнемозина написа: Авторът от доста време живее и работи в Германия, а там твърде много ги занимават точно тези въпроси - за преосмислянето на историята им, за историческата им (национална) вина и т.н. Те наистина имат чувството, че биха могли да повлияят на това, което предстои и това прави и мисленето им различно.
За тях винаги нашите проблеми тук ще са локални, ежедневни, дребнотемие и липса на значителен дебат.
За нас още дълго време няма да има смисъл от каквито и да било дебати, защото няма кой да ги чуе.
А въпросът не е да придобием някаква по-особена идентичност, а изобщо да намерим някаква идентичност - без исторически оправдания, без комплекси (пак исторически), без излишни надувки и биене в гърдите.
Моята краставица тези дни: страшно интересен беше филмът за Вера Мутафчиева, точно в това отношение.
Не мога да го дам аз.vyara написа: Дай го тоя филм най-накрая.
Ми аз лично считам себе си за нормална (като всеки луд и аз) - нямам комплекси, не се дуя, интересуват ме глобални теми...
Жалко. Аз пък си мислех, че не е по телевизията, когато ми го каза.Мнемозина написа: Не мога да го дам аз.
Даваха го по Канала, докато вие гледахте вип брадърите.![]()
Скоро и аз не съм чела нищо от романите й, но можеш да започнеш със "Случаят Джем".vyara написа:Жалко. Аз пък си мислех, че не е по телевизията, когато ми го каза.Мнемозина написа: Не мога да го дам аз.
Даваха го по Канала, докато вие гледахте вип брадърите.![]()
Бях гледала и аз веднъж документален филм с нея и силно ме беше впечатлила. За мой срам трябва да призная, че не съм чела нищо нейно, но тогава като я гледах си обещах, че ще го направя. Та ако може да ми препоръчаш откъде да започна, ще съм ти благодарна.
Да, колкото и странно да ти звучи - едновременно.vyara написа:Ма как тъй?Мнемозина написа: Не. Тя е антифеминистка и мъжемразка.Едновременно ли?
Че кажи де, да не е тайна.Мнемозина написа: Но не заради това би трябвало да не я харесвам.