Феномена всяко чудо за 3 дни

Все същите
Аватар
Dark Angel

Феномена всяко чудо за 3 дни

Мнение от Dark Angel »

прочетох една хубава/хубаво написана статия

Дискусии ли? Хайде холан...

Приятен ден :-)
Звенения

Re: Феномена всяко чудо за 3 дни

Мнение от Звенения »

Dark написа: :-)

V4З9(ни) - пцулютно!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Нещо не разбрах тоз автор какво иска да МИ каже... :huhthink:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Нещо не разбрах тоз автор какво иска да МИ каже... :huhthink:
Казва, че не се интересуваме от историята си и че не можем да опазим един скандал жив повече от три дни. :lol:
Трябва да му пратим няколко линка с теми. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Инерцията на всекидневието....
социален аутизъм...
изтощени от предпреходи, преходи...
Ами вярно.
Дали обаче разковничето е в придобиване на някаква по-особена идентичност, преосмисляйки историята си? Де да знам, едва ли.
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Казва, че не се интересуваме от историята си и че не можем да опазим един скандал жив повече от три дни. :lol:
Аз пък, де да знам що, разбрах, че живо трябва да ме вълнува еврочленството ни и избора на депутати.
Миии, не ме интересува, ей ся ще събера един пепелник и ще си го изсипя на главата :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Инерцията на всекидневието....
социален аутизъм...
изтощени от предпреходи, преходи...
Ами вярно.
Дали обаче разковничето е в придобиване на някаква по-особена идентичност, преосмисляйки историята си? Де да знам, едва ли.
Авторът от доста време живее и работи в Германия, а там твърде много ги занимават точно тези въпроси - за преосмислянето на историята им, за историческата им (национална) вина и т.н. Те наистина имат чувството, че биха могли да повлияят на това, което предстои и това прави и мисленето им различно.
За тях винаги нашите проблеми тук ще са локални, ежедневни, дребнотемие и липса на значителен дебат.
За нас още дълго време няма да има смисъл от каквито и да било дебати, защото няма кой да ги чуе.
А въпросът не е да придобием някаква по-особена идентичност, а изобщо да намерим някаква идентичност - без исторически оправдания, без комплекси (пак исторически), без излишни надувки и биене в гърдите.
Моята краставица тези дни: страшно интересен беше филмът за Вера Мутафчиева, точно в това отношение.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Казва, че не се интересуваме от историята си и че не можем да опазим един скандал жив повече от три дни. :lol:
Аз пък, де да знам що, разбрах, че живо трябва да ме вълнува еврочленството ни и избора на депутати.
Миии, не ме интересува, ей ся ще събера един пепелник и ще си го изсипя на главата :winkw:
Да ти дам и моя? :blum:
Щото и аз съм добро другарче... За еврочленството всичко давам. :grin:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Авторът от доста време живее и работи в Германия, а там твърде много ги занимават точно тези въпроси - за преосмислянето на историята им, за историческата им (национална) вина и т.н. Те наистина имат чувството, че биха могли да повлияят на това, което предстои и това прави и мисленето им различно.
За тях винаги нашите проблеми тук ще са локални, ежедневни, дребнотемие и липса на значителен дебат.
За нас още дълго време няма да има смисъл от каквито и да било дебати, защото няма кой да ги чуе.
А въпросът не е да придобием някаква по-особена идентичност, а изобщо да намерим някаква идентичност - без исторически оправдания, без комплекси (пак исторически), без излишни надувки и биене в гърдите.
Моята краставица тези дни: страшно интересен беше филмът за Вера Мутафчиева, точно в това отношение.
Дай го тоя филм най-накрая.
Ми аз лично считам себе си за нормална (като всеки луд и аз) - нямам комплекси, не се дуя, интересуват ме глобални теми...:blum:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа: Дай го тоя филм най-накрая.
Ми аз лично считам себе си за нормална (като всеки луд и аз) - нямам комплекси, не се дуя, интересуват ме глобални теми...:blum:
Не мога да го дам аз. :(
Даваха го по Канала, докато вие гледахте вип брадърите. :shy:

Ами аз още по-горе намекнах, че пишещите тук са опровержение на написаното от Александър Андреев. :blum:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не мога да го дам аз. :(
Жалко. Аз пък си мислех, че не е по телевизията, когато ми го каза.
Бях гледала и аз веднъж документален филм с нея и силно ме беше впечатлила. За мой срам трябва да призная, че не съм чела нищо нейно :shy:, но тогава като я гледах си обещах, че ще го направя. Та ако може да ми препоръчаш откъде да започна, ще съм ти благодарна. :kiss:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Не мога да го дам аз. :(
Жалко. Аз пък си мислех, че не е по телевизията, когато ми го каза.
Бях гледала и аз веднъж документален филм с нея и силно ме беше впечатлила. За мой срам трябва да призная, че не съм чела нищо нейно :shy:, но тогава като я гледах си обещах, че ще го направя. Та ако може да ми препоръчаш откъде да започна, ще съм ти благодарна. :kiss:
Скоро и аз не съм чела нищо от романите й, но можеш да започнеш със "Случаят Джем".

Иначе... скоро имах един период, в който дълго и много пъти четях нейните "Бивалици" - особено втората и третата част.
Виж какъв парадокс: имах всички рационални причини да харесвам Кембъла - и не можах да го харесам.
И имам всички рационални причини да не харесвам Вера Мутафчиева, обаче...
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: И имам всички рационални причини да не харесвам Вера Мутафчиева, обаче...
Що бе? Да не би да е феминистка? :lol:
Мерси за препоръката.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: И имам всички рационални причини да не харесвам Вера Мутафчиева, обаче...
Що бе? Да не би да е феминистка? :lol:
Мерси за препоръката.
Не. Тя е антифеминистка и мъжемразка. :grin:
Но не заради това би трябвало да не я харесвам.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не. Тя е антифеминистка и мъжемразка. :grin:
Ма как тъй? :blink: Едновременно ли? :blink:
Мнемозина написа: Но не заради това би трябвало да не я харесвам.
Че кажи де, да не е тайна. :blum:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Не. Тя е антифеминистка и мъжемразка. :grin:
Ма как тъй? :blink: Едновременно ли? :blink:
Мнемозина написа: Но не заради това би трябвало да не я харесвам.
Че кажи де, да не е тайна. :blum:
Да, колкото и странно да ти звучи - едновременно.

Не мога накратко да ти кажа. Ако вече си чела "Бивалици"-те, ще ми е по-лесно.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не мога накратко да ти кажа. Ако вече си чела "Бивалици"-те, ще ми е по-лесно.
Добре, ще чета и пак ще говорим.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:Нещо не разбрах тоз автор какво иска да МИ каже... :huhthink:
Там е работата. Той не иска, всъщност, да каже нещо на теб или мен, а иска да каже нещо за себе си. Ами... поне на мен не ми е достатъчно интересно. :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Не мога накратко да ти кажа. Ако вече си чела "Бивалици"-те, ще ми е по-лесно.
А ти препоръчваш ли я??? Щото и без туй се чудя от няколко дни, че ми се чете нещо на хАртия...
Гледам има я в нет-книжарниците, не е малко пари (част 1 е 13,50), та дали... нали разбираш...:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
А ти препоръчваш ли я??? Щото и без туй се чудя от няколко дни, че ми се чете нещо на хАртия...
Гледам има я в нет-книжарниците, не е малко пари (част 1 е 13,50), та дали... нали разбираш...:winkw:
Препоръчвам я.
Мога да ти я давам поетапно, обаче ще трябва да се виждаме. :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор