............

Все същите
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Според мен ако наистина с пот и кръв си отгледала едно дете, трябва да си благодарна на тази, която ти го отнема. :blum:
Децата, като малки са толкова сладки, че ти иде да ги изядеш!
А като пораснат....те е яд, че не си ги изял.:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Децата, като малки са толкова сладки, че ти иде да ги изядеш!
А като пораснат....те е яд, че не си ги изял.:grin:
Отначало се мъчиш да го научиш да върви и да говори после постоянно му крещиш "Млъкни!" и "Стой!". :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа: Ми, да де, аз нъл затуй се чудя??? Вместо да се радват, че се отървават от едно гайле...:winkw:

Абе защо тоя проблем като че ли съществува само в патриархалните общества?? Всъщност знам отговора - затворената общност и общия бит... Чудя се дали в родово-племенните общества в Африка, примерно, има подобен конфликт??
Ако пообщуваш с жени, израснали в истинско патриархално общество, ще забележиш, че те никога не се оплакват от свекървите си открито.
Проблемът идва от рязкото и грубо преминаване от патриархално към модерно общество при нас.
В патриархалното общество:
1. Колкото по-възрастен си, толкова повече знаеш и толкова по-голям авторитет имаш.
2. Възрастната жена в семейството (значи свекървата) има задачата да определя и контролира поведението и отношенията на членовете в него.

В модерното общенство 1. е точно наобратно, а 2. е проникнало в някои семейства по неведоми пътища.
Накратко - това е.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: а 2. е проникнало в някои семейства по неведоми пътища.
Накратко - това е.
Неведоми... свкърва ми в началото се опитваше да ми дава себе си за пример, че винаги мълчала пред нейната свекърва, ама аз й казах, че много обичам да говоря и да си казвам всичко и не на мене тия. И сега се разбираме добре. Тя и свекърва й (лека й пръст на бабата на мъжа ми) цял живот си говореха зад гърбовете и даже мен ме вземаха за слушател, да ми се оплакват една от друга. Винаги има начин да се разбереш с някого - и начинът не е да мълчиш и да преглъщаш. Просто! :grin:
Изображение
esti

Мнение от esti »

vyara написа:Винаги има начин да се разбереш с някого....
Не съм убедена.:winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

esti написа:
Има бе, просто ти не си се убедила лично :blum:
Изображение
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

esti написа:
Права е - само при едно условие - да има желание "да се разберете" и от двете страни и преди всичко добронамереност. А не само.....лицемерие така да кажа от опит.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bibilyana написа:Права е - само при едно условие - да има желание "да се разберете" и от двете страни и преди всичко добронамереност. А не само.....лицемерие така да кажа от опит.
Да! Процесът трябва да е двустранен. Или колкото страни има там. Иначе кучето си върви и керванът си лае.
esti

Мнение от esti »

vyara написа:
esti написа:
Има бе, просто ти не си се убедила лично :blum:
Но съм се убедила лично, че има хора с които не можеш да се разбереш по никакъв познат на човечеството начин.:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа: Да! Процесът трябва да е двустранен. Или колкото страни има там. Иначе кучето си върви и керванът си лае.
Ами не знам. Не ми се е случвало да не постигна разбирателство. Добронамереността, искрената обаче, е най-важното в случая. Понякога милион доводи не струват колкото един жест на доброта и любов.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Remmivs написа: Да! Процесът трябва да е двустранен. Или колкото страни има там. Иначе кучето си върви и керванът си лае.
Ами не знам. Не ми се е случвало да не постигна разбирателство. Добронамереността, искрената обаче, е най-важното в случая. Понякога милион доводи не струват колкото един жест на доброта и любов.
На мен пък ми се е случвало. Точно защото трябва да има двустранност. Тук вече говоря за отношения изобщо, не за снаха-свекърва.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

bibilyana написа: А не само.....лицемерие така да кажа от опит.
За това има и друга дума-дипломация:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Вие къде изчезнахте бе, серсеми!

Мнение от Ън »

Remmivs написа:Тамън днес си мислех нарочна тема да пусна!

А то... разработвали продукт моля ти се... Лудите на стадиона...

:blum:
Да беше пуснал- щях да ти отговоря. :blum: :grin:

Всъщност, доста ми беше накипяло от форумни всезнайковци, раздаващи меродавно мнение в теми и темички, та реших да млъкна и да не пиша за известно време. Иначе щеше да стане въргал. Ама повече няма да мълча. Обещавам! :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Да беше пуснал- щях да ти отговоря. :blum: :grin:

Всъщност, доста ми беше накипяло от форумни всезнайковци, раздаващи меродавно мнение в теми и темички, та реших да млъкна и да не пиша за известно време. Иначе щеше да стане въргал. Ама повече няма да мълча. Обещавам! :grin:
Амииии днес окъснях с отиването на бач. :blum: Знаеш как е - админска му работа. :blum:

Сериозно, имам жега тези дни, може би даже няма да се вясна утре.

А за мълчанието... няма агнета тука - всите сме овци стръвници и тук таме некой вакъл овЕн кат мЕн. :grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:
[unknown] написа:Да беше пуснал- щях да ти отговоря. :blum: :grin:

Амииии днес окъснях с отиването на бач. :blum: Знаеш как е - админска му работа. :blum:

Сериозно, имам жега тези дни, може би даже няма да се вясна утре.

А за мълчанието... няма агнета тука - всите сме овци стръвници и тук таме некой вакъл овЕн кат мЕн. :grin:
Ха- ха... :lol:
"Овен- стръвник" :grin: Ма верно си е така. И аз съм такъв [тук поклащам одобрително рога]. :cool:

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Ха- ха... :lol:
"Овен- стръвник" :grin: Ма верно си е така. И аз съм такъв [тук поклащам одобрително рога]. :cool:
Ма така си е, кво. Са ме осени една идея даже - да модна форума и вместо потребител да пише изтребител. Така inj ще стане последния изтребител, ама подозирам, че много ще им дойде за днес, а и Звеневия няма да ми даде да стана комсомолче сигурно. :blum:

PS
Последният да се чете като най-новият. :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа: Ма така си е, кво. Са ме осени една идея даже - да модна форума и вместо потребител да пише изтребител. Така inj ще стане последния изтребител, ама подозирам, че много ще им дойде за днес, а и Звеневия няма да ми даде да стана комсомолче сигурно. :blum:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Ох.... това ми хареса!!!!

потебител = изтребител... :rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:
Ма така си е, кво. Са ме осени една идея даже - да модна форума и вместо потребител да пише изтребител. Така inj ще стане последния изтребител, ама подозирам, че много ще им дойде за днес, а и Звеневия няма да ми даде да стана комсомолче сигурно. :blum:

PS
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

[unknown] написа:
Remmivs написа:

PS
:rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
Ха, наздраве! :drink: :beer: :friends: :Set: :wine: :bdance: :dance: :dance3:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Remmivs написа:

PS
употребител ве, Реме...УПОТРЕБИТЕЛ
е по ясно от това яяя:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Кент написа:употребител ве, Реме...УПОТРЕБИТЕЛ
е по ясно от това яяя:grin:
Хехехе. Юзър искаш да кажеш май. Хахахаха.

:grin:
Публикувай отговор