Не разбрах:blink::shocked:snowprincess написа:пусни и технологията
как се прави е по-интересно, щото може да не изглеждат като на снимките
Утре като намеря рицепкъта, шъ пусна и технологията. Тези от снимката са си мойте, бе. Аз съм ги плескала
Не разбрах:blink::shocked:snowprincess написа:пусни и технологията

не искам да ям квото си искамRemmivs написа:
Взаимно е, принцесо!![]()
Яж млекце и сиренца. Не бе. Яж каквото си искаш. Това е най-важно. Защото нали съм цитирал и друг път онази дебелата книга - ние сме това, което са нашите най-дълбоки и най-съкровени желания, каквито са желанията ни - такива са мислите ни, каквито са мислите ни - такива са делата ни, каквито са делата ни - такава е съдбата ни...
Много истина има в това и ми е чудно как понякога не го проумяваме...

ми, мойте неща никога не изглеждат като по снимките, колкото и да се стараяfrisky lioness написа:Не разбрах:blink::shocked:snowprincess написа:пусни и технологията
Утре като намеря рицепкъта, шъ пусна и технологията. Тези от снимката са си мойте, бе. Аз съм ги плескала

Колкото и да се стараеш качествено да ги плескаш или колкото и да се стараеш да ги снимаш:blum::winkw:snowprincess написа:ми, мойте неща никога не изглеждат като по снимките, колкото и да се стараяfrisky lioness написа:Не разбрах:blink::shocked:snowprincess написа:пусни и технологията

Първото е по-важно:-):winkw:snowprincess написа:за снимки и дума не мож да става, щото с качественото ми плескане на вкус ги докарвам, но горките никога нямат вид на изглед

Това без треволяка ще е СУПЕР4avdar4e написа:Чопнах я от сайта на "Бон Апети"frisky lioness написа: Давай де!
Копирам оригиналната рецепта:
Спанак а ла блу
Списък на необходимите продукти:
200 г пилешки гърди
300 г замразен спанак
250 с. л. течна сметана
100 г бяло саламурено сирене
40–50 г синьо сирене
2 яйца
1 връзка зелен лук
1–2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Аз взех 400 гр. гърди, цял пакет замразен спанак (сигурно е 1/2 кило, ама не повня), цяла кутия сметана (май беше 1/2 литър). Синьото сирене беше едно триъгълниче (ще е около 100 грама), а бялото беше на око, ама и то идва към 100. За нас четиримата беше доста, остана и за обед.
Сега приготвянето:
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо се нарязва на ивички, овкусява се със солта и черния пипер и се запържва за 2–3 минути в сгорещеното олио.
2. Добавя се нарязаният наситно лук, пържи се още 2–3 минути и се слага спанакът. Пърженето продължава около минута и се сипва сметаната.
3. След като се поизпари, се прибавят натрошеното саламурено сирене и настърганото синьо сирене, разбърква се и се изчаква сирената да се поразтопят. Сипват се разбитите яйца и се бърка 1–2 минути, докато яйцата сгъстят ястието.
![]()
4. Сервира се топло, поръсено с настърган кашкавал. Може да се гарнира с листа маруля, резени домат и портокал.
При нас гарнитурата беше ориз басмати, задушен в МВ.
Става зверски вкусно, много нежно и уханно!!

Това със салфетките нещо ми убягва:( Къде е ?vyara написа:Ето тема и за боядисване на яйца с желатин. Казват ефектно се получавало:
clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=1941343585&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
Мисля да го пробвам. Както и техниката с лепене на салфетки. Личи се, че обичам мързеливите и ефектни неща.Не бих се хванала да рисувам с восък, примерно...

2 вариант: От стара опаковъчна хартия с красиви мотиви изрязвам тънки лентички и ги лепя последователно една до друга, докато облепя цялото яйце. Колкото е по-тънка хартията, толкова по-добре. Тук номерът е, да се измери точно дължината на яйцето и да се следва добре мотивът, за да изглежда добре. Още по-добре е да се използва така наречената салфеткова техника. От избрната трипластова салфетка се изрязва мотивът и след махане на двата излишни пласта, се залепва внимателно на намазаното с лепило яйце (ако нямате специално, става пак с С 200) и отново се намазва много внимателно с лепило, като се стремим да не разкъсаме или разместим мотива.Яйцето трябва да е бяло или боядисано в много светъл цвят за да изпъкне мотивът. Отново лакирваме (прилагам го винаги - издържат по- дълго и са по-здрави).frisky lioness написа: Това със салфетките нещо ми убягва:( Къде е ?
Обичам те4avdar4e написа:
Еееех, добре, че съм аз

frisky lioness написа: Обичам теКазвала ли съм ти го:winkw:
frisky lioness написа: Това с хартийките нещо не го разбрах много и смятам да го пропусна. Пипкава ми се вижда тази работа.... Прилича ми на папиемаше (така ли се казваше онова едно време в училище, дето плескахме разни предмети с парченца хартия:blink::?)
Така си е. И аз за това си мислех. Друг вариант е да се използват изпразнени вече от съдържание черупки:-)bibilyana написа:Всичко хубаво с тез салфетки ама лепилото С200 малко ме притеснява относно въздействието му върху здравето и безвредността му - не съм убедена в това. А през черупките нали всичко отива в яйцата. Аз бих залепила нещо само с брашно и вода и сол - имаше една такава много стара рецепта за готварско лепило.

И на мен не ми се занимава кой знае колко не е ясно какво ще направя, ама айде, лаф да става, тръпка да има4avdar4e написа:
Някой ден, като се пенсионирам, може пак да намеря време. А сега украсата се купува, плоьсва се всичко на празничната покривка и ние се пльокваме покрай нея. Толкоз

Кажи после, че нямам някакво шесто чувствоМнемозина написа: печено пиле със задушени пресни картофи. Между другото на Великден се яде точно пилешко, не агнешко - то е за Гергьовден.
много интересно ми звучи, тези маслени пастели предполагам ги има по книжарниците, я радуй ноу-хау-то, няма да чакаме да мине Великден, за да ти завиждамеbibilyana написа:От години когато имам време и мерак рисувам яйцата с маслени пастели - страшно красиво става - само, че трябва да се рисува, докато са още много горещи, за да може да се разтопи пастела и с няколко цвята като се смесят - става наистина произведение на изкуството - като направя тази година ще ги снимам и ще покажа какво имам предвид...
Ми даа - става със всякакви маслени пастели принципно. Навремето имаше едни дебели и големи - още от детството си ги пазя. Важно е цветовете им да са силни - т.е. да имат много пигмент в себе си, щото има едни ьовтинки дето са само парафинче и многоо малко боичка, колкото самия пастел да изглежда цветен - ее такива не вършат работа, т.е. ще свършат ама като парафин - ефекта не е същия, целта е да станат цветни петна-рисунки, които да се разливат една вдруга. Много красива дъга става например. Но трябва да ви издържат пръстите на много горещо - пак предупреждавам.latrevw написа:
много интересно ми звучи, тези маслени пастели предполагам ги има по книжарниците, я радуй ноу-хау-то, няма да чакаме да мине Великден, за да ти завиждаме
ок, мерси, може да пробвамbibilyana написа: Много красива дъга става например. Но трябва да ви издържат пръстите на много горещо - пак предупреждавам.
Безпристрастно мнение при меренето не ви ли трябва?bibilyana написа:Проблем никакой, ще мерим...latrevw написа:ок, мерси, може да пробвамbibilyana написа: Много красива дъга става например. Но трябва да ви издържат пръстите на много горещо - пак предупреждавам.
после ще си ги мерим
Целия Великден на ракия ли ще го карате?4avdar4e написа:Кажи после, че нямам някакво шесто чувствоМнемозина написа: печено пиле със задушени пресни картофи. Между другото на Великден се яде точно пилешко, не агнешко - то е за Гергьовден.
Ей на, именно рецепта с пиле пуснАх.
П.П.
Аз мисля да готвя ей така:
зелена салата с репички и пресен чесън
зелена салата с краставица, лимон, маслини, сирене и кисело мляко
зелена салата с крутони и риба тон
зелена салата с домати и маслини
зелена салата с .... със зелена салата:rotfl24:
Кой ял - ял
frisky lioness написа:Да беbibilyana написа:Смятам,че няма да е излишен един безпристрастен...Викат му Уишес тройката:lol::lol: