Начи, миналата година козунакът ми хич не втаса. Плетох го с четири плетеници и отгоре една тройна за разкош, а той проклетия стана на чукан и целия го изхвърлих. Юрото тогаз ме успокояваше, че от маята било. И аз таз година се изхитрих - купих суха мая на д-р Йоткер. И го втасвах пустия му козунак четири пъти, и у плота го блъсках 200 пъти (съвсем сериозно!) и му затоплях всичките продукти. И кво стана мислите - ей ся го гледах у фурната - прелял извън формата, лудия, чак до решетката. Мамкааааамуууу! Проклети козунаци.
А пък мойте
А пък мойте
козуначни мъки край нямат, баси (и аз да да изокам като Магото)
Начи, миналата година козунакът ми хич не втаса. Плетох го с четири плетеници и отгоре една тройна за разкош, а той проклетия стана на чукан и целия го изхвърлих. Юрото тогаз ме успокояваше, че от маята било. И аз таз година се изхитрих - купих суха мая на д-р Йоткер. И го втасвах пустия му козунак четири пъти, и у плота го блъсках 200 пъти (съвсем сериозно!) и му затоплях всичките продукти. И кво стана мислите - ей ся го гледах у фурната - прелял извън формата, лудия, чак до решетката. Мамкааааамуууу! Проклети козунаци.
- Глас в пустиня
Re: А пък мойте
Опитва се да избяга мръсника...много му е дошло блъскането.vyara написа:козуначни мъки край нямат, баси (и аз да да изокам като Магото)
- сър Айвънхоу
Аз имам една изпитана рецепта за козунаци. Искаш ли да ти я кажа?vyara написа:козуначни мъки край нямат, баси (и аз да да изокам като Магото)
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ама ногу съм ядосана. Покрай него наредих шест малки във формички, те поне се държат прилично.БоЕВ написа: Опитва се да избяга мръсника...много му е дошло блъскането.
Бе и правилото спазих - тестото да е до две трети от формата, а то....
Знам, бе, от магазина..сър Айвънхоу написа: Аз имам една изпитана рецепта за козунаци. Искаш ли да ти я кажа?
- сър Айвънхоу
Не позна... напълно! От фурната на един приятел! А пък ако знаеш какви закуски прави...vyara написа: Знам, бе, от магазина..
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Моето правило е да е на една трета от формата, макар че аз слагам поне до средата й.vyara написа:Ама ногу съм ядосана. Покрай него наредих шест малки във формички, те поне се държат прилично.БоЕВ написа: Опитва се да избяга мръсника...много му е дошло блъскането.
Бе и правилото спазих - тестото да е до две трети от формата, а то....
Може би е искал горкият да се реваншира за миналата година и се е поувлякъл...
Panta rhei...
- Глас в пустиня
Аз да ти кажа си мислех, че козуначните ми неволи стават за оня конкурс, толкоз иронично се отнасят с мен козунаците. Обаче ква съм упорита, а? Ше тренирам аз, няма да се дам на едни козунаци, я.БоЕВ написа: Аз такова...май огладнях.
Верче-е-е-е, а ти нямяли да ни спретнеш фоторазказче - а?
Ти какъв фоторазказ искаш? То май най-много да е някой кухненски
- Глас в пустиня
Само така! На мойта жена свекърва й има опит в месенето, правят пити, козунаци, чудеса...и знам, че при козунака имаше някакви фатки...ама...vyara написа: Аз да ти кажа си мислех, че козуначните ми неволи стават за оня конкурс, толкоз иронично се отнасят с мен козунаците. Обаче ква съм упорита, а? Ше тренирам аз, няма да се дам на едни козунаци, я.
Що бе, излез, разходи се, кеф ти парка, кеф ти край дунава. Кво те бърка!Ти какъв фоторазказ искаш? То май най-много да е някой кухненски
Искрено ти го пожелавам, даже и ще изразя пожеланието в изображение- там където бяхме преди две седмици:vyara написа: Оооох, Боев. Като изляза съм с две малки лапета и тях ли да гледам, кадри ли да търся...Тя мойта е сложна. Виж като идем с мъжа ми на планина, ще докладвам, няма начин просто.

беше мноого по-красивоо:-)
- Глас в пустиня
Стига рива!
Супер е на вид.
Остава и на вкус да си го докарала...
Браво ма Верче!
А аз ако се размеся в петък ще ме накаже ли Господ?:shy:
Супер е на вид.
Браво ма Верче!
На вкус е чуден, опитах от прелялотоesti написа:Стига рива!
Супер е на вид.
Браво ма Верче!
Пък за петъка не знам, не му разбирам. Аз по принцип мислех утре да го правя или в събота...
И сега кво, до неделя само ще го гледаш ли?vyara написа:На вкус е чуден, опитах от прелялотоesti написа:Стига рива!
Супер е на вид.
Браво ма Верче!
А аз ако се размеся в петък ще ме накаже ли Господ?:shy:Абе, за втори опит става.
Пък за петъка не знам, не му разбирам. Аз по принцип мислех утре да го правя или в събота...
Няма ли да хапнете, докато е топличък...
За вярващите на разпети петък е забранено.
А щом за тях е забранено, значи на мен би трябвало да ми е разрешено, защото религията не ме влече нещо.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Тази година правих по рецептата на чешката девойка, дет си говорихме за нея онзи ден. С четири плетеници, отгоре тройка, върху тях двойка. Всико вървеше страхотно. Маята втаса. Забърках, каквото имаше да се забърква. Месих, месих. Оставих да втаса. Втаса си супер.... С плетките имах малко зор, но....и тях ги преборих. Хайде пак завит до радиатора в една тава да втасва....До момента, в който не научавам тежката за крехката ми нервна с-ма новина, че...........племенника ми е стъпил върху козунака:blink::shocked::(:crying::mad::evil:vyara написа:козуначни мъки край нямат, баси (и аз да да изокам като Магото)
И сега какво?! В единият край изглеждаше като дебела палачинка............. Мамка му.
Наново месене, разделяна на 8 парчета, правене на фитили и плетене на плитки. Слагане в тава и пост до тавата, въоръжен. Втасване. Слагане във фурна. Опичане.
Резултат. Наду се. Изпече се, но......плетениците, странно защо, но нещо взеха ляв уклон:blink::shocked: Сигурно е от гравитацията, магнитното поле, нивелацията на печката или от това, че тя (печката) пече малко по-силно от едната страна. Както и да е. Форна няма. Пукна се и се разплу. Извадих го. Когато мъж ми се прибра му го показах, пък той взе че го харесА:blink::shocked: ( не е от възпитание. винаги е много прям и затова много ценя мнението му:-):winkw:). Вечерта решевам да го увия (козунака, де:winkw:) в полиетиленово фолио. Едвам го изкарах от тавата. Беше яко залепнал и.....твърд мамка му:blink::shocked::mad: С този си вид и твърдост го докарваше севсем като някво отрязано дърво, пън:(
Ще го видим какъв ще е на вкус, но съм загубила всякаква надежда, че ще става и за ядене:crying::crying::crying:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Хич да не съм чула да се оплакваш. Страхотно изглежда и съм сигурна, че е превъзходен на вкус, както и бебЕнцата:-) Тази захар отгоре още в началото на пекането ли я слагаш?vyara написа:И ето го начи откъм хубавата му страна:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Не моааа ви разбера и тва е! Що си мъчите душичките, като сега има всич-коfrisky lioness написа: Ще го видим какъв ще е на вкус, но съм загубила всякаква надежда, че ще става и за ядене:crying::crying::crying:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Заради тръпката бе, чаве:winkw:Как защо? Освен това, когато започнеш да правиш нещо с мерак, а не по задължение му предаваш/зарежда го/ от положителната си енергия:-):winkw:4avdar4e написа:Не моааа ви разбера и тва е! Що си мъчите душичките, като сега има всич-коfrisky lioness написа: Ще го видим какъв ще е на вкус, но съм загубила всякаква надежда, че ще става и за ядене:crying::crying::crying:Аз поне отдавна си знам възможностите и предпочитам да се отдам на здравословно мързелуване

Така се получава, защото е много трудно фитилите за плетениците да се направят еднакво дебели.frisky lioness написа:
Резултат. Наду се. Изпече се, но......плетениците, странно защо, но нещо взеха ляв уклон:blink::shocked: Сигурно е от гравитацията, магнитното поле, нивелацията на печката или от това, че тя (печката) пече малко по-силно от едната страна. Както и да е. Форна няма. Пукна се и се разплу. Извадих го. Когато мъж ми се прибра му го показах, пък той взе че го харесА:blink::shocked: ( не е от възпитание. винаги е много прям и затова много ценя мнението му:-):winkw:). Вечерта решевам да го увия (козунака, де:winkw:) в полиетиленово фолио. Едвам го изкарах от тавата. Беше яко залепнал и.....твърд мамка му:blink::shocked::mad: С този си вид и твърдост го докарваше севсем като някво отрязано дърво, пън:(
Ще го видим какъв ще е на вкус, но съм загубила всякаква надежда, че ще става и за ядене:crying::crying::crying:
Нито един купешки козунак не може да ти напълни къщата с аромат на празник така, както го прави и най-несполучливият домашен.
Ако продължава да ти се вижда твърд, има доста сладкиши, които могат да се направят с него като основа.
Сиропираш леко филийки козунак и отгоре добавяш изцедено и подсладено кисело мляко. Или вместо кроасани в крем-карамеления сладкиш и т.н.
Panta rhei...
Абе, мен ако питате, просто замествате по Велики пости некои тръпки с другиfrisky lioness написа: Заради тръпката бе, чаве:winkw:Как защо? Освен това, когато започнеш да правиш нещо с мерак, а не по задължение му предаваш/зарежда го/ от положителната си енергия:-):winkw:
Ся, аз понеже много и истински страдам, когато не успея с нещо, предпочитам да не си докарвам самичка душевни терзания. (Помниш ли оная тема за надскачането???) След като заради една супа-топчета имаше семеен скандал и три дни мълчане, смятай как ще изнервя обстановката заради един козунак..
Не заместваме, а добавяме.4avdar4e написа: Абе, мен ако питате, просто замествате по Велики пости некои тръпки с други![]()
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това го правим почти всяка година след като останат стари и сухи парчета козунак:-)Мнемозина написа: Или вместо кроасани в крем-карамеления сладкиш и т.н.

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това наистина е гадно, но пък и удоволствието при успех не можа да се сравни с нищо:-)4avdar4e написа:След като заради една супа-топчета имаше семеен скандал и три дни мълчане, смятай как ще изнервя обстановката заради един козунак..Тцъ, не съм мазохист

Фриски, аз втасванията ги правих във фурната, щото преди това пекох курабийки и беше още топла (а кажете сега, че не съм луда мазохисткаfrisky lioness написа:
Тази година правих по рецептата на чешката девойка, дет си говорихме за нея онзи ден. С четири плетеници, отгоре тройка, върху тях двойка. Всико вървеше страхотно. Маята втаса. Забърках, каквото имаше да се забърква. Месих, месих. Оставих да втаса. Втаса си супер.... С плетките имах малко зор, но....и тях ги преборих. Хайде пак завит до радиатора в една тава да втасва....До момента, в който не научавам тежката за крехката ми нервна с-ма новина, че...........племенника ми е стъпил върху козунака:blink::shocked::(:crying::mad::evil:![]()
![]()
![]()
Стига с тези
въглехидрати бе!!!
Назад!!!
Господи, Ти, който си на небето да се свети името Ти, да дойде царството ти, да бъде волята Ти, както на небето - така и на земята. Прости нас греховете, така както ние прощаваме на длъжниците си и не ни въвеждай в изкушение, а ни избави от лукавия.
Амин!

Назад!!!
Господи, Ти, който си на небето да се свети името Ти, да дойде царството ти, да бъде волята Ти, както на небето - така и на земята. Прости нас греховете, така както ние прощаваме на длъжниците си и не ни въвеждай в изкушение, а ни избави от лукавия.
Амин!
Re: Стига с тези
Кафе пил ли си?Remmivs написа:въглехидрати бе!!!
Назад!!!
Амин!
Panta rhei...
Душица златна.Remmivs написа:въглехидрати бе!!!
Назад!!!
Амин!
Уф! Още не съм, пак забравих... Отивам...Мнемозина написа:Кафе пил ли си?
А, грешен съм, моме. Вчера ях козунак едно парче, фирмата купила три вида. Днес пак трябвало да ядем, че след обяд идвали още. Не знаеш какво ми е...vyara написа:Душица златна.Обзалагам се, че в неделя ще ти е свободен ден.
Кажи им, кажи им, пфууу, чревоугодничкиRemmivs написа:въглехидрати бе!!!
Назад!!!
Амин!
Вместо да хапнат един грейпфрут на закуска и една зелена салата на обед като приличните хора (мен, демек), козунаци ще ми връткат