Моля кажете, това нормално ли е??

Все същите
Аватар
bibilyana

Моля кажете, това нормално ли е??

Мнение от bibilyana »

Бях потресена преди малко....
нямам деца още и не зная как стоят нещата с детските градини в днешно време. Но едно любимо за мен същество - малкия ми племенник - той навърши 3 годинки онзи ден на Великден тръгна на детска градина и са се отнесли ужасно с негоо.
Значи първо вземат го те ама го сложили в една група с 6 годишни деца, щото нещо там ...абе уж временно било
после - то естествено стресирано детето - не яде, не спи, не приказва, не пишка и т.н.
Дошли студенти да се обучават щото щели да ги изпитват - и той им бил пречел - решили си проблема като го сложили пред един телевизор да зяпа там в една точка и да не взема много много участие.
До тук що годе съм склонна да го приема.....
Какво се случва обаче по-нататък......
Вчера се обаждат наобяд от детската градина да кажат - елате си вземете детето, щото ни трябва телевизора, пък той пречи. ДОБРЕ - взели го
Днес обаче отива да го взема майка му - човечето със синини и разкървавена уста, едната учителка я дръпнала настрана за да й каже,че той е бил бит, защото се доближила до него и той почнал да трепери и да вика "моляя те не ме бийй..."
Естествено - отива се при директорката - която я прави на две стотинки, че детето едва ли не било най-ужасното на света и да си търси друга градина............. Аз много добре знам - защото съм го гледала и го познавам и съм била и с други деца с майките им, че туй нашто е много добричко и всички му се дивят на умението сам да се занимава и не създава проблеми.
Мъничкото човече - не може да си каже името от шок и страх и аз седя и мисля що за педагози са това и какво трябва да се направи.........:crying::crying::crying:
ето ви и снимка да го видите съкровището Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Боже, има ли още такива детски учителки! :shocked:

Просто се сменя градината моментално.
А от учителките и директорката може да бъде търсена отговорност.
Panta rhei...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Мнемозина написа: А от учителките и директорката може да бъде търсена отговорност.
за градината ясно, ама за отговорността не зная как да се потърси....
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Слава Богу, не ми се е налагало такова нещо, но вероятно трябва да се обърнете към районния инспекторат.
Може да се обади тук някой по-опитен...
Panta rhei...
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Мнемозина написа:Слава Богу, не ми се е налагало такова нещо, но вероятно трябва да се обърнете към районния инспекторат.
Може да се обади тук някой по-опитен...
мии дано...аз и за това пишаа - не ща съчувствие искам съвет :(
Аватар
snowprincess

Re: Моля кажете, това нормално ли е??

Мнение от snowprincess »

грешката е, че са го пуснали сега, а не на есен с наборчетата си
аз моите ги спирам когато са сборните групи след май месец

6 годишните са много палави, в нашата група кво ли не се случва - едно си счупи ръката, друго крачето, две решили да бягат и отишли в задния двор и шашнали госпожите, мойта, заедно с приятелката си се завили през глава в леглата и извесно време не се показвали, докато ги търсили и викали по име...
Изображение
esti

Мнение от esti »

Ще ти споделя накратко моя опит, дано да ти помогне.
Целта беше директорката на детската градина.
Първо отидох в инспектората.
Там - писмена жалба, вх. номер и всичко, както си му е ред.
След това, още същия ден - в общината.
Там също писмена жалба.
Тогавашната зам. кметица (сегашна парламентьорка и кандидатка за евродепутат) отговаряше И за проблемите на образованието - лична среща. Трудно се влиза, но не е невъзможно.
Речта за пред нея вече ти ще си прецениш каква да е и как да я поднесеш.
Реакцията им беше светкавична!
Още преди да успея да се върна в детската градина бяха пратили едни черни автомобили пълни с проверяващи инспектори.
На следващия ден получих устно обещание от въпросната кметица, че до няколко дни ще се вземат съответните мерки.
Изчаках няколкото дни, след което и се обадих по телефона.
Госпожата заяви, че в момента е в София по много важна работа, а моя проблем не бил чак толкова спешен, демек трай коньо за зелена трева.
Наложи се да и напомня, че и тя има началници, а вероятно и политически амбиции (което тя доказа), а пренебрегването на моя проблем е твърде вероятно да се отрази негативно върху нея.
Естествено блъфирах, защото нямах нито един коз. Но тя се хвана.
И така за 0 време смениха директорката.

Искам да ти кажа обаче, че моя проблем беше наистина жалък в сравнение с разкървавената муцунка на твоете сладурче.
Смачкай ги!
Успех!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:Ще ти споделя накратко моя опит, дано да ти помогне.
Там също писмена жалба.
Тогавашната зам. кметица (сегашна парламентьорка и кандидатка за евродепутат) отговаряше И за проблемите на образованието - лична среща. Трудно се влиза, но не е невъзможно.
Още преди да успея да се върна в детската градина бяха пратили едни черни автомобили пълни с проверяващи инспектори.
На следващия ден получих устно обещание от въпросната кметица, че до няколко дни ще се вземат съответните мерки.
Госпожата заяви, че в момента е в София по много важна работа, а моя проблем не бил чак толкова спешен, демек трай коньо за зелена трева.
Наложи се да и напомня, че и тя има началници, а вероятно и политически амбиции (което тя доказа), а пренебрегването на моя проблем е твърде вероятно да се отрази негативно върху нея.

Искам да ти кажа обаче, че моя проблем беше наистина жалък в сравнение с разкървавената муцунка на твоете сладурче.
Смачкай ги!
Успех!
Напълно подкрепят план-графика на естито!
Не се мотай а го приложи точка по точка.
Тия затова са станали такива нагли, защото никой не иска да се занимава!
Разсипи ги!
Успех!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Според мен не е лошо малчугана да го види лекар и да констатира писмено следите от насилие.
След това виж тук:

www.stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=0000000016

тук са адресите и телефоните на които можеш да сигнализираш:

www.stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=3-0000000007&selectRegion=3

Не е лошо да опишеш случката и тук:

btv.bg/survey/?s=13

Успех! Не ги оставяйте ненаказани.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
esti написа:Ще ти споделя накратко моя опит, дано да ти помогне.
Там също писмена жалба.

Смачкай ги!
Успех!
Напълно подкрепят план-графика на естито!
Не се мотай а го приложи точка по точка.
Тия затова са станали такива нагли, защото никой не иска да се занимава!
Разсипи ги!
Успех!
И аз съм съгласен! Особено важно е жалбите да са в писмен вид, за да няма после "Ама ние не знаем, ние не разбрахме, на нас никой нищо не ни е казал"
Търсете си правата. Никой няма право да бие деца, пък били те палави, лоши и т.н.. Успех!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
inj

Мнение от inj »

Освен нещата по каналния ред утре съм замислил да се обади един "адвокат" (inj) Йорданов и да й съобщи, че срещу нея се завежда дело за средна телесна повреда и психически тормоз на малолетен гражданин. Както и факта, че медиите вече са разбрали и съвсем скоро време да очаква посещение от тях, тъй като това не е в моята компетенция да го спра. От там нататък според реакциите, ще се стряскаме повече или ще ближе всички чифтове обувки на майката, детето и квот се намери, за да се оттегли иска. Стандартните инстанции се надявам сестра й да уведоми утре, но inj-адвоката ще си обади все пак на въпросната гуспужа директорка. :grin::grin::grin:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Благодаря ти Ести за подробния план график....
Аз ще видим какво ще мога да направя, понеже те не са тук във Варна за съжаление. Но ще инструктирам сестра ми, която въпреки, че е в болнични - взе че си извади ръката и сега малко шинирана дясната ръка - подозирам,че това е една от причините за безотговорното отношение на "педагожките" понеже ко ли си мислят - тая ко ни занимава като си е вкъщи - ние що трябва да й гледаме детето....
аз останах безмълвна днес - не зная даже как да изкоментирам или какви епитети да изкажа по повода...:shocked:
esti

Мнение от esti »

inj написа:Освен нещата по каналния ред утре съм замислил да се обади един "адвокат" (inj) Йорданов и да й съобщи, че срещу нея се завежда дело за средна телесна повреда и психически тормоз на малолетен гражданин. Както и факта, че медиите вече са разбрали и съвсем скоро време да очаква посещение от тях, тъй като това не е в моята компетенция да го спра. От там нататък според реакциите, ще се стряскаме повече или ще ближе всички чифтове обувки на майката, детето и квот се намери, за да се оттегли иска. Стандартните инстанции се надявам сестра й да уведоми утре, но inj-адвоката ще си обади все пак на въпросната гуспужа директорка. :grin::grin::grin:
Мда....след което тя ще те съди за заплаха и телефонен тероризъм.:lol:
Виж сега, ако е поне малко интелигентна би трябвало да се сети, че тези неща си имат точна процедура и не стават със съобщение по телефона.
Освен това ако случката с от онзи ден, за да се повдигне обвинение срещу даскалицата, трябва най-малкото детето да е минало през съдебен лекар, да се е изготвила експертиза и пр.
Не бързайте с блъфирането, минете първо през съответния ред.
А ако мислите, че жалбата ви ще отиде в папка "кошче", нищо не пречи да се прицелите и на по-високо (да прескочите инстанции ми е думата).
Аватар
inj

Мнение от inj »

Какъв телефонен тероризам? Тя няма да се сети за това. Не е толкова умна. Този подход е прилаган веднъж два пъти и жъни големи успехи. Пък и нали не мислите, че така лесно ще се вижда телефонния номер, от който се обаждам.
esti

Мнение от esti »

inj написа:Какъв телефонен тероризам? Тя няма да се сети за това. Не е толкова умна. Този подход е прилаган веднъж два пъти и жъни големи успехи. Пък и нали не мислите, че така лесно ще се вижда телефонния номер, от който се обаждам.
Ок.:-)
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Отчитам се по случая:
Разказах на сестра ми за съветите - тя не може да пише и за това ме упълномощи да пиша на където се сетя по повода от нейно име.
До сега съм написала на БТВ, на Господари на Ефира, на Агенцията за защита на децата, а утре ще я пратя лично по инстанции.
Аватар
Глас в пустиня

inj написа:Какъв телефонен тероризам? Тя няма да се сети за това. Не е толкова умна. Този подход е прилаган веднъж два пъти и жъни големи успехи. Пък и нали не мислите, че така лесно ще се вижда телефонния номер, от който се обаждам.
Няма начин! Обаждането на адвокат не е добра идея. Ако ще има обаждане, то е по-добре да се спомене жилището, колата, раните които остават след сярна киселина...така се образува повече стрес и трае много по-дълго...вервай ми.:cool:

пп Фен съм на законовите процедури. Вярвам в тях.
Аватар
Глас в пустиня

bibilyana написа:Отчитам се по случая:
Разказах на сестра ми за съветите - тя не може да пише и за това ме упълномощи да пиша на където се сетя по повода от нейно име.
До сега съм написала на БТВ, на Господари на Ефира, на Агенцията за защита на децата, а утре ще я пратя лично по инстанции.
:clap: Смело напред! :good:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

За педагогическите подходи в тази ДГ просто нямам думи :hammer: Толкова е безумно абсурдно това...
За другото - детето явно е стресирано и нищо чудно да е имало бой с другите, дали по-големи, дали "стари пушки". Това си е нормално разпределение на територии и влияние. Което, разбира се, изобщо не оневинява даскалиците. Аз виждам два разумни подхода в ситуацията: първо и задължително, оплакване до общината (те са "шапка" на детските градини). Второ, което е пожелателно и по възможност (щото в наши дни това хич не е лесно), детето да бъде преместено. Като междувременно трябва да му се даде "гратисен" период - да поостане вкъщи, с майки, баби... Да му попремине малко от малко (повечето деца на тази възраст леко и бързо изживяват такива неща).
Успех и много целувки на сладурчето :kiss:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bibilyana написа: Днес обаче отива да го взема майка му - човечето със синини и разкървавена уста, едната учителка я дръпнала настрана за да й каже,че той е бил бит, защото се доближила до него и той почнал да трепери и да вика "моляя те не ме бийй..."
От кого е бил бит? Че така оставам с вчепетлението, че са го били учителките :shocked:
Което ако е вярно си е за бой :twisted:

А иначе друга градина задължително. Както и да се развие случая детето ще остане намразено и винаги ще си намират начини да го тормозят... възрастните сме ужасно изобретателни в това отношение :shy:

ПП. Сега разбирам какъв късмет имаме с наш`та градина и с наш`те госпожи... даже прекалено го разглезват малкия в момента... повече отколкото глезеха големия преди :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Послушай ести!
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

За коя детска градина става дума?
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
sartorius

Мнение от sartorius »

детска градина ли? Не мисля че е детска. По-скоро ми прилича на военна база.
Последно промяна от sartorius на 13.04.07, 09:34, променено общо 1 път.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

факта че някой се ебава с друг показва че мое да се ебава с него

това ако не са го казали в древния египет главата си режа
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:факта че някой се ебава с друг показва че мое да се ебава с него

това ако не са го казали в древния египет главата си режа
Коя? :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

винаги при този въпрос се сещам за онзи виц с ламята
две от главите пили здраво
а после и трите повръщат :rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:винаги при този въпрос се сещам за онзи виц с ламята
две от главите пили здраво
а после и трите повръщат :rotfl24:

Да, як е!

А ние пък сме били като магнетофоните - с една записваща и една възпроизвеждаща глава...

:grin:
sartorius

в детските градини деца ли живеят

Мнение от sartorius »

Смятам, че в детските градини децата трябва да си играят. И да не правят нищо друго. Да откриват света играейки си. Да изучават ядрена физика, играейки си.
В детската градина никой никому не бива да пречи. Обикновено някои от децата пречат на персонала, а не на другите деца.

Изводът ми след определено количество минути на размишление е следния:
Детските градини са създадени за да може определено количество хора да има къде да работят.
Детските градини НЕ са създадени за да се развиват нашите деца правилно, а за да прекарват определено време от деня, когато родителите са на работа.
Определено има детски градини където квалификацията на персонала е от ПУЦ.
Определено се намират хора, които работят в детска градина, а не умеят да работят с деца.

Разбира се има и такива детски градини, където нещата са както трябва, но забележете - те не са "под шапката на" общината.
Защото само хората, които са достатъчно луди, за да помислят, че могат да променят света, са тези, които го правят
sartorius

темата отиде в друга посока

Мнение от sartorius »

темата отиде в друга посока :-)
модератор?
Защото само хората, които са достатъчно луди, за да помислят, че могат да променят света, са тези, които го правят
Аватар
4avdar4e

Re: в детските градини деца ли живеят

Мнение от 4avdar4e »

sartorius написа:Смятам, че в детските градини децата трябва да си играят. И да не правят нищо друго. Да откриват света играейки си. Да изучават ядрена физика, играейки си.
В детската градина никой никому не бива да пречи. Обикновено някои от децата пречат на персонала, а не на другите деца.

Изводът ми след определено количество минути на размишление е следния:
Детските градини са създадени за да може определено количество хора да има къде да работят.
Детските градини НЕ са създадени за да се развиват нашите деца правилно, а за да прекарват определено време от деня, когато родителите са на работа.
Определено има детски градини където квалификацията на персонала е от ПУЦ.
Определено се намират хора, които работят в детска градина, а не умеят да работят с деца.

Разбира се има и такива детски градини, където нещата са както трябва, но забележете - те не са "под шапката на" общината.
Глупости на търкалета, да ти кажа пък аз!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:
и аз :lol:
Изображение
Аватар
Quid

Re: темата отиде в друга посока

Мнение от Quid »

sartorius написа:темата отиде в друга посока :-)
модератор?
това модератор като се каже ...
все едно сме в кръчма и викаме келнер и ще плащаме да си ходиме :rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

caliostro написа:
sartorius написа:темата отиде в друга посока :-)
модератор?
това модератор като се каже ...
все едно сме в кръчма и викаме келнер и ще плащаме да си ходиме :rotfl24:
веднъж да чуя, че и ти имаш желание да плащаш:blum::rotfl24:
Изображение
sartorius

Мнение от sartorius »

[quote="4avdar4e
Глупости на търкалета, да ти кажа пък аз![/quote]

може и да са глупости :-) Глупостите са хубаво нещо, нали? Заради многото глупости, измислени на този свят, има развитие :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е баш са ...
обявил съм фалит банкрут и всичко такова
е а другия път евентуално с плащането :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

sartorius написа:[quote="4avdar4e
може и да са глупости :-) Глупостите са хубаво нещо, нали? Заради многото глупости, измислени на този свят, има развитие :-)[/quote]

глупостите и простотиите могат да спасят света.
такова мнение се заформя :lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

sartorius написа:
може и да са глупости :-) Глупостите са хубаво нещо, нали? Заради многото глупости, измислени на този свят, има развитие :-)
тъкмо щях да ти кажа, да не земеш да се шашнеш и да изчезнеш, щото така реагирахме

добре дошъл/дошла си!
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

snowprincess написа:веднъж да чуя, че и ти имаш желание да плащаш:blum::rotfl24:
Не го познаваш! Плаща като поп! И неправомерен бакшиш оставя на келнера. И после изчезва и се налага да го издирват с милиция егати! :cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

гонейки малки цифри обикновенно влизам в още по големи разходи.
:rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Remmivs написа:
snowprincess написа:веднъж да чуя, че и ти имаш желание да плащаш:blum::rotfl24:
Не го познаваш! Плаща като поп! И неправомерен бакшиш оставя на келнера. И после изчезва и се налага да го издирват с милиция егати! :cool:
искам да го познавам, харесвам чувството му за хумор:-)
Изображение
Публикувай отговор