няма да обяснявам надълго и нашироко какво се случва напоследък с нашия интернет - исках просто да споделя и да видим дали няма някоя сродна душа, дето да е минала през тез перипетии - оправия с проблеми в БТК.
ще ви цитирам писмото, което таз сутрин в крайна сметка реших да им напиша на хубусниците, ако някой се сеща за разумно обяснение или реакция, моляя за помощ:
Здравейте,
Ние сме ваши клиенти от много време и бяхме много доволни от услугите Ви. Довели сме Ви много нови клиенти - и частни и бизнес такива. Пиша Ви по повод проблем с домашния ни ADSL.
домашния телефон е 052 ............, но те доколкото знам са на отделни сметки на името на съпруга ми ...............
Не бяхме плащали редовно сметките за интернета си за януари и февруари месец - в началото на април получихме писмо,че ако до 20ти април не си платим задължението си от 113 лв ще ни закрият. Опитвахме се да платим на няколко от местата, където могат да се плащат сметки за ADSL - но ни отказваха, поради грешка в системата и ни пращаха към БТК Центъра, който обаче с подобно на нашето работно време и е трудно да се отиде. На 18ти април съпруга ми отиде все пак в БТК Центъра за да изчисти сметките - Вашия служител там обаче не видя такава сметка - обясни ни,че дължим 68лв сметка и нито стотинка повече, което беше голямото очудване. Както и да е платихме въпросните 68лв. На 29ти април ни спряха интернета - отидохме отново в БТК Центъра за да видим какво, как и защо - и се оказа, че въпросните 113 лв си стоят като задължение - попитахме как ще ни пуснат интернета. Много любезно ни беше обяснено,че трябва в първия работен ден-т.е. сряда (02.05) да платим сметката и 48 часа след това интернета ще бъде възстановен.
Вчера на 02.05 отидохме - платихме въпросната сметка и същите хора ни обясниха,че не са сигурни дали правилата на Компанията не са се променили - и от това забавено плащане следва да подпишем нов договор, като по стария дължим неустойки в размер на месечните такси до края на настоящия договор (той е двугодишен и е сключен скоро), като ако искаме да продължим да ползваме услугата, то ще бъде по условията на новия договор, по който също ще си плащаме такса.
Аз съм склонна да приема,че дължа лихви върху плащанията, които сме забавили, но описаната по-горе политика звучи изцяло нелогично и неприемливо.
Ходихме и в двата БТК центъра във Варна, говорихме с няколко от операторките на горещата линия (последната с която говорих беше Анастасия) и никой в крайна сметка не ми дава разумно обяснение на ситуацията. Отговора на повечето от служителите Ви за съжаление е или вдигане на рамене или затваряне на телефона след като ни обяснят да се обърнем към колегите в Центъра.
Моля за съдействие, какво следва да направим при така създалата се ситуация следвайки правилата и политиката на БТК.
Благодаря Предварително за бързия отговор!