Казуса е следния: человек си прекратява трудовия договор с предизвестие. Карат го да остане още 3 дни след предизвестието за да си довършел неква много важна и отговорна работа. Човека се съгласява, въпреки че няма никаква полза от това, дори напротив. Приключва предизвестието, свършва си работата и си заминава на 11 дата. Изведнъж се оказва, че заповедта за прекратяване на договора е с дата 11 - последната отработена дата - обаче понеже защото била заповедта от 11, то точно тази последна дата не се брояла за работен ден и съответно не се заплаща, не се смята в трудовия стаж и прочие. Сега, ясно ви е, че човека хич не го е еня за този един ден - нито като пари е чак толкова непрежалима сума, нито 1 ден липсващ трудов стаж може да бъде проблем. Но въпроса е в принципа. Какво може да се направи в такъв случай? От личен състав са отговорили, че "нищо не може да се направи, защото месеца е приключен", което не е така, защото говорим за все още текущия месец. И в общи линии отговора на личния състав е "ми да не си работил" за този един ден. Което мен лично ме вбесява. Най-лесно би било да махне с ръка и да не се занимава... обаче е дразнещо...
Та какво, мислите, може да се направи? Ред, процедури и прочие... чакам съвети
И 10х предварително