............
............
............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 11:24, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Наздраве, приятелю БоЕВ!БоЕВ написа:Наздраве друже!![]()
Хан или кан, няма никакво значение, важното е, че го е имало и е назован "страшни",...а е, и един от тримата(документирано от историята), пил от черепна чаша по скитски обичай.
Домъчняло ми е за вас, ама трябва да се бачка на пангара, кво да праиш...
П.П. На плочата пред паметника е изписано- Кан, а не Хан както сме го учили...Може би така е по- правилно...
Паметника е страхотен!!!

Къде зачезна ти бе, приятелю незнайни? Не го ли свърши тоз ремонт-кръвопиец 

Днес по радиото чух за този паметник и веднага го сложих в списъка за посещения... което най-рано може да стане след две седмици май... да се обаждам ли като преминавам

(риторичен въпрос
)
Поздрави на Ния и се вясвайте по-често... Тя и в скайпа не се появява напоследък...
Днес по радиото чух за този паметник и веднага го сложих в списъка за посещения... което най-рано може да стане след две седмици май... да се обаждам ли като преминавам
Поздрави на Ния и се вясвайте по-често... Тя и в скайпа не се появява напоследък...
Ремонт брате с голямо Р...Gaspode написа:Къде зачезна ти бе, приятелю незнайни? Не го ли свърши тоз ремонт-кръвопиец
Риторичен, да- нали си знаеш...Днес по радиото чух за този паметни+к и веднага го сложих в списъка за посещения... което най-рано може да стане след две седмици май... да се обаждам ли като преминавам(риторичен въпрос
)
Ми, и тя е на пангара... Бати, тва живот ли е...Поздрави на Ния и се вясвайте по-често... Тя и в скайпа не се появява напоследък...

Бе, ако искаш да си се радваш на жилището, не те съветвам да ми доверяваш шпакли и валяци... най-много некоя вилица може[unknown] написа: Риторичен, да- нали си знаеш...Шпакли и валяци за боядисване има за всички! Моля не се бутайте!
![]()
Аз всичко, дето има по-малко от 102 клафиша, не го ползвам... даже с ГеСеМе-то ми е трудно
ЩЪ уредим, бе... Кво толкоз.... от клавиатурата знаеш ли ква супер шпакла става....Gaspode написа:Бе, ако искаш да си се радваш на жилището, не те съветвам да ми доверяваш шпакли и валяци... най-много некоя вилица може[unknown] написа: Риторичен, да- нали си знаеш...Шпакли и валяци за боядисване има за всички! Моля не се бутайте!
![]()
Аз всичко, дето има по-малко от 102 клафиша, не го ползвам... даже с ГеСеМе-то ми е трудно

- Green Light
Абе мене малко кичозно взеха да ми стоят тия неща - нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридораELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
- Глас в пустиня
Ами още по-лошо ще е, ако тленните му останки бъдат не погребани, а оставени в някоя музейна витрина...поругаване от всякъде. Това, че мисля така, не значи, че съм съгласен с начина по който го направиха.pocti_bezobidna написа: ...нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридора
Самостоятелен в смисъл, че паметника е само на Хан Крум, а не в композиция с други владетели. В България няма друг паметник на Хан Крум.ELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!

Демонстриране на уважение е това. За мен- полезно.pocti_bezobidna написа:Абе мене малко кичозно взеха да ми стоят тия неща - нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридораELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!

Не го приемай навътре и лично, на на мен ми прилича на обикновен популизъм.[unknown] написа:Демонстриране на уважение е това. За мен- полезно.pocti_bezobidna написа:Абе мене малко кичозно взеха да ми стоят тия неща - нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридораELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
Намирам го малко обидно. Но в крайна сметка - да прави кой каквото иска. Не пречи.
Май не ме разбра - именно това не ми хареса - според мен на български език (нека се изкажат лингвисти, ако има такива), тази комбинация от думи не изразява това, което е типично да се разбира на нашия език. Имаме самостоятелна изява, проява, дейност, действие, самостоятелен апартамент / стая / (не зависи от други), но паметник ... нещо не ми се връзва на български.[unknown] написа:Самостоятелен в смисъл, че паметника е само на Хан Крум, а не в композиция с други владетели. В България няма друг паметник на Хан Крум.ELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
В исторически аспект - Крум е наистина любопитен владетел. Не си е поплювал. В интерес на истината, бая е клал и крал (не говоря за битката, когато разбива Никифор, а за набезите му покрай Константинопол, дето е опустошавал и изпепелявал всичко...)
Аз продължавам да се чудя, че едва сега правим паметници на големи наши царе, а в центъра на града ни стоят паметници на армия дето е донесла бая кланета и тоталитаризъм. Не да се рушат, но просто да се преместят. Примерно. На тяхно място да се сложат плочите на загиналите от Балканските войни. Което си е най-големия героизъм на нашия народ на бойните полета. А . ... имаме и няколко страхотни победи в началото на Първата световна. Преди всички да юрнат срещу нас. Ама това, разбира се не се учи ама хич...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Армията нищо не е донесла. Донесли са тия, дето са дърпали конците.ELBI написа: Аз продължавам да се чудя, че едва сега правим паметници на големи наши царе, а в центъра на града ни стоят паметници на армия дето е донесла бая кланета и тоталитаризъм. Не да се рушат, но просто да се преместят. Примерно. На тяхно място да се сложат плочите на загиналите от Балканските войни. Което си е най-големия героизъм на нашия народ на бойните полета. А . ... имаме и няколко страхотни победи в началото на Първата световна. Преди всички да юрнат срещу нас. Ама това, разбира се не се учи ама хич...
Както и да е - паметника наистина е неуместен, аз съм за създаване на музей на този тип изкуство. Мислам - повечко паметници на писатели, композитори, хора на науката, държавници, няма да ни се отразят зле. Асеневците например - що само у Търново?