............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 11:24, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Наздраве друже! :beer:

Хан или кан, няма никакво значение, важното е, че го е имало и е назован "страшни",...а е, и един от тримата(документирано от историята), пил от черепна чаша по скитски обичай.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:Наздраве друже! :beer:

Хан или кан, няма никакво значение, важното е, че го е имало и е назован "страшни",...а е, и един от тримата(документирано от историята), пил от черепна чаша по скитски обичай.
Наздраве, приятелю БоЕВ! :beer:
Домъчняло ми е за вас, ама трябва да се бачка на пангара, кво да праиш...

П.П. На плочата пред паметника е изписано- Кан, а не Хан както сме го учили...Може би така е по- правилно...
Паметника е страхотен!!! :cool::cool::cool:

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Къде зачезна ти бе, приятелю незнайни? Не го ли свърши тоз ремонт-кръвопиец :grin::grin:
Днес по радиото чух за този паметник и веднага го сложих в списъка за посещения... което най-рано може да стане след две седмици май... да се обаждам ли като преминавам :grin::grin::grin: (риторичен въпрос :grin:)

Поздрави на Ния и се вясвайте по-често... Тя и в скайпа не се появява напоследък...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:Къде зачезна ти бе, приятелю незнайни? Не го ли свърши тоз ремонт-кръвопиец :grin::grin:
Ремонт брате с голямо Р... :grin:
Днес по радиото чух за този паметни+к и веднага го сложих в списъка за посещения... което най-рано може да стане след две седмици май... да се обаждам ли като преминавам :grin::grin::grin: (риторичен въпрос :grin:)
Риторичен, да- нали си знаеш...:grin: Шпакли и валяци за боядисване има за всички! Моля не се бутайте! :grin:
Поздрави на Ния и се вясвайте по-често... Тя и в скайпа не се появява напоследък...
Ми, и тя е на пангара... Бати, тва живот ли е... :shocked: :cool:

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа: Риторичен, да- нали си знаеш...:grin: Шпакли и валяци за боядисване има за всички! Моля не се бутайте! :grin:
Бе, ако искаш да си се радваш на жилището, не те съветвам да ми доверяваш шпакли и валяци... най-много некоя вилица може :grin:
Аз всичко, дето има по-малко от 102 клафиша, не го ползвам... даже с ГеСеМе-то ми е трудно :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
[unknown] написа: Риторичен, да- нали си знаеш...:grin: Шпакли и валяци за боядисване има за всички! Моля не се бутайте! :grin:
Бе, ако искаш да си се радваш на жилището, не те съветвам да ми доверяваш шпакли и валяци... най-много некоя вилица може :grin:
Аз всичко, дето има по-малко от 102 клафиша, не го ползвам... даже с ГеСеМе-то ми е трудно :grin:
ЩЪ уредим, бе... Кво толкоз.... от клавиатурата знаеш ли ква супер шпакла става....:grin:

Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

off - спираш ми дъха с всеки постинг.
или го махни ръсел, или... не отговарям за себе си
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:off - спираш ми дъха с всеки постинг.
... аз па с тоя светофар...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
... аз па с тоя светофар...
:rotfl24:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
Абе мене малко кичозно взеха да ми стоят тия неща - нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридора
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

pocti_bezobidna написа: ...нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридора
Ами още по-лошо ще е, ако тленните му останки бъдат не погребани, а оставени в някоя музейна витрина...поругаване от всякъде. Това, че мисля така, не значи, че съм съгласен с начина по който го направиха.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

ELBI написа:какво точно значи "Самостоятелен паметник на Хан Крум"? Сам си го е правил хана? Някой друг сам го е направил? Или просто е взето от "Сам" и "стои" ? Да живее !!!
Самостоятелен в смисъл, че паметника е само на Хан Крум, а не в композиция с други владетели. В България няма друг паметник на Хан Крум.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
Абе мене малко кичозно взеха да ми стоят тия неща - нали Калоян "погребваха" с гръм и трясък? Ако бях призрака на някой умрял, дето така се държат с него и го употребяват по тоя начин щях да дрънкам денонщно с вериги из коридора
Демонстриране на уважение е това. За мен- полезно.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ъъъъ....хлъц...:roll:

Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

[unknown] написа:
pocti_bezobidna написа:
Демонстриране на уважение е това. За мен- полезно.
Не го приемай навътре и лично, на на мен ми прилича на обикновен популизъм.
Намирам го малко обидно. Но в крайна сметка - да прави кой каквото иска. Не пречи.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

[unknown] написа:
Самостоятелен в смисъл, че паметника е само на Хан Крум, а не в композиция с други владетели. В България няма друг паметник на Хан Крум.
Май не ме разбра - именно това не ми хареса - според мен на български език (нека се изкажат лингвисти, ако има такива), тази комбинация от думи не изразява това, което е типично да се разбира на нашия език. Имаме самостоятелна изява, проява, дейност, действие, самостоятелен апартамент / стая / (не зависи от други), но паметник ... нещо не ми се връзва на български.

В исторически аспект - Крум е наистина любопитен владетел. Не си е поплювал. В интерес на истината, бая е клал и крал (не говоря за битката, когато разбива Никифор, а за набезите му покрай Константинопол, дето е опустошавал и изпепелявал всичко...)

Аз продължавам да се чудя, че едва сега правим паметници на големи наши царе, а в центъра на града ни стоят паметници на армия дето е донесла бая кланета и тоталитаризъм. Не да се рушат, но просто да се преместят. Примерно. На тяхно място да се сложат плочите на загиналите от Балканските войни. Което си е най-големия героизъм на нашия народ на бойните полета. А . ... имаме и няколко страхотни победи в началото на Първата световна. Преди всички да юрнат срещу нас. Ама това, разбира се не се учи ама хич...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа: Аз продължавам да се чудя, че едва сега правим паметници на големи наши царе, а в центъра на града ни стоят паметници на армия дето е донесла бая кланета и тоталитаризъм. Не да се рушат, но просто да се преместят. Примерно. На тяхно място да се сложат плочите на загиналите от Балканските войни. Което си е най-големия героизъм на нашия народ на бойните полета. А . ... имаме и няколко страхотни победи в началото на Първата световна. Преди всички да юрнат срещу нас. Ама това, разбира се не се учи ама хич...
Армията нищо не е донесла. Донесли са тия, дето са дърпали конците.
Както и да е - паметника наистина е неуместен, аз съм за създаване на музей на този тип изкуство. Мислам - повечко паметници на писатели, композитори, хора на науката, държавници, няма да ни се отразят зле. Асеневците например - що само у Търново?
Публикувай отговор