Свободата

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Свободата

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Влад написа:
Мнемозина написа:...Да летиш, да валиш, да... какво правят биковете?...
Дааа ... бичи? :grin:
Ми не знам. Аз тия работи не ги разбирам, затова питам.

Обаче тези гадини на коридите не бяха ли бикове? :shocked:
Бяха
И са
Което ме подсети за 2 вица... любими...:grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Бяха
И са
Чакаш да питам ли? :?:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

"Свободата, Санчо, е като салама, който ти така лекомислено режеш."

Правиш ли разлика между свобода и свободия? - защото аз, винаги ги разграничавам. Човек е свободен да прави неща, дотолкова, че да не ограничава "свободата" на другите хора. Смело мога да кажа, че аз съм един много свободен човек, но винаги си налагам ограничения в делата и постъпките, за да не преча на останалите, защото винаги има опастност "свободата" да се изроди, и в дийствие да влезе закона на джунглата.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Gaspode написа:
Бяха
И са
Чакаш да питам ли? :?:
Не бе, пиша ги в съответната тема :)

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа: БоЕВ нещо бягаше от себе си, обаче май само от нас е избягал напоследък. :twisted:
Да, няма начин да избягаш от себе си! Миналото рано или късно те застига и преминава през теб като парен валяк.
Не, от Вас не съм избягал...даже имам и доста по-смело предложение, което ще обявя в отделна тема.:grin:
esti

Мнение от esti »

Влад написа:
esti написа:...Сега остава да кажеш, че си мъж ми и си наранен.:lol:
Ти наистина ме учудваш!
Трябва ли някой да ти е някакъв (освен като човешко същество към друго такова) за да ти пише? Всички ли които ти отговарят са ти някакъв вид роднини? Аз си мислех, че това е форум! :-)
...
Уикипедия казва:
Емпатията е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Степента на емпатия е строго индивидуална, като съществуват и различни видове емпатия според начина, по който другият индивид е разбран — когнитивна, емоционална, интелектуална. Емпатията стои в основата на градивното социално общуване и води до формирането на алтруистично поведение.
Това: Много си крехка(чуплива) напоследък. Има хора, които те обичат и от това сигурно ги боли...
звучи толкова абсурдно (мога да употребя и още няколко по-точни думи, но ще се въздържа:winkw:), че просто нямаше как да се отнеса сериозно към него.
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:"Свободата, Санчо, е като салама, който ти така лекомислено режеш."

Правиш ли разлика между свобода и свободия? - защото аз, винаги ги разграничавам. Човек е свободен да прави неща, дотолкова, че да не ограничава "свободата" на другите хора. Смело мога да кажа, че аз съм един много свободен човек, но винаги си налагам ограничения в делата и постъпките, за да не преча на останалите, защото винаги има опастност "свободата" да се изроди, и в дийствие да влезе закона на джунглата.
Да, и аз правя разлика, но условието в темата беше - без ограничения от никакъв характер. Тоест полет на фанатзиите - и най-скритите и потискани. Не, че се надявах на някакви сензационни разкрития, но струваше си да опитам.:lol:
Това, което всъщност ме накара да пусна темата беше шока от това, че аз не можах да измисля, какво бих правила с повече свобода.
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Gaspode написа:ППП...
ПППП. А с кво точно е заета ести? Че забравих да се поинтересирам :blum:
Малтретирах малолетен, а след това ми прекъсна и нета.:lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: Малтретирах малолетен, а след това ми прекъсна и нета.:lol:
Горкото дете... не е случило на майка явно :blum::grin::blum:

Влад

Мнение от Влад »

По съвет на snowprincess, изтрито от Влад.

Сноупринцес, нещо говори ли ти израза "двоен стандарт"?
/въпроса е риторичен/
Последно промяна от Влад на 05.06.07, 07:44, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

:-):kiss:
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Сноу: Всеки има право на мнение, независимо от колко време е тук. Ако аз започна да правя забележки по старшинство и по продължителност на регистрацията, това ще се приеме ли добре, как смяташ? Не мисля, че Влад (прочетох поста му преди да го изтрие) е имал нещо лично срещу Ести, нито пък че е искал да я обижда по някакъв начин, напротив - всичко беше в тона на спора. Ако пък смяташ, че нещо е написал дето на Ести няма да й хареса, защо не я оставиш тя да поиска извинение, не е малка все пак :-).
И второ - самата Ести каза някои думи към Влад, които също биха могли да се сметнат за обида - на нея няма ли да й направиш забележка?

Влад: Както казах по-горе - всеки има право на мнение. А ако смяташ, че твоето е право никой няма да ти пречи да го отстояваш. Дори напротив - на повечето им е интересно да четат и да се включват в спорове, стига опонентите да обосновават добре позициите си. Не се стряскай от реакцията, по някога се случва, тъй като повечето от нас се познаваме и в реала и дори бих могла да кажа че сме и приятели, така че подобна реакция е нещо нормално за тук, важното е да не ти прави впечатление и да не те спира.

Ести:
Коте, мноу ти тъп въпроса, ма! Ако имаш цялата власт на света да правиш всичко що ти скимне, мамка му, няма ли да пукнеш от скука? Няма да имаш мечти, защото те се сбъдват на момента, няма да има нужда да се пънеш за каквото и да е... тъпня. :huhthink:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Магот, права си, но не исках Влад да спечели неприятели още в началото, не исках и на ести да и се сговни настроението ако прочете нещо подобно. Права си и че е задала въпрос като за конкурс на миски... Но не съжалявам, че постъпиих така. Човек трябва добре да помисли преди да каже нещо
("Седем пъти мери, веднъж режи!")
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

snowprincess написа:Магот, права си, но не исках Влад да спечели неприятели още в началото, не исках и на ести да и се сговни настроението ако прочете нещо подобно. Права си и че е задала въпрос като за конкурс на миски... Но не съжалявам, че постъпиих така. Човек трябва добре да помисли преди да каже нещо
("Седем пъти мери, веднъж режи!")
Абе на Ести ако й се сговни, ще разберем, тя не е от тия дето си траят да ти кажа. :winkw:
А относно Влад - найш ли колко страхотни приятели имам дето от първия поглед сме се дърпали яко и почти до бой се е стигало? :lol:
Нека да пише човека каквото му е на душата. Сама знаеш, че ако се случи така някой да прекрачи границата, просто всеки започва да го игнорира и от там нататък е ясно. :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Никкви другарчета не сте ми...
Човек малко да се отплесне в работа и да изпусне сеира, тюх :crying:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

4avdar4e написа:Никкви другарчета не сте ми...
Който спал - спал! :blum:
И стига врънкАла, нали се изкъпа? :grin:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
esti

Мнение от esti »

Какво става тук бе?:shocked:
Егати, тъп въпрос, който предизвиква въргал, въобще не е тъп трябва да ви кажа.:lol:
Иначе, темата може и да е за миски, но аз оня ден имах повод да се замисля точно върху това - все искаме свобода, спокойствие, тежат ни безбройни ангажименти и ограничения, понякога аз поне леко се задушавам, а ако стане така, че в един момент получа, това, което искам, няма знам, какво да правя с него.
Въображението нямало граници и ограничения, но май не е така.
Както и да е....

Сноу, доколкото разбирам ти нещо си се застъпила за мен. Не съм, чела какво е писал Влад, но със сигурност е трябвало да го остави. Или и ти мислиш, че съм крехка и чуплива и няма да го понеса?:blum:
Знам, че реакцията ти е била продиктувана от доброто ти сърчице и въпреки, че нямам нужда от защита ти благодаря.:kiss:

Влад, ако съм казала нещо, което те е обидило - извинявай. Искрено.
Може би недоразумението дойде от това, че твърде бързо и категорично направи изказване, което звучи доста нелепо от напълно непознат човек.
Както вече ти казах, на майтап нося и то много.
Това на което въобще, ама хич не нося е намесата, дори само споменаването на близките ми.
Те са си моя работа, така че не бери грижи, дали ги наранявам или не.
Давай го по-кротко с психо-портретите (дано не са ти навик, защото още в началото се опита да набуташ и Рем в някакъв портрет), и всичко ще бъде ОК.
Аватар
doktorka

O!

Мнение от doktorka »

maggot написа:
4avdar4e написа:Никкви другарчета не сте ми...
Който спал - спал! :blum:
И стига врънкАла, нали се изкъпа? :grin:
УРААААААА!

топлата вода,
в нашата чешма,
Чаве се къпА,
цялата светнА!

( Чаве,весело ми е...не се връзвай..:kiss:)
Влад

Ноу хард фийлингс!

Мнение от Влад »

Момичета, @maggot, @snowprincess, изтрих поста си, защото донякъде това беше и моето желание. Не се обиждам, въпреки че смятам вярно, това което maggot е написала. От самото начало идеята ми беше всичко друго, но не и "на ести да и се сговни настроението", което май само тя не забеляза. Но нищо, дори и изкарвайки си на мен някакво лошо настроение да се е почувствала по-добре, това оправдава усилията ми въобще да пиша тук, така че "все хорошо, прекрасная маркиза".
Лек ден ви желая!
Аватар
4avdar4e

Re: O!

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа:
УРААААААА!

топлата вода,
в нашата чешма,
Чаве се къпА,
цялата светнА!

( Чаве,весело ми е...не се връзвай..:kiss:)
Are you ta'king to me???:blum:

.. с нея аз се мия честичко,
да съм чистичко и беличко!" :rotfl24:
Аватар
doktorka

Re: Ноу хард фийлингс!

Мнение от doktorka »

Влад написа:Момичета, @maggot, @snowprincess, изтрих поста си, защото донякъде това беше и моето желание. Не се обиждам, въпреки че смятам вярно, това което maggot е написала. От самото начало идеята ми беше всичко друго, но не и "на ести да и се сговни настроението", което май само тя не забеляза. Но нищо, дори и изкарвайки си на мен някакво лошо настроение да се е почувствала по-добре, това оправдава усилията ми въобще да пиша тук, така че "все хорошо, прекрасная маркиза".
Лек ден ви желая!
Алоооооууууу....
а на моите целуффффки...що не обърна внимание....:shy::crying::shy:

пиши...
колкото повече,по-интересно и занимателно ..
целуфффф
Влад

Мнение от Влад »

doktorka написа:...
целуфффф
Виж сега, аз така, малко фриволно, но ще си позволя да ти отговоря, обаче ако обещаеш, че няма да ме обвиняваш за никакъв роднина!

( :grin: )

:kiss: :flowersk: :kiss:

П.П. Олеле! Стискайте палци, чака ме смъртоносно (почти, надявам се) преживяване: посещение в данъчното. Ужас! :shocked:
Последно промяна от Влад на 05.06.07, 09:07, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Како прайти, народеееее, .....:blink: Ша са изпотрепете за няма нищо.
Аз чак се учудвам как готини сами по себе си хора навлизат в измислени конфликти.
Айде мир. :kiss:
(може и малко да съм закъсняла, ама то щот си търсих синята каска :blum:)
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Влад написа:
doktorka написа:...
целуфффф
Виж сега, аз така, малко фриволно, но ще си позволя да ти отговоря, обаче ако обещаеш, че няма да ме обвиняваш за никакъв роднина!

( :grin: )

:kiss: :flowersk: :kiss:
еееее... един мъж на място!
никой друг не ще да ми отговаря...
все получават целуфффки ,ама един не е казал...:"дай аз да те целуна!"
засрамете се ,бре!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

А тези 100%

Мнение от Remmivs »

включват ли и свободата от семия себе си?
esti

Re: А тези 100%

Мнение от esti »

Най-вече свободата от самия себе си включват.:lol:
Поне за мен.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Най-вече свободата от самия себе си включват.:lol:
Поне за мен.
Тогава просто вече няма да си ти. И въпросът се обезсмисля, защото няма да отговаряш за себе си, а за някой друг. :blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

doktorka написа: еееее... един мъж на място!
засрамете се ,бре!
Ми то щот` ти само за целуффки говориш... :shy::blum:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Поне за мен.
Тогава просто вече няма да си ти. И въпросът се обезсмисля, защото няма да отговаряш за себе си, а за някой друг. :blum:
Абе преливаме от пусто в празно
Свободата свършва там, където почва свободата на някой друг. Не е моя мисъл май... :)

Няма абсолютна свобода. Нищо абсолютно няма. Само водка абсолют има... :grin:

Та така.

esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
Поне за мен.
За, какво отговаряне говориш? При 100% свобода, няма отговорност.:lol:
Свободно плаващи шамандури.....
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Gaspode написа:
doktorka написа: еееее... един мъж на място!
засрамете се ,бре!
Ми то щот` ти само за целуффки говориш... :shy::blum:
бре ..не само "говоря"...:blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:За, какво отговаряне говориш? При 100% свобода, няма отговорност.:lol:
Свободно плаващи шамандури.....
На въпросът ти. За това говоря. А ти май говориш за нирвана. :cool:
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Remmivs написа:
Поне за мен.
Абе преливаме от пусто в празно
Свободата свършва там, където почва свободата на някой друг. Не е моя мисъл май... :)

Няма абсолютна свобода. Нищо абсолютно няма. Само водка абсолют има... :grin:

Та така.
Така е. :lol:
Но има хора, които поне на мечтите и въображението си не слагат граници.
За това идеше реч.
Ето сега се сещам, как преди време имеше тема (съжалявам не помня от кого беше) с кого от миналото бихме искали да се запознаем - това също е невъзможно, но нямаше отговори от рода "невъзможно е, защо да го мисля това".
Онази тема въсщност беше подобна на тази, само, че с рамката на точно определено невъзможно нещо.
Тук предложих цялата свобода и......нищо не става.
Явно имаме нужда от ограничения, защото без тях не можем да обхванем панорамната гледка. Имаме нужда от очертания, дори и в мечтите си, за да можем да се ориентираме.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

esti написа:Така е. :lol:
За това идеше реч.
Ето сега се сещам, как преди време имеше тема (съжалявам не помня от кого беше) с кого от миналото бихме искали да се запознаем - това също е невъзможно, но нямаше отговори от рода "невъзможно е, защо да го мисля това".
Онази тема въсщност беше подобна на тази, само, че с рамката на точно определено невъзможно нещо.
Явно имаме нужда от ограничения, защото без тях не можем да обхванем панорамната гледка. Имаме нужда от очертания, дори и в мечтите си, за да можем да се ориентираме.
Абсолютната свобода означава разрушаване на Аза. А след това превъплащение се минава в друго ниво и там цялата вербална еквилибристика от това (предходно) ниво е най-малкото ирелевантна и по-скоро безсмислена.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

esti написа:.....
Питай някой 6-7 годишен хлапак разбира ли безкрайността на вселената? Схваща ли какво е това безкрайност изобщо? Не? Ми я попитай себе си? :winkw:
Няма как да нямаш ограничения, самият ти мозък не може да се справи с това, тъй като е затворен в ограничено тяло.
Може би някъде, някога, на друго място далеч в бъдещето, когато всички сме чиста енергия или ектоплазма, и този телесен затвор е отпаднал от битието ни, отговорите на този въпрос биха имали малко повече смисъл и биха били разнообразни. Сега са просто бълнуване на хора дето изобщо не знаем за какво иде реч и ограничени във възприятията си.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа: Няма как да нямаш ограничения, самият ти мозък не може да се справи с това, тъй като е затворен в ограничено тяло.
Може би някъде, някога, на друго място далеч в бъдещето, когато всички сме чиста енергия или ектоплазма, и този телесен затвор е отпаднал от битието ни, отговорите на този въпрос биха имали малко повече смисъл и биха били разнообразни. Сега са просто бълнуване на хора дето изобщо не знаем за какво иде реч и ограничени във възприятията си.
Дам.
Може ли да се подпиша и аз под мнението ти. :-)
Изображение
esti

Мнение от esti »

Remmivs написа:
Абсолютната свобода означава разрушаване на Аза. А след това превъплащение се минава в друго ниво и там цялата вербална еквилибристика от това (предходно) ниво е най-малкото ирелевантна и по-скоро безсмислена.
Бързам за контролен преглед на детето, затова ще се опитам накратко....
Виж сега, то и пълно щастие няма, нали така?
Аз обаче мисля, че има. Всичко опира до продължителността му, затова са и заблудите, че няма.
Няма дълготрайно 100% - но щастие за един миг поне има.
Не сте ли имали такива мигове на пълно щастие?
Един кратичък миг в който сте на върха?
Аз съм имала...
И със свободата е така. И това съм имала.
Мислиш ли, че тези мигове разрушават Аз-овете?
Ние хората сме алчни и лакоми, затова и когато стане дума за щастие и свобода, веднага си мислим за дълги периоди от време.
А те са мигове.
И слава богу ги има.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: Така е. :lol:
За това идеше реч.
Не си съвсем права. Това с миналото е просто едно досадно ограничение, което нищо чудно да отпадне някой ден. Но дали е свобода? Това е като със стаята - заставайки в центъра можеш да се движиш във всяка една посока. Т.е. свободна си да го направиш. На пръв поглед, обаче... щото има стени... и те ограничават свободата ти... за това мечтаеш да излезеш от стаята. И се озоваваш навън... където можеш да бродиш на воля без стени да те ограничават... след което изведнъж осъзнаваш, че вечи си била на това място.. и земното кълбо ти отеснява.. отново онази неограничена до преди малко свобода вече не ти стига... и мечтаеш за космоса... Постигаш го, да предположим за целите на спор(т)а :grin:... и обикаляш свободна (светлинни) векове наред... докато стигнеш до следващото си ограничение... и отново цикъла започва пак... :grin:

МислАта ми беше, че понятието за свобода се дефинира само на фона на някакви ограничения. Няма такова понятие като абсолютна свобода. Затова и по този въпрос нямаш отговори. А за пътуването в миналото имаш. Щото там ограничението и прилежащата му свобода са дефинирани.

Малей, ми аз съм бил цел философ бе :grin: Да ми се ненадява чиляк :grin::grin:

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа:

Аз съм имала...
И със свободата е така. И това съм имала.
Мислиш ли, че тези мигове разрушават Аз-овете?
.....
Да.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

esti написа: ...
Виж сега, то и пълно щастие няма, нали така?
Аз обаче мисля, че има. Всичко опира до продължителността му, затова са и заблудите, че няма.
Няма дълготрайно 100% - но щастие за един миг поне има.
Не сте ли имали такива мигове на пълно щастие?
Аз съм имала...
.....
Ммда! И аз съм имал
Публикувай отговор