Ша обЯсня, ама след малко... :puter: Фарш е кайма, даfrisky lioness написа: Интересно изглежда...Ама да беше на българскиПо не ми се чете руски.....Поне на английски да беше...Тва фарш, кайма ли ще рече?
Някой, случайно, без ангажимент...
Re: Някой, случайно, без ангажимент...
Б@си, човек не може да се оплаче...frisky lioness написа:... умения и нейните да дава съвети
А за сърмите - заклевам се, никога повече няма да правя други, след като опитах този вариант! Бързо, лесно, сръчно... ВКУСНО!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Кви сърми?Звеневия написа:Б@си, човек не може да се оплаче...frisky lioness написа:... умения и нейните да дава съвети
А за сърмите - заклевам се, никога повече няма да правя други, след като опитах този вариант! Бързо, лесно, сръчно... ВКУСНО!

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Това е рецепта за лесни сърми (голубцы). Само че не се завиват, а зелето се настъргва мноооого на дребно (при нас - с Вьорнер), всички продукти се омесват, правят се големи кюфтета (да ги наречем), въргалят се в галета и се пържат. После се прави заливката със сметана и кетчуп и се запичат. Невероятно е вкусно!!!frisky lioness написа: Кви сърми?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Зелето с каймата ли се смесва? Или една част само от него, защото виждам нещо на дъното на тавата...Кисело или прясно зеле? Другото като за нормални сърми ли?4avdar4e написа:Това е рецепта за лесни сърми (голубцы). Само че не се завиват, а зелето се настъргва мноооого на дребно (при нас - с Вьорнер), всички продукти се омесват, правят се големи кюфтета (да ги наречем), въргалят се в галета и се пържат. После се прави заливката със сметана и кетчуп и се запичат. Невероятно е вкусно!!!frisky lioness написа: Кви сърми?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Първо, оризът трябва да се свари. Ние - в микровълновата, в йената, с малко водичка, 10 минути на макс. Отцежда се водата. После, зелето - настъргано, пак в МВ, задушава се 5 мин. Смесва се всичко с каймата + подправки + настърган лук. Правят се кюфтаците, овалват се в галетата и се запържват. Тва на дъното е зеле, обаче ние не сложихме. Сметаната (течна, за готвене, 1/2 литър) се смесва с малко кетчуп, сол и водичка. Печенето си зависи от фурната, да стане коричка.frisky lioness написа: Зелето с каймата ли се смесва? Или една част само от него, защото виждам нещо на дъното на тавата...Кисело или прясно зеле? Другото като за нормални сърми ли?
Виж как хубаво "готвя"
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Верно4avdar4e написа:
Виж как хубаво "готвя"

Ми не, като се омесят хубаво и се посплеснат с ръчички... Или пък туй от майсторството на Звеневияfrisky lioness написа:Верно4avdar4e написа:
Виж как хубаво "готвя"Абе, тези кюфтета не се ли раздробяват по време на пърженето, така оваляни само в галета
Цъ, - станаха като павета здрави.frisky lioness написа:Верно4avdar4e написа:
Виж как хубаво "готвя"Абе, тези кюфтета не се ли раздробяват по време на пърженето, така оваляни само в галета
И почти толкУ вкусни!
Ама аз щот съм тарикат, сместа я блЪснАх у фризера за 30 минути, и после самите павета пак за толку...
НЭма цепене - нЭма пукане, с тоя теракол кво има да му лЭпиш.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
От майстора ще да е4avdar4e написа:
Ми не, като се омесят хубаво и се посплеснат с ръчички... Или пък туй от майсторството на Звеневия![]()
Не, не, хомогенни са.

НА бас, че НЭМА! В събота съм при Вас за куРс по сплескване!frisky lioness написа:От майстора ще да е4avdar4e написа:
Ми не, като се омесят хубаво и се посплеснат с ръчички... Или пък туй от майсторството на Звеневия![]()
Не, не, хомогенни са.
При мен ще станат на трохи
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Звеневия написа:НА бас, че НЭМА! В събота съм при Вас за куРс по сплескване!frisky lioness написа:От майстора ще да е4avdar4e написа:
Не, не, хомогенни са.
При мен ще станат на трохи

- Dark Angel
са влезнах в сайта им, алелеlatrevw написа: Дарки, пътъците и аз искам да ги видя, а като ходиш по магазините дали минаваш покрай Гурко 43, много ми е любопитно какви са цените на Cop.copine. мноооого ме кефят техните неща
Smoke on the water ме изкефи на макс. начи оставям служебния аванс и отивам с празни джобове да проверя цените за теб . иначе зема да се изкуша. и музиката е страхотна
Латрево, добре че си ти
много мерси, ще чакам сводка и аз вчера си бях оставила отворен сайта им заради музиката :)Dark написа:са влезнах в сайта им, алелеlatrevw написа: Дарки, пътъците и аз искам да ги видя, а като ходиш по магазините дали минаваш покрай Гурко 43, много ми е любопитно какви са цените на Cop.copine. мноооого ме кефят техните неща![]()
Smoke on the water ме изкефи на макс. начи оставям служебния аванс и отивам с празни джобове да проверя цените за теб . иначе зема да се изкуша. и музиката е страхотна
Латрево, добре че си ти
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.