Сори. Нямам време да чета подробно. Ако можеш и искаш дай резюме, плс.
Да съм казал някъде, че ще ги избиваме? Или псуваме?
Казвам само, че с тези мерки, които в момента се прилагат, се постига обратен ефект. Понеже е малцинство, значи му се полаган помощи. Понеже е малцинство, значи му се полагат безплатни жилища. Понеже е малцинство... допълни по избор. Щото не е важно това, което се полага, а защо му се полага. Понеже е малцинство. И ти сега си седнал да ме убеждаваш, че тези хора сами ще отрежат клона, на който седят? Че защо да се интегрират? Ако са интегрирани, значи ще са равни с другите. Ще трябва да работят и да плащат данъци вместо да получават помощи. Ще трябва сами да си гледат и хранят децата вместо да реват наляво-надясно, че държавата им е длъжна. Ще трябва да си правят сметка дали имат пари за ток и, представяш ли си, да не ползват повече отколкото могат да си позволят. Ще загубят всичките си привилегии. Е за чий им е тогава да се интегрират, питам аз и отговор няма
Това, което предлагам (отговора е и за Съвсем_не_безобидна

) е в две направления:
1. Да се облекчат тези, които искат и могат да си гледат децата си. Това включва всякакви там семейни облагания, нисколихвени заеми, гъвкаво работно време, помощ от държавата за работодатели, които назначават 2 майки на по 4 часа примерно. И никакви помощи. Помощите трябва да бъдат абсолютно изключение. И всеки един случай да е ясно защо и как получава помощи. Това е, според мен, точно приложение на притчата "дай му риба и утре пак ще е гладен, научи го да лови риба и ще е сит цял живот". Помощите са точно даването на рибата. Правят те зависим. И вечно недоволен. Лесен за манипулиране. И лесен за използване. А този, дето раздава рибата, изяжда най-големия пай...
2. Наказания за всеки, който НЕ ИСКА да си гледа децата. Отнемане на родителски права. Стерилизация, ако трябва. И прочие. За да могат поне децата им да растат нормално. Което, разбира се, предполага и едни съвсем различни условие в домовете или приемните семейства.... но това е тема за още един разговор.
Знам, че промяната няма да дойде за 3 години. Нито за 30 може би. Но така, според мен, поне има някакъв изглед за промяна. При сегашната система те нямат никакъв стимул да се променят. С изключение на малцина, за които е трудно да се откъснат от живота в гетата, както Съвсем_не_безобидна

посочи.