............

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
има едно великолепно и елементарно решение. 1000 кинта за всеки, подложил се на вазектомия. не чрез закон, съвсем доброволно да става.
и ще се редят на опашка!
Не съм се замисляла за подобно решение. Иначе звучи доста идейно:grin: Макар че.....
:grin:[/quote]

нали?!? аз съм голям фен! така ми се иска да се случи.....:roll:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: 2 Втората е че както за всяко нещо тук има нужда от дълга и упорита работа на експерти. Бомбастични профили на престъпници по вестниците не вършат работа. Тоя професор като го е написал това, нещо ново казва ли? Изненада ли ви? Има нещо много порочно в това да пишеш и да се пениш, заради едното ръкопляскане. Така може да пишат журналисти, тва им е работата, ама професори...
Прав си. Експерти. По възможност - чужди. Щото те най-добре знаят какви са проблемите на "ромите"... пък и имат опит... тва индианци (и индийци), тва негри, мюсулмани, араби и прочие - всичките са интегрирани. Освен това са и по-скъпи. Експертите, не интегрираните. Ерго - ще "усвоим" повече пари и ще ни отпускат повече... Верно, в заем, и ще трябва да ги връщаме, при това ние а не експертите, ама бива ли сега да се скъпим когато става дума за една такава човеколюбива кауза? Не бива!
А на експертите какво им трябва? Секлецарки! Ето ти откриване на нови работни места. Верно, не от малцинството, щото експертите, оказва се, предпочитат да (ни) "работят" (с) нас... гнусят се някак от малцинствата... щото не са ги интегрирали още сигур... Важното е, че ще има работа. И пари. Малко, ама от сърце. Малко, щото експертите са скъпи, помниш, нали... и не остават много за "обслужващия персонал"... Ама колкото - толкото - берекет версин...

Писна ми да пиша. Избяга ми музата :grin: Но, вярвам, стана ясна гледната ми точка, нали :grin:
Нещо ич им нямам вяра на "секспертите"...
Национален съвет за сътрудничество по етническите въпроси

Образованието на ромите остава приоритет номер едно. Форум “Политики към ромите в България” събра заедно политици и граждани от различни етноси на 14 и 15 април в Националния дворец на културата в София.

На 9 и 10 декември НДИ-България проведе четвъртия обучителен модул от Програмата за изграждане на политическите умения на ромите, които бе посветен на медиите и работа с медии.

Най- се кефя на линка за образованието на цингафата. Или викаш да ги избиеме? Или па дай да ги псуваме мамицата им и така ше се оправят работите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Национален съвет за сътрудничество по етническите въпроси

Образованието на ромите остава приоритет номер едно. Форум “Политики към ромите в България” събра заедно политици и граждани от различни етноси на 14 и 15 април в Националния дворец на културата в София.

На 9 и 10 декември НДИ-България проведе четвъртия обучителен модул от Програмата за изграждане на политическите умения на ромите, които бе посветен на медиите и работа с медии.

Най- се кефя на линка за образованието на цингафата. Или викаш да ги избиеме? Или па дай да ги псуваме мамицата им и така ше се оправят работите
Сори. Нямам време да чета подробно. Ако можеш и искаш дай резюме, плс.

Да съм казал някъде, че ще ги избиваме? Или псуваме?
Казвам само, че с тези мерки, които в момента се прилагат, се постига обратен ефект. Понеже е малцинство, значи му се полаган помощи. Понеже е малцинство, значи му се полагат безплатни жилища. Понеже е малцинство... допълни по избор. Щото не е важно това, което се полага, а защо му се полага. Понеже е малцинство. И ти сега си седнал да ме убеждаваш, че тези хора сами ще отрежат клона, на който седят? Че защо да се интегрират? Ако са интегрирани, значи ще са равни с другите. Ще трябва да работят и да плащат данъци вместо да получават помощи. Ще трябва сами да си гледат и хранят децата вместо да реват наляво-надясно, че държавата им е длъжна. Ще трябва да си правят сметка дали имат пари за ток и, представяш ли си, да не ползват повече отколкото могат да си позволят. Ще загубят всичките си привилегии. Е за чий им е тогава да се интегрират, питам аз и отговор няма :blum:

Това, което предлагам (отговора е и за Съвсем_не_безобидна :grin:) е в две направления:
1. Да се облекчат тези, които искат и могат да си гледат децата си. Това включва всякакви там семейни облагания, нисколихвени заеми, гъвкаво работно време, помощ от държавата за работодатели, които назначават 2 майки на по 4 часа примерно. И никакви помощи. Помощите трябва да бъдат абсолютно изключение. И всеки един случай да е ясно защо и как получава помощи. Това е, според мен, точно приложение на притчата "дай му риба и утре пак ще е гладен, научи го да лови риба и ще е сит цял живот". Помощите са точно даването на рибата. Правят те зависим. И вечно недоволен. Лесен за манипулиране. И лесен за използване. А този, дето раздава рибата, изяжда най-големия пай...

2. Наказания за всеки, който НЕ ИСКА да си гледа децата. Отнемане на родителски права. Стерилизация, ако трябва. И прочие. За да могат поне децата им да растат нормално. Което, разбира се, предполага и едни съвсем различни условие в домовете или приемните семейства.... но това е тема за още един разговор.

Знам, че промяната няма да дойде за 3 години. Нито за 30 може би. Но така, според мен, поне има някакъв изглед за промяна. При сегашната система те нямат никакъв стимул да се променят. С изключение на малцина, за които е трудно да се откъснат от живота в гетата, както Съвсем_не_безобидна :grin: посочи.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Ами смятам че за едно-две поколения - при системна работа на държавата с НПО-тата може и да има ефект. Колкото и да ти е неприятно, става дума и за даване на някакви преференции за този период. Иначе няма как да стане. Разбира се, ако ти имаш идея и предложение за конкретни работещи мерки, при които хем да се избегне даването на помощи, хем за три години да се образоват и интегрират циганите - ще ги чуя с удоволствие и ще те свържа с хора, работещи в областта, за да бъдат приложени.
Част от отговора отиде в този към Грийна... вярвам ще го намериш :)

Знам, че няма да стане за 3 години. Съгласен съм, че може да стане в рамките на 1-2 поколения. Не съм съгласен само с методите. Основното ми несъгласие идва от разделянето. Там е проблема, според мен. За да станат равноправни граждани като всички нас трябва да бъдат третирани като такива. Докато ги третират като различни, малцинство или квото е там, нещата няма да се променят. Не знам как да го обясня...

АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

4avdar4e написа:Аз не разбирам какво точно те ядосва??
Мисля, че е редно всеки, който обижда, да си носи отговорността...
Пък и трудовата биография на доцента нещо не ми вдъхва много доверие.
Надушвам търсене на евтин пиар и сензацийки :(
Важно е какво казва, а не каква му е тр. биография. Има в интервюто поне четири много точни попадения.

Наздраве!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
Знам, че няма да стане за 3 години. Съгласен съм, че може да стане в рамките на 1-2 поколения. Не съм съгласен само с методите. Основното ми несъгласие идва от разделянето. Там е проблема, според мен. За да станат равноправни граждани като всички нас трябва да бъдат третирани като такива. Докато ги третират като различни, малцинство или квото е там, нещата няма да се променят. Не знам как да го обясня...
Какво да работят, като нямат образование? Могат да метат улиците, както и правят някои от тях.
За калко пари? 150 кинта? как се живве с тези пари, дори с едно дете? Как му се адва обраование?
Няма начин да не ги подпомага държавата, докато се поосвестят малко.
Въпросът е заедно са даването, да ги учи на отговорности.

ПС. Ама какво е това "съвсем не безобидна"? :shy:
излЕзна ми лошо име...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Какво да работят, като нямат образование? Могат да метат улиците, както и правят някои от тях.
За калко пари? 150 кинта? как се живве с тези пари, дори с едно дете? Как му се адва обраование?
Няма начин да не ги подпомага държавата, докато се поосвестят малко.
Въпросът е заедно са даването, да ги учи на отговорности.

ПС. Ама какво е това "съвсем не безобидна"? :shy:
излЕзна ми лошо име...
Аре па ся, зЕми се нАпраи на "върло обидена", примерно :grin: Така ми дойде, така го написах. Сори :)

За работенето - те не са единствените без образование. Или единствените, дето получават 150 заплата. Вчера попаднах по новините на някакви протести на шивачки... не помня къде.. заплати от 120 до 300 лв. Работят на смени - първа смяна от 6 часа, втора до 12... Извънредния труд им се плаща по 50 стотинки на час... Искаха да се увеличи на 60 стотинки. И да им дадат по 100 лв отгоре. Ти как си гледат децата? И си плащат тока? Тях да ги интегрираме ли или няма нужда?
В селото, дето съм заточил малките природни бедствия в момента, има една къща, в която се самонастаниха цигани. От 2-3 години вече... може би и повече дори. Не закачат селяните, не вършеят по къщите, и ги търпят. Обаче знаеш ли какво ми направи вчепетление? Първата им работа, като се заселиха, беше да махнат прозорци, черчевета и т.н. Не знам защо. В момента има опънати найлони. А къщата си беше съвсем ОК. И другото, което ми прави вчепетление - това е единствената къща в цялото село, чийто двор не е обработен. Няма боднато едно стръкче каквото и да е. Не вярвам да има някой друг, който да има къща с двор, да няма какво да яде, и да не бодне поне едно коренче доматки, краставички, тикви или квото там се сети. Те просто не искат да работят...
Сещам се за оная приказка "Ори - мели - яж". Отколе измислена. Значи и тогава са си били същите. Промяна никаква няма. Щото те самите не искат да се променят, интегрират и т.н. Май...

annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Аре па ся, зЕми се нАпраи на "върло обидена", примерно :grin: Така ми дойде, така го написах. Сори :)
не бе, не се обиждам, ама не е така - съм разбран човек, начи...
Gaspode написа: Те просто не искат да работят...
Нали това казвам и аз - на всичко трябва да ги научиш.
Gaspode написа:Сещам се за оная приказка "Ори - мели - яж". Отколе измислена. Значи и тогава са си били същите. Промяна никаква няма. Щото те самите не искат да се променят, интегрират и т.н. Май...
В моя квартал има един чичо, дето продава цветя - и къщата му поддържана и от сутрин рано е на пазара. Знам и за едни в ломския край, дето са си направили нещо акто комуна със стадо кози (от фондация им дадоха пари да го купят) - криво-ляво свързват двата края. А има и едни дето тютюн гледат - първата година пак фондация плати на агроном да ги понаучи на туй-онуй... Пък и има разни обикалят ад ги учат на семейно планиране. Много е трудно и много бавно се случват нещата. Но аз поне друг начин не виждам...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: В моя квартал има един чичо, дето продава цветя - и къщата му поддържана и от сутрин рано е на пазара. Знам и за едни в ломския край, дето са си направили нещо акто комуна със стадо кози (от фондация им дадоха пари да го купят) - криво-ляво свързват двата края. А има и едни дето тютюн гледат - първата година пак фондация плати на агроном да ги понаучи на туй-онуй... Пък и има разни обикалят ад ги учат на семейно планиране. Много е трудно и много бавно се случват нещата. Но аз поне друг начин не виждам...
При тия, дето ги разправяш, има една важна разлика - явно хората са имали желание. И сами са търсели помощ. Повечето нямат желание. Въпроса, начи, е как да им се присади желание... ама не такова :shy:... ами за работа...
И пак си пея мойта си песен - желание за работа няма да се появи докато има помощи за щяло и нещяло. Докато им е по-изгодно да лежат на държавата и да се оплакват колко са зле. На което ги учат разните инициативи. Ромски Фключвания и прочие.

Интересно, защо няма нито една държава, която може да бъде дадена за пример. Такава, където циганите да са интегрирани вече. Та да почерпим опит... До колкото знам единстено Финландия нямат проблеми с циганите... щото са общо 10-12 семейства в цялата държава... Има нещо гнило май... навсякъде, освен във Финландия :grin:

annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
При тия, дето ги разправяш, има една важна разлика - явно хората са имали желание. И сами са търсели помощ. Повечето нямат желание. Въпроса, начи, е как да им се присади желание... ама не такова :shy:... ами за работа...
И пак си пея мойта си песен - желание за работа няма да се появи докато има помощи за щяло и нещяло. Докато им е по-изгодно да лежат на държавата и да се оплакват колко са зле. На което ги учат разните инициативи. Ромски Фключвания и прочие.

Интересно, защо няма нито една държава, която може да бъде дадена за пример. Такава, където циганите да са интегрирани вече. Та да почерпим опит... До колкото знам единстено Финландия нямат проблеми с циганите... щото са общо 10-12 семейства в цялата държава... Има нещо гнило май... навсякъде, освен във Финландия :grin:
Финладнците са алкохолици.:grin: Руснаците пасти да ядат пред тях.
Не са точно така нещата с присаждането на каквото и да е, ама карай.
Ромското Фключване, ако ес напарви като хората е шанс. Ръчкане требе, нон-стоп, едно 40-50 години и след това може да има резултат. Човека е адаптивно животно, на всичко се приучава.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:

разказът е на Св.Скромни от 40-50 и е по темата
http://skromni.virtualave.net/cgi-bin/a ... ?social&72
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа:
Green Light написа:

разказът е на Св.Скромни от 40-50 и е по темата
Не можах да го прочета. Бога ми, опитах.
човека е сбъркал, постнал си е черновата.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: разказът е на Св.Скромни от 40-50 и е по темата
Страхотно попадение!!! Два пъти го прочетох. Св. Скромний, както обикновено, е на висота!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:
Страхотно попадение!!! Два пъти го прочетох. Св. Скромний, както обикновено, е на висота!
това е сайта му, повечето неща съм ги чела в дир-а, но тук са събрани на едно място
http://skromni.virtualave.net/
радвам се да те видя, мамче
как е най-малкият мъж
батковците и таткото шашкат ли се
:-)
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа: Страхотно попадение!!! Два пъти го прочетох. Св. Скромний, както обикновено, е на висота!
това е сайта му, повечето неща съм ги чела в дир-а, но тук са събрани на едно място
[/quote]

Аз опитах втори път, погледнах и събраните му неща. Не ме хваща нещо.
А и имам усещането, че му куца българският.
Интересно е обаче друго - толкова години в Щатите, литературна страничка в Словото, никакви подробности в биографичните бележки.
Ще взема да попрегледам и другите неща - заинтригува ме.
ти знаеш ли нещо за човека? Любопитно ми стана.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

pocti_bezobidna написа:
Аз опитах втори път, погледнах и събраните му неща. Не ме хваща нещо.
А и имам усещането, че му куца българският.
Интересно е обаче друго - толкова години в Щатите, литературна страничка в Словото, никакви подробности в биографичните бележки.
Ще взема да попрегледам и другите неща - заинтригува ме.
ти знаеш ли нещо за човека? Любопитно ми стана.
знам толкова, колкото е споделял в постингите си
какво би искала да знаеш
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: как е най-малкият мъж
батковците и таткото шашкат ли се
:-)
:kiss:
Кротушко.. Спи, яде, ака и толкуз :grin: Вири главуняка, върти очи, киха, мляска, голяма смешка:-) Пусто, все добри деца ми се падат :winkw:
Никой не се шашка, задачите са строго разпределени и цари военна дисциплина :twak:

Още не мога да намеря сили и време да пиша по-надълго, щото и работя по цял ден все пак... Но ще ми дойде музата при някое нощно хранене :rotfl24:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
[unknown] написа:]
Скоро ще сме малцинство. Ако вече не сме...
е, ти пък!

Етнически състав: Българи 83,6%, турци 9,5%, роми 4,6%, други 1,5%
Като казах, че скоро ще сме малцинство, имах предвид: "бял, хетеросексуален, образован мъж", а не просто българин. :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: ти знаеш ли нещо за човека? Любопитно ми стана.
Той от доста години пише в 40-50 на дирника, виртуално доста хора го познаваме. Има много интересни наблюдения и разсъждения за живота. Ако ти се занимава, потърси му постингите с търсачката. Като го поопознае човек, започва да проумява доста неща.. Любопитна фтица:winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:

1 Гледната точка че българите за дискриминирани по отношение на плащане с пари - Ънноун няма начин да е по- прав. А кажеш в някой вестник че мангафата трябва да си плащат и че в края на краишата трябва "да им се набият обръчите"(готин израз на Боев) понеже са си инкубатор на престъпници, а си в три съдебни дела: що казваш че не си плащат, що им викаш мангали и що па баш те да са престъпници, е глей- има и двама учители
Тъй, де! Нали и аз затова се ядосвам!
Но и с точка 2 съм съгласен.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:Всъщност професорите в повечето случаи са вече отвъд границите на вселената. Губят практика, губят почва, губят пулс. Достигнали и преминали отвъд нивото си на компетентност те са просто едни заслужили труженици, но не и реална сила.
Вярно е това.
Стар лаф е, как един пациент отива при лекар и се оплаква:
- Докторе, бях при еди кой си професор...
Доктора:
- Разбрах, професор те е преглеждал, а лекар преглеждал ли те е?

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа:
- Смъртността е по висока при тях, защото са немърливи. Живеят с хигиенните норми и със здравната култура на средновековието.
- Циганите в гетото не са "обречени" да живеят като животни. Те така са свикнали. Има хиляди примери, при които цигани поставени в добри условия на живот- настанени в блокове в самостоятелни квартири, търсят примитивният начин на живот. Горят паркета, балатума, дограмата.... Изскубват кабелите на ел. инсталацията и ги продават. Ако могат и арматурата на панелката ще продадат... и пак живеят като в пещери.
- Никой не е успял да научи циганите на ред и труд. Ние ли ще успеем? Та те казват, че това не е в природата им!
- Затова и нямат образование- защото са мързеливи. Не защото е скъпо.

pocti_bezobidna написа: Смъртността при тях е по-висока, а и продължителността на живота е по-кратка.
Какви противозачатъчни, какъв избор? Та те не мислят в такива категории.
На всичко трябва да бъдат учени.
Тук си казала нещо много вярно: "...те не мислят..."
- Живеят по 15човека в стая, защото не мислят когато се плодят. Не мислят, защото така им отърва! Нали някой друг ще се погрижи за тях! А, ако държавата не се погрижи- няма проблем- децата ще просят, ще проституират, ще крадат... За тях това са нормалнте решения на проблема с многодетството. Българите с готовност раждат по едно дете. За второ се замислят- дали ще могат да се изхранят и изгледат. На трето почти никоя двойка не се решава. И не защото не искат, а защото МИСЛЯТ! Защото подхождат ОТГОВОРНО към децата си и живота им.

П.П. "Съвсем-не безобидна" ти отива много повече, отколкото "почти- безобидна". Лично мнение :blum: :grin: Така те кръсти Грийна в една моя тема. Беше свързана с патриотизма. Сигурно помниш...

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ами накрая да взема и аз да кажа какво мисля по това.

Първо, наистина би било добре да бъдат интегрирани, така че Безобидна е права.

Второ обаче: те не са еднакви всичките. И не малка част от тях живеят в затворени групи, които не желаят да допуснат такова интегриране. Дори не и толкова защото осъзнават, че така имат повече привилегии - просто всяка общност от този тип се стреми да запази статуквото си, така е устроена. Така че и Гаспод е прав (аз не че помня всички мнения в темата, но този спор като че ли беше най-дълъг)

Трето: наистина се оказва, че доста люде сред политическите среди нямат интерес от пълната им интеграция, защото това е подходящ повод за смукане на пари.

Обаче четвърто: ония отвън дето дават пари - за тях отдавна имам чувството, че ги дават не от любов към малцинствата или поради някаква загриженост. Те просто ги дават с определени изисквания, дават ги явно и парадирайки - и така задълбочават усещането у мнозинството за несправедливост. Това си е индиректно подклаждане на етническо напрежение.
Поредното налагане на чужди модели, които у нас няма да проработят.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Вчера едно цигане на не повече от 6-7 годинки ми вика: "Какооо, дай стинки да си купя нещо за ядене ма...дай малко стинки ма какооо". Аз бях седнала под една сянка в едно кафе на сладка приказка с една дружка. Видях как го изгониха от 2-3 маси преди да дойде до нашата. Аз взех, че си изпразних стотинките от портфейла (не бяха много) и му ги дадох. Питам какво ще си купи, а то ми вика - хляб и майонеза.:lol:
Добре,бягай да хапнеш му викам.
След малко онова се връща, ама стои на разстояние и с нагла усмивка размахва една запалена цигара и демонстративно я пафка и духа дима на кръгчета.
- Виж ма какоооо, виж кво си купих, на-на-наааа! Много си глупава маааа!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз веднъж във влака какво видях. :shocked:

Не знам кака ли му беше или мама, някъде около 17-18 годишна, то - на две годинки най-много, тя го държеше на ръце до прозореца в коридора. И пушеше. И то й взимаше цигарата от устата и пушеше и то, при това така, че никакъв дим не изпускаше после.
Не знам как го правеше. :shy:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Не знам кака ли му беше или мама, някъде около 17-18 годишна, то - на две годинки най-много,
Може да му е била баба. :grin:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
Точно така е. Те ни мислят за глупави, щото им даваме пари. Никакви пари на мангалите.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:
Не знам кака ли му беше или мама, някъде около 17-18 годишна, то - на две годинки най-много,
Може да му е била баба. :grin:
Ееее...
Бабите са по-мъдри най-малкото. Поне на 25-6 трябва да са...
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:Аз веднъж във влака какво видях. :shocked:

Не знам кака ли му беше или мама, някъде около 17-18 годишна, то - на две годинки най-много, тя го държеше на ръце до прозореца в коридора. И пушеше. И то й взимаше цигарата от устата и пушеше и то, при това така, че никакъв дим не изпускаше после.
Не знам как го правеше. :shy:
Аз щях да бия една, дето пушеше в родилното едно време.
Ама на тях това им е манталитета и въобще живота...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Ама на тях това им е манталитета и въобще живота...
Не на всичките все пак.

Само че тези другите не се набиват на очи толкова.
Е, поне в повечето случаи...
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
esti написа:
Точно така е. Те ни мислят за глупави, щото им даваме пари. Никакви пари на мангалите.
Тези, които искат, сами намират начин да се интегрират. И успяват.
Всички примери за интегрирани, образовани и работещи цигани са хора, които сами са пожелали това да е така.
Другите и в дворец да ги сложиш....... вари го печи го, все мангал ще си остане.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
esti написа: Ама на тях това им е манталитета и въобще живота...
Не на всичките все пак.

Само че тези другите не се набиват на очи толкова.
Е, поне в повечето случаи...
А на мен точно тези другите ми се набиват на очи.
Още помня един циганин, който продаваше цветя на Елените - с удоволствие ще го нарека мой колега.
Невероятно чист, честен и мъдър човек. Жена му също. Здраво работеха хората и си гледаха семейството.
Мир на праха му, че го споменавам след толкова години.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: А на мен точно тези другите ми се набиват на очи.
Още помня един циганин, който продаваше цветя на Елените - с удоволствие ще го нарека мой колега.
Невероятно чист, честен и мъдър човек. Жена му също. Здраво работеха хората и си гледаха семейството.
Мир на праха му, че го споменавам след толкова години.
Да, всъщност и на мен - скоро бях пускала такава тема.

Обаче виж сега, то в наши дни насилствено интегриране не може да има. И май никога не е можело в действителност.
Има си други начини, които обаче биха проработили в една по-уредена и може би богата държава.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Re: България или Мангалия...

Мнение от сър Айвънхоу »

Мдаааам... обикновено най-много се плаща за глупостта... Малко са му взели...
Че кой луд в България ходи да разбива стени с гола глава???
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Да, всъщност и на мен - скоро бях пускала такава тема.

Обаче виж сега, то в наши дни насилствено интегриране не може да има. И май никога не е можело в действителност.
Има си други начини, които обаче биха проработили в една по-уредена и може би богата държава.
Тва с насилственото интегриране много ми прилича на насилственото демократизиране. Мироналагане и мироопазване ли беше? :grin:

Насила хубост не става. Никой не ги пита тия искат ли да ги интегрират или не. Само се трошат пари. Наши пари. Залудо. Затуй ме е яд :evil:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

[unknown] написа:
esti написа:
Аз затуй от край време пари не давам. На няколко пъти съм купувал сандвичи, веднъж тортичка... бонбончета редовно давам на светофарите... На децата им светват очичките :-). Което само показва колко са ощетени... :twisted:
Веднъж-дваж са ми отказвали - като разбере, че няма да му дам пари а ще купя нещо и се скатава :grin:
И само на деца купувам... И на възрастни понякога... на една бабичка така и купих не помня вече колко пакетчета семки - вървеше и редеше "Купете си семки... моля ви се, купете си семки... моля ви се..." :(
Не мога да помогна на всички...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Тва с насилственото интегриране много ми прилича на насилственото демократизиране. Мироналагане и мироопазване ли беше? :grin:

Насила хубост не става. Никой не ги пита тия искат ли да ги интегрират или не. Само се трошат пари. Наши пари. Залудо. Затуй ме е яд :evil:
Да, нещо като война за мир е. :lol:

Ами да, защото всъщност няма никакво значение искат ли или не искат. Целите са други, не дествителното им интегриране. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Да, нещо като война за мир е. :lol:

Ами да, защото всъщност няма никакво значение искат ли или не искат. Целите са други, не дествителното им интегриране. :lol:
Е хименно де. Други са целите. Тогава да не ги крият зад човеколюбиви лозунги. Ние доматите не ги ручаме с колците, баси :twisted:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Да, нещо като война за мир е. :lol:

Е хименно де. Други са целите. Тогава да не ги крият зад човеколюбиви лозунги. Ние доматите не ги ручаме с колците, баси :twisted:
Е много искаш ти пък. :grin:
Нали трябва да покажем интелигентност? :blum:

Те ни лъжат, че ни казват истината.
А ние ги лъжем, че им вярваме.
И керванът си върви.
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

що ми се струва, че искате да дадете на циганите демокрация
нещо като Буш в Ирак
само че няма петрол
а само лесен за манипулиране електорат