вопросче ;)

Все същите
Аватар
vyara

вопросче ;)

Мнение от vyara »

Моята Вярка много обича да се труфи, гизди и тъкми :winkw:
Намира разни парцали, джуджурии, всякакви подръчни материали и се окичва начи като коледна елха.
Днес пак се гюздисала нашта - всякакви гривни по ръцете, на халкичките на ушите си турила едни висящи големи обеци от царевични пръчици и ми вика "Мамо, хубава ли съм?" И аз както винаги в подобни случаи отговарям - да мамо, много си хубава, най-хубавата си :cool:
Обаче после идва време да излезем и и казвам да свали всички тези неща, че ще излизаме. "Защо" пита резонно тя, аз мълча, щото не знам как да й обясня, че така не е прието и тям подобни глупости, дето всъщност не ми се иска да ги научава, ама как иначе. "Искаш да бъда грозна, така ли. Да изляза като баба Яга значи" смее се тя.
А пък аз не знам защо и как да й обясня, че всъщност много бих искала хората да си се размотават както им е кеф и да бъдат шарени.
И сега начи трябва да потискам творческия устрем у това дете и да бъде и то като другите...
Сега само за пример да ви пусна снимки някои гюздисвания (съвсем малка част) :winkw:
Изображение
Изображение
Изображение
И ето как рисува тя принцесите - задължително с "карони", гривни и шарени като циганета :cool:
Изображение

Вие ако сте, как ще й обясните, че трябва да е като другите, "за да не й се смеят", примерно? :?
Изображение
Звенения

Re: вопросче ;)

Мнение от Звенения »

vyara написа:Вие ако сте, как ще й обясните, че трябва да е като другите, "за да не й се смеят", примерно? :?
Нашият отбор е пас!
Ама е хубавица!
Купи и някакво бижу, което да е само нейно и много лично... Дали ще компенсира? :huhthink: :connie:

Труден "вопрос" фърляш! :winkw:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Понеже и моята беше такава (и още си го има - явно от нейде се е пръкнала циганска кръв :grin:) та да ти кажа как аз се опитвах да й обяснявам.
Казвах й, че такъв е стила на обличане в арабските кралства и на свободните цигани - онези, които обикалят света с катуните и пеят и танцуват по цял ден.
Но тъй като за жалост сме в България и начина на обличане е по-друг, е добре да се съобразяваме с него - за да не ни гледат странно и да ни се смеят. Иначе, мамо, ако можеше и аз като теб щях да се обличам - много ми харесва. А ти си родена за арабска принцеса! :-)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

maggot написа: А ти си родена за арабска принцеса! :-)
Харесва ми това :cool::kiss::lol:
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа:
Вие ако сте, как ще й обясните, че трябва да е като другите, "за да не й се смеят", примерно? :?
Той, живота, сам ще и обясни:

Иска да е различна=> другите и се смеят=> започва да се държи като другите=> спират да и се смеят. Елементарно...и тъжно...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа:
vyara написа:Вие ако сте, как ще й обясните, че трябва да е като другите, "за да не й се смеят", примерно? :?
Нашият отбор е пас!
Ама е хубавица!
Купи и някакво бижу, което да е само нейно и много лично... Дали ще компенсира? :huhthink: :connie:

Труден "вопрос" фърляш! :winkw:
Тя постоянно ме изнудва за бижута. Нямаш идея колко детски списания с финтифлюшки има - то не са "Барби", "Принцеса" и какви ли не простотии, а за пръчките с подарък просто нямам думи. Но за нея всичко влиза в употреба, всеки шарен парцал, който може да си върже около кръста. :lol:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:...и тъжно...
Да, точно това ми е мъсълта. Колко сме се ограничили самите ние и как го предаваме нататък... :crying:
Изображение
jazz

Мнение от jazz »

vyara написа:
лесно.
не го предавай
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:
[unknown] написа:...и тъжно...
Да, точно това ми е мъсълта. Колко сме се ограничили самите ние и как го предаваме нататък... :crying:
Имам едно предложение... :crazy:
Солидаризираш се с нея - мяташ същите по количество и разцветки парцалки, фибички, шалчета, мидички да не забравиш... Излизате пред блока/къщата/кооперацията - ако не завалят яйца и домати по вас - правите един тур по улицата - ти фотодокументираш зяпащите и кискащи се - после и правиш разбор на ситуВацията.

Изображение :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Моята Вярка много обича да се труфи, гизди и тъкми :winkw:
Намира разни парцали, джуджурии, всякакви подръчни материали и се окичва начи като коледна елха.
...
И сега начи трябва да потискам творческия устрем у това дете и да бъде и то като другите...
...

Това е дилемата на всеки, който трябва да възпитава любимо дете.
Просто целта на възпитанието е такава - да направиш от него обществено приемливо същество, колкото и ужасно да звучи това.

Всъщност непрекъснато учим децата си на лицемерие. Но и те бързичко схващат, не се притеснявай.
Panta rhei...
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

vyara написа:
На мен пък джапанките с шнолките много ми харесаха! :grin: Ако можеш да ги произвеждаш, каките ше се избият за тях! Като гледам какви цигании има кат сандали!
Пък и защо детето да не си ходи така в къщи! Аз едно време се разхождах с един от онези корсети с връзките, дето изкарват дъха на девойките, е само по балкона, де, ама пак достатъчно хора са ме видели :grin: Затова пък сега имам хубава стойка :winkw:
ще му мине на детето кичозния период, но пък има усет към дизайна!
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

maggot написа:Понеже и моята беше такава (и още си го има - явно от нейде се е пръкнала циганска кръв :grin:) та да ти кажа как аз се опитвах да й обяснявам.
Казвах й, че такъв е стила на обличане в арабските кралства и на свободните цигани - онези, които обикалят света с катуните и пеят и танцуват по цял ден.
Но тъй като за жалост сме в България и начина на обличане е по-друг, е добре да се съобразяваме с него - за да не ни гледат странно и да ни се смеят. Иначе, мамо, ако можеше и аз като теб щях да се обличам - много ми харесва. А ти си родена за арабска принцеса! :-)
И тя ти се върза? Щото мойта щерка, преди време като и казах,че нещо си вече не е на мода, ми заяви:"Пък мойта мода си е такава и ще си ходя така!"
Аватар
zoidss

Мнение от zoidss »

Не си вкарвайте децата в калъп. Вярно, че стадото отхвърля различните, но стадата доста се промениха с годините. Оставете децата да се развиват както им идва отвътре. Ще бъдат пренебрегвани от хора, които са свикнлаи да растат по определени норми, но обществото вече е доста шарено и такива като първите отдавна са банални. Новите ще бъдат оценени по един или друг начин. Трябват иноватори, а като гледам малката госпожица хич не й липсват идеи. Сладурана... :-)
Дребен, черен и роден на село
http://marfieta.files.wordpress.com/200 ... 8_orig.jpg
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

zoidss написа:Не си вкарвайте децата в калъп. Вярно, че стадото отхвърля различните, но стадата доста се промениха с годините. Оставете децата да се развиват както им идва отвътре. Ще бъдат пренебрегвани от хора, които са свикнлаи да растат по определени норми, но обществото вече е доста шарено и такива като първите отдавна са банални. Новите ще бъдат оценени по един или друг начин. Трябват иноватори, а като гледам малката госпожица хич не й липсват идеи. Сладурана... :-)
Тук въпросът не е дали на мама и тате им харесва или не. Въпросът е, че и да поощряваш такава различност, излизайки навън детето ще бъде осмяно и смляно от външния свят по най-груб начин. Тогава болката за него ще е много по-голяма и дълбока и ние - родителите - в неговите очи ще бъдем виновни за това, че не сме го спряли навреме. Не, че сега не се чувстваме виновни дето го спираме. Номера е да намериш средата - хем да не нарушиш фантазиите му, хем да да ги ограничиш. Бе ... уфффф... сложна работа и не винаги успявам.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

anhela написа: И тя ти се върза? Щото мойта щерка, преди време като и казах,че нещо си вече не е на мода, ми заяви:"Пък мойта мода си е такава и ще си ходя така!"
Ами първите пъти и тя така, ама бях безкомпромисна. Сега, слава богу, отказва розовото щото всички момичета са в розово, а тя иска да е различна, отказа барбитата щото пак всички си играят с тях, дори в градината създаде ново течение на култ към уинксите (не че са по-евтини, де :lol:) и т.нт.
Малко промивка на мозъка не е излишна, още повече, че изобщо не се чувствам виновна за това, че се опитвам да я накарам да мисли по различен начин и да се отличава от останалите :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

Не бих и обяснявала подобно нещо!!!
Лесно е да си като другите, не всеки има дарбата да е различен!!!
Запази и тази дарба, като порасне ще се научи кои неща да прави като другите и в кои да остане уникална!!!

п.с. голяма красавица пу пу пу.....
опашката за зетьовете е тази отляво нали :blum::blum::blum:
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

maggot написа:
anhela написа: Сега, слава богу, отказва розовото щото всички момичета са в розово, а тя иска да е различна, отказа барбитата щото пак всички си играят с тях, дори в градината създаде ново течение на култ към уинксите (не че са по-евтини, де :lol:) и т.нт.
Култът към уинксите е повсеместен :grin: а мойто дете иска червена блузка с презрамки, ма ги правят само в розово! :(
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

anhela написа:
maggot написа:
anhela написа: Сега, слава богу, отказва розовото щото всички момичета са в розово, а тя иска да е различна, отказа барбитата щото пак всички си играят с тях, дори в градината създаде ново течение на култ към уинксите (не че са по-евтини, де :lol:) и т.нт.
Култът към уинксите е повсеместен :grin: а мойто дете иска червена блузка с презрамки, ма ги правят само в розово! :(

розовото е много досадно вече...
обърнах града да търся на племенницата червени дрешки, по поръчка на майка и, че в чужбинско били само в розово.
:lol:
не търсете - всичко по-друго бебешко съм обрала от магазините
скоро и за по-големички ще накупя
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Верче, Верченцето е много сладка :-)
Крачетата са супер - като порасне като мама ще знае, че е достатъчно да ги показва :winkw:

И прическата ми харесва, и рисунките...има си стил детето, какво!

Искаш ли да...т.е ще пътуваме към вас скоро... Да не изпуснем снахата - много ще пасва на моя син :grin:
Понеже моя е по-суетен от майка си - по 1 час си оправя прическата, не може да си сложи фибички, обаче има стърчащи връхчета и винаги е в тон /от по няколко цвята/

малко рисува рицари и футболисти, но това ми се струва като признак, че ще си харесва "дами-кукли"

да е жив и здрав - аз съм за да мрънкам за другото на снахите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа: И сега начи трябва да потискам творческия устрем у това дете и да бъде и то като другите...
:?
госпожицата е:
1. сръчна
2. творчески настроена
3. кокетна

чудесна комбинация да я насърчиш в посока на някое приложно изкуство. на малките й ръчички трябва глина, бои, хартия, тъкани, прежда, метали, дърво в неограничени количества. ще направи чудесни неща. и ще удовлетвори творческите пориви.

нещата, които прави в момента изглеждат неприемливи за "обща употреба", защото материалите, с които разполага са подръчни. отидете в един специализиран магазин й купете мъниста, панделки, копчета, ширити, дантели и др. подходящоподбрани аксесоари, разпределете ги после в купчини с интересни цветови съчетания. с малко напъствия от твоя страна ще си направи чудесни апликации. започнете с една обикновена тениска. успех!:winkw:
just perfect
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

срам-несрам, но ние сме ходили на градината с корона и слънчеви очила
има дрехи, които никога не съм и обличала, защото не ги е искала
с дребното не мога да изляза на глава като си науми нещо
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:
Това дете е роден дизайнер:-):grin: Да ти е жива и здрава

Моят младеж онази вечер ми вика, в отговор на репликата ми, че като стана голяма ще си купя дълъг кожен матричарски шлифер:grin::cool:, :"Аз пък си търся черен костюм"

:shocked::blink::shocked:

И за какво ти е

Ще годя така на училище. Бяла риза, закопчана догоре и тъмни очила.

И защо? (просто си го представих така издокара :huhthink: н в училище:lol::lol::rotfl24::rotfl24:)

За да приличам на агент Смит

Защо на агент Смит? Не искаш ли да приличаш на Нео?

Не. Аз и без това малко си приличам на агент Смит...

(интересно. Аз пък не бях забелязала:blink:)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Публикувай отговор