Искате ли проверка на правописа?
Искате ли проверка на правописа?
Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?
PS
Добавих и анкета. Ще е активна 10 дни - до 05.10.06 г.
PS
Последно промяна от Remmivs на 25.09.06, 13:18, променено общо 1 път.
- Dark Angel
- Dark Angel
Мисля, че няма смисъл.
Тук всички сме достатъчно грамотни за да знаем, че ако някой е допуснал правописна грешка, то е или от бързане или нарочно.
Ако има спел-чек, на мен найш ли колко ще ми пищи? А за Звеневия не искам и да си помислям
Тук всички сме достатъчно грамотни за да знаем, че ако някой е допуснал правописна грешка, то е или от бързане или нарочно.
Ако има спел-чек, на мен найш ли колко ще ми пищи? А за Звеневия не искам и да си помислям
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Re: Искате ли проверка на правописа?
На мен лично ми е се таяRemmivs написа:Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?
PS
Аз па гласувах с да, щото току виж съм са научил да тургам пунктуационни интервали.
Па мое и некой други правописни трикове да сфана...

Па мое и некой други правописни трикове да сфана...

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Roger that...[unknown] написа:Аз па гласувах с да, щото току виж съм са научил да тургам пунктуационни интервали.Па мое и некой други правописни трикове да сфана...
![]()
Реме, и почти-безобидна е "за", но вероятно не знае за тая анкета тук. Ядосва се, че бърза и прави грешки. Каза го нейде из темите. Може пък...???Remmivs написа:Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?
PS
Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.Remmivs написа:Късно е, чадо...
Това е все едно да питаш да инсталираш ли нова тема. Ми тургаш и толкоз. Ако някому допадне - да я ползва
Тва с анкетите и допитванията, според мен, трябва да се прави само когато предлаганата промяна ще засегне всички, независимо дали искат или не. Не съм ли прав?
Отзад напред.Гаспод написа:Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.Remmivs написа:Късно е, чадо...
Това е все едно да питаш да инсталираш ли нова тема. Ми тургаш и толкоз. Ако някому допадне - да я ползва
Тва с анкетите и допитванията, според мен, трябва да се прави само когато предлаганата промяна ще засегне всички, независимо дали искат или не. Не съм ли прав?
Прав си. Модът със спелинга ще засегне всички. Просто е така. За съжаление няма възможност за избор дали да е включен или не този модул. Не и за български. Аз поне не открих такъв. За съжаление не сме като англоговорящите и да можем да ползваме благинки от вида на правописната крава:
http://www.spellingcow.com/favelet.html
Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?Remmivs написа:Отзад напред.Гаспод написа:Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.Remmivs написа:Късно е, чадо...
Прав си. Модът със спелинга ще засегне всички. Просто е така. За съжаление няма възможност за избор дали да е включен или не този модул. Не и за български. Аз поне не открих такъв. За съжаление не сме като англоговорящите и да можем да ползваме благинки от вида на правописната крава:
Тогава съм против, баси
Гаспод написа:Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?Remmivs написа:Отзад напред.Гаспод написа:Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.Remmivs написа:Късно е, чадо...
Тогава съм против, баси
Праилно!
А, м`чи аз туй си го знам бе. Що трябва некъф компотер да ми го казва? Ай сиктирRemmivs написа:Нещо такова. Не че няма да можеш, но ще ти вика - глупак, глупак, не знаеш ли как се пише уфтсъ бе! С двойно фф алитерат такъв!!!Гаспод написа:Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?
Тогава съм против, баси
Между другото
май вече го казвах някъде, но да допълня и тук темата.
Лисицата притежава вече приставка за проверка на правописа докато пишете (подчертава грешните думи и може да ги смените с едно-две щраквания), както и с такава за конвертиране на шльоковица към кирилица и обратно.
Ето ги и двете:
Конвертор
Речник
Т.е. нещата се решиха възможно най-благоприятно и някак от само себе си. Да живее отворения код!

Лисицата притежава вече приставка за проверка на правописа докато пишете (подчертава грешните думи и може да ги смените с едно-две щраквания), както и с такава за конвертиране на шльоковица към кирилица и обратно.
Ето ги и двете:
Конвертор
Речник
Т.е. нещата се решиха възможно най-благоприятно и някак от само себе си. Да живее отворения код!