Искате ли проверка на правописа?

Разни

Да има ли (възможност за) проверка?

Анкетата свършва на 05.10.06, 13:18

Да
5
36%
Не
7
50%
Не ме иннтересува (т.е. не ама го слагам за да няма обидени :)
2
14%

Общо гласове: 14

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Искате ли проверка на правописа?

Мнение от Remmivs »

Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?

PS
Добавих и анкета. Ще е активна 10 дни - до 05.10.06 г.
Последно промяна от Remmivs на 25.09.06, 13:18, променено общо 1 път.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз не държа/все ми е тая

а съвсем не искам ако почне да ми иска главни букви за начало на изречение :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

не не
няма да иска главни букви
даже може и да е пожелание само, а може и "онлайн4 проверка - да осветява сбърканите думи
а може и без него наистина
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:не не
няма да иска главни букви
даже може и да е пожелание само, а може и "онлайн4 проверка - да осветява сбърканите думи
а може и без него наистина
имаш свободно време :wink:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мисля, че няма смисъл.
Тук всички сме достатъчно грамотни за да знаем, че ако някой е допуснал правописна грешка, то е или от бързане или нарочно.
Ако има спел-чек, на мен найш ли колко ще ми пищи? А за Звеневия не искам и да си помислям :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Гледам, май те сърбят ръцете. Ако е така - сложи го.

Обаче май няма смисъл.
Понякога грешките са верни - помните ли пешките на Фриски? :P

Не гласувам, защото не можах да измисля как.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И аз мисля като Магот и Мнемо. Дори да имам, няма да го ползвам, щото искам да и се лигавя на воля кугат мий кефффф :wink:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Re: Искате ли проверка на правописа?

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?

PS
На мен лично ми е се тая :lol: Гласувах с не, щото ми стига спел чека във върда... Тук си пиша, както си искам :D
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Аз па гласувах с да, щото току виж съм са научил да тургам пунктуационни интервали. Изображение Па мое и некой други правописни трикове да сфана...ИзображениеИзображение Изображение
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Аз па гласувах с да, щото току виж съм са научил да тургам пунктуационни интервали. Изображение Па мое и некой други правописни трикове да сфана...ИзображениеИзображение Изображение
Roger that... :harhar:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Няма да има

Мнение от Remmivs »

Това е то демокрация. :D
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Сега, като си е наше мястото можем да се поразвихрим. Винаги съм смятал, че не е трудно да се добави такава проверка и като чета наистина не е. Въпросът е искате ли я?

PS
Реме, и почти-безобидна е "за", но вероятно не знае за тая анкета тук. Ядосва се, че бърза и прави грешки. Каза го нейде из темите. Може пък...???
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Късно е, чадо... :D
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:Късно е, чадо... :D
Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.

Това е все едно да питаш да инсталираш ли нова тема. Ми тургаш и толкоз. Ако някому допадне - да я ползва

Тва с анкетите и допитванията, според мен, трябва да се прави само когато предлаганата промяна ще засегне всички, независимо дали искат или не. Не съм ли прав?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Гаспод написа:
Не го разбрах туй нящо ся. Що въупще трябва да се пита за такива неща? Нали ако го има никой не е принуден да го ползва насила? Или не съм разбрал нещо? А ако го няма, всички са принудени насила да не го ползват. Т.е. за тези, които не го искат или не ги интересува (като мен) няма разлика дали го има или го няма. А за другите, които го искат, разлика има. Та защо не го сложиш без въобще да питаш не разбирам. После дали ще го ползва или не всеки решава за себе си.

Това е все едно да питаш да инсталираш ли нова тема. Ми тургаш и толкоз. Ако някому допадне - да я ползва

Тва с анкетите и допитванията, според мен, трябва да се прави само когато предлаганата промяна ще засегне всички, независимо дали искат или не. Не съм ли прав?
Отзад напред.

Прав си. Модът със спелинга ще засегне всички. Просто е така. За съжаление няма възможност за избор дали да е включен или не този модул. Не и за български. Аз поне не открих такъв. За съжаление не сме като англоговорящите и да можем да ползваме благинки от вида на правописната крава:

http://www.spellingcow.com/favelet.html
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Гаспод написа:

Отзад напред.

Прав си. Модът със спелинга ще засегне всички. Просто е така. За съжаление няма възможност за избор дали да е включен или не този модул. Не и за български. Аз поне не открих такъв. За съжаление не сме като англоговорящите и да можем да ползваме благинки от вида на правописната крава:

Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?
Тогава съм против, баси :D

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Гаспод написа:
Remmivs написа:
Гаспод написа:

Отзад напред.

Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?
:lol: :lol: :lol:
Праилно!
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Гаспод написа:Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?
Нещо такова. Не че няма да можеш, но ще ти вика - глупак, глупак, не знаеш ли как се пише уфтсъ бе! С двойно фф алитерат такъв!!! :D
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:
Гаспод написа:Т.е. искам неискам ще ми проверява кривописа? И няма да мога да напиша УФТСЪ?
Нещо такова. Не че няма да можеш, но ще ти вика - глупак, глупак, не знаеш ли как се пише уфтсъ бе! С двойно фф алитерат такъв!!! :D
А, м`чи аз туй си го знам бе. Що трябва некъф компотер да ми го казва? Ай сиктир :D

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Гаспод написа:А, м`чи аз туй си го знам бе. Що трябва некъф компотер да ми го казва? Ай сиктир :D
Хименно! :D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Между другото

Мнение от Remmivs »

май вече го казвах някъде, но да допълня и тук темата.

Лисицата притежава вече приставка за проверка на правописа докато пишете (подчертава грешните думи и може да ги смените с едно-две щраквания), както и с такава за конвертиране на шльоковица към кирилица и обратно.

Ето ги и двете:

Конвертор

Речник

Т.е. нещата се решиха възможно най-благоприятно и някак от само себе си. Да живее отворения код!

:lol:
Публикувай отговор