Тоя Алмодовар..

Все същите
Аватар
4avdar4e

Тоя Алмодовар..

Мнение от 4avdar4e »

... талантлив, гениален даже... Изненадващ, различен, абстрактен и същевременно толкова реален.. Разказвач на истории. Дето ни дават храна за неколко-дневно-седмично-месемно смилане. Толкова ми е близък, любим, разбирам го, обичам го... При положение, че пресъздава едни де факто нереални и немислими ситуации. При него всичко е "на ръба": комедията, трагедията, мелодрамата, иронията и драмата са вплетени така, че дори не усещащ как те омагьосвят. Невероятно изживяване. Да се докоснеш до нещо съвършено: история, музика, визия са вплетени като едно прекрасно цяло.

Гледах "Говори с нея", не бях, явно отново случих на филм, който дойде при мен в точното време. :-)

П.П. Това е и специален поздрав за Почти безобидната ми приятелка :-)
Аватар
majemela4ka
Обратна връзка:

Re: Тоя Алмодовар..

Мнение от majemela4ka »

4avdar4e написа:... ни дават храна за неколко-дневно-седмично-месемно смилане. Толкова ми е близък, любим, разбирам го, обичам го...

Гледах "Говори с нея"...:-)
...
и аз го гледах
да бях наминала оттук нощес...
хубаво е, че се развидели
:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Като каза "на ръба" и се сетих за един друг негов велик филм: "Жени на ръба на нервна криза" (Аз му казвам - Жени в нормално състояние :blum:). Не се сещам за негов слаб филм...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Снощи го пропуснах, но когато го гледах за пръв път, ме сполетяха същите усещания.
Чудя се дали вече съм го забравила достатъчно, за да повторя първия път. :lol:

Обаче се утеших със Съншайн. :-)
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Обаче се утеших със Съншайн. :-)
На Ищван Сабо ли? И него не съм гледала:shy: Напоследък откривам огромни пропуски в образованието си :winkw:

П.П. Обаче Людмил Тодоров ме разбива, Божеее, защо нямам малко повече време за четене? Абе, има ли някоя такава работа, дето само да четеш и да гледаш филми.....?!? Критиците това ли правят?? :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Обаче се утеших със Съншайн. :-)
На Ищван Сабо ли? И него не съм гледала:shy: Напоследък откривам огромни пропуски в образованието си :winkw:

П.П. Обаче Людмил Тодоров ме разбива, Божеее, защо нямам малко повече време за четене? Абе, има ли някоя такава работа, дето само да четеш и да гледаш филми.....?!? Критиците това ли правят?? :grin:
На Сабо, да.
Ужасно е хубаво да имаш пропуски в образованието, щото моментът на попълването им е голямо удоволствие понякога. Със Съншайн може да си сигурна, че така ще бъде.

П.П. Радвам се, че ти харесва Людмил Тодоров. :lol:
Обаче да знаеш, че за критиците четенето или гледането на филми не е същото, каквото е за теб и че много от тях биха ти завидели.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:Абе, има ли някоя такава работа, дето само да четеш и да гледаш филми.....?!? Критиците това ли правят?? :grin:
шеф на националната филмотека, хем ще си ходиш пеша на работа:winkw:
just perfect
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:... талантлив, гениален даже... Изненадващ, различен, абстрактен и същевременно толкова реален.. Разказвач на истории. Дето ни дават храна за неколко-дневно-седмично-месемно смилане. Толкова ми е близък, любим, разбирам го, обичам го... При положение, че пресъздава едни де факто нереални и немислими ситуации. При него всичко е "на ръба": комедията, трагедията, мелодрамата, иронията и драмата са вплетени така, че дори не усещащ как те омагьосвят. Невероятно изживяване. Да се докоснеш до нещо съвършено: история, музика, визия са вплетени като едно прекрасно цяло.

Гледах "Говори с нея", не бях, явно отново случих на филм, който дойде при мен в точното време. :-)

П.П. Това е и специален поздрав за Почти безобидната ми приятелка :-)
Мерси за поздрава!
Първият негов филм, който гледах беше "Матадор". Ама наистина те омагьосва. Уж е скандален, уж засяга теми, които малко или много са табу, пък всичко с такава нежност и толкова красиво... Пък и едно делнично такова - имаш чуството, че като се обърнеш ще го видиш.
То затова втори като него няма!
Публикувай отговор