Смесени чувства.

Все същите
annonymus

Мнение от annonymus »

vyara написа:Каква е разликата между тълпата цигани и тази гвардия - че те са пристегнати с униформи ли? Честно казано приличат ми на улични банди, които само външно се различават.
Тази сутрин слушах по БТВ, че това не е държавна институция, не е ясно на кого ще се подчинява, на какви закони ще се подчинява, чии интереси ще обслужва и т.н.

Мнемо е права, че много станаха фишеците. Големи напъни, голямо чудо..:?

Знаеш ли какво ме плаши най-монго? Това са все дребни фишеци. Ама се натрупват. Просто се притеснявам да не се повлече всичко натрупано наведнъж, че тогаз става много весело.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Знаеш ли какво ме плаши най-монго? Това са все дребни фишеци. Ама се натрупват. Просто се притеснявам да не се повлече всичко натрупано наведнъж, че тогаз става много весело.[/quote]

споко ... нито на българи, нито на сигани
нито на други етнически обособени дружини:grin:
ще им стиска да бъдат повлечени...
това просто е поп-фолк съпровод
на предизборната кампания:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа:Ти зачекна темата, пък сега я закриваш еднолично, щото вече не ти изнася накъде върви.
Не е честно така.
Просто искам да запазя етническият мир в страната! :grin::winkw:

Ти пък, възможно ли е, според теб, в царството на спама(както съвсем наскоро Ести установи :winkw:), някой, ей така да открие и закрие тема.:blum:

Сега сюрьозно!:mad:
Ох, ама това как ми писна да го слушам, начи! Я иди за месец в циганско гето, та и ти да си привилигерован, става ли?
Де, да, знам! Хората и >>>ПЕТИЦИЯ>>> направиха. А, относно гетата...да не съм ги натикал аз там. Така им изнася, така правят, там живеят, защото там закон не ги лови, живеят си в някакъв техен средновековен свят...Защо мислиш ромите се изсипват на талази в гетата на големите градове, че и нови гета оформят, върху частни имоти...защо нито един не остана в ломско, след като общината направи опит да ги оземли, та да имат и те средство за поминък и препитание като останалите граждани....?!?!?!?
Ако ченгетата бяха скочили на тълпата в Красна поляна, можеше да стане наистина по-лошо. Като с всяка тълпа, между другото.
Я кажи какво точно мислиш - респектиран или наврян "където му е мястото"?
И накъде по-лошо от това?
Да, ченгетата трябваше да действат брутално, като на екопротестите да речем, точно в това се крие респекта според мен - полиция, жандармерия, щитове, техника...водни струи, палки и арести, съдебно производство по бързата процедура...гаранция, че на никой повече няма да му мине през ума да тича като обезумал, с брадва в ръце, да троши коли и прозорци, и да вика с пълно гърло - "Ще ви истрепем българи!" и "Смърт за българите!"

Междудругото, това което казвам аз, се подкрепя и от министъра:cool:, колкото и да не е в час и да си противоречи, защото не можеш да подкрепяш създаването на групи на едно място и в същото време да отричаш създаването им на друго...

Той добави, че подкрепя, както е казвал неедкратно, да се създават групи по места, които да охраняват селскостапанска продукция например. Но това към което отиват в създаването на национална гвардия, както я представи Расате - това отива към една посока, дълбоко вредна, посочи Петков.

Цялата статия >>>ТУК>>>
Тая тема няколко пъти се повдига и аз нон-стоп повтарям (и усещам тотална нечуваемост) - само много бачкане и борба за интегрирането им ще е от полза.
Бачкането за кого? Пак за нас - нали! Пък "интегрирането" под формата на кинти за тях!!!:lol:
Малко история за циганите и проблемите им с интегрирането:

В Индия преди векове те са били извън кастовата система и са наричани "недокосваемите" - т.е. такива, с които са забранени всякакви контакти от членовете на висшите касти. Занимавали са се с рибарство, лов, събирателство, като тяхната изостаналост се консервира. Ако са се заселвали в градовете, те се занимавали с най-неквалифицираните професии - носачи, метачи на улиците, чистачи на тоалетни, гробари, палачи, просия и т.н.
Съществуват ли и днес "недокосваемите" в Индия? Да, и те наброяват около 150 милиона! И живеят така, както преди четири хиляди години, като „изкарват" прехраната си по същия начин - скитане, просия, кражби, гадаене, хиромантия, правене на магии, събиране на нечистотии, особено изпражненията около селищата (защото на много места няма дори външни тоалетни), гробари и др.
За тях съобщават големият персийски поет Фирдоуси и арабският писател Хамза, като разказват една легенда: "Десет хиляди цигани идват от Индия. Персийския цар им дава волове, магарета и пшеница, но те изяли пшеницата и воловете, а след година се върнали с бледи страни."
Това е първия опит номадите да бъдат заселени, като им се дава възможност, да се занимават със земеделски труд. И, разбира се, те отказват. Нещо, което ще се повтаря хиляди пъти в историята на скитащото племе. Защото същото предпочита да краде, мами, проси и убива. И поради това "през IX и XIV в. циганските общности в Близкия изток са подложени на кланета"
Нахълтването на циганите в Балканския полуостров съвпа¬да с османското нашествие през XIV век.
"Когато ислямът достига до Балканите той е съпътстван от ромите, които обслужват армиите победителки..."
Били ли са номадите мюсюлмани?
"Поначало вярванията на циганите са били езически... Но където циганите са спирали по своя път, те външно приемали религиозните възгледи на своите непосредствени съседи, за да не бъдат в конфликт с тях... Циганите за самозащита са надявали маски на хиндуисти, мюсюлмани и християни, което е доста често за представителите на малцинствата"
И докато проникването на циганите на Балканите е свързано пряко или косвено с турската агресия, то навлизането им през XV в. в Централна и Западна Европа се дължи на измамата като се експлоатират религиозните чувства на християните по най-долен и безскрупулен начин. "За да пресичат по-лесно границите и да получават подкрепа под формата на благотворителност, тези цигани казват, че са тръгнали на седемгодишно поклонение. Това изкупление започва след прогонването им като християни от Египет. В резултат им дават милостиня, а средновековните документи сочат, че градските съвети също им даряват храна."Лъжата е така добре пласирана, че на английски ги наричат „джипси" (§1р»у) изопачено от egyptian (египтянин), както и в много други страни от Европа. Нещо повече освен свободното движение мошениците измъкват финансова и материални средства.
През 1505 г. „египтяните" получават от краля на Шотлан¬дия голямата за тогава помощ от 7 фунта стерлинги.
През 1431 г. в град Турне, франция получават пари и безплатна пшеница [1, с. 15].
"Много често циганите показват „документи", според които пътешестват под покровителството на Папата, германския император или други управници и влиятелни персони. Освен всичко друго, те заявяват, че имат разрешение да скитат и да събират милостиня. През тези времена църквата по всякакъв начин поощрява благотворителността и циганите при тези условия можеха да живеят напълно безгрижно.
Един от честите номера е следният. Циганите разправят, че на тях е наложена седемгодишна епитимия (църковно наказание) и се настаняват в някои селища, като живеят щастливо за сметка на местните жители. Но срокът изтичал, а циганите оставали, чак тогава започвали да ги подозират в измама".
Друг цигански номер е „децата им да бъдат кръщавани по няколко пъти, само за да получават дарове от кръстниците гаджо (не циганите). Интересен факт е, че този цигански номер е жив и до днес. В книгата „Циганите - странниците на света", издадена през 1970 г. "ромът" Клиф Ли съобщава следното "... аз често съм ходил в църква, но само за кръщение. Свещениците при кръщението даваха на детето монети. Аз помня, че в детството една неделя посетихме осем църкви, където осем пъти кръщавахме едно и също дете". [2, с. 20]
Друга голяма циганска измама е гадаенето и хиромантията, които носят големи доходи. От тези "дейности" получават от гърците името на еретичната секта "ацингани", от където идва и циганин, ченгене, zeguener, cigano и др.
"Много критици забелязват, че циганите гадаят само на гаджо (не цигани) и много рядко, ако и въобще някога гадаят, на други цигани. На основание на това се прави извода, че всички техни гадания са измама и хитрост и че именно поради това циганите и не гадаят един друг?"
"Техните плячкосвания са толкова многобройни, и те се придвижват толкова внезапно, че на всички им се струва, че са навсякъде".
"Преселниците-цигани се превръщат в постоянна грижа и заплаха за установения обществен ред. От непрестанните набези на пришълците без дом и отечество страдат не само феодалните владетели, но и крепостните селяни и градските еснафи."
"Много други случаи могат да бъдат приведени и никак не е изненадващо, че някои цигани... се превръщат в бандити... Сред по-добре познатите от по-големите банди, които ее издържат от обири, е печално известната група, водена от мъж, наречен Ханикел. Хората на Хеникел неведнъж открито влизат в селата, носейки факли и твърдейки че са войници... Кариерата на Хеникел завършва на ешафода през 1787 г...."
В началото църквата не се намесва, а интересът на лековерните местни жители,-особено на жените нараства непрекъснато. И ненапразно "историците отбелязват, че през XV в. се наблюдава неочаквано възраждане на магьосничеството и черната магия. Причината е несъмнено почвата на циганите... Не буди съмнение, че циганите повече от всички други са способствали за разпространението на вярата в магиите сред населението."
Следователно европейците в началото добре приемат пришълците-номади, дават им помощи, изхранват ги без последните да работят и се оставят да бъдат мамени и ограбвани по най-долен и безскрупулен начин. Но апетитът идва с яденето. И нахалството им се превръща в наглост, просията в кражби и грабежи, привидното им смирение в убийства, изнасилвания и палежи. Което само след няколко десетилетия води до корен¬на промяна в отношението към "недокосваемите", като реакция на самозащита на християните от нахлулите в дома им крадци, мошеници и натрапници.
И така, за "по-малко от петдесет години след като първите групи цигани достигат Западна Европа, властите започват да получават нарастващ брой оплаквания. Дребните кражби стават нещо обичайно".
"В Германия... някои цигани се организират в бойни групи... Едно от най-големите стълкновения настъпва през 1722 г. когато хиляди въоръжени цигани... се сражават с редовната войска."
И днес в Обединеното кралство, циганите живеят вече стотици години между европейското население от което не възприемат абсолютно нищо - нито хигиената, нито културата, нито елементарните трудови навици. Да не говорим за абстрактни и несъществуващи за скитниците понятия като морал, честност и благодарност към приелите ги по милост в своята земя християни.
"Средновековните хроникьори описват циганите като най-долни същества, близки до животните."
"През XVI в. венецианското правителство обсъжда мерки срещу „лошите качества на циганите и за неприятностите, щетите и многото притеснения, причинени от тях."
В Скандинавия са обвинявани, че "се движат насам-натам и мамят хората със своите долнопробни мошеничества, лъжи, кражби и магии."

пп Съжалявам, че не мога да ти дам линк към първоизточник, защото информацията е събирана от различни места, пък и едва ли ще и повярваш.

ппп В тая тема говорим за гадните цигани, а не за гадните българи, или казано по друг начин, това че, има гадни българи, не оправдава гадостите извършвани от цигани.

ппппЧест и почитания, удоволствие е да се спори с теб!:-)
мдам
всъщност изключването е това, което формира циганска/ромска етническа общонст, понеже те нямат и са нямали нито единна държава, нито единна религия /за разлика от евреите/, нито някакъв общ език, за писменост - да не говорим. изградили са идентичност на база граници, не култура или нещо друго. То ги захранва и задвижва в нови условия.
Но не знам какво всъщност значи националистическото им организиране, ако може да се каже така. За някои е добре.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Смесени чувства.

Мнение от Ън »

Слаба държава+ страхлив вътрешен министър= нагли мангали.

Не виждам в гвардията на Расате решение на проблема. Напротив- само ще озлоби повече мангалите и ще ги накара да се организират по- добре. И каква е по- точно разликата м/у тази "гвардия" и фашистките щурмови отряди- също не виждам.

Проблемът може да се реши с воля на държавническо ниво (най- добрият вариант) или от по- смели министър и главен секретар (по- лошият вариант), защото най- вероятно ще бъдат пожертвани от страхливите политици.

Мангалите са страхливо племе. Стават смели само когато са много и са срещу по- слаб противник. Една силна държава и полиция би ги респектирала и те ще си налягат парцалите (така както беше преди)
Сега са смели, защото ние сме слаби.
Днес пробват силата ни, видяха, че сме слаби- утре ще ни колят...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

pocti_bezobidna написа:
Имаш или непълна, или манипулирана информация. За лом ми е думата. Има и такива - по Сливенско, които гледат тютнюн на земи, ареднирани от фондации, с помощта на агрономи, на които се плаща от фондации. Те няма как да си платят, вервай ми.
И квоо, да не би мангалите в ломско да станАха земеделци?:roll:
Ама нема да се разбереме така значи, аз ти давам пример с Лом, а ти ме фъргаш у Сливен!:lol:
Нещо да кажеш за оная врътка с мезонетите - а? Дето има-няма за една година им ебаха майката, врати, прозорци, всичко издъдено и разпродадено, та чак някъде и стените бяха разкопали, за да извадят проводниците. И кой им е виновен са тука, кой им прай гетото?! Като заговори за фондации, та се сетих, в едно съседно на нашето село, холандска фондация опита да прокара проект за трайна заетост, чрез отглеждане на цветя...един сезон и си обраха крушите, тва иска работа бре, не е като да обереш чужда градина...
Тия дни в Букурещ ромите тоже протестират, протестират срещу забраната да се продават цветя на открито, искат си поминъка, а нашите когато протестират викат само - гладни сме! сиреч, длъжнисте да ни нахраните.
Ама какво да очакваш от "етнос" който може да перефразира една басня така:

Бабо мравке, кате джас?
Тичам щурчо за халяс!
А, ти къде с тъз гъдулка?
Днес калинката е булка и ще правиме джиджигас!:grin::lol:
Айде това да го оставим на хората, дето са учили за тая работа, а? Мисля, че ако се бяха намесили, щеше да стане по-кофти.
Дали? Май са "учили" от различни буквари!

Изображение

Изображение

Много поучително - няма що! Българска кръв, върху българското знаме, кръвта на човек тръгнал да защити правото си на ТРУД и достойно заплащане. А кой я пролива?:mad: Същата тая сган дето охранява бандити и поощрява(с бездействието си) мангалските истъпления.

Изображение
Ако се погледнем отстрани, през очите на един европеец,...
Боли ме главата за това дето вижда и си мисли европееца, мислите и чувствата са ни взаимни - уверявам те!:cool:
Пък Саркози днес поиска кастрация за педофилите, интересно ми е как ще реагират твойте ментори, еврочовеколюбците!?!:roll:
Прав си, не чета "Атака"
Съгласен съм! Всичко което не ти изнася го обявяваш за дело на "Атака" и край - но комент.:grin:
Отговаряш на дългите ми и предълги постинги кратко, сухо и клиширано, без нито един аргумент или довод.
Самотно и уморително ми е так, ще взема да закрия темата верно - еднолично и по тоталитарному.:grin::lol:
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
БоЕВ написа:
pocti_bezobidna написа: Двата шамара са си насилие. Зад врата, по задника, два, един - все тая.
Насилие е също, когато ти продънват ушите със зверска музика, когато те принуждават да се движиш в, и да дишаш нечистотии, когато някой ти изчовърква копчето за лампата в коридора на входа...е, не е физическо, но все пак е насилие. Мислиш ли, че само държавата е длъжна да осигурява ред, а възможно ли е държавата да държи под око всички тия "дребни" подробности??? Къде е мястото на гражданите, на гражданските организации, тая въпюща нужда(от гражданска намеса) проличава най-добре при природни бедстви - наводненията, горските пожари...Имаше едно време ОСО(организация за съдействи на отбраната), там си имаше школи, автомобилни, парашутизъм, радиопредавания и др. Точно затова темата ми е - смесени чувства. Има нужда от пробуждане, от организиране на народонаселението, на масата...и тая нужда, виждам, ловко се използва за недотам чистоплътни цели.
Държавата МОЖЕ и още как... Пробвай в Германия, Англия или Щатите да дъниш зверска музика в града или жилищен квартал (аз лично страдам от това, та често съм имал желание да гръмна с една бозука и направя на пух и прах мутродискотеката) или подобно и гледай колко ще изтраеш! Същото е с нечистотиите. Даже се сещам как в Австрия, когато пуснах колата да загрява сутринта, един приятел ми каза, че ако гори повече време (примерно повече от 5 мин) на празно, може да дойдат и да ме глобят за излишно замърсяване ...

Ако някой предлага такива организации под управление и надзор на държавни, прозрачни органи, които могат да се следят и да са отчетни според закона - СУПЕР. Но някой да ми разправя, че щото държавата не може - той/те ще поемат реда и справедливостта в ръцете си - нъц. Даже да се наложи да се мъча още с мутри и идиоти. Иначе съм голям радетел да се въведе ред у нас, полицията да почне да се грижи за гражданите, а не за мутрите си, министрите си и техните кръгове и т.н.

Аз мисля, че народът си е "пробуден", но е все още в чакане на някои по-свестни политици или големи пари от вън, които да се грижат за закона... Има и вариант да направим каквото направихме през декември-януари 1997 - тогава даде резултат ...
По подобен начин в средата на 18-ти век е създаден френският(чуждестранен) легион. Съществува и днес, състава му е предимно от чужденци, пръв е на горещите точки, там където има нужда от пушечно месо.

А, общинската полиция какво е?
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:Каква е разликата между тълпата цигани и тази гвардия - че те са пристегнати с униформи ли? Честно казано приличат ми на улични банди, които само външно се различават.
Тази сутрин слушах по БТВ, че това не е държавна институция, не е ясно на кого ще се подчинява, на какви закони ще се подчинява, чии интереси ще обслужва и т.н.

Мнемо е права, че много станаха фишеците. Големи напъни, голямо чудо..:?
Не знам какво да ти кажа! Питам си просто, чувствата са ми смесени. А, май не съм само аз така, министър Петков каза че, такива групи могат да се създават в селата, за опазване на сел. стоп. реколта, сиреч, призна за проблема с циганските набези, но мен ме притеснява това, защо в селата може, а в градовете не.:roll:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:Знаеш ли какво ме плаши най-монго? Това са все дребни фишеци. Ама се натрупват. Просто се притеснявам да не се повлече всичко натрупано наведнъж, че тогаз става много весело.
споко ... нито на българи, нито на сигани
нито на други етнически обособени дружини:grin:
ще им стиска да бъдат повлечени...
това просто е поп-фолк съпровод
на предизборната кампания:grin:[/quote]

Друго може и да не стане, но определено възванието за самоотбрана има желания ефект. Мангустите вече са наясно че, ако могат да извиват ръцете на политиците, респективно на полицията, с рефрена за "изборни гласове", то народа повече няма да им търпи мизериите. Цял ден днес ромски лидерии лидерчета обясняваха, как ромите били притеснени и уплашени и как трябвало да има ред и законност.
Аватар
Глас в пустиня

Semiramis написа: Но не знам какво всъщност значи националистическото им организиране, ако може да се каже така. За някои е добре.
Няма такова нещо като ромска/циганска националност! Циганите живеят в родовообщинен строи, съвсем доскоро не се мешаха помежду си, всеки род си има определена ниша от занаяти за поминък, диалект, облекло, обичай, между повечето родове имаше ярко изразена непоносимост. Тая структура изчезна с времето и много от тях хванаха пътя към гетата на големите градове, където успешно се преквалифицират в клошари, просяци, джебчии...под зоркия поглед и напътствия на местните величия като Цв. Кънчев и сие, срещу определено заплащане разбира се.:grin:
Някой има ли представа какво стана с ония копанари(родът имащ право да се занимава с дресура и атракции с животни) дето мадам Бардо им отне мечките срещу скромната сума от 10 000лв. Интересно ми е, дали някой от тях изкара някакъвкурс, купи машини и започна бизнес, вложиха ли ги в закупуване на средства за поминък?!:winkw:
Едва ли, на фона на цялата мизерия която демонстрират, някак си странно ми звучат сватбите от по три дена и няколкостотин човека + сумата платена за булка.:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

Re: Смесени чувства.

[unknown] написа:Слаба държава+ страхлив вътрешен министър= нагли мангали.

Не виждам в гвардията на Расате решение на проблема. Напротив- само ще озлоби повече мангалите и ще ги накара да се организират по- добре. И каква е по- точно разликата м/у тази "гвардия" и фашистките щурмови отряди- също не виждам.

Проблемът може да се реши с воля на държавническо ниво (най- добрият вариант) или от по- смели министър и главен секретар (по- лошият вариант), защото най- вероятно ще бъдат пожертвани от страхливите политици.

Мангалите са страхливо племе. Стават смели само когато са много и са срещу по- слаб противник. Една силна държава и полиция би ги респектирала и те ще си налягат парцалите (така както беше преди)
Сега са смели, защото ние сме слаби.
Днес пробват силата ни, видяха, че сме слаби- утре ще ни колят...
Тук мислите ни са сходни, не бих могъл да го кажа по-добре!:cool:
Аватар
mohito

Мнение от mohito »

ppi написа:снощи показваха "гвардейците" по новините. и като ги гледах тези яки момченца с втренчени, празни погледи , се чудех кое надделява в мен - ужаса да ги видя да препускат пред блока ми в лов на етноси, или смях за поредната простотия
Абсолютно същите чувства ме обзеха. Само дето никак не ме избива на смях - прекалено готови да влязат в действие ми се видяха тези момченца. Успокояващ е само факта, че наистина са малки.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:По подобен начин в средата на 18-ти век е създаден френският(чуждестранен) легион. Съществува и днес, състава му е предимно от чужденци, пръв е на горещите точки, там където има нужда от пушечно месо.

Ако предлагаш да обучаваме от Нигерия и Колумбия бедни момъци и да ги пращаме за пушечно месо - това си е гадничко, но национално отговорно. Французите имат бая расистки моменти в историята, но това е друга тема.

Глей сега - аз съм ЗА много твърди мерки към мангалите със сопите и брадвите. За съм да ги прибират крадльовците. Но съм ЗА тези, които крадат и са нагли, включително българите, а в една редица с тези мангали искам да са всички идиоти, дето карат като "цигани в Красно село по време на безредици" по ВСИЧКИ столични булеварди. Щото НЕ правя разлика между наглостта на онзи идиот, който само щото е с БМВ или некъф голем джип и наглостта на оня циганин, дето го даваха по телевизията.

Искам да ги вкарат и двата типа в пандиз/на село/трудов лагер. Щото разни такива идиоти прегазиха много млади българи и невинни хора, а повечето не ги хванаха, или пък с пари се откупиха.

Защо Расате и тем подобни не пледират за ред и по пътищата, ред навсякъде в страната? Както е в други страни. Полицията там хич не си поплюва и (там цигани няма, но други малцинства) да гледаш как се спазва реда. И от малцинства, и от тези на пътя, и от тези в съда, в общината - навсякъде. Една анти-циганска гвардия ще реши за малко част от проблемите и ще създаде нови. Ще отвлече вниманието от основния проблем - Държавата да е силна. Министърът да не е пикльо. Законите и реда да се спазват и прилагат без изключения.

За това трябва да се борим и говорим. Не за друго!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа: Една анти-циганска гвардия ще реши за малко част от проблемите и ще създаде нови.
Ами сигурно това искат.
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа: Тия дни в Букурещ ромите тоже протестират, протестират срещу забраната да се продават цветя на открито, искат си поминъка, а нашите когато протестират викат само - гладни сме! сиреч, длъжнисте да ни нахраните.
Протестират не ромите, а уличните търговци. Не виях някъде да ги делят на роми и румънци.Както и тук - така и в Румънско ще пораздигат сергиите и ще турят павилиони.
БоЕВ написа:Дали? Май са "учили" от различни буквари!
Не казвам, че полицията винаги си върши работата добре. Казвам, че ако се бяха намесили в Красна поляна, положението щеше да излезе извън контрол за дълго време. Според мен.
БоЕВ написа:Боли ме главата за това дето вижда и си мисли европееца, мислите и чувствата са ни взаимни - уверявам те!:cool:
и циганите тука - ги боли главата какво лошо мислим, чуствата са взаимни. Но помисли все пак - сега и ние внасяме в общия евробюджет, но всички кинти дето се изсипаха по различните програми са от еврпейски данъкоплатци.
БоЕВ написа:Пък Саркози днес поиска кастрация за педофилите, интересно ми е как ще реагират твойте ментори, еврочовеколюбците!?!:roll:
Това не съм го чувала до момента. Саркози определено не ме кефи, много е хард за доста неща.
БоЕВ написа:Самотно и уморително ми е так, ще взема да закрия темата верно - еднолично и по тоталитарному.:grin::lol:

е, да, така е по-лесно.

ПС. Опитват се да те манипулират те. Искат да те накарат да се чутваш слаб, застрашен от какво ли не, измамен, да повярваш, че от теб нищо не зависи и единственото решение е силата. Не е така.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
БоЕВ написа:По подобен начин в средата на 18-ти век е създаден френският(чуждестранен) легион. Съществува и днес, състава му е предимно от чужденци, пръв е на горещите точки, там където има нужда от пушечно месо.

Ако предлагаш да обучаваме от Нигерия и Колумбия бедни момъци и да ги пращаме за пушечно месо - това си е гадничко, но национално отговорно. Французите имат бая расистки моменти в историята, но това е друга тема.

Глей сега - аз съм ЗА много твърди мерки към мангалите със сопите и брадвите. За съм да ги прибират крадльовците. Но съм ЗА тези, които крадат и са нагли, включително българите, а в една редица с тези мангали искам да са всички идиоти, дето карат като "цигани в Красно село по време на безредици" по ВСИЧКИ столични булеварди. Щото НЕ правя разлика между наглостта на онзи идиот, който само щото е с БМВ или некъф голем джип и наглостта на оня циганин, дето го даваха по телевизията.

Искам да ги вкарат и двата типа в пандиз/на село/трудов лагер. Щото разни такива идиоти прегазиха много млади българи и невинни хора, а повечето не ги хванаха, или пък с пари се откупиха.

Защо Расате и тем подобни не пледират за ред и по пътищата, ред навсякъде в страната? Както е в други страни. Полицията там хич не си поплюва и (там цигани няма, но други малцинства) да гледаш как се спазва реда. И от малцинства, и от тези на пътя, и от тези в съда, в общината - навсякъде. Една анти-циганска гвардия ще реши за малко част от проблемите и ще създаде нови. Ще отвлече вниманието от основния проблем - Държавата да е силна. Министърът да не е пикльо. Законите и реда да се спазват и прилагат без изключения.

За това трябва да се борим и говорим. Не за друго!
Принципно, това са и мой желания!:-)
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
Разговорът ни заприличва все повече на развален телефон - един казал това, а другият разбрал друго...:cool:

Хубаво щеше да е, ако можеше да го продължим на маса с питие в ръка, тогава, ех тогава, щеше да видиш, че за повечето неща сме на едно мнение.:-)

Наздраве! :beer:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:[
Наздраве! :beer:
:-) :beer:
Аватар
Positum

империята отвръща на удара

Мнение от Positum »

И ромите редят гвардия срещу насилници
23 август 2007 / News.dir.bg
Организация на малцинствата за отбрана от насилие (ОМОН) е новото гражданско формирование, което ще пази ромите от посегателство.
То ще бъде регистрирано до дни в Пазаджик, съобщи областният лидер на ”Евророма” Борислав Даскалов, цитиран от Дарик радио. До момента в гражданското движение са се записали около 50 роми от Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище. ОМОН се създава в отговор на отрядите на Боян Расате, каза още Даскалов и обясни, че организацията ще бъде финансирана от богати ромски фамилии. В организацията ще членуват предимно спортисти, които ще бъдат обучавани в бойни изкуства за отбрана. Униформата ще включва черна кърпа на главата, с бял надпис ”ОМОН” и ще прилича на тази на американските командоси. Тя ще бъде показана след регистрацията на гражданското движение, каза още Даскалов, който е поканен да го оглави.
Седмица след безредиците в столичния квартал "Красна поляна" лидерът на БНС Боян Расате обяви, че набира доброволци за гвардия в помощ на държавните органи при потушаването на масови безредици и в защита на български граждани при тормоз.
Междувременно банда хулигани преби до смърт 17-годишен ром в Самоков. вече втори ден градът е под полицейска обсада.
Публикувай отговор