НАСА пасти да яде! :))))

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

НАСА пасти да яде! :))))

Мнение от Глас в пустиня »

“Извънземни” вдигат по тревога ромите във Варна

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Жители на варненския квартал “Владиславово” подадоха сигнал до БГНЕС, че е възникнало напрежение сред ромското население в квартала, след като някои от тях са забелязали “извънземни същества” по улиците.
Служителят на МВР от своя страна се е свързал с Христа Маринова с молбата тя да събере лидерите на ромите и заедно да поговорят с хората и да ги успокоят, че няма нищо притеснително.
Баси, МВР вече "респектира" пришълците!:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Тогава граждани отново са подали сигнал за странен непознат мъж, който ходел по улиците, предрешен в черно. Все още не е ясно дали гражданите, живеещи в двата квартала, са се уплашили от един и същи човек. Христа Маринова каза още, че самите роми не са могли да обяснят какво точно в поведението на странника е предизвикало паника сред тях.
:shocked: Баси, тия или вече халюцинират от некачествен алкохол, или се друсат нонстоп.:shocked:

Некой, некого прай на будала, ама кой!:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

мноооо е готино като растат цените и стават яки далаверки да се извади етно картичката от ръкава :cool:
annonymus

Мнение от annonymus »

caliostro написа:мноооо е готино като растат цените и стават яки далаверки да се извади етно картичката от ръкава :cool:
Докато има народ да се лови, ще я вадят.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:мноооо е готино като растат цените и стават яки далаверки да се извади етно картичката от ръкава :cool:
Така е...

има 2 ефекта, които не знам дали се забелязват. Ц. Кънчев отново е на екрана (нещо като Сашо Томов - тези хора залиняват, когато край тях няма прожектори и журналисти), а в скоро време ще се изкаже Доган в смисъл "Виждате ли колко е опасно да се играе с етническата карта" (демек - ако не съм аз, тези проблеми ще изглеждат като детска приказка...)

Още една причина се вижда ясно - всичкото журналист ядеше скучни джанки, особено след като медиците се върнаха, а сега си е друго да се пъчиш до някой ром или ромка... и да си загрижен за всички..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

pocti_bezobidna написа:

Докато има против регистрация на гвардия - също
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Semiramis написа:
pocti_bezobidna написа:

ако исках да си играя на войници щах да емигрирам в израел
всяка година по месец два запас.....
къса е човешката памет за това как стават големите простотии
не са минали и 100г и вече позабравяме "добруването" на наци
annonymus

Мнение от annonymus »

Semiramis написа:
pocti_bezobidna написа:

Ама ти да не би да искаш да се регистират?! :shocked:
Мацка, ама тия ща ти скочат ако не ти харесат цвета на дрехите. Без да гледат циганин ли си или не, жена ли си ил не... Мерси аз на полувоенни формирования, дето не знаеш кой го контролира.
Аватар
ELBI

Re: НАСА пасти да яде! :))))

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:“Извънземни” вдигат по тревога ромите във Варна

Жители на варненския квартал “Владиславово” подадоха сигнал до БГНЕС, че е възникнало напрежение сред ромското население в квартала, след като някои от тях са забелязали “извънземни същества” по улиците.
Служителят на МВР от своя страна се е свързал с Христа Маринова с молбата тя да събере лидерите на ромите и заедно да поговорят с хората и да ги успокоят, че няма нищо притеснително.
Баси, МВР вече "респектира" пришълците!:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Тогава граждани отново са подали сигнал за странен непознат мъж, който ходел по улиците, предрешен в черно. Все още не е ясно дали гражданите, живеещи в двата квартала, са се уплашили от един и същи човек. Христа Маринова каза още, че самите роми не са могли да обяснят какво точно в поведението на странника е предизвикало паника сред тях.
:shocked: Баси, тия или вече халюцинират от некачествен алкохол, или се друсат нонстоп.:shocked:

Некой, некого прай на будала, ама кой!:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Журналистическа, лигава история. За жалост само нагнетяват ситуацията. Виж - в Самоков разни Расатиевци са убили 17 годишно момче.

Без никаква причини - отишло да си купи сладолед. Някакъв коментар?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

pocti_bezobidna написа:
Semiramis написа:
pocti_bezobidna написа:

Ама ти да не би да искаш да се регистират?! :shocked:
Мацка, ама тия ща ти скочат ако не ти харесат цвета на дрехите. Без да гледат циганин ли си или не, жена ли си ил не... Мерси аз на полувоенни формирования, дето не знаеш кой го контролира.
Мацка, само наблядавам кой за какво се оказа подготвен и как си намери повод.

И мисля, че Калиостро е прав.
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

ELBI написа:
Журналистическа, лигава история. За жалост само нагнетяват ситуацията. Виж - в Самоков разни Расатиевци са убили 17 годишно момче.

Мен си ме потресе.
Това е смърт. Циганска или не. Смърт е. Но наистина ако всичко това се прави за да не се забелязва драстичния скок на цените - пошло е.
annonymus

Мнение от annonymus »

Strunz написа:
ELBI написа:

Мен си ме потресе.
Това е смърт. Циганска или не. Смърт е. Но наистина ако всичко това се прави за да не се забелязва драстичния скок на цените - пошло е.
Всичко е пошло напоследък. Всякви критерии за някакви спирачки до определена граница просто ги няма. Колкото до историята в Самоков - изобщо не ми се коментира, толкова е гадно.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

шири се усещането за безнаказаност и свободия
и тва е проблема
закона го няма а това показва че държавата е у една дълбока криза
и келеши като дон цеци, и разни нацита и скинарчета си правят квото си искат.

не трябва да питаме за дон цеци и разни идиоти а трябва да попитаме след като си плащаме ДАНЪЦИТЕ

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:шири се усещането за безнаказаност и свободия
и тва е проблема
закона го няма а това показва че държавата е у една дълбока криза
и келеши като дон цеци, и разни нацита и скинарчета си правят квото си искат.

не трябва да питаме за дон цеци и разни идиоти а трябва да попитаме след като си плащаме ДАНЪЦИТЕ

КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?!
псолютно е така и го повтарям от години...

Да беше само дон Цеци и цецовченцата, но са и много бели донове - няма ден, в който да не си вадят малките пишки с големи джипове в София. Те притежават съда, полицията, държавата... Наглите цигани (но само онези, дето бяха със сопите и брадвите) лесно може да се набутат в дупка (и трябва да се направи - спор няма), но безаконието в държавата ни не идва само и единствено от тях, те ОПРЕДЕЛЕНО трябва да се вкарат в релси/място/дупка, но не само те...

Ако си от София, направи си един експеримент за 2 часа колко майстори на спорта ще се наредят от пред на светофара, ще те засекат с колата или ще минат на сантиметър от някое бабе, пресичащо улицата. Ако чакаш за някакво разрешително в общината или от някое министерство, само забележи кога ще ти дойде реда, а колко мастити ще минат преди теб... Иди до някоя дискотека вечер и гледай какво става след 12-1 часа... (и гледай правилно паркираните коли отпред). А и забележи как полицията изпраща след това яко пийналите ВИПаджии от заведението...

няма държава, няма ред, няма спазване на закона.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Strunz написа:
ELBI написа:

Мен си ме потресе.
Да бе, а иначе твърдите, че не се влияете от журналистически манипулации!

Една нелепа и гадна смърт се използва по много гаден начин.

Защо интервютата са само с роми, защо след като всичко е записано на камерите не се вярва на хората прегледали ги и обявили, че си е чиста проба пиянска/хулиганска свада, защо камерите не дадоха култовите надписи с които е изрисуван града "Смърт на българите" и "Умрете българи", защо интервюто с българи беше толкова кратко и се ограничи само до мнението на една майка, която каза, че не би пуснала детето си след 23.00ч???

Защо цв. кънчев обвърза двата случая - "Вижте тука имаме убит човек, а медиите говорят за случая в Плевен където три ромски момчета взели някакви си сто лева от българин..." - един вид ромските престъпления не са баш престъпления...

Нямах намерение да се впускам в нови безплодни дискусии - да порицавам някого или да превръщам циганите в свещенни крави.
Чисто и просто исках да се посмеем и да погледнем смешната страна на нещата.
А, ако трябва да бъдем сериозни...случката е идентична със случката от красна поляна, циганите винаги ще си намерят повод и оправдание, та акот трябва и извънземни да са. Скинарите от кр. поляна са също толкова мистериозни(видели са ги само ромите!), колкото и извънземния мъж от Варна.
Истината е гадна, всичко е активно мероприятие преди изборите, сгледа един вид. ЦВ. Кънчев демонстрира способностите си на организатор, един вид - аз съм бащицата и мога да мобилизирам ромските маси, ако ви трябват гласове обръщайте се към мен. При предстоящото разпрадаление и преразпределение на европари от бощини и области, мизата е много висока, инвестицията в ромски гласове много бързо ще се избие след това, затова сега ромските лидери си правят активни мероприятия за вдигане на цената на ромските гласове. На предстоящите избори един ромски глас ще бъде в пъти по-скъп и тия пари са точно за "умелите организатори" като г-н кънчев. Защото в гетата няма да е необходимо да ходиш, да разясняваш, да презентираш даден кандидат, достатъчно е да се договориш с лидера, да дадеш едни парички на ръка, а след това гетото глъсува анблок за посочената личност или листа.

Уфффф.
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

БоЕВ написа:.........рганизатори" като г-н кънчев. Защото в гетата няма да е необходимо да ходиш, да разясняваш, да презентираш даден кандидат, достатъчно е да се договориш с лидера, да дадеш едни парички на ръка, а след това гетото глъсува анблок за посочената личност или листа.

Уфффф.

Да не си прав? Прав си!
В същото време да няма смърт? Има.
Коментирам смъртта. Иначе отдавна не си режа вените по някакви идеи и веруюта.
Има дребен бизнес, среден, голям, огромен. След това е политиката. В политиката се влиза не за да шиеш райнени байряци, а да правиш още по-големи кинти. Като утолиш глада за пари идва глада за власт. Местиш с аркадашларите пионките на дъската и след 2 дни си пускаш битивитУ на народа да видиш дали са се преместили.
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:Уфффф.
Боев, пие ми се кафе с теб.
Аз ще си го пия и ще си мълча, а ти ще ми говориш.
Не знам твоята далавера точно каква ще е, но аз ще бъда много доволна.:lol:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

esti написа:
БоЕВ написа:Уфффф.
Боев, пие ми се кафе с теб.
Аз ще си го пия и ще си мълча, а ти ще ми говориш.
Не знам твоята далавера точно каква ще е, но аз ще бъда много доволна.:lol:

С мен никой не пие кафе.
Пиенето на кафе с мен прилича на реклама на Райфайзен банк

Аз : Ерекцията ми е....
Тя : Па-па-па-па......
Аз : Нивото на река Дунай в сонтимтхр...
Аз : Сон шанжмо?

:))
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:.
Амииии - няма контрол. От страна на гражданите.
Търпимост има към тези неща. Ама мисля, че ще се пооправят работите,
следващото поколение - тия, дето сега са по на 18-20 хич няма да ги търпят тия работи.
Време си трябва за всичко.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Strunz написа:
С мен никой не пие кафе.

ПП Много я мразя тая реклама. :cool:
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:...
Една нелепа и гадна смърт се използва по много гаден начин.
...
Кое точно е нелепото? Нелепо е, когато откаже спирачка. Нелепо е, когато има природно бедствие, независещо от човек.

Кое точно е нелепо в това 4 души целенасочено да бият и убият 17 годишно момче?

И кое е точно гадното му използване?

Почвам да си мисля (макар и от години да говоря, че държавните институции НИЩО не правят по ромския проблем - ама НИЩО - нито едно правителство не направи нещо като стратегия, не предприе истински мерки и т.н.), че в момента това почва да се използва за отвличане на вниманието от големите други нерешавани държавни проблеми. То и това си е един сериозен проблем, но въпросът е "Защо, след като държавата има и сили и средства да го реши не го прави?" Отговорът е "Защото решавайки един проблем на безаконие, може би ще се наложи да реши и други проблеми на безаконие, а точно от тях се възползват тези, които управляват държавата - мафията и мутрите"
esti

Мнение от esti »

Strunz написа:

С мен никой не пие кафе.

Е, значи няма да има проблем да пиеш кафе с мен, след като си свикнал на па па патки.:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
Strunz написа:

С мен никой не пие кафе.

Е, значи няма да има проблем да пиеш кафе с мен, след като си свикнал на па па патки.:lol:
бе ти ли си в тази реклама? :blum:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

pocti_bezobidna написа:
следващото поколение - тия, дето сега са по на 18-20 хич няма да ги търпят тия работи.

За да имаме развито гражданско общество трябва да бачкаме всички по въпроса, а не само да упрекваме и да чакаме...
annonymus

Мнение от annonymus »

Strunz написа: Да не си прав? Прав си!
В същото време да няма смърт? Има.
Не е нормално, ама изобщо не е нормално да пребиеш някого до смърт.
Мога да приема донякъде само, че пуцаш например и думваш попогрешка. Убийство по невнимание, както го водят. Но - същто като чичката дето си утрепал комшиите заради боклука - тия неща просто не ми се вместват в никакви представи. Вероятно и такива изпалнения си имат обяснение психологическо, ама аз не го знам.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
Мани, кат се сетя къф страх брах по време на птичия грип...:lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

ppi написа:
pocti_bezobidna написа:

За да имаме развито гражданско общество трябва да бачкаме всички по въпроса, а не само да упрекваме и да чакаме...
Е, ама пак не става бързо. Няма начин. Иначе позитивни сигнали има, макар и малко.
Аз съм си опитмист по природа - винаги вярвам, че могат да се променят към по-добро нещата.
Ей на - портестите за Странджа, срещу Топлофикациите делата...
В квартала прези 7-8 години опитахме да спрем един строеж, тогава не успяхме. Сега сме тръгнали срещу друг, имаме насрочено дело. Може пък да успеем.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:“Извънземни” вдигат по тревога ромите във Варна

вица за Батман някой сеща ли се?
с черни дрехи!
:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
щото хващат и събират заразените патки? :blum:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

pocti_bezobidna написа:
ppi написа:
pocti_bezobidna написа:

Е, ама пак не става бързо. Няма начин. Иначе позитивни сигнали има, макар и малко.
Аз съм си опитмист по природа - винаги вярвам, че могат да се променят към по-добро нещата.
В квартала прези 7-8 години опитахме да спрем един строеж, тогава не успяхме. Сега сме тръгнали срещу друг, имаме насрочено дело. Може пък да успеем.
Късмет:-)
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
esti написа:
ELBI написа:
Кво събират - направо си ни трепеха!:mad:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
esti написа:
ELBI написа:
Кво събират - направо си ни трепеха!:mad:
бе така го бях написал и аз в началото, но го изтрих, че стана много кърваво в темата...

иначе...гледам, че мърдаш... :blum: Така още много години...

Жалко, че няма да ни се тръснеш сега в Търновото...щях да се грижа за тебе... :cool:
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
Жалко, че няма да ни се тръснеш сега в Търновото...щях да се грижа за тебе... :cool:
Аз казах, кога ще съм там, но вие нарочно се събирате по-рано.
Не искате да ви се тръсна!:crying:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Е, ама пак не става бързо. Няма начин. Иначе позитивни сигнали има, макар и малко.
Абе и аз съм оптимист по природа. И вярвам в доброто у хората. За което често си патя де... Но не мога да кажа, че виждам някаква положителна промяна. Същото положение, даже по-зле, е по пътищата. Същото отношение от страна на държавните служители, пилиция и прочие. Дори ми се струва, че неща, характерни до скоро само за държавни учреждения, се разпростират вече и върху други сфери и дейности. Пример - банковите служители. Уж частни банки, уж клиента е цар, ама да не ти се налага да се срещаш с тях... Или продавачите по пазари и разни малки и големи магазинчета - уж конкуренцията щяла да отсее добрите от лошите, щяла да подобри обслужването... бе все аз ли не случвам на магазини и пазари... Или съм почнал да ставам песимист?

А че липсва държава съм 100% съгласен. Имаше един лаф на времено - Много си харесвам страната, обаче мразя държавата. Е те това е :(
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа: Пример - банковите служители. Уж частни банки, уж клиента е цар, ама да не ти се налага да се срещаш с тях... Или продавачите по пазари и разни малки и големи магазинчета - уж конкуренцията щяла да отсее добрите от лошите, щяла да подобри обслужването... бе все аз ли не случвам на магазини и пазари... Или съм почнал да ставам песимист?
Така като чета - по-скоро максималист. :-)
Няма начин всичко да е перфектно просто. От друга страна обаче - почнали сме да ставаме по-взискателни и неща, на които преди не сме обръщали внимание и сме ги приемали за част от пейзажа, сега ни дразнят. Което е добре - ако не изискваш, няма и да получиш.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа: Така като чета - по-скоро максималист. :-)
Няма начин всичко да е перфектно просто. От друга страна обаче - почнали сме да ставаме по-взискателни и неща, на които преди не сме обръщали внимание и сме ги приемали за част от пейзажа, сега ни дразнят. Което е добре - ако не изискваш, няма и да получиш.
Дано да си права. Но не е достатъчно да ни дразнят - трябва и да реагираме. Което аз самия съшо не правя често... щото е далеч по-лесно да махнеш с ръка и да кажеш "кво да си хабя нервите като на него не му пука"...

annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа: Така като чета - по-скоро максималист. :-)
Дано да си права. Но не е достатъчно да ни дразнят - трябва и да реагираме. Което аз самия съшо не правя често... щото е далеч по-лесно да махнеш с ръка и да кажеш "кво да си хабя нервите като на него не му пука"...
Аз обикновено настоявам нещо да ми се свърши - по държавните институции главно и гледам да не се ядосвам много, ако нацеля тъпоглав чиновник, щото файда никаква. На два-три пъти обаче съм стигала до PR отделите да са оплача. Обикновено гледам с приказки само да мина обаче. Пък ако ми свършат работата като хората, гледам да ги пофаля и да благодаря - вярвам, че ги мотивира това...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

pocti_bezobidna написа:Аз обикновено настоявам нещо да ми се свърши - по държавните институции главно и гледам да не се ядосвам много, ако нацеля тъпоглав чиновник, щото файда никаква. На два-три пъти обаче съм стигала до PR отделите да са оплача. Обикновено гледам с приказки само да мина обаче. Пък ако ми свършат работата като хората, гледам да ги пофаля и да благодаря - вярвам, че ги мотивира това...
Таз тема ми напомни да попитам - как мога да накарам една банка да си изпълни договора? Служителите ми разправят, че то се подразбирало. Пък аз викам, аз вярвам на написаното. Писано е, че мога да тегля безплатно от банкомати в страната, значи трябва да мога. Ма то било ясно, че те имали предвид само техните си банкомати. Е от къде е ясно? Да не говорим, че те нямат собствени, а ползват борика. И навсякъде рекламират тази "безплатна" възможност. Та какво може да се направи? Комисия за защита на потребителите? За лъжлива реклама нещо? Принципен е въпроса... щото ми дигнаха кръвното яко... :twisted:

annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:
pocti_bezobidna написа:Аз обикновено настоявам нещо да ми се свърши - по държавните институции главно и гледам да не се ядосвам много, ако нацеля тъпоглав чиновник, щото файда никаква. На два-три пъти обаче съм стигала до PR отделите да са оплача. Обикновено гледам с приказки само да мина обаче. Пък ако ми свършат работата като хората, гледам да ги пофаля и да благодаря - вярвам, че ги мотивира това...
Таз тема ми напомни да попитам - как мога да накарам една банка да си изпълни договора? Служителите ми разправят, че то се подразбирало. Пък аз викам, аз вярвам на написаното. Писано е, че мога да тегля безплатно от банкомати в страната, значи трябва да мога. Ма то било ясно, че те имали предвид само техните си банкомати. Е от къде е ясно? Да не говорим, че те нямат собствени, а ползват борика. И навсякъде рекламират тази "безплатна" възможност. Та какво може да се направи? Комисия за защита на потребителите? За лъжлива реклама нещо? Принципен е въпроса... щото ми дигнаха кръвното яко... :twisted:
Ха! Трябва изрично да е написано, че е безплатно САМО за техните банкомати. Обаче, може да са се застраховали гадовете и да са го написали някъде със ситни букви. Ама ще ти глътне време една такава разправия, иначе в Комисията за защита на потребителите вероятно могат да ти дадат акъл към кого да се обърнеш. Трябва и някакъв закон да има за банковите услуги.
Мисля си, че е въпрос на време - година или две - да се пръкне цяла тумба адвокати, които от подобни хитринки с потребителите да си вадят хляба. :grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Gaspode написа: Таз тема ми напомни да попитам - как мога да накарам една банка да си изпълни договора? Служителите ми разправят, че то се подразбирало. Пък аз викам, аз вярвам на написаното. Писано е, че мога да тегля безплатно от банкомати в страната, значи трябва да мога. Ма то било ясно, че те имали предвид само техните си банкомати. Е от къде е ясно? Да не говорим, че те нямат собствени, а ползват борика. И навсякъде рекламират тази "безплатна" възможност. Та какво може да се направи? Комисия за защита на потребителите? За лъжлива реклама нещо? Принципен е въпроса... щото ми дигнаха кръвното яко... :twisted:
Като си помисля какви ще са ти разходите да ги съдиш в сравнение с таксите за теглене... :grin:
Такива дреболии трябва да са само за обица на ухото.
Фърляй се в по-сериозни каузи. :winkw:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа: Като си помисля какви ще са ти разходите да ги съдиш в сравнение с таксите за теглене... :grin:
Такива дреболии трябва да са само за обица на ухото.
Фърляй се в по-сериозни каузи. :winkw:
Ти за кво мислиш още не съм направил нищо? Щото не ми се занимава. Ето, и Съвсем_Не_Безобидна предрича 1-2 годинки разправии. Е струва ли си?

Но въпроса е принципен. Това е договор и те не искат да го изпълнят. За чий ми е тогава договора въупште? Така, като ги оставя да си правят квот си искат се компрометира договора въупште. И договорите по принцип. А случая е пределно ясен - не би трябвало да отнеме повече от час ако съда си вършеше работата... и ако въобще се стигне до съд де...
И нали уж трябвало да реагираме... и да ги приучваме лека полека как трябва да стоят нещата...

Уффф...

Публикувай отговор