Strunz написа:ELBI написа:
Журналистическа, лигава история. За жалост само нагнетяват ситуацията. Виж - в Самоков разни Расатиевци са убили 17 годишно момче.
Без никаква причини - отишло да си купи сладолед. Някакъв коментар?
Мен си ме потресе.
Това е смърт. Циганска или не. Смърт е. Но наистина ако всичко това се прави за да не се забелязва драстичния скок на цените - пошло е.
Да бе, а иначе твърдите, че не се влияете от журналистически манипулации!
Една нелепа и гадна смърт се използва по много гаден начин.
Защо интервютата са само с роми, защо след като всичко е записано на камерите не се вярва на хората прегледали ги и обявили, че си е чиста проба пиянска/хулиганска свада, защо камерите не дадоха култовите надписи с които е изрисуван града "Смърт на българите" и "Умрете българи", защо интервюто с българи беше толкова кратко и се ограничи само до мнението на една майка, която каза, че не би пуснала детето си след 23.00ч???
Защо цв. кънчев обвърза двата случая - "Вижте тука имаме убит човек, а медиите говорят за случая в Плевен където три ромски момчета взели някакви си сто лева от българин..." - един вид ромските престъпления не са баш престъпления...
Нямах намерение да се впускам в нови безплодни дискусии - да порицавам някого или да превръщам циганите в свещенни крави.
Чисто и просто исках да се посмеем и да погледнем смешната страна на нещата.
А, ако трябва да бъдем сериозни...случката е идентична със случката от красна поляна, циганите винаги ще си намерят повод и оправдание, та акот трябва и извънземни да са. Скинарите от кр. поляна са също толкова мистериозни(видели са ги само ромите!), колкото и извънземния мъж от Варна.
Истината е гадна, всичко е активно мероприятие преди изборите, сгледа един вид. ЦВ. Кънчев демонстрира способностите си на организатор, един вид - аз съм бащицата и мога да мобилизирам ромските маси, ако ви трябват гласове обръщайте се към мен. При предстоящото разпрадаление и преразпределение на европари от бощини и области, мизата е много висока, инвестицията в ромски гласове много бързо ще се избие след това, затова сега ромските лидери си правят активни мероприятия за вдигане на цената на ромските гласове. На предстоящите избори един ромски глас ще бъде в пъти по-скъп и тия пари са точно за "умелите организатори" като г-н кънчев. Защото в гетата няма да е необходимо да ходиш, да разясняваш, да презентираш даден кандидат, достатъчно е да се договориш с лидера, да дадеш едни парички на ръка, а след това гетото глъсува анблок за посочената личност или листа.
Уфффф.