БоЕВ написа:...
Няма значение за какво са отишли, нелепото тук е, че ситуацията се преекспонира и сега ще го отнесат младежите, както и ония студенти от пред ендека, набедени за размириците в сф. Нелепо е, че се знаят убийците на професора от зах. фабрика, но никой не ги задържа, нелепо е, че мародерите затрили сестрите от пазарджик още не са "открити" - защо ли?!
Нелепо е всичко това което става. Нелепо е, дори, цинично да се омаловажават случки като тази в плевен или пък, като тази от вчера с пребитото момиче, само защото са имали късмета да останат живи...нелепо е в политиката да влизат разни движения и организации на етническа основа въпреки изричната им забрана от Конституцията...нелепи са много работи и единствено от нас зависи дали ще станат лепи.
Карай, казах го в другата тема, тая дискусия е за маса и очи в очи, защото тук в нета нещо не се получава.
Весело чифликуване друже!:-)
съгласен съм БоЕВ, че е и за маса, но мисля, че и тук водим смислена дискусия! И аз съм ужасно ЗА намирането убиците на професора, за мародерите от Пазарджик и Плевен. И съм да не се омаловажават. И съм против писъка на разни тъпи организации, които смучат пари, а не гледат картината на истината. И съм против даването без пари на жилища и на помощи.
Обаче съм да се намери някакво решение на проблема с ромите/циганите. И то определено трябва да включва поредица от мерки, както силови и безкомпромисни, така и поощряващи. Така ще се филтрират онези, които искрено желаят да работят и се интегрират в обществото от онези, които само гледат да крадат, кръшкат и вандалстват.
Имал съм прекрасен, ужасно честен плочкаджия - циганин, който 1 стотинка и една бутилка не открадна от къщи. Чист, свестен, честен. От 3-4 бригади мърлячи, дето правиха покрива една се оказа много свестна, но вече съм казал, че ще взимам подобна циганска бригада само по препоръка на приятел.
Няма да забравя и едно момченце в Широка лъка - ужасно мило, любезно. Не просеше,а предлагаше да покаже, да ни разведе... Демек - да свърши работа, след като бе много учтиво. Най-накрая разбрах, че иска и да получи нещо и с удоволствие му дадох.
Няма такова нещо като "кофти" раса/етнос. Колкото и писания да има за това. Апропо, чел съм ужасно много в тази насока и за нас - българите - от гърци, от сърби, от "макета"...
Наздраве БоЕВ

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.