Sound Of Silence
Re: Sound Of Silence
Звеневия написа:
Умеете ли да се обгърнете с тишина?
Успявате ли?
Аз лично не го умея. Тишината ме подтиска-

Но ти, ако можеш- Enjoy The Silence
Има различни тишини - тишината след силни думи, тишината след нещо ужасно, тишината на природата, но няма пълна тишина. Дори на тихо, остава шума на мислите...
Ако говориш за тишината като пълен покой, ще ми се да можех да го изпитам, но знам, че не мога.
Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината.
Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
Ако говориш за тишината като пълен покой, ще ми се да можех да го изпитам, но знам, че не мога.
Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината.
Ако не го умеех това, щях вече да съм в психото.Звеневия написа: Умеете ли да се обгърнете с тишина?
Мразя шум.
За мен това е тишината на книгите... Потапям се точно като под вода и плувам... в пълна тишинаvyara написа: Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината.Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
П.П. Нищо не казваш за Юрсенар, любопитно ми е, щото аз съм с много противоречви чувства към нея.
Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...4avdar4e написа:За мен това е тишината на книгите... Потапям се точно като под вода и плувам... в пълна тишинаvyara написа: Във всеки случай, препочитам музиката пред тишината.Може би това е особен вид тишина, в която всичко друго се стопява...
П.П. Нищо не казваш за Юрсенар, любопитно ми е, щото аз съм с много противоречви чувства към нея.
Така де- външните шумове не чуваш, защото там където си "потънала" е достатъчно "шумно", нали...4avdar4e написа:Ми, баш си е тишина. Така потъвам, че земетресение и наводнение едновременно да има, няма да чуя[unknown] написа: Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...
Прочетох я книжката. Очакванията ми бяха по-други. Мислех си, че напразната борба с "естествените наклонности" е нещо по-банално, а се оказа, че това е по-скоро нещо като гей роман.4avdar4e написа:
За времето, когато е писана, не се е говорело много за тези неща. Не е зле написано, но някак не можа да ме развълнува това, което прочетох. Това е първия роман на Юрсенар, писала го е само на 24 г. Но на мен лично Франсоаз Саган по ми харесва, например. Тя е прописала даже още по-млада.
Както и да е, книгата би се харесала на човек с подобни наклонности, но не и на повечето хора. Така си мисля.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не. Тишината крещи в ушите ми.Звеневия написа: Умеете ли да се обгърнете с тишина?
Успявате ли?
Без музика не мога да се съсредоточа да работя, да уча, да върша домакинска работа и пр. Изпитвам някаква празнота.
Сещам се за "Ние врабчетата" - когато Чир раздаде песни на всички, за да си строят гнездата и Драги ми Господине отказа.
Все пак предпочитам тишината пред телевизията и коментарите по радиото.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз да,но за жалост много рядко:(:crying:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Блазя ти:-) Аз пък не мога да прочета и ред ако има някакви звуци покрай мен, пък било то дори и тик-такане на часовник:(4avdar4e написа:Ми, баш си е тишина. Така потъвам, че земетресение и наводнение едновременно да има, няма да чуя[unknown] написа: Ама това не е тишина. Ти си в света на книгата и не си сам. Тишина е да останеш сам със себе си и с мислите си- аз така разбирам тишината...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Dark Angel
Албе успвам, ма рядко. Пък и абсолятна тишина май няма ад ми понесе, по-скоро звузите, дето не са от хорски произход. 
Обичам нощтните звуци, като заспи квартала.
Ох, на морето много обичам ранните сутрини - вълничките на два метра от главата ми и чайките. Нема летовници, неме дявол, само някой похърква в комшийската палатка
Сега там построиха хотел, мамка им!
Обичам нощтните звуци, като заспи квартала.
Ох, на морето много обичам ранните сутрини - вълничките на два метра от главата ми и чайките. Нема летовници, неме дявол, само някой похърква в комшийската палатка
Сега там построиха хотел, мамка им!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ахъм:-)Wasser написа:да, това се учи в ранна детска възраст - като има постоянно приказващи баби около теб се научаваш да изключваш
така де, кой иска постоянно да слуша за ядене, прибиране на време, добро държание, т.н.
Hi

Да. Умея.
Способна съм да потъна в тишина при всякакви шумове.
Освен при музика, която ми въздейства истински. Нея не мога да я игнорирам.
Panta rhei...
Пък ако знаеш на Брамс, зимата, в зала България, как хубаво се спиииииииМнемозина написа:
Да. Умея.
Способна съм да потъна в тишина при всякакви шумове.
Освен при музика, която ми въздейства истински. Нея не мога да я игнорирам.
- Piqndurnik
Не говори за баби, че ми е болна тема. Що бил ревял бебока. То на мен ми иде да ревнаWasser написа:да, това се учи в ранна детска възраст - като има постоянно приказващи баби около теб се научаваш да изключваш
така де, кой иска постоянно да слуша за ядене, прибиране на време, добро държание, т.н.
Наздраве