Случвало ли ви се е,

Все същите
Дядо Капинчо

Случвало ли ви се е,

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 12.12.08, 19:43, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

По времето на Биг Брадър колежката ми и още двама колеги пишеха във фен форума. Понеже ги слушах да коментират и да се смеят на разни неща, влязох да видя какво са писали. Ами и тримата ми се сториха много различни там. Надделя реалната ми представа, естествено, но понеже са ми колеги и не съм ги виждала в друга среда, представата ми се обогати. И така беше, както казваш, показваха някакво друго лице, но не от лицемерие, предполагам, а просто се отпускаха. :cool:
Обратното не ми се е случвало - да се запозная виртуално и да се окаже познат.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Случвало ли ви се е,

Мнение от Ън »

kapincho написа: Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
Нито една от двете му "личности" няма да формира мнението ми за него. Ще ми стане неприятен, защото е двуличен.
esti

Мнение от esti »

kapincho написа: Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
При мен май няма такова понятие "окончателно мнение" - този процес е динамичен.
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Според мен личността на живо е по-показателна.
Тук може и да си спайдермен. Или да разправяш и да даваш акъл как се епилират тестиси, а на живо да си с косми в уши, нос и гърло:)

Така, че по-добре ги гледай на живо, а от поведението им тук си прави дозаключения.

Ей на Звеневия на живо хииииииич не е лош човек:)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Strunz написа:
Що бе, тук да не би да лош? :lol:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

[unknown] написа:
Strunz написа:
Що бе, тук да не би да лош? :lol:
Шегувам се бе, той даяни на хумор:)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Ъ-хъ. Знам. :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Strunz написа: Шегувам се бе, той даяни на хумор:)
И на бой, само на сръбско не даяни :rotfl24:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ами много смешно беше на един от първите купони седя до една готина мацка и се чудя откъде ли я познавам.... Оказва се, че живеем на съседни улици и решихме, че явно като деца сме си играли заедно. Какво беше учудването ни, когато на другия ден се сблъскахме в детската градина на децата ни :grin:

Иначе за никой от хората от клуба (а мога да кажа, че познава едно 90%, нали съм първа з3о4овска клюкарка:grin:) не ми се е разминавало мнението от виртуала и реала. Просто тук сме много истински и никой не се прави на друга личност. Шизофренията не е болест на Зо4о:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?

Ако предположим, че във виртуала много хора прикириват някоя своя черта и изязяват други, т.е. представят се различно от реала, как ще реагирате в такава хипотетична ситуация:

Много симпатичен ви клубар, се оказва досадния ви и заядлив колега или обратното, човек когото познавате като мил, интелигентен и любезен, в клуба се държи като последен простак.

Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
Не, не ми се е случвало. Само с едно тукашно другарче открихме общи познати.

Така че не мога да кажа кое би надделяло в подобна ситуация. И дали някое би надделяло.
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?

Ако предположим, че във виртуала много хора прикириват някоя своя черта и изязяват други, т.е. представят се различно от реала, как ще реагирате в такава хипотетична ситуация:

Много симпатичен ви клубар, се оказва досадния ви и заядлив колега или обратното, човек когото познавате като мил, интелигентен и любезен, в клуба се държи като последен простак.

"You've got mail" :-)

Досега съм се виждала само със зочовци и имам прекрасни впечатления и от "виртуала" и от "реала". Всъщност така нареченият "виртуален образ" е пак част от реалния човек. Никой друг не седи зад клавиатурата и не пише вместо мен.

Сещам се за едно разминаване, но то е само по отношение на външния вид - един човек се беше самоописал като тъмен и едва ли не страховит балкански субект, и когато за първи /и за съжаление единствен:(/ път го видях "на живо", бях изненадана, защото не забелязах нищо подобно:-) :kiss:. Впрочем изненадата на беше само моя. :blum:[/quote]
Последно промяна от Stranniche на 01.09.07, 18:32, променено общо 1 път.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Привет капинчо,
Не не ми се е случвало, но ако стане все пак, едва ли ще надделее някое от двете схващания за личността насреща ми. Никой не може на 100 % да се покаже в реалния свят, както и никой не може на 100% да се разкрие във виртуалното пространство (а и трябва ли?). Просто мнението би ми се запазило за реалната личност, но 1 на ум ще имам и ще се съобразявам с него :-) .
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
І

Мнение от І »

Случвало ми се е веднъж. Но е от моделисткия форум. Там.. :lol: такива неща не споделяме...ъъъ.. за мацки примерно. :grin: :blum:
Тоа си беше съ щи я. Индженер програмист.. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Не. Ама звучи забавно.
Обикновено личноста в реала и във виртуала е различна, тъй че едва ли ще се усетя, ако попадна на познат в мрежата.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

винаги се препокриват почти едно към едно
виртуалния и реалния кореспондент
нали съм проницателен Водолей
и мога да чета мужду редовете:cool:
а в реала да наблюдавам търпеливо
и да слушам, да слушам:grin:[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

таз тема ме умисли

ма Вие много мислите бе хора :lol:

пък аз в свободното си време не мисля като общувам. почивам си.... премного го мисля общуването в работата си

и после, като не съм внимавала/анализириал/наблюдавала/водила записки кво става??
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

100% покриване на реален и виртуален образ е рядкост, по-скоро в нета има някаква анонимност, която ти позволява по- пълно себеизразяване, може би за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ppi написа:100% покриване на реален и виртуален образ е рядкост, по-скоро в нета има някаква анонимност, която ти позволява по- пълно себеизразяване, може би за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
ако си шаман
лесно моеж да припокриеш образите
пфу..някакъв си нет
кво може да скрие човек
нищо...
ако четеш търпеливо и внимтелно:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Звенения

Мнение от Звенения »

ppi написа: за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
Ся шсъ УбиждамЬе ли? :mad:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Кент написа: кво може да скрие човек
От теб специално нищо не може да се скрие:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ppi написа:100% покриване на реален и виртуален образ е рядкост, по-скоро в нета има някаква анонимност, която ти позволява по- пълно себеизразяване, може би за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
Мисля, че не е въпрос на анонимност. По-скоро човек по-лесно изразява мислите си в писмен вид, по-сбит и концентриран е. И е факт, че с много от хората, които познавам от клуба, като се видим на живо, почти нямаме време да си изговорим сичкуту говорене, дето го плещим тук :grin:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа: Мисля, че не е въпрос на анонимност. По-скоро човек по-лесно изразява мислите си в писмен вид, по-сбит и концентриран е. И е факт, че с много от хората, които познавам от клуба, като се видим на живо, почти нямаме време да си изговорим сичкуту говорене, дето го плещим тук :grin:
Нямам пред вид клуба, а изобщо нета. А тук мен ме мързи да пиша много, и по тази причина избягвам теми, предизвикващи по- задълбочено мислене, предпочитам да си го изговоря :grin:
Звенения

Мнение от Звенения »

ppi написа:
Нямам пред вид клуба, а изобщо нета. А тук мен ме мързи да пиша много, и по тази причина избягвам теми, предизвикващи по- задълбочено мислене, предпочитам да си го изговоря :grin:
Мързела е голям двигател!
И кво значи - "ИЗОБЩО НЕТ-а"?

Човек мож да издържи един сезон без сех ( като е толкова ненормален)
Човек мож да издържи една седмица без храна
Човек мож да издържи едно денонощие без вода

НО, ако една микро-секунда му се бави нет-а, полудява... :rotfl24:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Звеневия написа:
ppi написа:

За Мързела съм съгласна, най- голямия радетел съм за оптимизация на работния процес
Нет-а кат е бавен още не полудявам, а туй по среда, абе ще полудея ако трябва 1 седмица да не се храня:grin:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

ppi написа:
Звеневия написа:
ppi написа:

За Мързела съм съгласна, най- голямия радетел съм за оптимизация на работния процес
Нет-а кат е бавен още не полудявам, а туй по среда, абе ще полудея ако трябва 1 седмица да не се храня:grin:
И аз полудявам жена ми като не се храни 1 седмица :)
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Strunz написа:[
И аз полудявам жена ми като не се храни 1 седмица :)
ако си има причина за това да не се храни, ти къде си?
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

ppi написа:ако си има причина за това да не се храни, ти къде си?
във Варна
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Strunz написа:
ppi написа:ако си има причина за това да не се храни, ти къде си?
във Варна
ясно, ти си причината:blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

хм...
ти само разсъждаваш и се притесняваш, че живеем до вас ли :blum:
не, не ..малко по-далече...

Аз не приемам доводи от типа знаеш ли кой колко е добър в реала, а тук се държи като простак понеже...
няма и да ги търпя
и не ги искам
може там, в клуба за моторчетата, в ол-а, в другаде-то
то и за това не раздрънквам напред-назад за тук и прииждат само от Варна
:-)
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 12.12.08, 19:43, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

и двете "личности" са той, това са негови две различни социални роли
просто е - допълваш щрихи в картинката
може да има и още
Изображение
Публикувай отговор