Случвало ли ви се е,
-
Дядо Капинчо
По времето на Биг Брадър колежката ми и още двама колеги пишеха във фен форума. Понеже ги слушах да коментират и да се смеят на разни неща, влязох да видя какво са писали. Ами и тримата ми се сториха много различни там. Надделя реалната ми представа, естествено, но понеже са ми колеги и не съм ги виждала в друга среда, представата ми се обогати. И така беше, както казваш, показваха някакво друго лице, но не от лицемерие, предполагам, а просто се отпускаха. 
Обратното не ми се е случвало - да се запозная виртуално и да се окаже познат.
Обратното не ми се е случвало - да се запозная виртуално и да се окаже познат.
Re: Случвало ли ви се е,
Нито една от двете му "личности" няма да формира мнението ми за него. Ще ми стане неприятен, защото е двуличен.kapincho написа: Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
При мен май няма такова понятие "окончателно мнение" - този процес е динамичен.kapincho написа: Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
Според мен личността на живо е по-показателна.
Тук може и да си спайдермен. Или да разправяш и да даваш акъл как се епилират тестиси, а на живо да си с косми в уши, нос и гърло:)
Така, че по-добре ги гледай на живо, а от поведението им тук си прави дозаключения.
Ей на Звеневия на живо хииииииич не е лош човек:)
Тук може и да си спайдермен. Или да разправяш и да даваш акъл как се епилират тестиси, а на живо да си с косми в уши, нос и гърло:)
Така, че по-добре ги гледай на живо, а от поведението им тук си прави дозаключения.
Що бе, тук да не би да лош?Strunz написа:
Шегувам се бе, той даяни на хумор:)[unknown] написа:Що бе, тук да не би да лош?Strunz написа:
Ъ-хъ. Знам. 
И на бой, само на сръбско не даяниStrunz написа: Шегувам се бе, той даяни на хумор:)
Ами много смешно беше на един от първите купони седя до една готина мацка и се чудя откъде ли я познавам.... Оказва се, че живеем на съседни улици и решихме, че явно като деца сме си играли заедно. Какво беше учудването ни, когато на другия ден се сблъскахме в детската градина на децата ни 
Иначе за никой от хората от клуба (а мога да кажа, че познава едно 90%, нали съм първа з3о4овска клюкарка
) не ми се е разминавало мнението от виртуала и реала. Просто тук сме много истински и никой не се прави на друга личност. Шизофренията не е болест на Зо4о:winkw:
Иначе за никой от хората от клуба (а мога да кажа, че познава едно 90%, нали съм първа з3о4овска клюкарка
Не, не ми се е случвало. Само с едно тукашно другарче открихме общи познати.kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?
Ако предположим, че във виртуала много хора прикириват някоя своя черта и изязяват други, т.е. представят се различно от реала, как ще реагирате в такава хипотетична ситуация:
Много симпатичен ви клубар, се оказва досадния ви и заядлив колега или обратното, човек когото познавате като мил, интелигентен и любезен, в клуба се държи като последен простак.
Коя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
Така че не мога да кажа кое би надделяло в подобна ситуация. И дали някое би надделяло.
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?
Ако предположим, че във виртуала много хора прикириват някоя своя черта и изязяват други, т.е. представят се различно от реала, как ще реагирате в такава хипотетична ситуация:
Много симпатичен ви клубар, се оказва досадния ви и заядлив колега или обратното, човек когото познавате като мил, интелигентен и любезен, в клуба се държи като последен простак.
"You've got mail"
Досега съм се виждала само със зочовци и имам прекрасни впечатления и от "виртуала" и от "реала". Всъщност така нареченият "виртуален образ" е пак част от реалния човек. Никой друг не седи зад клавиатурата и не пише вместо мен.
Сещам се за едно разминаване, но то е само по отношение на външния вид - един човек се беше самоописал като тъмен и едва ли не страховит балкански субект, и когато за първи /и за съжаление единствен:(/ път го видях "на живо", бях изненадана, защото не забелязах нищо подобно:-)
Последно промяна от Stranniche на 01.09.07, 18:32, променено общо 1 път.
kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?
Привет капинчо,
Не не ми се е случвало, но ако стане все пак, едва ли ще надделее някое от двете схващания за личността насреща ми. Никой не може на 100 % да се покаже в реалния свят, както и никой не може на 100% да се разкрие във виртуалното пространство (а и трябва ли?). Просто мнението би ми се запазило за реалната личност, но 1 на ум ще имам и ще се съобразявам с него
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Случвало ми се е веднъж. Но е от моделисткия форум. Там..kapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?
Тоа си беше съ щи я. Индженер програмист..
винаги се препокриват почти едно към едноКоя от двете "личности" ще надделее при окончателното ви мнение за такъв човек?
виртуалния и реалния кореспондент
нали съм проницателен Водолей
и мога да чета мужду редовете
а в реала да наблюдавам търпеливо
и да слушам, да слушам
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Dark Angel
ако си шаманppi написа:100% покриване на реален и виртуален образ е рядкост, по-скоро в нета има някаква анонимност, която ти позволява по- пълно себеизразяване, може би за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
лесно моеж да припокриеш образите
пфу..някакъв си нет
кво може да скрие човек
нищо...
ако четеш търпеливо и внимтелно
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Мисля, че не е въпрос на анонимност. По-скоро човек по-лесно изразява мислите си в писмен вид, по-сбит и концентриран е. И е факт, че с много от хората, които познавам от клуба, като се видим на живо, почти нямаме време да си изговорим сичкуту говорене, дето го плещим тукppi написа:100% покриване на реален и виртуален образ е рядкост, по-скоро в нета има някаква анонимност, която ти позволява по- пълно себеизразяване, може би за това много хора предпочитат да контактуват само виртуално.
Нямам пред вид клуба, а изобщо нета. А тук мен ме мързи да пиша много, и по тази причина избягвам теми, предизвикващи по- задълбочено мислене, предпочитам да си го изговоря4avdar4e написа: Мисля, че не е въпрос на анонимност. По-скоро човек по-лесно изразява мислите си в писмен вид, по-сбит и концентриран е. И е факт, че с много от хората, които познавам от клуба, като се видим на живо, почти нямаме време да си изговорим сичкуту говорене, дето го плещим тук
Мързела е голям двигател!ppi написа:
Нямам пред вид клуба, а изобщо нета. А тук мен ме мързи да пиша много, и по тази причина избягвам теми, предизвикващи по- задълбочено мислене, предпочитам да си го изговоря
И кво значи - "ИЗОБЩО НЕТ-а"?
Човек мож да издържи един сезон без сех ( като е толкова ненормален)
Човек мож да издържи една седмица без храна
Човек мож да издържи едно денонощие без вода
НО, ако една микро-секунда му се бави нет-а, полудява...
За Мързела съм съгласна, най- голямия радетел съм за оптимизация на работния процесЗвеневия написа:Мързела е голям двигател!ppi написа:
Нямам пред вид клуба, а изобщо нета. А тук мен ме мързи да пиша много, и по тази причина избягвам теми, предизвикващи по- задълбочено мислене, предпочитам да си го изговоря
Нет-а кат е бавен още не полудявам, а туй по среда, абе ще полудея ако трябва 1 седмица да не се храня
И аз полудявам жена ми като не се храни 1 седмица :)ppi написа:За Мързела съм съгласна, най- голямия радетел съм за оптимизация на работния процесЗвеневия написа:Мързела е голям двигател!ppi написа:
Нет-а кат е бавен още не полудявам, а туй по среда, абе ще полудея ако трябва 1 седмица да не се храня
хм...
ти само разсъждаваш и се притесняваш, че живеем до вас ли
не, не ..малко по-далече...
Аз не приемам доводи от типа знаеш ли кой колко е добър в реала, а тук се държи като простак понеже...
няма и да ги търпя
и не ги искам
може там, в клуба за моторчетата, в ол-а, в другаде-то
то и за това не раздрънквам напред-назад за тук и прииждат само от Варна
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 12.12.08, 19:43, променено общо 1 път.
- snowprincess
и двете "личности" са той, това са негови две различни социални ролиkapincho написа:когато се запознаете с някой клубар, той да се окаже ваш отдавнашен познат или колега?
просто е - допълваш щрихи в картинката
може да има и още