аз не съм ти се и предлагал, а ти ме изгониbead_ написа:бегай сега да си подготвяш професурата.
следващият, моля!
+ това аз няма да се занимавам с тебе
виж младежите са друго нещо
То, честно казано, имам още няколко доцентури, ама тематиките им все ги забравям, а файла със заглавията не е в мен в момента. Довечера, обещавам, ще ги постна тук, за да знаете по какви теми съм спец!caliostro написа:винаги е добре да срешне човек колеги в нетясър Айвънхоу написа:Аз съм доцент! Изследвам коневъдството на древните ацтеки!bead_ написа:
всички доценти - една крачка пред строя!
ама ха, ще ми се крият. ние имаме деца кандидат-студенти тука, а те се спотайват хитро в ъглите:mad:
Урбанизация на Сахара?сър Айвънхоу написа:То, честно казано, имам още няколко доцентури, ама тематиките им все ги забравям, а файла със заглавията не е в мен в момента. Довечера, обещавам, ще ги постна тук, за да знаете по какви теми съм спец!caliostro написа:винаги е добре да срешне човек колеги в нетясър Айвънхоу написа:Аз съм доцент! Изследвам коневъдството на древните ацтеки!bead_ написа:
ама ха, ще ми се крият. ние имаме деца кандидат-студенти тука, а те се спотайват хитро в ъглите:mad:
Не е задължително! В романите, когато някой герой говори и се запъва... тогава не е с главна буква... ей така, като мен!pocti_bezobidna написа:
И че след многоточие не е задължително да има главна буква...
в тая връзка:сър Айвънхоу написа:Аз съм доцент! Изследвам коневъдството на древните ацтеки!bead_ написа:
pocti_bezobidna написа:
Урбанизация на Сахара?
pocti_bezobidna написа:
Тайна-майна!
Олелееее... все по-точно го казваш направлението!pocti_bezobidna написа:
Грешно предположение.
Всъшност, като направих справка с Дипломата си, се оказа, че точното наименование на предмета
е Психология на масите в Южна Сахара.
Обърках се с Циганската урбанистика.
Бях си запазил една статия от Стандарт (преводна) за Дж. Буш, където пишеше как обичал ... картофи по френски!!!4avdar4e написа:Кво за преводите, викаш???сър Айвънхоу написа: Та затова е пълно с глупости, неправилни преводи и печатни грешки...
Божеееее, преди години имах желание да чета вестници с червена химикалка. Вече нямам желание изобщо да ги чета
Кент написа:могол, не могулpocti_bezobidna написа:Мислам - се ползва за синоним на владетел - голям владетел на големи територии.
На Чингис хан май са викали "Великият могул"
Великия Могол
даже такъв диамант има
може да са се объркали журналягите
аз като пътувах от сандански за Сф
в блград си купих един "труд"
изчетохо го и се уверих
че журналистиката в бг е още на палеозойско ниво
лекари търсят в чужбина
ит -спецове тоже
инжинери там разни също
журналисти никой не е търсил досега
Абе, помня аз една челна статия в 24 часа, чието заглавие беше:ELBI написа:
Бях си запазил една статия от Стандарт (преводна) за Дж. Буш, където пишеше как обичал ... картофи по френски!!!
Даже в първия момент се замислих каква ли е тази рецепта. После - избухнах в смях
И какво - ще ги награждаваш ли? Да си знам...bead_ написа:всички доценти - една крачка пред строя!caliostro написа:ъъъъъъъъъъъъ4avdar4e написа:Ъъъъъ???caliostro написа: у форума тук има доцент по журналистика
бъъъъъъъъ
тва е
а са да не си казвам мойте титли и кво имам пред името![]()
и студенти имамеbead_ написа:всички доценти - една крачка пред строя!caliostro написа:ъъъъъъъъъъъъ4avdar4e написа:Ъъъъъ???caliostro написа: у форума тук има доцент по журналистика
бъъъъъъъъ
тва е
а са да не си казвам мойте титли и кво имам пред името![]()
не четох всички мнения, но ако е нямало сериозен отговор до сега (аз лично дадох несериозни такива):bead_ написа:чета разни статии и... кво е тва могул?
http://www.capital.bg/show.php?storyid=376564
ELBI написа:не четох всички мнения, но ако е нямало сериозен отговор до сега (аз лично дадох несериозни такива):bead_ написа:чета разни статии и... кво е тва могул?
http://www.capital.bg/show.php?storyid=376564
могул - влиятелен/мощен бизнес лидер, известен също като бизнес магнат
Mogul is a powerful business leader also known as a Business magnate
Уикипедия, както можеше да се предположи!
Издатели, вестникари, босове на фирми - по-евтино им е да възложат превода на свои служители, които нищо не разбират от превод, отколкото да наемат професионалисти.сър Айвънхоу написа:Това е така, защото им е по-изгодно на издателите да назначават тъпи момиченца първи-втори курс, които абер си нямат от нищо... Да не говорим, че общата им култура е на ниво трети клас!Кент написа:че журналистиката в бг е още на палеозойско ниво
журналисти никой не е търсил досега
Такива и по-лесно се "управляват" какво да пишат!
Та затова е пълно с глупости, неправилни преводи и печатни грешки...
Извинявам се! Напълно си прав! Това и исках да кажа! Просто пропуснах кавиките около думата преводачи!ave написа:
Издатели, вестникари, босове на фирми - по-евтино им е да възложат превода на свои служители, които нищо не разбират от превод, отколкото да наемат професионалисти.
Ни хвърляй камъни в градината на преводачите.