Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят.bead_ написа:
някой има ли разумно обяснение що ги раждаме, аджаба, ния деца да ни въртят такива номера?!?!?!?!?:roll:
............
Re: Мигове от един живот
Panta rhei...
doktorka написа:ми Незнайко...
ще ти кажа е не знаем каква е предисторията...
знаем обче че майката набер си няма как да контролира детето си и използва името на бащата.
бащата не е задължително д абие детето ,за да има то респект от него...
а ако не иска да го разочарова?
а ако преди това е посегнало на пеленачето ?
да го обърне от количката например?
а ако е тръгнало да пресича улицата точно преднякоя кола и това е довело майката до истерия?
не съм съгласна с викането боя и заплахите...
но както казах- не знаем всички факти
аз ако бях на еб щах да се намеся....ама аз съм устАта!
съгласна.. и подписала се.
това пусто любопитство - рано или късно ни изяжда главата!!!Мнемозина написа:Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят.bead_ написа:
някой има ли разумно обяснение що ги раждаме, аджаба, ния деца да ни въртят такива номера?!?!?!?!?:roll:
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Точно това исках да кажа. Примерите, които давате ми се струват неподходящи и това bead дето го каза са магазина...Green Light написа:Не съм такъв.
Дори случката, която доктора описа да не е така е тъжен, дори трагичен фактът, че има насилие сред децата и далеч не само при ромите
Никого не съдим. Коментираме. Има кой да съди

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
разказах го само, за да напомня, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. не, че е идентичен случая, но в хората около мен остана впечатлението, че аз не взимам на малкия мляко от 70 стинки, а пък съм си напълнила количката с алкохол и ядки. т.е. монетата винаги има и друга страна.frisky lioness написа: bead дето го каза са магазина...
естествено майка, която налага детето по главата насред улицата предизвиква възмущение. но аз по-скоро бих се развълнувала от факта, че тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
just perfect
щото сме правили секс. И щото са съкровища в много моменти и се разтапяме от любов и усещане, че "не съм се изгубил безследно..."bead_ написа:някой има ли разумно обяснение що ги раждаме, аджаба, ния деца да ни въртят такива номера?!?!?!?!?:roll:4avdar4e написа:Това е изпитано хиляди пътиbead_ написа: в подкрепа на казаното по-горе - следната вчерашна сценка със синковеца в билла.
Обаче, майка му квито номера е въртяла на баба му и дядо му..Пример: след вечеря с наште отиваме на ресторант в "Червено знаме", те да пийнат по нещо, аз да хапна тортичка.. Идва сервитьора и аз, с най-невинния поглед и нещастно гласче, казвам: Ама аз нищо не съм вечеряла... И получавам любимото си филе-миньон:rotfl24::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
айде сега... сякаш не си чувала ти (или около теб) какви номера сте въртяли...Мнемозина написа:Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят.bead_ написа:
Природа. Кво да правиш. Има и суперски моменти с децата. Най-суперското е, че като го възпитаваш, възпитаваш и себе си (ако случайно си забравил преди 20-и-колко-години-как-е-било-и-как-е-трябвало-да-бъде). Не е редно да му казваш "не прави това" или "бъди честен", а ти да не бъдеш. Бие камбанка в тебе и заставаш в редица до него и изпълняваш.
Не е добре да му казваш "закусвай", а да не му правиш закуска.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
хъм. ни виждам нито едно разумно обяснение /бийд се вглежда с кьоравото си очо/. добре, че следваме някакви инстинкти. ако оставим само на рационалното...ELBI написа:
щото сме правили секс. И щото са съкровища в много моменти и се разтапяме от любов и усещане, че "не съм се изгубил безследно..."
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Прави сте. Не знаем. Не знаем нито каква е била предисторията, нито какво е било след това. Възможно е жената да е светица, чийто ореол просто е паднал някъде.bead_ написа:разказах го само, за да напомня, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. не, че е идентичен случая, но в хората около мен остана впечатлението, че аз не взимам на малкия мляко от 70 стинки, а пък съм си напълнила количката с алкохол и ядки. т.е. монетата винаги има и друга страна.frisky lioness написа: bead дето го каза са магазина...
естествено майка, която налага детето по главата насред улицата предизвиква възмущение. но аз по-скоро бих се развълнувала от факта, че тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
Липсата на познания по педагогика и психология обаче могат да бъдат болезнени за нечии все още крехки физики, а и психики.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ооо, недей така!ELBI написа:айде сега... сякаш не си чувала ти (или около теб) какви номера сте въртяли...Мнемозина написа: Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят.
Природа. Кво да правиш. Има и суперски моменти с децата. Най-суперското е, че като го възпитаваш, възпитаваш и себе си (ако случайно си забравил преди 20-и-колко-години-как-е-било-и-как-е-трябвало-да-бъде). Не е редно да му казваш "не прави това" или "бъди честен", а ти да не бъдеш. Бие камбанка в тебе и заставаш в редица до него и изпълняваш.
Не е добре да му казваш "закусвай", а да не му правиш закуска.
То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.
"Нашите внуци са нашето отмъщение."
Разбира се, че хубавите моменти са повече, не съм и помисляла да кажа друго.
Обаче са си шмекери и ни работят както си искат.
И наистина не знам кой кого възпитава всъщност. Май накрая се оказва, че аз възпитавам себе си и никого другиго.
Panta rhei...
разумни/рационални обяснения - НЯМА. Инстинкти - без каквито и да е въпроси. Това е аксиоматично. Да обичаш/правиш секс е инстинкт за продължаване на рода (което също няма разумно обяснение мда- прекрасно е, вероятно Създателят затова го е направил прекрасно, инак нямаше да се пръкват мъничките)bead_ написа:хъм. ни виждам нито едно разумно обяснение /бийд се вглежда с кьоравото си очо/. добре, че следваме някакви инстинкти. ако оставим само на рационалното...ELBI написа:
щото сме правили секс. И щото са съкровища в много моменти и се разтапяме от любов и усещане, че "не съм се изгубил безследно..."
така е, фриски, голяма беля си навлича всеки, който реши да има дете. аз /може би, защото никога не са ме били нашите/ не мога да посегна на децата си. обаче мъжът ми отпери първото шамарче на детето, когато беше на около три . и му се разсърдих не на шега. обаче това е неговия начин. и него повече го слушат.frisky lioness написа:
Прави сте. Не знаем. Не знаем нито каква е била предисторията, нито какво е било след това. Възможно е жената да е светица, чийто ореол просто е паднал някъде.
Липсата на познания по педагогика и психология обаче могат да бъдат болезнени за нечии все още крехки физики, а и психики.
сега онзи шамар го разказваме като виц, защото беше придружен с реплика "ще ти направя дупето маймунско" в смисъл, че ще му го зачерви, а дребния тича към мен и ми вика "мамооо, махни ми тая маймуна от дупето, че много ме боли". кой знае защо си представяше, че има някаква маймуна на мястото на удареното!!
възпитанието на собствените отрочета - сложна работа общо взето. най-сложната. може би само отношенията с тъщите са по-сложни:winkw:
just perfect
моите родители бяха все на работа, та съм възпитаван или от баби, или от улицата, или от good practices (маke it yourself). Поради това се опитах да възпитам на базата на най-доброто видяно, когато можех да запазя спокойствие и усмивка (до 12-13-тата им годишнина ми се отдаваше...).Мнемозина написа:...Ооо, недей така!
То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.
Разбира се, че хубавите моменти са повече, не съм и помисляла да кажа друго.
Обаче са си шмекери и ни работят както си искат.
И наистина не знам кой кого възпитава всъщност. Май накрая се оказва, че аз възпитавам себе си и никого другиго.
Това с децата ми бе един от най-хубавите и успешни (имам и неуспехи - не ги научих на много неща и не ги накарах на други, но може би това е успех от гл. т., че не наложих модела, който считам за добър/правилен, като със сигурност знам, че този модел го има в главата му и ако реши - ще се го прилага, когато го усети и за свой).
Така ненавиждах да ми налагат това или онова, с оправданието "Че след време ще ни благодариш за това". Хич не им благодаря за това след време! И много съжалявам, че не правех каквото желаех и за каквото имах хъс. Просто го направих после
А мойта казва: На душманина душманчетатаМнемозина написа: То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Бих казала със свекървитеbead_ написа:
така е, фриски, голяма беля си навлича всеки, който реши да има дете. аз /може би, защото никога не са ме били нашите/ не мога да посегна на децата си. обаче мъжът ми отпери първото шамарче на детето, когато беше на около три . и му се разсърдих не на шега. обаче това е неговия начин. и него повече го слушат.
сега онзи шамар го разказваме като виц, защото беше придружен с реплика "ще ти направя дупето маймунско" в смисъл, че ще му го зачерви, а дребния тича към мен и ми вика "мамооо, махни ми тая маймуна от дупето, че много ме боли". кой знае защо си представяше, че има някаква маймуна на мястото на удареното!!
възпитанието на собствените отрочета - сложна работа общо взето. най-сложната. може би само отношенията с тъщите са по-сложни:winkw:
И аз съм използвала авторитета на бащата. Действа, без да е било придружавано от шамари от моя или от бащина страна
Винаги съм знаела, че съм родила едно ангелче, да ми е живо и здраво. Дано не ни създава проблеми като по-голям, защото подобни на описаните по-горе случки не мога да разкажа:-) Може и да е имало и да си е било чиста проба манипулация от страна на дребното, но аз в любовната си слепота не съм успяла да прозра тези долни мерзки пъклени планове

На нас доскоро работа ни вършеше един много специален лекар - д-р Фуниев, чийто телефон има само Зв. Докторът слага в ушите на нечуващите деца едни голеееееми фунии. Страхотно действаше, обаче нахитря гадтаfrisky lioness написа: И аз съм използвала авторитета на бащата. Действа, без да е било придружавано от шамари от моя или от бащина страна
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Кажи вица!bead_ написа:налииии!!!! ако някоя мацка налагаше съкровището по главата нямаше да сме толкова възмутени.frisky lioness написа:
Бих казала със свекървите
как беше онзи виц "държи се здраво, мамаидеба и гадта"
Аз мойта свекърва не давам никой да я налага...
Имам съмнения, че е започнала да ме харесва:lol::lol:

4avdar4e написа: Мдаа, и Чук и Пук, дето трошат с чук зъбките и си строят гадни къщички в тях, и Дядо Студ, който яде уши и ръце без шапки и ръкавици... Действат, поне в оная идиотската възраст между 2 и 3, когато всичко е НЕ, НЕ, НЕ...
just perfect
- Житената Питка
- BOFH
Не знам дали защото съм в подходящото настроение, но това което си написал ме накара да се почувствам много гадно.[unknown] написа:Седя си в кабинета...
Сякаш пред мен стана.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
На нашия когато ходеше на градина им бяха раздали едни такива книжки за чук и пук. Много готини. И тези двамата злодеи бяха наистина много страшни на рисунките....4avdar4e написа:Мдаа, и Чук и Пук, дето трошат с чук зъбките и си строят гадни къщички в тях, и Дядо Студ, който яде уши и ръце без шапки и ръкавици... Действат, поне в оная идиотската възраст между 2 и 3, когато всичко е НЕ, НЕ, НЕ...bead_ написа: лелеле, кви сте изобретателни!

И аз постъпвам точно така, въпреки че развивам други теории.bead_ написа:
..... тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
Обаче има случаи, в които някак ти идва мисълта, че детето е малтретирано. Понякога границата е много тънка. Никой не е черно-бял.
Който е склонен да удря в гнева си, може някой път да удари малко по-силно...или пък да събори детето на земята и да го започне с ритници (точно това съм го виждала). А иначе - все културни хора, да кажеш поне чалга да слушаха, пък те - не...
Напълно е възможно Непознатия да греши, но може и да не. Това няма как да го знаем.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Слънчев следобед, младост 3, изведнъж - писъци от високите етажи на един блок. Гледат хората нагоре - някаква хванала една баба за краката и я провесила през балкона. Опитва се да я изхвърли, обаче бабето яко и се държи за железата. Народът вика:frisky lioness написа:
Кажи вица!
- Пусни жената!
- Това не е жена! Това е свекърва ми!
- Държи се, мамаидаеба и гадта!
just perfect
Не исках да коментирам тази тема. Дори си помислих- защо да я пускам, след като не искам и няма да я коментирам?! Но явно се налагат някой уточнения...
Вие не бяхте там.
И аз не успях да предам точно нещата. Какво да правя, не ме бива много в писането. Ако беше Грийна, по- добре щеше да го разкаже. Така че да няма колебание у вас.
Вие не усетихте и аз не можах да ви предам тонът на майката, агресията у нея, истерията в която изпадна, злобата с която удряше детето. Примирението с което момчето понасяше ударите, паниката и ужаса при споменаването на баща му. Облекчението му накрая.
Ех, не ги разбирате тези работи вие, а аз ги усещам. Аз знам. Знам. И никаква игра нямаше.
А на момчето никой не може да помогне. Поне не и в БГ. Нито социални, нито полиция. Може да му помогне единствено майка му като се разведе с баща му. Но трябва да има сили и кураж.
Да не е пречупена. Щото тогава става наистина много лошо. Когато майката е смачкана психически и не може да направи нищо друго освен да избяга.
П. П. Не мога да повярвам, че някой от вас разсъждават толкова повърхностно!
Вие не бяхте там.
И аз не успях да предам точно нещата. Какво да правя, не ме бива много в писането. Ако беше Грийна, по- добре щеше да го разкаже. Така че да няма колебание у вас.
Вие не усетихте и аз не можах да ви предам тонът на майката, агресията у нея, истерията в която изпадна, злобата с която удряше детето. Примирението с което момчето понасяше ударите, паниката и ужаса при споменаването на баща му. Облекчението му накрая.
Ех, не ги разбирате тези работи вие, а аз ги усещам. Аз знам. Знам. И никаква игра нямаше.
А на момчето никой не може да помогне. Поне не и в БГ. Нито социални, нито полиция. Може да му помогне единствено майка му като се разведе с баща му. Но трябва да има сили и кураж.
Да не е пречупена. Щото тогава става наистина много лошо. Когато майката е смачкана психически и не може да направи нищо друго освен да избяга.
П. П. Не мога да повярвам, че някой от вас разсъждават толкова повърхностно!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!