............

Все същите
Аватар
Мнемозина

Re: Мигове от един живот

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
някой има ли разумно обяснение що ги раждаме, аджаба, ния деца да ни въртят такива номера?!?!?!?!?:roll:
Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

doktorka написа:ми Незнайко...
ще ти кажа е не знаем каква е предисторията...
знаем обче че майката набер си няма как да контролира детето си и използва името на бащата.
бащата не е задължително д абие детето ,за да има то респект от него...
а ако не иска да го разочарова?
а ако преди това е посегнало на пеленачето ?
да го обърне от количката например?
а ако е тръгнало да пресича улицата точно преднякоя кола и това е довело майката до истерия?
не съм съгласна с викането боя и заплахите...
но както казах- не знаем всички факти

аз ако бях на еб щах да се намеся....ама аз съм устАта!

съгласна.. и подписала се.
:-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
bead_ написа:
някой има ли разумно обяснение що ги раждаме, аджаба, ния деца да ни въртят такива номера?!?!?!?!?:roll:
това пусто любопитство - рано или късно ни изяжда главата!!!
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Green Light написа:Не съм такъв.
Точно това исках да кажа. Примерите, които давате ми се струват неподходящи и това bead дето го каза са магазина...

Дори случката, която доктора описа да не е така е тъжен, дори трагичен фактът, че има насилие сред децата и далеч не само при ромите

Никого не съдим. Коментираме. Има кой да съди
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа: bead дето го каза са магазина...
разказах го само, за да напомня, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. не, че е идентичен случая, но в хората около мен остана впечатлението, че аз не взимам на малкия мляко от 70 стинки, а пък съм си напълнила количката с алкохол и ядки. т.е. монетата винаги има и друга страна.
естествено майка, която налага детето по главата насред улицата предизвиква възмущение. но аз по-скоро бих се развълнувала от факта, че тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
4avdar4e написа:
bead_ написа: в подкрепа на казаното по-горе - следната вчерашна сценка със синковеца в билла.
Това е изпитано хиляди пъти:grin:

Обаче, майка му квито номера е въртяла на баба му и дядо му..:rotfl24:Пример: след вечеря с наште отиваме на ресторант в "Червено знаме", те да пийнат по нещо, аз да хапна тортичка.. Идва сервитьора и аз, с най-невинния поглед и нещастно гласче, казвам: Ама аз нищо не съм вечеряла... И получавам любимото си филе-миньон:rotfl24::rotfl24:
щото сме правили секс. И щото са съкровища в много моменти и се разтапяме от любов и усещане, че "не съм се изгубил безследно..."

:cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
bead_ написа:
айде сега... сякаш не си чувала ти (или около теб) какви номера сте въртяли...

Природа. Кво да правиш. Има и суперски моменти с децата. Най-суперското е, че като го възпитаваш, възпитаваш и себе си (ако случайно си забравил преди 20-и-колко-години-как-е-било-и-как-е-трябвало-да-бъде). Не е редно да му казваш "не прави това" или "бъди честен", а ти да не бъдеш. Бие камбанка в тебе и заставаш в редица до него и изпълняваш.

Не е добре да му казваш "закусвай", а да не му правиш закуска.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
щото сме правили секс. И щото са съкровища в много моменти и се разтапяме от любов и усещане, че "не съм се изгубил безследно..."

хъм. ни виждам нито едно разумно обяснение /бийд се вглежда с кьоравото си очо/. добре, че следваме някакви инстинкти. ако оставим само на рационалното...
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
frisky lioness написа: bead дето го каза са магазина...
разказах го само, за да напомня, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. не, че е идентичен случая, но в хората около мен остана впечатлението, че аз не взимам на малкия мляко от 70 стинки, а пък съм си напълнила количката с алкохол и ядки. т.е. монетата винаги има и друга страна.
естествено майка, която налага детето по главата насред улицата предизвиква възмущение. но аз по-скоро бих се развълнувала от факта, че тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
Прави сте. Не знаем. Не знаем нито каква е била предисторията, нито какво е било след това. Възможно е жената да е светица, чийто ореол просто е паднал някъде.

Липсата на познания по педагогика и психология обаче могат да бъдат болезнени за нечии все още крехки физики, а и психики.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа: Щото не ги знаем какви номера ще ни въртят. :grin:
айде сега... сякаш не си чувала ти (или около теб) какви номера сте въртяли...

Природа. Кво да правиш. Има и суперски моменти с децата. Най-суперското е, че като го възпитаваш, възпитаваш и себе си (ако случайно си забравил преди 20-и-колко-години-как-е-било-и-как-е-трябвало-да-бъде). Не е редно да му казваш "не прави това" или "бъди честен", а ти да не бъдеш. Бие камбанка в тебе и заставаш в редица до него и изпълняваш.

Не е добре да му казваш "закусвай", а да не му правиш закуска.
Ооо, недей така! :grin:
То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.
"Нашите внуци са нашето отмъщение."

Разбира се, че хубавите моменти са повече, не съм и помисляла да кажа друго.
Обаче са си шмекери и ни работят както си искат.
И наистина не знам кой кого възпитава всъщност. Май накрая се оказва, че аз възпитавам себе си и никого другиго. :grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:

хъм. ни виждам нито едно разумно обяснение /бийд се вглежда с кьоравото си очо/. добре, че следваме някакви инстинкти. ако оставим само на рационалното...
разумни/рационални обяснения - НЯМА. Инстинкти - без каквито и да е въпроси. Това е аксиоматично. Да обичаш/правиш секс е инстинкт за продължаване на рода (което също няма разумно обяснение мда- прекрасно е, вероятно Създателят затова го е направил прекрасно, инак нямаше да се пръкват мъничките)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
Прави сте. Не знаем. Не знаем нито каква е била предисторията, нито какво е било след това. Възможно е жената да е светица, чийто ореол просто е паднал някъде.

Липсата на познания по педагогика и психология обаче могат да бъдат болезнени за нечии все още крехки физики, а и психики.
така е, фриски, голяма беля си навлича всеки, който реши да има дете. аз /може би, защото никога не са ме били нашите/ не мога да посегна на децата си. обаче мъжът ми отпери първото шамарче на детето, когато беше на около три . и му се разсърдих не на шега. обаче това е неговия начин. и него повече го слушат.
сега онзи шамар го разказваме като виц, защото беше придружен с реплика "ще ти направя дупето маймунско" в смисъл, че ще му го зачерви, а дребния тича към мен и ми вика "мамооо, махни ми тая маймуна от дупето, че много ме боли". кой знае защо си представяше, че има някаква маймуна на мястото на удареното!!
възпитанието на собствените отрочета - сложна работа общо взето. най-сложната. може би само отношенията с тъщите са по-сложни:winkw:
just perfect
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:...Ооо, недей така! :grin:
То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.

Разбира се, че хубавите моменти са повече, не съм и помисляла да кажа друго.
Обаче са си шмекери и ни работят както си искат.
И наистина не знам кой кого възпитава всъщност. Май накрая се оказва, че аз възпитавам себе си и никого другиго. :grin:
моите родители бяха все на работа, та съм възпитаван или от баби, или от улицата, или от good practices (маke it yourself). Поради това се опитах да възпитам на базата на най-доброто видяно, когато можех да запазя спокойствие и усмивка (до 12-13-тата им годишнина ми се отдаваше...).

Това с децата ми бе един от най-хубавите и успешни (имам и неуспехи - не ги научих на много неща и не ги накарах на други, но може би това е успех от гл. т., че не наложих модела, който считам за добър/правилен, като със сигурност знам, че този модел го има в главата му и ако реши - ще се го прилага, когато го усети и за свой).

Така ненавиждах да ми налагат това или онова, с оправданието "Че след време ще ни благодариш за това". Хич не им благодаря за това след време! И много съжалявам, че не правех каквото желаех и за каквото имах хъс. Просто го направих после :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: То неслучайно майка ми умира от смях, като гледа как възпитавам сина си.
А мойта казва: На душманина душманчетата :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
така е, фриски, голяма беля си навлича всеки, който реши да има дете. аз /може би, защото никога не са ме били нашите/ не мога да посегна на децата си. обаче мъжът ми отпери първото шамарче на детето, когато беше на около три . и му се разсърдих не на шега. обаче това е неговия начин. и него повече го слушат.
сега онзи шамар го разказваме като виц, защото беше придружен с реплика "ще ти направя дупето маймунско" в смисъл, че ще му го зачерви, а дребния тича към мен и ми вика "мамооо, махни ми тая маймуна от дупето, че много ме боли". кой знае защо си представяше, че има някаква маймуна на мястото на удареното!!
възпитанието на собствените отрочета - сложна работа общо взето. най-сложната. може би само отношенията с тъщите са по-сложни:winkw:
Бих казала със свекървите:grin:

И аз съм използвала авторитета на бащата. Действа, без да е било придружавано от шамари от моя или от бащина страна

Винаги съм знаела, че съм родила едно ангелче, да ми е живо и здраво. Дано не ни създава проблеми като по-голям, защото подобни на описаните по-горе случки не мога да разкажа:-) Може и да е имало и да си е било чиста проба манипулация от страна на дребното, но аз в любовната си слепота не съм успяла да прозра тези долни мерзки пъклени планове:grin:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: И аз съм използвала авторитета на бащата. Действа, без да е било придружавано от шамари от моя или от бащина страна
На нас доскоро работа ни вършеше един много специален лекар - д-р Фуниев, чийто телефон има само Зв. Докторът слага в ушите на нечуващите деца едни голеееееми фунии. Страхотно действаше, обаче нахитря гадта :rotfl24:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: На нас доскоро работа ни вършеше един много специален лекар - д-р Фуниев, чийто телефон има само Зв. Докторът слага в ушите на нечуващите деца едни голеееееми фунии. Страхотно действаше, обаче нахитря гадта :rotfl24:
лелеле, кви сте изобретателни!
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:

:grin:
налииии!!!! ако някоя мацка налагаше съкровището по главата нямаше да сме толкова възмутени.
как беше онзи виц "държи се здраво, мамаидеба и гадта"
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: лелеле, кви сте изобретателни!
Мдаа, и Чук и Пук, дето трошат с чук зъбките и си строят гадни къщички в тях, и Дядо Студ, който яде уши и ръце без шапки и ръкавици... Действат, поне в оная идиотската възраст между 2 и 3, когато всичко е НЕ, НЕ, НЕ... :lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
frisky lioness написа:

налииии!!!! ако някоя мацка налагаше съкровището по главата нямаше да сме толкова възмутени.
как беше онзи виц "държи се здраво, мамаидеба и гадта"
Кажи вица!

Аз мойта свекърва не давам никой да я налага...

Имам съмнения, че е започнала да ме харесва:lol::lol::grin:, ама той кой би могъл да НЕ:grin::cool: Со кротце, со благо и..... нея ще я превъзпитам:grin:
Изображение

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: Мдаа, и Чук и Пук, дето трошат с чук зъбките и си строят гадни къщички в тях, и Дядо Студ, който яде уши и ръце без шапки и ръкавици... Действат, поне в оная идиотската възраст между 2 и 3, когато всичко е НЕ, НЕ, НЕ... :lol:
:shocked: добре, че не съм се родила във вашето семейство!!! щях да предпочитам класическото шамарче пред тия страхотии:winkw:
just perfect
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

[unknown] написа:Седя си в кабинета...
Не знам дали защото съм в подходящото настроение, но това което си написал ме накара да се почувствам много гадно.
Сякаш пред мен стана. :(
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
bead_ написа: лелеле, кви сте изобретателни!
Мдаа, и Чук и Пук, дето трошат с чук зъбките и си строят гадни къщички в тях, и Дядо Студ, който яде уши и ръце без шапки и ръкавици... Действат, поне в оная идиотската възраст между 2 и 3, когато всичко е НЕ, НЕ, НЕ... :lol:
На нашия когато ходеше на градина им бяха раздали едни такива книжки за чук и пук. Много готини. И тези двамата злодеи бяха наистина много страшни на рисунките....
Изображение

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

bead_ написа:
..... тя има голям педагогически и комуникационен проблем с малкия, че използва чужд авторитет, за да го сплаши, но така или иначе капитулира преди да е изпълнила заканата си, давайки ясен знак как може да я манипулира и така да се каже мултиплицира сама ситуацията в бъдеще.
И аз постъпвам точно така, въпреки че развивам други теории.:shy:

Обаче има случаи, в които някак ти идва мисълта, че детето е малтретирано. Понякога границата е много тънка. Никой не е черно-бял.
Който е склонен да удря в гнева си, може някой път да удари малко по-силно...или пък да събори детето на земята и да го започне с ритници (точно това съм го виждала). А иначе - все културни хора, да кажеш поне чалга да слушаха, пък те - не...:(

Напълно е възможно Непознатия да греши, но може и да не. Това няма как да го знаем.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mila написа: А иначе - все културни хора, да кажеш поне чалга да слушаха, пък те - не...:(

.

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Изображение

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
Кажи вица!
Слънчев следобед, младост 3, изведнъж - писъци от високите етажи на един блок. Гледат хората нагоре - някаква хванала една баба за краката и я провесила през балкона. Опитва се да я изхвърли, обаче бабето яко и се държи за железата. Народът вика:
- Пусни жената!
- Това не е жена! Това е свекърва ми!
- Държи се, мамаидаеба и гадта!
just perfect
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Не исках да коментирам тази тема. Дори си помислих- защо да я пускам, след като не искам и няма да я коментирам?! Но явно се налагат някой уточнения...

Вие не бяхте там.
И аз не успях да предам точно нещата. Какво да правя, не ме бива много в писането. Ако беше Грийна, по- добре щеше да го разкаже. Така че да няма колебание у вас.
Вие не усетихте и аз не можах да ви предам тонът на майката, агресията у нея, истерията в която изпадна, злобата с която удряше детето. Примирението с което момчето понасяше ударите, паниката и ужаса при споменаването на баща му. Облекчението му накрая.
Ех, не ги разбирате тези работи вие, а аз ги усещам. Аз знам. Знам. И никаква игра нямаше.

А на момчето никой не може да помогне. Поне не и в БГ. Нито социални, нито полиция. Може да му помогне единствено майка му като се разведе с баща му. Но трябва да има сили и кураж.
Да не е пречупена. Щото тогава става наистина много лошо. Когато майката е смачкана психически и не може да направи нищо друго освен да избяга.

П. П. Не мога да повярвам, че някой от вас разсъждават толкова повърхностно!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Публикувай отговор