Задоволявате ли се

Все същите
esti

Задоволявате ли се

Мнение от esti »

:harhar:
Пфу, знаех си, че това ще си помислите.:blum:
Заглавието можеше и да е друго - "всичко или нищо"; "Без едно мога, но с едно не мога"
или към "задоволявате ли се" да напиша направо и насочващата към въпроса ми дума, а именно: трохите.
Задоволявате ли се с трохите, м?
И ако да - кога, в какво състояние на духа или квото там...

ПП. Тези, които ги влече психологията са свободни да правят психо-портрети на воля!
ПП1. Тези, които ги влече психологията (а и другите) да не си и помислят, че става дума пак за някоя лична драма, щото АМАН! Вече се замислям много преди да пусна тема, защото не ми се ще да си чета поредната диагноза.
ПП2. Тези, които ги влече психологията (а и другите) си нямате и представа, колко прозаичен е повода за тази тема.
Надявам се да съм се оправдала предварително.:lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 12.12.08, 20:08, променено общо 1 път.
Аватар
snowprincess

Re: Задоволявате ли се

Мнение от snowprincess »

винаги съм имала всичко (обич, уют и средства) и не бих се задоволила с трохи
ся да не си помислиш, че съм родена със златна лъжичка в уста
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Задоволявате ли се с трохите, м?
Аз психопортрет няма да ти правя, обаче може ли да ми обясниш какво точно значи да се задоволява човек с трохите.
И какво са трохите.
Нещо, недоизядено от другите?

Ако нямаш предвид това, то... изобщо не знам дали и кое са трохи. Всичко, което имам или съм постигнала, за друг човек може да е нищо. Това е наистина въпрос на лична йерархия на ценностите.
А от определена гледна точка всичко, което ни се дава в живота са едни трошици и ние щем не щем се задоволяваме с тях.
Самият ни живот не е и троха даже.
Зависи от къде гледаш. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:винаги съм имала всичко (обич, уют и средства) и не бих се задоволила с трохи
ся да не си помислиш, че съм родена със златна лъжичка в уста
Напротив, от тези думи "винаги съм имала всичко (обич, уют и средства)", точно това излиза- родена си със златна лъжичка в устата.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
Аз не съм имал нито обич, нито уют, нито средства, така че се задоволявам с това, което имам. А, ако то е само трохи и друго нямам- ще се задоволявам и само с това.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
esti написа:
Аз не съм имал нито обич, нито уют, нито средства, така че се задоволявам с това, което имам. А, ако то е само трохи и друго нямам- ще се задоволявам и само с това.
И аз съм така. Малкото е много, а многото е малко. Но за човек без особени очаквания всичко е достатъчно. :cool:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа: Напротив, от тези думи "винаги съм имала всичко (обич, уют и средства)", точно това излиза- родена си със златна лъжичка в устата.
тц, не е така
за мен важи поговорката: "роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет"
предполагам (може и да е грешка, няма да търся истината), че съм осиновена, щото преди три години като откриха на майка ми карценом на ендометриума, в медицинските и документи пишеше "нераждала жена"
Изображение
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Аз психопортрет няма да ти правя, обаче може ли да ми обясниш какво точно значи да се задоволява човек с трохите.
Абе според кой както го разбира и усеща питам.
На мен ми е по-интересно да погледна откъм трохите в очакванията и представите.
Като да си поръчаш мелба, която в очакванията ти има 3 вида сладолед, плодчета, заливки, шоколадови пръчици...и това да си е просто мелба - нормална, обикновена, очаквана. Не някакъв кулинарен шедьовър. А да получиш само шоколадовите пръчици.
Нещо такова...
Ади, че съм неконтактна тази вечер - вие си пишете, аз ще чета.:lol:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

snowprincess написа:
[unknown] написа: Напротив, от тези думи "винаги съм имала всичко (обич, уют и средства)", точно това излиза- родена си със златна лъжичка в устата.
тц, не е така
за мен важи поговорката: "роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет"
предполагам (може и да е грешка, няма да търся истината), че съм осиновена, щото преди три години като откриха на майка ми карценом на ендометриума, в медицинските и документи пишеше "нераждала жена"
Всъщност, дали си осиновена или не- няма никако значение. Важното е, че тези събития ти не ги помниш, а това което помниш е- "обич, уют и средства". А аз помня- ужас, враждебност и лишения. И ми се ще като тебе да ми е мъчно, когато родителите ми се разболяват. Да ми е мъчно, когато баща ми умря от рак- но не. Не ми беше мъчно. Напротив- радвах се. И до сега се радвам, че е умрял.

Никога не съм разбирал хора, като теб, на които всичко е уредено.
А ти не разбираш хора като мен. Аз мечтаех да бъда осиновен от някой. Най- вече от вуйчо си. Казвах си- защо баща ми не ме даде за осиновяване- който и да ме вземе повече ще ме обича и по- добре ще съм при него.
Не знаеш какво е да се прибираш със страх вкъщи. Всеки ден. Всеки път. Сърцето в гърлото, целият нащрек, настръхнал, ужасен.
Дали е на работа?
- Дано да е!
А, ако е вкъщи?
- Дано да спи!
-А, ако не спи?
- Дано има някаква работа!
- Само да не ме види. Поне не веднага...

Нищо не разбра, нали?
Така че не ми цъкай. Радвай се на живота, който си имала щастието да живееш.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Всъщност, дали си осиновена или не- няма никако значение. Важното е, че тези събития ти не ги помниш, а това което помниш е- "обич, уют и средства". А аз помня- ужас, враждебност и лишения. И ми се ще като тебе да ми е мъчно, когато родителите ми се разболяват. Да ми е мъчно, когато баща ми умря от рак- но не. Не ми беше мъчно. Напротив- радвах се. И до сега се радвам, че е умрял.

А ти не разбираш хора като мен. Аз мечтаех да бъда осиновен от някой. Най- вече от вуйчо си. Казвах си- защо баща ми не ме даде за осиновяване- който и да ме вземе повече ще ме обича и по- добре ще съм при него.
Не знаеш какво е да се прибираш със страх вкъщи. Всеки ден. Всеки път. Сърцето в гърлото, целият нащрек, настръхнал, ужасен.
Дали е на работа?
- Дано да е!
А, ако е вкъщи?
- Дано да спи!
-А, ако не спи?
- Дано има някаква работа!
- Само да не ме види. Поне не веднага...

Нищо не разбра, нали?
Ънноуне (ще ми се по име да се обърна, ама не го знам), Сноу няма никаква вина за съдбата ти.
На мен всеки път ми става тъжно и болно като чета за детството ти. И моето детство не е било розово, но никога не ме озлобява щастието на другите. И родителите си не виня вече за нищо. И преди съм ти го казвала, но ти наказваш себе си, защото не си могъл да накажеш баща си. Ако искаш той да се радва, продължавай да носиш тоя черен отпечатък и върху порасналото дете. Ако искаш да му отмъстиш - бъди щастлив и отхвърли него от себе си.
Нали не искаш да сме твърде толерантни. Ето, аз съм директна. :cool:
Изображение
І

Мнение от І »

[unknown] написа:Радвай се на живота, който си имала щастието да живееш.
А ти се радвай на живота, който живееш и предстои да живееш. :-) Вгледай се в онези малки неща, които много други хора нямат, но те правят живота пълен. :-)
Е, и аз изглеждах щастлив /май :-)/ . Въпреки всичките щуретии около мен. Сигурно някъде дълбоко в очите можеш да прочетеш останалото.
Не ни трябва миналия живот съре. Реката е еднопосочна и бреговете винаги ще са други. :winkw:
Или да ти кажа думите на онзи мой приятел/колега, който на 60 годишнината си преди 4-5 години ми каза:
"Саше! Виждам те как гориш в работата си. Виждам как забравяш за малките удоволствия опитвайки се да свършиш цялата работа на света. Знам, ти си отговорен човек и блъскаш за да храниш семейсвото си. Но ще станеш на моите години, ще си подредил материално и твоят живот и този на децата ти и този на внуците ти. Но като се обърнеш назад ще виждаш само фишовете за заплата. И точно тогава ще разбереш, че ти липсват онези най-важните неща."
Ей тогава се съфирясах. И ударих спирачка на темпото и на ...на доста неща, които не носят удовлетворение ударих спирачка. :-)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Ънноуне (ще ми се по име да се обърна, ама не го знам), Сноу няма никаква вина за съдбата ти.
На мен всеки път ми става тъжно и болно като чета за детството ти. И моето детство не е било розово, но никога не ме озлобява щастието на другите. И родителите си не виня вече за нищо. И преди съм ти го казвала, но ти наказваш себе си, защото не си могъл да накажеш баща си. Ако искаш той да се радва, продължавай да носиш тоя черен отпечатък и върху порасналото дете. Ако искаш да му отмъстиш - бъди щастлив и отхвърли него от себе си.
Нали не искаш да сме твърде толерантни. Ето, аз съм директна. :cool:
Аз съм Ангел.
Благодаря за директността.
Щастлив съм, когато не мисля за него. Но ми е трудно. Сънувам кошмари всяка вечер свързани с него. И най- големият ми кошмар е, че той е жив.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа: А ти се радвай на живота, който живееш и предстои да живееш. :-) Вгледай се в онези малки неща, които много други хора нямат, но те правят живота пълен. :-)
Е, и аз изглеждах щастлив /май :-)/ . Въпреки всичките щуретии около мен. Сигурно някъде дълбоко в очите можеш да прочетеш останалото.
Не ни трябва миналия живот съре. Реката е еднопосочна и бреговете винаги ще са други. :winkw:
Или да ти кажа думите на онзи мой приятел/колега, който на 60 годишнината си преди 4-5 години ми каза:
"Саше! Виждам те как гориш в работата си. Виждам как забравяш за малките удоволствия опитвайки се да свършиш цялата работа на света. Знам, ти си отговорен човек и блъскаш за да храниш семейсвото си. Но ще станеш на моите години, ще си подредил материално и твоят живот и този на децата ти и този на внуците ти. Но като се обърнеш назад ще виждаш само фишовете за заплата. И точно тогава ще разбереш, че ти липсват онези най-важните неща."
Ей тогава се съфирясах. И ударих спирачка на темпото и на ...на доста неща, които не носят удовлетворение ударих спирачка. :-)
Да, опитвам се, опитвам се! Бога ми, опитвам се! Знаеш, че е така, виждаш го, усещаш го, нали???
Казвал ли съм ти, че искам да имам приятели като теб? Казвал съм го тук, но ако не съм го казвал лично на теб, ето- сега ти го казвам.
І

Мнение от І »

[unknown] написа: Да, опитвам се, опитвам се! Бога ми, опитвам се! Знаеш, че е така, виждаш го, усещаш го, нали???
Казвал ли съм ти, че искам да имам приятели като теб? Казвал съм го тук, но ако не съм го казвал лично на теб, ето- сега ти го казвам.
Виждам го. :-) А има и достатъчно силни причини за да продължиш да го правиш. Просто искам да те дозасиля в правилната посока и да ти покажа, че пътя е верен. :-) Може и с ритници :grin:
А за приятелството- казвал си го. :-) Имаш го. Сега продължавай да се сприятеляваш със себе си.
Наздраве! :drink:

п.п. Забравих. С клипа по-нагоре казах "ОБИЧАМ ТЕ" на себе си. :-) Казвай го по-често и ти на себе си. :-)
Последно промяна от І на 23.09.07, 20:03, променено общо 1 път.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Аз съм Ангел.
Благодаря за директността.
Щастлив съм, когато не мисля за него. Но ми е трудно. Сънувам кошмари всяка вечер свързани с него. И най- големият ми кошмар е, че той е жив.
Приятно ми е. :cool:
Явно щом нещо не действа в модела ти, трябва да го промениш. Крайно време е. Не може цял живот да му останеш роб. Помисли си за хората, които те обичат и които също страдат с теб.
Трябва да се изправиш срещу всичките си кошмари, нещо като ретроспекция. Да направиш онова, което като дете не си смеел. Да му кажеш на този призрак, че вече не му принадлежиш. Не знам и аз, не съм психолог.
Аз като обикновен човек знам един единствен път за справяне с това. Прошката. Изпитала съм го и знам, че действа. Казвала съм ти го, но ти не щеш и да чуеш. Ако искаш да си по-силен от него и от кошмарите, прости му. Така ще докажеш силата си пред него. Прости му, па макар и на оня свят и той ще те остави. Оххх, сигурно не помагам особено, но знам, че от думите все нещо някъде остава, а аз ти го казвам с най-добри чувства...
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

[unknown] написа: А аз помня- ужас, враждебност и лишения. И ми се ще като тебе да ми е мъчно, когато родителите ми се разболяват. Да ми е мъчно, когато баща ми умря от рак- но не. Не ми беше мъчно. Напротив- радвах се. И до сега се радвам, че е умрял.

Нищо не разбра, нали?
Боже!!! Това не си ти, да знаеш. Никак не приличаш на човек, който е минал през това. Така настръхнах, че ми се иска да отида при баща ти и да го спукам от бой. А аз не съм такъв човек, все искам да простя, на всички и всичко. Трудно ми е, но поне си мисля, че това е най-доброто. В твоя случай обаче... Ти си лъчезарен и готин, ужасно ми е болно да знам, че всъщност вътре в теб кипят такива чувства.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:Сънувам кошмари всяка вечер свързани с него. И най- големият ми кошмар е, че той е жив.
Доки, защо не поговориш със специалист?
Нищо няма да изгубиш, а току виж може и да помогне.
Ние тук можем да си правим всякакви словестни упражнения на твой гръб, че и съвети да ти даваме, но според мен ти имаш шанс да се справиш с това и най-разумно ми се вижда да започнеш с консултация със специалист.(ако не си опитвал вече)
Ако не помогне - ние пак ще сме си тук с най-добри чувства към теб.:kiss:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мъж, Вяра, Латрев, Ести- Благодаря! :-) И Наздраве! :friends: :friends: :friends: :friends:
:beer: :beer: :beer: :beer:

Ести, относно-
esti написа:(ако не си опитвал вече)
Опитвал съм.

И на всички ви, пак- Багодаря ви приятели за вниманието, загрижеността, съпричастността!
Но не ме мислете мен, аз съм по- силен отколкото изглеждам. :cool:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа: Но не ме мислете мен, аз съм по- силен отколкото изглеждам. :cool:
Така те искам :kiss:
Изображение
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа: Но не ме мислете мен, аз съм по- силен отколкото изглеждам. :cool:
На мен лично, никога не си ми изглеждал слаб. Дори напротив.
:cool:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа:

А ти не разбираш хора като мен.
аз се опитвам да те разбера и ми е мъчно за теб, и ми се иска с нещо да мога да ти помогна
не съм ти враг
защо да не ги разбираш такива като мен, сега имаш деца, които имат всичко, което и аз съм имала
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

каква тема.....т.е. на къде е отишла :?

не ми се пише по нея, сега ще отворя новичка
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

kapincho написа:........
В морален пак зависи от това, кое приемам като трохи и кое не. Ако за нещо съм решил, че е трохи, независимо от обективната му стойност, няма да го приема и да се примиря. Късам и хвърлям.
:-)
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа::harhar:
Пфу, знаех си, че това ще си помислите.:blum:
Заглавието можеше и да е друго - "всичко или нищо"; "Без едно мога, но с едно не мога"
или към "задоволявате ли се" да напиша направо и насочващата към въпроса ми дума, а именно: трохите.
Задоволявате ли се с трохите, м?

......
Зависи какво съдържа останалата част от менюто.:winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

САМОзадоволяваме се:grin:

САМОдоволни сме

САМОдосататъчни сме си:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

esti написа:
Мнемозина написа: Аз психопортрет няма да ти правя, обаче може ли да ми обясниш какво точно значи да се задоволява човек с трохите.
Абе според кой както го разбира и усеща питам.
На мен ми е по-интересно да погледна откъм трохите в очакванията и представите.
Като да си поръчаш мелба, която в очакванията ти има 3 вида сладолед, плодчета, заливки, шоколадови пръчици...и това да си е просто мелба - нормална, обикновена, очаквана. Не някакъв кулинарен шедьовър. А да получиш само шоколадовите пръчици.
Нещо такова...
Ади, че съм неконтактна тази вечер - вие си пишете, аз ще чета.:lol:
Аз съм още по-неконтактна:-)

Затова винаги най-подробно питам какво представлява мелбата. От какъв сладолед и в какви съотношения ще я приготвят, ще се добавя ли нещо и какво, кой точно ще я прави-майстор или калфа, мил ли си е преди това ръцете и т.н. да не изпадам в подробности:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[unknown] написа:Мъж, Вяра, Латрев, Ести- Благодаря! :-) И Наздраве! :friends: :friends: :friends: :friends:
:beer: :beer: :beer: :beer:

Ести, относно-
esti написа:(ако не си опитвал вече)
Опитвал съм.

И на всички ви, пак- Багодаря ви приятели за вниманието, загрижеността, съпричастността!
Но не ме мислете мен, аз съм по- силен отколкото изглеждам. :cool:
пшшшшт!

Алоу!

а нидей да ходиш на "психол-ози","астрол-ози" и пр -ози...
:pray:

ела ми на гости да се нацелуваме..( ако разреши Ния...:shy:)
колкото до "златната лъжица"...
( щото и аз се подразних)
има една уууумна мисъл
"зад всяко едно богатство ( да се разбира не само матрИално,но и душевно и пр )- стои по едно престъпление ( да не се приема буквално ,разбира се)"

аз за туй-да не ме усетят ,че съм престъпничка си мЪлча...:winkw:

..
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

doktorka написа:

колкото до "златната лъжица"...
( щото и аз се подразних)
има една уууумна мисъл
"зад всяко едно богатство ( да се разбира не само матрИално,но и душевно и пр )- стои по едно престъпление ( да не се приема буквално ,разбира се)"
....

..
Да, и аз се подразних от това "...винаги съм имала всичко.... "
като го прочетох не се замислих, ама сега точно така ми звучи:...ние дето си имаме - имаме без да сме правили нищо, за да го постигнем, но това не ни пречи да искаме още повече от най-доброто, вас , "плебеите" не можем да ви мислим....
Макар че това да искаш повече си е право и задължение на всеки, поне според мен.:blum:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

абе, хора, това "имала съм всичко" аз го приемам просто, че е имала късмет да има свестни родители, добри познати, страхотен мъж - най-общо погледнато; че като се погледне отстрани, знае, че не може да е недоволна, защото има истински важните неща - не че те са много или специални, а че са точните, които й трябват. какво толкова се дразните? проблеми всички имаме, за съжаление някои повече, други по-малко...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:абе, хора, това "имала съм всичко" аз го приемам просто, че е имала късмет да има свестни родители, добри познати, страхотен мъж - най-общо погледнато; че като се погледне отстрани, знае, че не може да е недоволна, защото има истински важните неща - не че те са много или специални, а че са точните, които й трябват. какво толкова се дразните? проблеми всички имаме, за съжаление някои повече, други по-малко...
И аз това не мога да разбера. Доволството идва от личната ценностна система. Познавам хора, които по общите стандарти имат много, най-вече материални неща, но въпреки това постоянно се оплакват и други, които изглеждат щастливи и доволни с много по-малко. Всичко е в нас.

Малко са хората, които казват "не се оплаквам. доволен съм. изкарвам добри пари." Мъжжж е прав. В гонитбата на материалното, в стремежа си да изкараме все повече и повече, да имаме и това, и това, и другото, пропускаме дребните неща, които са истинските, тези, незабележимите, които всъщност са солта на живота ( в тава изречение май имам прекалено много запетайки :huhthink: )
Изображение

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:абе, хора, това "имала съм всичко" аз го приемам просто, че е имала късмет да има свестни родители, добри познати, страхотен мъж - най-общо погледнато; че като се погледне отстрани, знае, че не може да е недоволна, защото има истински важните неща - не че те са много или специални, а че са точните, които й трябват. какво толкова се дразните? проблеми всички имаме, за съжаление някои повече, други по-малко...
благодаря, те нямат нужда от твойте думи, но аз имах :kiss:

в едни момент се запитах - аз ли съм кривата и с какво ги подразних, но...

„Щастието или нещастието на човека зависи колкото от съдбата, толкова и от настроението му.“Ларошфуко

сега ще изляза и ще забравя, че съм писала в тази тема
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: благодаря, те нямат нужда от твойте думи, но аз имах :kiss:

„Щастието или нещастието на човека зависи колкото от съдбата, толкова и от настроението му.“Ларошфуко

споко, сноу, нали знаеш, че понякога прехвърчат искри от нищото; всеки го тресе някоя вълна и понякога не забелязва другите вълни :-)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Здравейте!
Я, колко странно ...на купона в "нашия" ъгъл се обсъждаше точно това.
С трохи - не, но със стъкла вместо диаманти - :-)
jazz

Мнение от jazz »

snowprincess написа: сега ще изляза и ще забравя, че съм писала в тази тема
ко ти пука
преди години на една хижа се бяхме засекли с една друга компания
те имаха един лаф "Аз, като съм точен, мен какво ме бърка".
та пробвай го, на всичко върви
а подписа ти е супер. аз мога да го обобщя с една дума - секс :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

snowprincess написа:
благодаря, те нямат нужда от твойте думи, но аз имах :kiss:

аз малко така късничко, но си мислех вчера че човек не може да живее само в миналото, независимо дали е било кошмарно или прекрасно

щото като човек започне да пречупва всичко което види/чуе през личното си изживяване, през личния си кошмар, то тогава света се изкривява, хората са лоши по подразбиране, делата им са лоши по подразбиране, тесния приятелски кръг е защита (която винаги може да се скъса и тогава разочарованието ще е страховито)

лошите неща в миналото е добре да бъдат обмислени, да се поучим доколкото е възможно от тях и да ги приберем на едно по-задно рафтче в гардероба на съзнанието си. така де, човек трябва да успее да изплува от черната вода с идеята, че там напред тече златната река

да, а за щастието - така си е, имаш ли важните неща, липсата на вила на Бахамите не е болка за умиране :lol:
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Semiramis написа:Здравейте!
Я, колко странно ...на купона в "нашия" ъгъл се обсъждаше точно това.
С трохи - не, но със стъкла вместо диаманти - :-)
Ти изпусна най-важното от този разговор като отиде да седнеш до онзи келеш Звеневия :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Lenny

Мнение от Lenny »

latrevw написа:
[unknown] написа: А аз помня- ужас, враждебност и лишения. И ми се ще като тебе да ми е мъчно, когато родителите ми се разболяват. Да ми е мъчно, когато баща ми умря от рак- но не. Не ми беше мъчно. Напротив- радвах се. И до сега се радвам, че е умрял.

Нищо не разбра, нали?
Боже!!! Това не си ти, да знаеш. Никак не приличаш на човек, който е минал през това. Така настръхнах, че ми се иска да отида при баща ти и да го спукам от бой. А аз не съм такъв човек, все искам да простя, на всички и всичко. Трудно ми е, но поне си мисля, че това е най-доброто. В твоя случай обаче... Ти си лъчезарен и готин, ужасно ми е болно да знам, че всъщност вътре в теб кипят такива чувства.
Не знам защо приех началото като майпатчийско дори, може би защото този клуб ме изпълва с приятни емоции с чувството, че няма нужда много да се обясняваш и все да си неразбран, затова останах изненадана от развоя на темата.
Но искам да се обърна и аз директно към Ангел - не те познавам /то не познавам никой тук просто има хора, с които имам повече приказка/ но ще си позволя да ти дам един наистина приятелски съвет. Бих дала такъв съвет наистина на приятел, разбира се не си длъжен да го следваш.
Загърби миналото приятелю, каквото и да ти струва. Повярвай ми струва си!!!
За разлика от някои, които не могат да те разберат, аз мога - Мога, мога и още как. Малко хора подозират в повърхностната ми руса главица, че е възможно да се вместят и такива теми - но е възможно. 14 години вече живея с човек, който е преживял същото / при мен детските спомени бяха прекрасни, но до един момент, след това напълно се вписвам в описаната от теб картинка/, костваше ми много време, много обич и много търпение, за да го накарам да забрави, но успях. Много време ми костваше също така и да се уверя, че моите родители нямат нищо общо с хората, които си спомням от ранното си детство. Или може би съм идеализирала детските си спомени.Дано намериш някой, който да ти помогне и ти да успееш.

А иначе на питането на автора на темата. Не - не се задоволявам! Имам едно неприятно качество наричащо се гордост и то не ми позволява! Винаги ме е движел стремежа да съм едно стъпалце напред и нагоре, щом досега не съм се променила надали тепърва ще се променя. А и не искам вече.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark написа: аз малко така късничко, но си мислех вчера че човек не може да живее само в миналото, независимо дали е било кошмарно или прекрасно

щото като човек започне да пречупва всичко което види/чуе през личното си изживяване, през личния си кошмар, то тогава света се изкривява, хората са лоши по подразбиране, делата им са лоши по подразбиране, тесния приятелски кръг е защита (която винаги може да се скъса и тогава разочарованието ще е страховито)

лошите неща в миналото е добре да бъдат обмислени, да се поучим доколкото е възможно от тях и да ги приберем на едно по-задно рафтче в гардероба на съзнанието си. така де, човек трябва да успее да изплува от черната вода с идеята, че там напред тече златната река

.....
Мисля, че човек живее в миналото си толкова, колкото е необходимо, и всяко прибързано и насилено загърбване по-скоро вреди.

Най-важната крачка е да осъзнаеш, че при теб нещата не са наред. Другото - как, защо, за колко време са подробности.
Влиянието на родителите ни е по-силно, отколкото обикновено си даваме сметка.

Имам познати, жертва на насилие като деца, които впоследствие са се превърнали в насилници...Не знам защо понякога става така, но ми прави впечатление, че като цяло са привърженици на тезата "каквото било - било - гледаме напред". За личните си преживявания не ми се иска да говоря, но все си мисля, че миналото не трябва да се загърбва, не и докато го чувстваш като заплаха. И прошката идва, когато й дойде времето:winkw: - съгласна съм с Вяра, че тя е най-доброто лекарство, но човек не трябва да се насилва.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз не съм за зачеркване на миналото

ето какво съм написала по-горе
не съветвам миналото да бъде загърбено, човек не може да избяга от него, не можем да избираме роднини и съседи, нали така беше :winkw:

Често се случва "жертва" да се чувства с особено право да съди околните или да налага мнение.
Аз какво съм преживял, ти нищо не знаеш, няма да ми говориш....да-да....

В съда се събират доказателства и тогава започва установяването на вината. А дотогава "Невинен до доказване на противното"
Изображение
Публикувай отговор